PDA

View Full Version : Как сте иСкарали шофьорската си книжка

hunter1989
28-02-2009, 17:41
Здравейте колежки и колеги .
Днес цял ден се ровя из форума и чета теми , понеже нямаше какво да правя и ми хрумна на пусна следната тема .
Така нека тук който иска да разкаже за това как е искарал своята шофьорска книжа ,да разкаже за емоциите ,радостите и мъката , ако е имал такава .
Аз започвам пръв:
Та така при мен книжката дойде много трудно , чак от 5-тия път :crazy:.Проблема не ми беше карането (аз карам на чичо трабанта от сума време ) проблем бяха листовките :prescription: чета аз правилника решавам в къщи и идва деня на испита БАМ 6 грешки .Пих една студена вода теглих една ма*на и тва беше след 40 дни изпит номер : 2 .... някой не е видял че личната карта му е изтела , аиде другият път .След още 40 дни изпит номер :3 опааааа 6 грешки, :angry1::guillotine: след поредните 40 дни изпит номер 4 : аз съм твърдо решен да успея , НО пак 6 грешки:sniping: .Да но не се предавам лесно изпит номер 5 решавам листовките предавам и след това 90 минути господинът от ДАИ ги проверява , нервите ми се опънаха до край . след 90 мин влизаме в стаята и досподин ДАЙ казва :
Двама от вас не са решили листовките и аз припадам сега пак 6 грешки и краи ще се самоубия , но тук мойто име не фигурираше :clap2::respect::Yeeeehaaa: . Вече съм на 8-мото небе от щастие .Та така отиваме в СФ на изпит по кормуване в същият ден. Вече се бях разтреперил паниката ме обзе защото от 4 месеца не бях карал в сф и си викам сега ще оплескам нещо, И тръгваме с Учебната кола и карам си аз и на всяко нещо което направя изпитващия си пищеще на листа и аз кат го погледна че пише нещо и изтръпвам , но успях да запазя самоубладание до края на испита и така спирам колата и чичкото пише нещо, аз вече се препотявам стискам си палци и на краката . Паника голяма и следват няколко думи " ЧЕСТИТО , ЛЕКО И БЕЗАВАРИЙНО КАРАНЕ " тук вече се разтопих, едва станах от колата и тръгвам си вече аз по пътя и както слезнах от колата такава радост ме обзе че усмивката ми не падна с часове ходя по улицата и на спирката хората ми се смеят , един даже ми вика " Ще черпиш " и аз " дааа ще черпя " малко ме беше срам че ходя и се смея сам но просто тва беше най-голямата ми радост в живота . Та така забавно беше емоциите бяха големи наи много ме беше яд на тия 6 грешки да бяха 10 да не ме е яд ама то жсе по 6 :D аиде със здраве и успех на бъдещите шофери

Mury
28-02-2009, 17:51
Мен ме скъсаха на първото фрадско,зашото не спрях на Стоп,и то пред нас.Познайте дали на вечерта знака го имаше:clap2::clap2::clap2::clap2:Втория път я взех без проблем:crazy::crazy:

ФЕРАРИСТ
28-02-2009, 18:49
93 година листовките без грешка, но на кормуването на ляв завой отнех предимството на някакъв хайванин(счетох че ще мога да мина преди него но газката не беше чипната като ората), и тоя дето даваше изпита нещо се опита да ме изпоти - ама минах.....

galinves71
28-02-2009, 18:51
взех я през 89г.тогава имаше вътрешни изспити.отивам 1 ден да питам кога ще е вътрешния а те ми казват че вече има насрочена дата за пред кат.аз ги питам-щоне е имало вътрешен?а те казват че е бил на еди коя си дата ,точно на сутринта след абитуренският ми бал представяш ли си след бурна нощ на изспит.но излязоха пеканяци и ми го писаха че съм го взел щот школата беше към училището ми.отивам пред кат и почвам.листовки с 2 грешки -взел,полигон -взел,скоростна отсечка с москвич-взел, и идва най-гадния момент,градско.моят инструктор беше бивш полицай и изобщо не ебаваше знаци и кво ли не и ме караше да карам в забранени улици но не да ме пробва ами просто ей така.като му кажех че не мога да вляза в такава улица ми викаше ако ще карам да карам ако не да слизам.тръгвам аз да карам на изпита и онзи ме вкарва в някакъв квартал дето изобщо не бях ходил нито с кола нито пеша.имаше 2 пресечки на дясно и онзи ми вика да завия на дясно но без да каже в коя.аз завих по едната а изпитващия ми наби спирачките и ми вика що съм завил по нея а не по другата.и така отново на изспит и го взех от 2рия път.книжката ми излезе 22лв през 89г.

Grozdan
28-02-2009, 19:06
Така при мен нещата стояха така: листовки от първи път без грешка и курмуване на същия ден без грешка.

raffaello
28-02-2009, 19:17
през 92-та година ми беше курса и изпита беше през февруари 93-та, но тъй като нямах все още години навършени се наложи да изчакам близо 8 месеца, докато наварша за да мога да си взема книжката от КАТ, иначе изпита беше тогава - листовки, полигон и накрая градско - всичко взех още от първия път, но се чакаше после доста
учебната си беше направо класика от комунизма - светло синя жигулка, по оново време беше много добра

trustworthy
28-02-2009, 19:48
93-та година, с нула грешки. В добрите стари времена имаше и успоредно паркиране в кормуването. Сега като гледам какви отчайващи маневристи има...направо ми се плаче:death:

sp_romeo1
28-02-2009, 20:15
2000г. 1 грешка после 3-4 леви завоя и ей ме шофер

SandoOne
28-02-2009, 20:19
2007 - ма на Мазда 6 120 коня ЦДИ направо ми се ревеше като я карах на 3 та с 40 ..
На листовките 2 грешки
На курмуването 1 грешка за норматив ми писа даяжията щото нема как от ни една грешка от 10 да не направиш и ми писа че на кръстовище на ляв завой съм се изнасял по в днясно и по някакъв нячин съм затруднявал движението ама ми я даде и се напих с ракия после ььаьаьа:crazy::roll2::roll2:

LeoVin4i
28-02-2009, 20:35
В лето господне 2003 си я взех моята, баш лятото аксента не му бачкаше климата ама както и да е. На листовките не знам колко грешки ама си ги взех от първия път, имаше един дето го скъсаха за незнам си кой път и почна да буйства много злобно ама го укротихме :boxed: На кормуването, преди да караме ние 100% скъсани, наща кола излезе с най-кадърните шофьори и 4-мата си го взехме :saint: иначе протече по класическата схема, тесни улички с много стопове, тръгване по доста стръмен баир, обратен завой, ляв завой и се чу мечтаното "Уверено владеене на автомобила, честито" :beer:

fnt
28-02-2009, 20:36
Не са ми я дали, платих си за нея :big_bow_down:

digitalundgrd
28-02-2009, 21:13
От първия път и листовки и кормуване :) В сравнение с кандидатстудентските изпити за Медицинска Академия, тия листовки ми се видяха все едно си четях списание.....

venko
28-02-2009, 23:27
и двата изпита от втория път.на листовките ми беше малко трудно-първия път 22 грешки!:clap2: втория път една единствена(учих като луд).на кормуването първия път сума ти грешки-не спях на знак стоп,не давах предимство и т.н!ама с времето човек се усъвършенства и вече нема тъпи грешки!

DarkKnight
28-02-2009, 23:32
Листовките от 2-рия път (кой да претположи че ще се наложи да почета 2-3 часа че иначе не става :blush: ), а кормуването от първия път :) ама бяхме последна кола и нервите ми се бяха опънали та не вярвах до последно че ще си я взема :crazy:

BillyBoy`
01-03-2009, 00:03
97-ма година никакви проблеми листовките фасулска работа реших ги точно 3 пъти преди да влезна във донаборната школа в Пловдив и ги научих а кормуването и изпитите бяха просто една формалност за мен :)листовки 3 броя на изпита след няма и 15 мин бях готов 0 грешки кормуване от първия път

AntiLuuP
01-03-2009, 00:17
ООооо аз от маък чаках момента в който ще взема книжката по едно време се бях вманиачил изчислявах години месеци дни и часове които остават до момента в който ще мога да се кача в учебната кола....и ето че дойде момента...
и така листовките ги бях научил перфектно , но за капак ставам за изпита сутринта 26 ноември(понеделник)2007 година, а навън мрачно дъждовно гадно време ама си викам кво на късмет.... Отивам - листовките успях да ги реша за 9минути без грешка...
На кормуването бях последен момчето преди мен го скъсаха а аз имах късмет явно на чичкото от дай му беше омръзнало и затова карах само 5мин като стартирах с лошата гадна маневра каране на заден ход без видимост справих се добре... след еди стоп , 2 светофара и кратка история колко добър рибар е ми каза да отбия последва едно честито аз слезнах от колата и 10 минути не мога да се ориентирам къде съм за да кажа на баща ми от къде да ме вземе.... няколко дена след това вече карах напълно легално кола...(книжката си я изкарах експресна)....

TaNo
01-03-2009, 08:31
и аз да се отраза по тая тема да ми се посмеете малко;-) след като 18 години чаках да стана пълнолетен да мога да почна курсовете най-сетне съм в процес на взимане на книжка:dance: Почнах ги края на декември минах си 2-сидмшчната теория и ми следваше вътрешния изпит на листовките, взех го от първия път с 4 грешки без да ги погледна вкъщи понеже си виках "кой.. аз ли да уча?! че аз си ги знам!":coolio: След това почнаха коледните и новогодишните празници и следващия важния изпит го отложихме чак за 20 януари.. попрегледах ги малко знаците от учебника и се явявам на изпита като съм сигорен че е мой щом първия път го взех без да уча а ся даже ги попрегледах, и след 30 мин. чакане влизам да си чуя резолтатите "НE 7 грешки":icon_frown: викам си карай другия път ще го взема, след 2 седмици се явявам пак и пак не бях учил щото отново неможах да намера време", явявам се и онзи като ми израси "НЕ 11 грешки" направо ми се ... :mf_Flush: Отново след 2 седмици ми беше следващия изпит, този път яко разочарован и надъхан седнах в нас да си решавам листовки и да си уча грешките след това:th_up: явих се на изпита и този път отговора беше "ДА 2 грешки":static: супер много се зарадвах, на същата вечер опрайх половин литар водка:tooth: Другата седмица ми е изпита по курмуване и се надявам да го взема и ще си продължа историята след 2 седмици...

santo_traficante
01-03-2009, 09:55
С агне!
и за агне я връщам:grandpa:

hunter1989
01-03-2009, 10:21
ООооо аз от маък чаках момента в който ще взема книжката по едно време се бях вманиачил изчислявах години месеци дни и часове които остават до момента в който ще мога да се кача в учебната кола....и ето че дойде момента...
и така листовките ги бях научил перфектно , но за капак ставам за изпита сутринта 26 ноември(понеделник)2007 година, а навън мрачно дъждовно гадно време ама си викам кво на късмет.... Отивам - листовките успях да ги реша за 9минути без грешка...
На кормуването бях последен момчето преди мен го скъсаха а аз имах късмет явно на чичкото от дай му беше омръзнало и затова карах само 5мин като стартирах с лошата гадна маневра каране на заден ход без видимост справих се добре... след еди стоп , 2 светофара и кратка история колко добър рибар е ми каза да отбия последва едно честито аз слезнах от колата и 10 минути не мога да се ориентирам къде съм за да кажа на баща ми от къде да ме вземе.... няколко дена след това вече карах напълно легално кола...(книжката си я изкарах експресна)....

Аз пук три години карах нелегално и сега кат имам книжка нямам кола ,каква е тази сътба не знам :D

kocetobs
01-03-2009, 10:27
Моята история не е чак толкова колоритна колкото на някои от вас,ама все пак ще разкажа :balloon: .Книжката я взех 2005 година,края на лятото.Цяло лято карах на едно жълто типо,без климатик.И в деня преди изпита,понеже инструктора ме знае колко съм разсеян,ми вика Коце,утре много да внимаваш да не забравиш нещо и ми изрежда:лична карта,химикали и т.н.Взима ме от нас в 7 часа сутринта и ме пита в колата да не забрави нещо,аз смело отговарям:спокойно нищо не съм забравил :) .Решавам листовките (искаха да ме изгонят,защото подсказвах на момчето до мен) и съм уверен че съм изкарал,защото вкъщи съм порешавал преди изпита.И седим всички,чакаме резултати,поглеждам се аз и виждам че на сутринта в бързането съм обул чехли а не маратонки :bored: Забелязва го това и инструктора и с шутове ме изпрати до нас да се преобуя.В крайна сметка и листовките и кормуването от първия път ги взех:static::static::static:

achkar
01-03-2009, 10:33
При мен мина доста скучно като изключим външния изпит. Иначе си взех вътрешните листовки с 3, външните с 1 грешка, вътрешно кормуване от първия път, че ме и похвалиха тогава 8-) А външното си беше вече интересно. Падна ми се изпитващия с прякор Лудия Макс. Бях първи на 30.06.2008 с Тойота Йарис 2008 дизел. Левия ми крак трепереше адски много, не знам как я изгасих само 2 пъти. Изпитващия, Макс, беше пълно психо. Тъкмо тръгваме и ме спря на вдигната бариера на която имаше нещо като нарисуван стоп, и ми набива спирачките "Що не спираш на стопа" супер сериозен. И аз ъ мъ измумотих нещо там и съвсем насрах. За щастие карах по много познат път. Тоя се скъса да ми вика за всякви глупости, а аз си мълчах и ни вопъл ни стон, правя се, че не го чувам хаха :) Накрая след паркирането ме нареди пак, че съм карал като ученичка и това беше :D След 17 дена се качих на дъртото 96" пунто на майката дори без хидравлика, после на Алфата ми :D А след време като се наложи да направя обратната смяна, имах чувството, че се качвам не в кола ами в комбайн. АМа вече нямам такиав проблем :)

TS
01-03-2009, 10:40
Взех ги от първия път,листовките ги надрасках за 10 мин. Интруктора като ме видя,че излизам толкова рано:noooo: му стана лошо. Чаках 50мин след това,бях откачил :roll2:
Имах две грешки,дори още си ги спомням. Учебната количка беше Рено Клио (2000г.), стани да седна. Понеже бяхме 9-човека в групата,всички си мислеха,че като са последни имат шанс да минат.Казах им,че ако знаят ще минат,ако пък ли не ...:waving:. Качих се първи и ..:go:. Врътнах един кръг,слезнах от колата и ми съобщиха,че съм изкарал и практиката:kicking::dance::super:

EMo0o
01-03-2009, 10:45
Мен ме скъсаха на първото фрадско,зашото не спрях на Стоп,и то пред нас.Познайте дали на вечерта знака го имаше:clap2::clap2::clap2::clap2:Втория път я взех без проблем:crazy::crazy:

И мен ме скъсаха първия път на кормуването и то пак пред нас .. място дето знам , че има стоп за пресичащите мойта улица и си карам спокойно и изведнъж точно в средата на кръстовището тоя ме спира .. викам си какво става , тоя луд ли е и ми вика "що отнемаш предимство бе?" викак как ще отнемам бе , тука има стоп за тоя .. и като погледнах няма стоп няма нищо .. циганите го бяха отнесли със все металния стълб и сега има само дупка .. но на втория път се справих без проблеми :) листовките от първия път си ги взех :)

Stoyan Georgiev
01-03-2009, 11:56
листовките ме е срам да кажа, че чак на четвъртия път ги взех , защото не ги бях прочел нито веднъж докато не ме скъсаха 3 пъти - на последния път мисля, че беше с една или без нито една грешка

кормуването от първия път, даже ме похвалиха

luboni_91
01-03-2009, 12:07
И аз както колегата ТАНО съм в процес на взимане на книжката,на вътрешен на листовки 2 грешки,а на външен 3 и на мен изпита ми след 1 седмица и ще има продължение на историята....;-)

RoMeO_156_GTA
01-03-2009, 14:14
И двата изпита ги взех от първия път :coolio: Листовките с 1 грешка , бях учил само отговорите на листовките предния ден , понеже 2 дена преди изпита разбрах кога ще е . На курмуването бях последен от групата и чаках около 4 часа , но нямах от основните грешки .

