View Full Version : Exhaust Flame Kit по български.....
ФЕРАРИСТ
26-02-2009, 16:31
Значи замислил съм да направя следното - имам вече един от така наречените exhaust flame kit.....все повече взех да чувам спирачки зад себе си, мразя все някой да ми е забит на задницата, днеска поредния хайванин дето не е чувал за дистанция ме подпря отзад, и се разминах само с невидима драскотина, и то най - вече заради факта че вече се научих като спирам първо да гледам кой е зад мен.......и на какво разстояние.....
Че на идеята - въпросния кит който представлява една бубина, свещ забита на края на ауспуха след последното гърне, мисля да допълня с една тръбичка забита 3-4-5-6 санта преди свеща, която да идва от едно половин литрово резервоарче с бенз в багажника да речем - взимам клапана който пуска бензиновите пари в колекторите и го слагам като нещо като кранче - натискаш и пускаш малко бенз(ся нема да се оливаме), изгорелите газове го понасят към свеща, и така.......
Някакви идеи който мога да използвам?????
И това какъв вид тюнинг е ? :crazy:
Чеверме тюнинг :roll2: Може си печнеш чебапчета, кюфтенца... едно друго :lol:
защитен :roll2: що не си сложиш направо един теглич :crazy:
ФЕРАРИСТ
26-02-2009, 16:56
Грозно ще е с теглич бре....
Boxer_Power
26-02-2009, 17:37
Няма ли опасност да си самоподпалиш бронята така:lol:
ФЕРАРИСТ
26-02-2009, 17:39
Никаква опасност......аз няма да пускам 2-3 секунди.....колкото да светне там....
Furious 155
26-02-2009, 17:46
Никаква опасност......аз няма да пускам 2-3 секунди.....колкото да светне там....
китовете дето се продават обикновено работят с остатъчните неизгорели бенз пари... даваш яко газ и като върнеш газта палиш! Иначе скъпите китове имат и допълнително захранване с гориво което да запалва..мен ме кефи тоя тип огнехвърляне и лятото ако не ме мързи и мен за това може да го направя реалност. Бубина, управляващ ключ някъде отпред и една свещ завита на скришно преди изхода на накрайника!:roll2:
и после :boost:
китовете дето се продават обикновено работят с остатъчните неизгорели бенз пари... даваш яко газ и като върнеш газта палиш! Иначе скъпите китове имат и допълнително захранване с гориво което да запалва..мен ме кефи тоя тип огнехвърляне и лятото ако не ме мързи и мен за това може да го направя реалност. Бубина, управляващ ключ някъде отпред и една свещ завита на скришно преди изхода на накрайника!:roll2:
и после :boost:
Ванка само си помисли това да ти го направи някой пред тебе щото си му се лепнал на 2см отзад....
Какво ви става бе хора има си савсем други начини за решения на тия неща,като те подпрял викаш си КАТ да ти пишат драскотина и си пич.Сега ще каже някой ааа докато ги чакам да дойдат тия катаджий,ееее да ама има достатъчно луди дето като им подпалиш бронята толкова бързо ще те направят кръводарител на пътя че после ще ви е страх собствените газове със запалка да си подпалите...
п.с. Колега Ферарист направи си го но те саветвам да него пускаш по хората а някаде да направиш кеф на публика или нещо такова а и се пак това е забранено ;)
ФЕРАРИСТ
26-02-2009, 18:20
Ванка само си помисли това да ти го направи някой пред тебе щото си му се лепнал на 2см отзад....
Какво ви става бе хора има си савсем други начини за решения на тия неща,като те подпрял викаш си КАТ да ти пишат драскотина и си пич.Сега ще каже някой ааа докато ги чакам да дойдат тия катаджий,ееее да ама има достатъчно луди дето като им подпалиш бронята толкова бързо ще те направят кръводарител на пътя че после ще ви е страх собствените газове със запалка да си подпалите...
п.с. Колега Ферарист направи си го но те саветвам да него пускаш по хората а някаде да направиш кеф на публика или нещо такова а и се пак това е забранено ;)
Значи тия зад мен са мотив, а не първопричина.....другата е че е и зрелищно....излиза добро име на марката......
Иначе варианта който ми предлагаш предполага че трябва да имам каско, а аз от това че не съм си правил каско досега съм спестил пари поне за Алфа и половина, отделен е въпроса и че досега не ми е и трябвало......плюс това отдавна съм се отказал да се занимавам с държавни институции, и да чакам да ми свършат нещо.....
Ей начи някой като си науми нещо и изведнъж на всички им става много смешно и подигравателно. Българската ненавист и критика е направо невероятна. Или дайте съвет по темата или вървете да си чешете езиците на улицата кобри такива. Аз лично съм "ЗА" това нещо пък и си е шукарийка, може шоу да прави човека. Това е все едно на Low rider да се присмиваш, след като няма някаква основна цел освен да забавлява.
Ей начи някой като си науми нещо и изведнъж на всички им става много смешно и подигравателно. Българската ненавист и критика е направо невероятна. Или дайте съвет по темата или вървете да си чешете езиците на улицата кобри такива. Аз лично съм "ЗА" това нещо пък и си е шукарийка, може шоу да прави човека. Това е все едно на Low rider да се присмиваш, след като няма някаква основна цел освен да забавлява.
Ти изобщо четеш ли всички постове обстоятелно?И изобщо разбираш ли кой за какво говори?И аз невидях някаде някой да се подиграва на тази "Шукарийка"
Аз главно говорех че това нещо е наказуемо!А също и че незнаеш на кой ще го направиш и дали няма той да те накаже също.
Значи тия зад мен са мотив, а не първопричина.....другата е че е и зрелищно....излиза добро име на марката......
Иначе варианта който ми предлагаш предполага че трябва да имам каско, а аз от това че не съм си правил каско досега съм спестил пари поне за Алфа и половина, отделен е въпроса и че досега не ми е и трябвало......плюс това отдавна съм се отказал да се занимавам с държавни институции, и да чакам да ми свършат нещо.....
Неговоря само за каско,аз лично от леко ПТП и от гражданска взех доста добри пари.Казах ти моя савет е да си го направиш за кеф и да него ползваш срещо други хора ;)
Ами отвори си ТИ очите и прочети ВСИЧКИ постове обстоятелно и ми кажи, че няма подигравки. Твоя пост много добре съм прочел и не визирах теб.
нещо такова ли ще е? Леле батенце това не пиле ами агне ще печеш. Ама ще си е доста зрелищно, само внимавай че ми изглежда доста опасно
http://cgi.ebay.co.uk/Exhaust-flamer-kit-universal-flame-thrower-BOXED-PROPER_W0QQitemZ250376645138QQcmdZViewItemQQptZUK_ CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item2503766451 38&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1683|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A13 18
ФЕРАРИСТ
26-02-2009, 20:41
Е нещо такова имам, само че го барнах на аукцион, и ми излезе много евтино.....ся снимката лъже, с двойка двигател на бенз без катализатор не вадя повече от 5-10 санти огънче, с 2.5 мисля че ще е повече, но искам нещо по така......
Furious 155
27-02-2009, 09:36
Ванка само си помисли това да ти го направи някой пред тебе щото си му се лепнал на 2см отзад.... ;)
Не бе нямах предвид да го ползвам с тая цел, а за кеф, вечер :)
Ivo Skoklev
27-02-2009, 09:37
Преди да изкарам десните тръби на моята,т.е като беше с едно гърне вадеше мааалко пламъченце-5-10 см,като върна газта,сега с двете гърнета и с тая бедна смес неще хайванчето,да видим като я настроя....Аз съм навит на този вид тунинг ама да си идва от самосебе си,т.е да ти е мощна колата с богата смес...на 2.0 е малко смешно пък и всичките там тръбички свещи и резервоарчета мен ще ме срам да отида и да кажа на заварчиците:"сложи ми тая свещ в ауспуха"....да не ме разбере погрешни и да ми излезе име "оня със свеща отзаде"
Значи замислил съм да направя следното - имам вече един от така наречените exhaust flame kit.....все повече взех да чувам спирачки зад себе си, мразя все някой да ми е забит на задницата, днеска поредния хайванин дето не е чувал за дистанция ме подпря отзад, и се разминах само с невидима драскотина, и то най - вече заради факта че вече се научих като спирам първо да гледам кой е зад мен.......и на какво разстояние.....
Че на идеята - въпросния кит който представлява една бубина, свещ забита на края на ауспуха след последното гърне, мисля да допълня с една тръбичка забита 3-4-5-6 санта преди свеща, която да идва от едно половин литрово резервоарче с бенз в багажника да речем - взимам клапана който пуска бензиновите пари в колекторите и го слагам като нещо като кранче - натискаш и пускаш малко бенз(ся нема да се оливаме), изгорелите газове го понасят към свеща, и така.......
Някакви идеи който мога да използвам?????
Мдаааа и ше сменяш заглушител и задно гърне през 6 месеца. Нали се сещаш това чеверме какво причинява на генерацията?
Furious 155
27-02-2009, 10:27
ето едно клипче - лично мен ме кефи ефекта - http://www.youtube.com/watch?v=0B50DwzngE4
Абе тея флейм китове наподобяват антилаг, ама нещо .... си личи че е имитация.
примери:
http://www.youtube.com/watch?v=jCCitX0q59k&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=puGCda4ThvU
Boxer_Power
27-02-2009, 11:04
Абе тея флейм китове наподобяват антилаг, ама нещо .... си личи че е имитация.
примери:
http://www.youtube.com/watch?v=jCCitX0q59k&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=puGCda4ThvU
Какво е това анти лаг?
Furious 155
27-02-2009, 11:21
Какво е това анти лаг?
анти лаг има обикновено при турбо колите - примерно във врц колите - там докато педала на газта не е натиснат има сиситема която запалва гориво в колекторите преди турбината и я поддържа въртяща се - характерното пукане което се чува по време на върната газ или спиране... та идеята е после като дадеш газ да не чакаш турбото пак да стига оптимални обороти, а то вече е в тях!
Ефектно е, спор няма:boost:. Лично го изпитах веднъж и без малко се метнах на съседната седалка. Как си карах спокойно и добросъвестно, както почти винаги и един пред мене като изпатка и засвятка и бях на косъм на побелея преждевременно. За мен, това трябва да се прави на места, където няма други участници в движението.
Аз па мисля че е голфаджииско:angry1::angry1::angry1:
LeoVin4i
27-02-2009, 11:47
Може ли само да обясниш как точно паленето на кюнците с нЕкви смехории допринася за доброто име на марката. Предполагам 14-15 годишните момиченца и момченца ще останат много впечатлени :clap2:
Може ли само да обясниш как точно паленето на кюнците с нЕкви смехории допринася за доброто име на марката. Предполагам 14-15 годишните момиченца и момченца ще останат много впечатлени :clap2:
И аз това имах впредвид,че за мен е адска селяния,както викаше един виден рацер от Русе,че някои си слагат блоуофф клапани за да плашат бабките по спирките:crazy::crazy::crazy::crazy:
ФЕРАРИСТ
27-02-2009, 16:55
Тука бъкаше от толкова много идеи и съвети, че чак съм трогнат и се чудя коя от многобройните идеи за който питах да използвам......
Иначе не вярвам да замине каквото и да е по гърнетата, по простата причина че това ще е на 5-6-7-8 санти от края на ауспуха, а не преди последното гърне, мое да не чувам петела за някой неща, но все пак вече не пия вода от улуците......
Пък и гърнета има засега.....това да е проблема.....иначе при заваркаджии няма да се оди, просто се пробива с бургия 12 аспухчето и свеща се забива и никви ядове.....
Furious 155
27-02-2009, 17:17
просто се пробива с бургия 12 аспухчето и свеща се забива и никви ядове.....
хубаво е пробиването да е стане от горна страна на генерацията и да има място за свещта там, за да не се мокри системата!
ФЕРАРИСТ
27-02-2009, 17:31
Мда, на 2.5 гърнето тъкмо ми е на чалъм, дупнах го оня ден.....
Не знам обаче колко дълго и какво маркуче да сложа, че да не пламне нагоре - мога да ползвам такова от спирачките - металните....
Novachev
27-02-2009, 20:35
Това нещо ме кефи Ама ти ся имаш ли такава системка или смяташ да си я правиш че не разбрах. Ако нямаш купувай две и да си паткаме.
ФЕРАРИСТ
27-02-2009, 20:48
Имам, сложих я пробно, но не за постоянно, щото 2.5 е с друго гърне отзад......иначе мислиш ли че клапана дето пуска изпаренията в колекторите ще свърши работа.....поне тях ги имам от всичките коли....иначе ако се види на аукцион това е по 15-20 лв, не че да си го направи сам човек е много сложно....
Христо_Сираков
27-02-2009, 21:36
Имам, сложих я пробно, но не за постоянно, щото 2.5 е с друго гърне отзад......иначе мислиш ли че клапана дето пуска изпаренията в колекторите ще свърши работа.....поне тях ги имам от всичките коли....иначе ако се види на аукцион това е по 15-20 лв, не че да си го направи сам човек е много сложно....
дай нещо клипче да видим че ме заинтригува нещо
Furious 155
27-02-2009, 23:08
иначе мислиш ли че клапана дето пуска изпаренията в колекторите ще свърши работа.....
какъв е тоя клапан и защо ще го ползваш?
не става ли без дошълнително подаване на горящи газове?
ФЕРАРИСТ
28-02-2009, 10:37
дай нещо клипче да видим че ме заинтригува нещо
Махнал съм го в момента, щото скоро ще сменям гърнетата, и затва....
какъв е тоя клапан и защо ще го ползваш?
не става ли без дошълнително подаване на горящи газове?
Става, предполагам че двг по голям от 2.0 ще пуска повече, но с неща като клапан(тоя който е за парите към входящите колектори мисля да ползвам - допълнителен - ще сваля някой от колите) мога да пусна по голяма "опашка".....
Цветуща идея ... прави квото искаш, ама те съветвам да го пускаш рядко в извънредни случаи ...
Идеята е супер !!! Ще стане доста зрелишно , обаче ако те хванат :busted_cop: с тва нещо по колата лошо ти се пише. Равносилно е на това да те хванат зимата с гуми със шипове.Така че моя савет е това нещо да го слагаш само по фестове и други такива сабирания . Доста хора ще радваш.Но ти си знаеш наи добре.:balloon:
ФЕРАРИСТ
01-03-2009, 22:40
обаче ако те хванат :busted_cop: с тва нещо по колата лошо ти се пише. Равносилно е на това да те хванат зимата с гуми със шипове.
И кое точно ще съм нарушил?;-)
The_Game
02-03-2009, 03:00
Искам да прави така като сменяш скоростите
http://www.youtube.com/watch?v=mXfUbFR-x7g&feature=related
Иначе мицубишито е ненормално :-o
D-I-V-A-K-A
03-05-2012, 22:28
Да събудим една стара тема с малко краен резултат :)
http://www.youtube.com/watch?v=Dbt6zPJm3eo&list=HL1336070732&feature=mh_lolz
А ве бро, тва жив оксижен, мо'е сА цаниш да заваряш газопровода Бургас-Александруполис. :afro:
Васил Петров
03-05-2012, 22:52
Всеки с вкуса си.Ама горелката си е опасна джаджа. :BBQ:
А на копче ли го пускаш или?
D-I-V-A-K-A
03-05-2012, 22:52
А ве бро, тва жив оксижен, мо'е сА цаниш да заваряш газопровода Бургас-Александруполис. :afro:
Хахах, ще го имам в предвид, като отида тази година на море :)
Христо_Сираков
03-05-2012, 22:53
браво добре се е получило
може да споделиш инфо около монтажа
dimitar_vd62
04-05-2012, 09:53
E тва добре ще лекува тези дето ми се навират до задната броня на семафорите.
страашно диване си!
Пусни го в БМВ форума, ще избиеш рибата!
D-I-V-A-K-A
05-05-2012, 18:30
Всеки с вкуса си.Ама горелката си е опасна джаджа. :BBQ:
А на копче ли го пускаш или?
Да бате, управлява се от ключе. Имаше и други варианти, но предпочитам цялата система да е независима ;)
страашно диване си!
Пусни го в БМВ форума, ще избиеш рибата!
Хаха, не се бях замисля. Добра идея!