PDA

View Full Version : До правистите във форума!

Bella
26-02-2009, 12:42
Турски гражданин иска да регистрира фирма в България но не е наясно със законите,някой от вас би ли могъл да ни помогне ?
Човека е роден в БГ и е прекарал младините си тук,но преди години цялото му семейство забягва и всички сега имат турско гражданство.
Проблем ли е това и какво трябва да се направи за регистрация на фирма свързана с дейност в сектора на Услугите или т.е. фирма за почистване на автомобили с някакви нови и модернизирани машини?
Ще съм благодарна за всяка информация и ще черпя по биричка :boost: ;)

fred
26-02-2009, 14:29
Трябва да си наеме адвокат най добре /понеже ще правиш бизнес, ама нямаш пари за адвокат ми се види малко ...несериозно, меко казано/, зор ще види докато подаде читаво заявление в Агенцията по вписванията, за да може да бъде вписан в Търговския регистър /и за българите е зор :).Има изискване за капитал и т.н./зависи каква е фирмата, АД, ООД, ЕООД и т.н., има си законови изисквания/ да гледа сайта на Агенцията по вписванията.Иначе има и фирми, които може да свършат тая работа.
Е дано съм бил полезен, не съм адвокат :innocent:

Kuku
26-02-2009, 14:48
Абсолютно всички процедури са същите, както за български гражданин, ОБАЧЕ вместо ЕГН чуждестранния гражданин използва ЛНЧ :idea:

Pinky
26-02-2009, 14:59
Той щом е роден в България, би следвало да има българско гражданство и ЕГН, та ептем никакви проблеми не трябва да има.

Stefo
26-02-2009, 15:15
Наистина ако е решил да прави бизнес просто не си струва да се мъчи сам - вече улесниха и процедурите и адвокат ще я извърши регистрацията за 1 ден онлайн за някакви дребни пари, ако се пробва сам като му върнат веднъж-два пъти документите за нередности третия път ще отиде при адвокат :)
Мога да препоръчам адвокат, който е наясно с това.
Иначе с гражданството няма проблеми.

Bella
26-02-2009, 16:23
На него са му казали че трябва да осигури работни места за 10 работника ,едва тогава ще има право да развива дейността си.
Все пак Благодаря на всички,ще му кажа просто че трябва да дойде до БГ за няколко дни и да оправи всичко.

galinves71
26-02-2009, 17:31
На него са му казали че трябва да осигури работни места за 10 работника ,едва тогава ще има право да развива дейността си.
Все пак Благодаря на всички,ще му кажа просто че трябва да дойде до БГ за няколко дни и да оправи всичко.

моят комшия въртеше черно такси и веднъж качил рускиня която му предложила брак за да може да врътне бизнес във варна.ожениха се без никакви взаимни ангажименти и от благодарност му кихнала няква сума пари и той си отвори магазин.а за турците с бг произход би трябвало да си имат бг гражданство,щот старите получават пенсия и от българия.

търтей
26-02-2009, 17:37
значи процедурата е лесна, стига да знаеш какво правиш

ако не знае, най-добре е да ползва услугите на фирма, който се занимава с такива неща
мога да препоръчам една две при нужда

koolio
26-02-2009, 18:05
Късно виждам темата, но да се включа - няма особена разлика дали български или чужд гражданин ще регистрира фирмата. Но чуждият гражданин трябва да се регистрира по Закона за Регистър БУЛСТАТ.
Възможно е обаче да има някаква специфика в случая, затова можете да се обърнете към адвокат, когото да запознаете в детайли.

Bella
26-02-2009, 18:36
значи процедурата е лесна, стига да знаеш какво правиш

ако не знае, най-добре е да ползва услугите на фирма, който се занимава с такива неща
мога да препоръчам една две при нужда

Ще съм ти задължена ако ми дадеш координатите на тези фирми.
Благодаря ти предварително :)

Stefo
26-02-2009, 18:47
Леко са се пообъркали тези, няма нищо такова :)
Довечера ще ти пратя и аз едни координати на лична бележка :)

Bella
26-02-2009, 18:49
Леко са се пообъркали тези, няма нищо такова :)
Довечера ще ти пратя и аз едни координати на лична бележка :)

Голямо БЛАГОДАРЯ момчета,

хубаво е че ви има :)

търтей
26-02-2009, 18:50
Ще съм ти задължена ако ми дадеш координатите на тези фирми.
Благодаря ти предварително :)

имаш ЛС

Stoyan Georgiev
26-02-2009, 18:57
прависти е грешно , казва се юрист ;)

Stefo
26-02-2009, 20:34
Дет съ вика, правистите са един вид юридически лица ;)

pa4ito
26-02-2009, 20:50
...тва значи ли че юристите са лица по право? :roll2:

koolio
26-02-2009, 21:21

А тва ми е един от любимите лафове:roll2:

Bella
26-02-2009, 21:28
...тва значи ли че юристите са лица по право? :roll2:

А значи ли че всички прави лица са юристи ;) :roll2:

Stefo
26-02-2009, 22:25
По право, даже и юристите са лица :-D
Ако са легнали също.
писах ЛС

koolio
26-02-2009, 22:32
По право, даже и юристите са лица :-D
Ако са легнали също.
писах ЛС

Бе понякога са си цели гъзове :roll2:.

Stefo
26-02-2009, 22:38
Хаха, а утре очаквам модераторите да отделят спама от темата в нова тема "Лица ли са или гъзове юристите".

pa4ito
27-02-2009, 11:25
Хаха, а утре очаквам модераторите да отделят спама от темата в нова тема "Лица ли са или гъзове юристите".
... а може и "Юристите католици ли са или като гъзове" :crazy::crazy::crazy:

koolio
27-02-2009, 11:57
Временно, н моменти, на най-добрите им се случва да са като хапсолютни гъзове.:dyrvo_v_kenefa::innocent: