Log in

View Full Version : Случвало ли ви се е ???

icedoc
26-02-2009, 18:38
Момчета първия ден когато започнаха студовете...
Запалих я сутринта , излезнах почистих предният прозорец и колата угасна . :?:
Помислих че е замръзнала нафтата във филтъра , полях с 4 литра вряла вода .
Опитах да запаля , много тресеше но запали .
Неможеше да се изфорсира и гаснеше , така няколко пъти.
На следващия ден след работа я запалих , поработи 5-6 минути и пак угасна и същата работа , няма палене.
Тогава се сетих за един колега , който много ги разбита дизелите , погледна я и мислихме да сменяме филтъра .
На следващият ден аз бях на работа , но човека я е разглобил от към филтъра и сложил маркуча към помпата в една туба да смуче от нея и колата заработила без проблем. Тогава разбрал че проблема е към резервара , отворил отзаде багажника и с компресор надул до 8 атмосфери :big_bow_down: за да отпуши сондата и всичко се оправило.След това ми е сложил една помпичка с клапан за подкачване на нафтата преди филтъра , обясни ми че с помоща на тази помпичка ще мога да разбера от къде идва проблема - когато я стисна , ако не се издуе помпичката значи неидва нафта от резервара , когато помпичката работи нормално тя напълва филтъра и се втвърдява. Аз мисля обаче че отгоре на филтъра има подобна помпичка , но с нея неуспяхме да подкачиме нафта ( можеби защото сондата е била запушена). И в крайна сметка...

...замръзна или се е запушила сондата в резервара ...

Abarth
26-02-2009, 19:28
Най-лесно ше разбереш така,ако на фадромата замръзва нафтата,значи е от нафтата,ако работи без проблем фадромата значи е от сондата :crazy:

164 td
26-02-2009, 19:43
На дъното на сондата има ситна цедка.Вади се лесно сондата.Влиза6 в багажника 5 минути гъзурене и излиза.Наи добре я извади и из4исти 6тото 6ти прави мизерии и друг път.Препоръ4жам ти да махне6 допълнителната помпи4ка и да си остави6 вси4ко както си е оригинално.

icedoc
26-02-2009, 22:51
Но фадромата работи много повече отколкото колата и нафтата е доста топла . работи по 10 4аса на ден без да се спира и нали знаеш че обратната нафта се загрява , такаче то трудно замръзва сондата на фадромата . Случвало се е да се запуши ама не и да замръзне.