PDA

View Full Version : Странен случай с Опел

fred
27-02-2009, 10:53
Четох сутринта в днешиня брой на 24 Часа за опел астра. От Дупница не може да спре.Нещо блокирало и колата се движела с над 120 км в час.Шофьро се свързал с КАТ, откъдето му давали инструкци, разчиствали пътя, но нищо не помагало и накрая след като преминал границата при предварително вдигнати бариери се забил в будка.Шофьора загинал по късно/лека му пръст/, много странна работа-пълен блокаж на всичко, само на скоростта не
Ето тук има малко за случката но не е като в 24 часа
http://news.ibox.bg/material/id_741292493

Mury
27-02-2009, 11:14
Да бе и аз го четох,баси ужаса:angry1::angry1::angry1:

Mind_Control
27-02-2009, 11:20
А какъв е проблемът да изреди предавките в обратен ред и да намали до нормална скорост, с която да се блъсне вече за окончателно спиране или да кривне в полето някъде, че даже и по инерция да пусне, или с ръчната да намали? Щом е имал време по телефона да си говори, явно бая километри е карал..

Kuku
27-02-2009, 11:25
Има някаква шашма.... нещо прикриват :idea:

Mury
27-02-2009, 11:27
А какъв е проблемът да изреди предавките в обратен ред и да намали до нормална скорост, с която да се блъсне вече за окончателно спиране или да кривне в полето някъде, че даже и по инерция да пусне, или с ръчната да намали? Щом е имал време по телефона да си говори, явно бая километри е карал..

Доколкото четох всики педали са му били блокирали,демек няма как да реди скорости,я пробвай със 130 км/ч. да вкараш от 5-та 4-та,да видиш тогава как ще катастрофираш,нема те намерат:crazy::crazy::crazy:

DerMeister
27-02-2009, 11:39
А не може ли да се овършее в мантинелата, стената или каквото има там покрай пътя? Как мислите? Според мен щеше да успее да спре по този начин или поне да катастрофира значително по-леко.Това ми е много съмнителен случай, да не можеш с километри да спреш колата и накрая да се утрепаш челно. :not-fair:

Blade
27-02-2009, 11:43
Странна работа...лека му пръст на човека :rip:

didod
27-02-2009, 11:51
Горкия...
Все си мислех, че това освен във филм не може да се случи...

fred
27-02-2009, 11:53
Мен ми е чудно едно, че нищо не е можело да се направи, второ, как е минал с тая скорост пред Кресненското дефиле, а ако беше минал през гръцкия пост е сравнително лесно, можел е да кара докато му свърши бензина.
Можеше да организират и някакво спиране с гуми и др. от този род, там на пистата, както му се вика или къв Благоевград, абе жалко за човека

Mury
27-02-2009, 11:54
А не може ли да се овършее в мантинелата, стената или каквото има там покрай пътя? Как мислите? Преди границата мисля, че имаше мантинели по магистралата откъм Гърция? Според мен щеше да успее да спре по този начин или поне да катастрофира значително по-леко.Това ми е много съмнителен случай, да не можеш с километри да спреш колата и накрая да се утрепаш челно. :not-fair:

Абе вие сте много странни хора,човека може да е изпаднал в паника,и да не е знаел какво да направи:angry1::angry1::angry1:човека е починал а вие ми се правите на детективи,я у лево,баси хората:angry1::angry1::angry1:Ти кат си толкова смел,искам пред мен да пробваш със 130 км да се забиеш в мантинелата или бетонна стена:death::death:

DerMeister
27-02-2009, 11:58
Абе вие сте много странни хора,човека може да е изпаднал в паника,и да не е знаел какво да направи:angry1::angry1::angry1:човека е починал а вие ми се правите на детективи,я у лево,баси хората:angry1::angry1::angry1:Ти кат си толкова смел,искам пред мен да пробваш със 130 км да се забиеш в мантинелата или бетонна стена:death::death:
Шефе, легни си пак и стани не с гъзъ нагоре. Лека му пръст на човека, ама темата не вярвам да я е пуснал колегата за съболезнования, ами защото е странен случая и както виждаш, може и да не виждаш, питам дали няма да може да се спре колата в мантинелата или нещо такова, а не казвам какво е трябвало да се направи. Ако недай си боже ми се случи нещо такова не смятам да се размазвам в караулка след 1 час каране.

fred
27-02-2009, 12:01
Така е, човека е починал, лека му пръст
По интересното /може да звучи гадно, ама е така/ е наистина какво е станало /е ние гадаем естествено/ и как ако недай боже друг изпадне в такова състояние да успее да излезе без да се пребие.

pr_00f
27-02-2009, 12:06
Ами в такава ситуация - просто се набиваш в първата нива и това е.

Mind_Control
27-02-2009, 12:09
Доколкото четох всики педали са му били блокирали,демек няма как да реди скорости,я пробвай със 130 км/ч. да вкараш от 5-та 4-та,да видиш тогава как ще катастрофираш,нема те намерат:crazy::crazy::crazy:

Пробвал ли си? Аз чесно да си призная не съм, но простата логика показва, че няма да се случи нещо подобно, особено ако дадеш междинна газ и изравниш оборотите..

А може ли да му е изтекла хидравличната течност и нито хидравличния му съединител не е работел нито спирачките? Ама все пакто дръпнеш малко по- силно лоста за предавките ще изключи и спокойно спираш по инерция. Интересен е случаят като цяло.

Mury
27-02-2009, 12:13
Шефе, легни си пак и стани не с гъзъ нагоре. Лека му пръст на човека, ама темата не вярвам да я е пуснал колегата за съболезнования, ами защото е странен случая и както виждаш, може и да не виждаш, питам дали няма да може да се спре колата в мантинелата или нещо такова, а не казвам какво е трябвало да се направи. Ако недай си боже ми се случи нещо такова не смятам да се размазвам в караулка след 1 час каране.

оле мали,вече съм и шеф:wazuuup::wazuuup::wazuuup::wazuuup:

bager
27-02-2009, 12:38
За мен е странна и неадекватна реакцията на полицията. Били му осигурили коридор! За къде...за рая!
Не можеха ли да сложат нещо на пътя за убиване на скоростта, шипове, пясък, слама, знам ли аз...каво още?
Давали ли са му съвети по телефона какво да направи?
И такива още въпроси!

rtfm
27-02-2009, 12:48
Еми да завърти ключа и да я загаси или и тои е блокирал? Имайки в предвид огромното количество елетроника в Астрата можеби бордовия компютер е хванал вирус и е обсебил колата сигурно и сама е завивала. Ръчната можеше да ползва и да напъне скоростния лост да се изкючи от скорост нека си се форсира мотора.

Grozdan
27-02-2009, 12:59
Не мога да си представя как всичко може да ти блокира в колата.Как и съединителя и скоростите?Те не са електронни или електрически?!Наистина много странно.
Лека му пръст на човека.

marian
27-02-2009, 13:01
Не ми се вярва някак си да откажат всички неща в тая кола:wazuuup:

pr_00f
27-02-2009, 13:19
Ами най-вероятната комбинация за мен е авт. ск. кутия и бутон за запалване а не ключ. Но какво е санало точно - може само да се гадае.

Бобби
27-02-2009, 13:20
Напмня ми филма скорост...донякъде, ама тук нещо не е за вярване!!!

Balagan
27-02-2009, 13:20
:angry1::angry1::angry1:Ае стига глупости RIP за човека ама не вярвам някой в такава ситуация с 3 БЛОКИРАЛИ ПЕДАЛА(както казвате) най малкото да опъва по малко ръчната да убие скороста и след това във Файдека(нивата) стига глупости има шашма в цялата раота не ми се вярва(не съм карал там) пътя да е идеално прав без завои(позволяващи преминаване със 130 :death:) и така чак до Серес...още повече някой го каза най малкото едни гуми или едни шипове щяха да пуснат можеше на каваци да стане колата но смятам че щеше да има по голям Шанс от челно удряне в кабинка :angry1::angry1::angry1:

Mury
27-02-2009, 13:22
За мен е странна и неадекватна реакцията на полицията. Били му осигурили коридор! За къде...за рая!
Не можеха ли да сложат нещо на пътя за убиване на скоростта, шипове, пясък, слама, знам ли аз...каво още?
Давали ли са му съвети по телефона какво да направи?
И такива още въпроси!

Бате много си прав,неизвестни много има,кофти работа

П.С.Извинявам се на колегите че избухнах преди малко,просто ми стана много гадно за човека,а ние тук коментираме некви глупости.Извинявам се ако съм обидил някого,не съм искал:clap2::clap2:

VFTI
27-02-2009, 13:26
Според мен може да става дума за атентат...Нещо такова а властите да го прикриват с това незнам.. незнам и какво да си мисля...

fred
27-02-2009, 13:29
Възможно е да става дума и за умисъл, атентат, както казва колегата, а наистина не е адекватна реакцията на полицията.В тоя късен час, като знам какво е състоянието у нас, никой просто не е искал да поеме отговорност и вина, ако нещо се случи, с принудителното спиране.

SandoOne
27-02-2009, 13:31
Имаше един филм Кобра 11 немски един мерцедес по същия начин блокира на 130 , 40 ли беше беше сел 500 модел 87 ма ма му направиха нещо и аз съм склонен да е атентат ... Ама се спаси щото на аутобана беше блокирал и му свърши бензина

oem
27-02-2009, 13:33
И аз четох тази сутрин. Много странно. М/у другото човека е пътувал от Гърция към България. Не е минавал дефилето.

Mury
27-02-2009, 13:56
И аз четох тази сутрин. Много странно. М/у другото човека е пътувал от Гърция към България. Не е минавал дефилето.

Не е бе обратно от Бг към Гърция,от Дупница до Кулата е карал така:angry1::angry1:

Kuku
27-02-2009, 13:57
Това е теоретически и практически невъзможно, Мъри ;)

Mury
27-02-2009, 13:58
Това е теоретически и практически невъзможно, Мъри ;)

Така пише у весника баце,и аз така смятам,но все повече се замислям и аз за атентат:prison::prison:

Kuku
27-02-2009, 13:59
Нещо има и явно се прикрива, не особено умело, истината :?

oem
27-02-2009, 14:00
Точно от Гърция за насам е пътувал. http://www.dnes.bg/article.php?id=66680

Няма как да е обратното.

"Шофьорът успял да стигне до ГКПП Кулата без произшествие. На метри от българския пункт автомобилът се ударил в кабина на гръцките гранични полицаи."

DerMeister
27-02-2009, 14:02

Няма как да е обратното.
Тук не се уточнява от къде за къде пътува(на метри от БГ пункт-а може да значи след него), а на други 3-4 места си пише, че пътува от Благоевград към Кулата. Даже в един вестник пишеше, че се е обадил като е бил на "антените" до Благоевград.

Mury
27-02-2009, 14:03

Няма как да е обратното.

"Шофьорът успял да стигне до ГКПП Кулата без произшествие. На метри от българския пункт автомобилът се ударил в кабина на гръцките гранични полицаи."
Я са вземи един 24 часа,и виж там какво пише:lol::lol::lol:

SandoOne
27-02-2009, 14:09
Като ти блокира спирачката само моеш да спреш като минеш на по - малка предавка на бащата лека му пръст ладата 2104 скъса се маркуча на спирачката в нанадолнището на Студена в посока към София и спряхме с на ниски предавки от 3 на 1 ва вкара имаше такъв удар на мотора че едвам не се забихме и леко ручната и преди дерето на магия спрехме ама с 80 бехме ..... не много

oem
27-02-2009, 14:09
Я са вземи един 24 часа,и виж там какво пише:lol::lol::lol:

Ми, че как е минал през дефилето тоа? :angry1:

SandoOne
27-02-2009, 14:14
Според мене ако има проблем с блокиране на спирачната система може да се спре или поне да се намали скороста в това няма кой да ме обеди в обратното ,но ако има и друг проблем ....

Mury
27-02-2009, 14:14

А де,тва е въпроса:death::death::death:

nuvolari
27-02-2009, 15:19
Няма как да е имал само проблем в спирането,най -вероятно проблема е бил в жилото на газта,друго обяснение аз лично не намирам???

oem
27-02-2009, 15:45
Все ми се струва, че каквото и да се случи с колата стига да не и паднат колелата винаги ще намеря начин да спра. Ще счупя скоростите, ще запаля дисковете от зад с ръчната, ще убия скорост в някоя канавка (мантинела) или ако сама си дава газ направо ще изгася мотора...

Не мога да си обесня как тоя човек се е помлял така. Имал е толкова много време...

Единствения начин е да се е панирал много жестоко или да не е бил много на ТИ с автомобилите и самото шофиране....

И автоматик да е колата като врътнеш ключа пак ще изгасне и ще убие скороста за отрицателно време. Та аз по инерция като я пусна на прав път и спира за броени минути.

Ако това в новините е истинка снимка на колата то удара е с над 100 км/ч във всички случаи... а такава скорост без да подаваш газ няма как да се поддържа ако няма голямо надолнищие разбира се.

Много, много съмнителна работа...

SandoOne
27-02-2009, 16:29
Зависи от опит ама не ми се вярва да си е зел от 1 месец книжката макар че инструкторите пускат убийци по пътя добре че с друг човек на полигон ходех тея даже и на задна скорост не ти дават да включиш ни паркиране нито дълго абе без коментар за тва хората неграмотни се качват да карат и некоя вафла с Х5 като те отпере ..... Относно темата за мене е пипано по колата преди да тръгне при други обстоятелства щеше да спре

rumenti77
27-02-2009, 16:50
Колега колкото и да е пипано по колата има поне пет начина(за това разтояние ) да спреш или поне да намалиш.Има нещо ама........Лека му пръст на човека.

SandoOne
27-02-2009, 16:58
На мен от спортен педал менте ми блокира педала на газта добре че веднага изклучих от скорост и загасих ... тука поне 1 , 2 ра сме се срещали от близо със смъртта

ФЕРАРИСТ
27-02-2009, 17:29
Мда и аз го четох това, и се чудя какви са кауши тия - за да кара тоя от Дупница така, значи не е карал с повече от 120 щото има завой дето няма как да се земат с толкоз.....има прави участъци на много места, тръгва една полицейска кола пред него, куката пасажер отваря джама, и изпразва един пълнител в радиатора му - ако не спре до 2 км, Асан да стана......и ако беше минал през Промахон иначе докога щяха да му правят коридор?????

Balagan
27-02-2009, 18:43
Аве момци казах ви това е поредната медийна помия знаете много добре медиите как раздухват и кфи филми фкарват от одеве спорите в кой весник кфо пишело смятайте колко истини говорят това си намирисва много ЦЕЛИЯ ш***н филм... НЯМА НАЧИН ----И Нютон и Джаул и най големия професор в света пак не може да каже че това е възможно замислете се за пътя само :) ПЪТ(български) ----130км/ч завои всичко блокаж....АЙДЕ ВИКАМ НЕ МЕРСИ :death::death::death: Нещо крият пак гадните кучета

life style
27-02-2009, 19:00
пък то ко, имал е бомба ф колата и не е трябвало да намаля под 120 :crazy:

fred
27-02-2009, 19:10

E това питах и аз преди десет поста:)

Мда и аз го четох това, и се чудя какви са кауши тия - за да кара тоя от Дупница така, значи не е карал с повече от 120 щото има завой дето няма как да се земат с толкоз.....има прави участъци на много места, тръгва една полицейска кола пред него, куката пасажер отваря джама, и изпразва един пълнител в радиатора му - ако не спре до 2 км, Асан да стана......и ако беше минал през Промахон иначе докога щяха да му правят коридор?????