TaNo и luboni_91 не знам за вас , ама от тея 18г чакане , най-гадната беше 17тата :hehehm:

mirchozo
01-03-2009, 14:27
Айде и аз да се разпиша в темата.
Та почвам си аз януари месец 2001г да карам предказармени курсове за категория "Ц",но ние бяхме от първите дето трябваше да карат първо "Б" и чак след като минат изпитите тогава те пускат нагоре.Та почваме си ние на една ладичка 5-ца извънградско Добрич-Каварна и познайте на кой идва реда да кара в Каварна,малък град без почти никакво движение,но все пак градско.Та следващия път същата работа само че във Варна,и аз пак градско.Та това ми беше извънградското де.И после вече у наше село никви ядове.После на изпита листовките без грешка и понеже имахме и психо на машинката се разбих направо.Оная лелка ми обясни накратко(много накратко) за кво става дума и пуска, и аз си мисля че ще загрея 1минутка поне да схвана тактиката.Тая машина кат откачи,малиии,и аз уж си натискам и чакам да ми свърши загрявката и да почна,пък то се оказа че направо ми е почнал изпита,абе взех го ама с доста грешки май,така и не казаха.Големия майтап беше като закачих с канатата на Зила портала на бензиностанцията.Ма то от простотията на инструктора,вика ми "ти гледай да не закачиш колите отпред (понеже имаше и доста коли и бензиностанцията не е ич за камьони),а аз ще гледам портала на огледалото", и се беше надвесил и уж гледаше и бааам,замалко да сваля портала.
Та така,после на изпита никви ядове, после в казармата пак на Зилове,полигони разни,кви ли не маневри,чак ми се отдаде възможност да карам КРАЗ един път,баси голямото прасе ей,голям кеф.

TRENDi
01-03-2009, 15:03
95-та Юни стартирах курсовете. На първия изпит листовки(от тези старите, където са 3 броя с наказателни точки, според въпроса и е достатъчно да сбъркаш 2 отговора и си фитка) ги взех с 0 грешки и отпрашихме към полигона. Там на 2-ро-3-то упражниние, паркиране в гараж мисля беше, закачих колче(не го бутнах, но е грешка), та се наложи да минавам и 6-тото упражниние, което на съответния полигон беше гърбицата. Кракът на съединителя ми трепереше, естествено, така дръпнах ръчната, че щях да изпокъсам жилата, 6000 оборота на жигулатора, и не само, че не тръгна на зад, ами направо прелетях пред бабуната. Взех и полигона от раз. И тук, вече започва драмата с градското.
Първи изпит. Подведен от инструкторът ("`Айде тръгвай") отпраших без колан :hehehm:. На първото кръстовище трябваше да продължа направо, но неможах да се престроя и си останах в лентата за на дясно, съответно на там и завих. След около 500 метра ми се заповядва на светофара да завия на дясно. Ок, ама са 3 един след друг (до м-на на "Стамболийски" 155), на първия мога, на 2-рия нямам ляв завой и на 3-я може. Завих на първия и последва "Одбий в дясно", каза ми куката, че още за колана е можел да ме скъса и чао до следващия път. Не се ядосвах, казах си "здраве да е, следващия път".
Втори изпит. Отивам, където са ме инструктирали, да чакам. Чакам, чакам, по едно време пристига някакъв кавал-инструктор с колата, на която карах и вика "Инструктурът ти не знам си к`во - не може, ще караш ли с мен". Ще карам, за чий съм дошъл. Да, ама нито той ме знае, как карам, нито аз него к`ъв е и нон-стоп ме гледа в ръцете и се оглежда супер нервно в огледалата и изнервя на мах и без това изнервеното положение. Съответно някакъв кавал, като вижда У, директно застава пред мен, запушвайки ми пътя, с явно намерение да прави обратен завой. Намалявам, давам ляв мигач да го заобиколя, поглеждам в огледалото - няма никой, аха да кривна и еб@ти и кучките. В същия момент Лада с 4 фара, прелита покрай мен с 300 по трамвайната линия. Ясно - намеса на комисията - ае чао.
Трети изпит. Не помня за какво, но пак ме скъсаха. Най-интересното е, че всеки път изпитите бяха в района на "Константин Величков", а освен на тях никога не карах У-колата в района, а все някъде в кв. "Иван Вазов". Нервирах се яко вече и смених(уж) клуба и инструктора.
Четвърти изпит. Вече с нов инструктор и с по-скапана жигулка. Оказа се, че той е към същия шиб@н клуб "СБА Люлин" (или както там се казваше на времето), но е нещо като Надежденския му клон. Както и да е. Вече отпред не седеше инструкторът, а куката. Тук за първи път случих на кука-боклук. Чакането започна още сутринта. Чакахме листовкаджиите и чакащите директно за градско, 6 човека, трябваше да потеглим от това място. Та, пристига г-н полицай, с шушляков анцунг и офицялната си куртка + куфарче с 1 брой закопчалка(пренципно с 2 фабрично налични). Непрестанно някакво цъкане от устата, като тик, все едно има жилка от колбас м/у зъбите и се пробва със слюнката си да я избута от там. Стига с лиричните отклонения. Ще карам предпоследен. 4-римата преди мен - скъсани. Дреме ми. Карам вече. Някъде из улиците на ж.к. "Люлин". Пътят, по който се движа, прави десен завой и изведнъж пред мен ТК-150 (трактор). Лепвам се зад него. Леко се подавам и виждам, че много далеч отсреща има кола, но ще мога да го резна. Ляв мигач, и тъкмо да се изрежа си припомням изпит №2, поглеждам в огредалото и виждак, как 2-ма нерваци зад мен вече се набират. Спирам мигача, с явно намерение да се откажа от маневрата и прибера зад трактора и в този момент идиотът ми хваща волана и ме прибира той. Е, намеса на комисията - ясно какъв е резултатът.
Пети изпит. Чакам за кормуването и по едно време бам, старият инструктор със старата кошница пристига. Настоящият, не знам си какво, не може. Тоя номер вече ми го бяха врътнали, ама нали така и така бях отишъл. Ауу, като се качих на колата, направо не можех да се позная. Бях и отвикнал и по време на изпитът 4 или 5 пъти ми гасна. Отделно, че имаше поредната намеса на комисията и резка и на изпит номер 5.
Изпит шест. Реших, че чашата е преляла отдавна и няма повече да плащам заплатите на лайнарите от клуб Люлин (почти година стана тоя курс). Я се обади на тази позната в КАТ, вземи 2 часа при нейния доверен инструктор, завий 3 пъти на дясно и дай 10 лв за книжка. Ае са си еб.те м@йките и инструкторите и мошенниците :censored:. :dance: :rosso_racers:
И така една година без 5-6 дена карах курса за любителска книжка и накрая я взех с връзки. Иначе професионалната от раз.

Kostadin`
01-03-2009, 15:56
Всичко си взех от първия път.На листовките без грешка и на външния и на вътрешния.

Dexer
01-03-2009, 16:07
Така при мен нещата стояха така: листовки от първи път без грешка и курмуване на същия ден без грешка.

И при мене така се получи някакси.....
Изпитът си го карах преди да направя 18 и чаках до рожденнив си ден, за да си взема книжката. Избягах от час, за да отида до КАТ да си я взема същия ден..... Бяха хубави години:)

Lucky
01-03-2009, 16:20
Всичко листовки и полигон и кормуване,през далечната 1994 без грешка от раз.
Май това е единственият изпит които съм взел от раз:hehehm:

Alfredo
01-03-2009, 23:02
Аз пък карам от 16 годишен , но бях толкова голям мераклия , че реших да си я купя за да не ме скъсат ( понеже е всеизвестен факт , че се процедира по този начин за да взимат повече кинти )

Pebles
02-03-2009, 01:52
Аз пък карам от 16 годишен , но бях толкова голям мераклия , че реших да си я купя за да не ме скъсат ( понеже е всеизвестен факт , че се процедира по този начин за да взимат повече кинти )