А понеже е държал връзка с КАТ, защо пък да не го причака един по голям джип или някакъв пикап и каквото да е по тежко, на удобно място, той да е предупреден и се залепя зад него и предния започва да спира
Но и това което казват журналистите също може и да е не е точно

пък то ко, имал е бомба ф колата и не е трябвало да намаля под 120 :crazy:
Мда, както го сравниха някои колеги с филма Рейс

filip_gad
27-02-2009, 19:16
Нема начин да мине от там с 120 !!! И как тъй става, че хем газта да ти блокира, хем спирачки, хем съединител, че и да неможе да я загаси !!! :angry1::angry1::angry1: от странно та по-странно ...
Лека му пръст на човека.

Derry
27-02-2009, 20:02
Фалшива работа, няма смисъл да се расъждава по въпроса и жена да беше и тя щеше да измисли какво да прави.

Kostadin`
27-02-2009, 20:48
Лека му пръст на човека.Найстина е малко странно да блокира всичко.

ФЕРАРИСТ
27-02-2009, 20:50
А понеже е държал връзка с КАТ, защо пък да не го причака един по голям джип или някакъв пикап и каквото да е по тежко, на удобно място, той да е предупреден и се залепя зад него и предния започва да спира
Но и това което казват журналистите също може и да е не е точн
Мда, има варианти, но ако е така както го описват.....

fred
27-02-2009, 21:24
Мда, има варианти, но ако е така както го описват.....

Ако е така си е мистерия направо

life style
27-02-2009, 22:05
да я беше изгасил , или ръчната да опъне, много неща могат да се направят ф такива ситуации, ма то човека бая са е паникьосал и ...

fred
27-02-2009, 22:18
Както е описано, не могло да стане това..

Kuku
28-02-2009, 09:44
ЦЪК! (http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-02-28&article=268621)

Едно клипче! (http://www.youtube.com/watch?v=5vzNnxF6w74&NR=1)

kokless
28-02-2009, 17:13
ЦЪК! (http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-02-28&article=268621)

Едно клипче! (http://www.youtube.com/watch?v=5vzNnxF6w74&NR=1)

Според мен си е бил камикадзе:death:.

galinves71
28-02-2009, 17:39

паниката е лошо нещо .преди седмица мой познат се прибирал от работа с аудито и карал малко бързичко в участък с ограничение 60км/ч и на кръстовище излиза няква жигула да се пристроява в същото платно но в обратна посока.явно се е уплашил шофера на жигулито от силно идващото ауди и спрял а авера за да не го блъсне се изтряскал в бетонена ограда.на косъм оцелял със множество счупвания.в такъв момент единственото което се сещаш е господ.

Mury
28-02-2009, 17:50
В днешниоя вестник пише,че момчето има книжка от 2007 г.:angry1::angry1:

VladoH
28-02-2009, 18:40
Изобщо не може да се говори за паника според мен. Ако се паникьосаш, последното нещо, което ще ти дойде на ум е да звъниш по телефона... А и много други неща не съвпадат...

kokless
28-02-2009, 19:10
Изобщо не може да се говори за паника според мен. Ако се паникьосаш, последното нещо, което ще ти дойде на ум е да звъниш по телефона... А и много други неща не съвпадат...

И аз съм на това мнение.Да звъниш на полицията ще е последното нещо за което ще се сетиш.А и как се кара с телефон на ухото и блокирала кола летяща с 100-120km/h?

Bobi_33
28-02-2009, 20:05
Както и да блокира, каквото и да блокира в една кола (стига да не е автомат или Селеспийд, да не дава Господ) няма начин да не можеш да изключиш от скорост, ако ще и със сила. Изключиш ли и ако имаш контрол над волана, има десетки начини за спиране. Според мен просто полицията или покрива нещо или дава грешна информация или най-малкото спестяват нещо.

Още повече няма няма как да ти блокира абсоютно всичко в колата. Все пак става въпрос за Опел Астра, не за БМВ 7-ма серия примерно. По-скоро има частични варианти да прецака колата някой нарочно,но и това го има само във Холивуд. Жалко за момчето, още повече при тия мъгливи обстоятелства.

venko
28-02-2009, 23:29
много странен случай наистина,но и аз като повечето колеги се чудя как пък не могъл да спре,но жалко за човека!

SandoOne
01-03-2009, 19:09
Пичове на Опел 2006 какво може да блокира колата цялата кола подчертавам единствено борда може да е проблемен .... само това ми идва на ъкъла макарче такъф дефект е 1 на 1 000 000 000 сигорно ..

Mury
01-03-2009, 19:12
Както и да блокира, каквото и да блокира в една кола (стига да не е автомат или Селеспийд, да не дава Господ) няма начин да не можеш да изключиш от скорост, ако ще и със сила. Изключиш ли и ако имаш контрол над волана, има десетки начини за спиране. Според мен просто полицията или покрива нещо или дава грешна информация или най-малкото спестяват нещо.

Още повече няма няма как да ти блокира абсоютно всичко в колата. Все пак става въпрос за Опел Астра, не за БМВ 7-ма серия примерно. По-скоро има частични варианти да прецака колата някой нарочно,но и това го има само във Холивуд. Жалко за момчето, още повече при тия мъгливи обстоятелства.

Баци не е само в Холивуд,аз знам за няколко случая на атентат с кола,рязане на спирачни маркучи и т.н.:grandpa::grandpa::grandpa:

nikolaaaay
01-03-2009, 20:32
И аз не вярвам всичко да е блокирало, както пише. Все пак тук прочетох доста неуместни коментари на хора, на които не се е случвало колата сама да си дава газ. На мен това се случи с Мареа-та от подписа ми. Пушеше леко 2-3 дни, аз се заблудих, че е един друг проблем с дизела и не отидох на сервиз.
Така една вечер, както си карах по Цариградско колата взе да върви мноооого. Почна да си дава газ, без да натискам педала и постепенно си увеличаваше оборотите... Това се случи на излизане от Метро и успях да спра на светофара на Горубляне в облаци от дим и ревящ мотор в лютеницата. Спирайки (скоростите изключиха трудно, не знам дали от момент на паника или заради екстремно високите обороти). Завъртях ключа, ама ядец - колата не изгасна! 5 сек. шаш и естествено я загасих на трета с натисната спирачка... После стана ясно откъде е дошъл проблема, а двг-то 1.9 е наистина бетон. Беше с 2л. масло на обороти определено доста над 5000 и му нямаше нищо.

marian
04-03-2009, 11:09
Ето ги останките в Гьрция

georgyg
04-03-2009, 11:13
Това е поредната журналистическа измислица.
Жалко за човека.

DerMeister
04-03-2009, 11:35
Това е поредната журналистическа измислица.
Жалко за човека.
Някъде четох, че човека е правил опит за самоубийство преди време. Според мен пак се е самоубил, но нещо не се сещам защо по този начин. Може би, за да не си мислят близките, че се е самоубил, ами че е загинал трагично.

Stoyan Georgiev
04-03-2009, 11:40
с каквато и скорост да е бил, рита лоста да изкара от скорост по някое нагорнище и колата все ще забави - ако трябва ще се метне от вратата ще си изпочупи крака ръце ама все ще е жив... лека му пръст на човека, наистина странен случай...

fred
05-03-2009, 14:15
И аз така си мисля, ама...а и нищо не писаха след това, може майор Костов да е казал нещо по ТВ пък:screwy:

Mury
05-03-2009, 15:07
И аз така си мисля, ама...а и нищо не писаха след това, може майор Костов да е казал нещо по ТВ пък:screwy:

Ами почват да покриват случая сигурно:heavy_cry::heavy_cry::heavy_cry:

fred
06-03-2009, 14:26
И аз това си помислих, все пак доста по различна катастрофа, и след това никакви информации,