Ха...пределно ясно ми е това нещо с купуването...
Листовките без да ги уча,само правилника го прочетох и ги взех от 1 път с 2 грешки...Но на кормуването ме скъсаха,не спрях на СТОП....Предния ден преди 2-то ми явяване на кормуване звънкам на инструктора да се разберем и той директно ми казва сумата,за да няма проблеми и за да си го взема от раз....Такава била политиката..... и естествено от 8 души само 3-ма си взехме изпита-с/у "почерпка"

proper
02-03-2009, 02:13
Всичко листовки и полигон и кормуване,през далечната 1994 без грешка от раз.
Май това е единственият изпит които съм взел от раз:hehehm:

А аз 2 години преди това :) баси, толкова ли сме стари вече :)

Трябва да върнат задължително полигона според мен...

AntiLuuP
02-03-2009, 02:29
А аз 2 години преди това :) баси, толкова ли сме стари вече :)

Трябва да върнат задължително полигона според мен...
за полигона съм съгласен и трябва да направят така че книжки да не могат да се купуват... което в БГ е невъзможно

plamen76
02-03-2009, 10:22
мойта я взех от първия път с ГАЗ 53ката,после от радост тукат с 1 бутилка коняк.Май месец 94г:drive::drive::drive:

Bella
02-03-2009, 12:07
Дълго мечтана и желана тази книжка я взех с доста емоции ... смених 4-ри инструктора в една и съща школа ... почнах с шефа на школата ама ми писна да му слушам глупостите ... само се сваляше с мацките по улиците и им свиреше с клаксона,после карах с един едричък чичко който пръхтеше цял час и се оплаках на шефа да ми го смени , след това карах с едно слабо момченце дето все ме караше да карам по-бавно ама пък поне си лафехме за кучета с него и беше интересно и накрая карах с един страхотен инструктор който ме направи добър шофер!
Много спокоен и уравновесен ме пусна на магистралата като ми каза да дам колкото може повече газ да усетя колата ... :spiteful:
Карах Яриса със 160 и ми трепереха колената,а той вика давай още може ... :drive:

Бях неговата гордост и той вярваше в мен,ама аз не четох листовки и на първият изпит ме скъсаха ... на втория го взех с 5 грешки и дълго време след това на не регулирано кръстовище не бях наясно с това кой има предимство :Suicide:

Ама сега се понаучих де ;)

Кормуването минах супер без сериозно грешки ... момичето преди мен бе скъсано,макар да караше супер и аз се шашнах.
Като забележки инструктора ми каза че съм взимала много бързо завоите и съм тръгнала веднъж на ръчна,което си беше истината дееее ...
Ама взех го и се развънях на всички и като ги чух и им се похвалих без да се усетя почнах да ги повтарям и те ми се смяха дълго време след това ... сега съм добър шофер,стига да не съм разсеяна и да нямам лош ден или ПМС :tongue:

Pride
02-03-2009, 12:32
Историята с взиматането на книжка при мен като че ли започна леко по принуда.Никога не съм бил някакъв маняк на тема коли и изобщо си нямах идея от нищо свързано с тях.Даже незнаех предавките как са, а под капана знаех само на кое викат акумулатор 8-) Може би това се дължеше на факта,че нямахме кола и винаги заевявах " за кво ми е книжка като няма кво да карам" .... всъщност имахме една жигула де :)

Та след непрестанно мрънкане от страна на баща ми как всички на моята възраст имали книжки се реших най сетне да ме закара при негов познат инструктор.
Общо взето за човек който никога не беше сядал зад волана се справях доста добре.Единствения ми проблем беше потеглянето, където подавах повечко газ и пусках рязко съденителя и колата подстакаше като кенгуру.

Изпита ми беше 1 ден след 19тия ми рождения ден през 2004 и го взех с една грешка на листовките и на кормуването нямах грешки.
От тогава до края на 2008 допир с кола почти съм нямал.Сега от близо 3 месеца имам един самолет дето се опитвам да вкарам в пътя.:plane:

Transvaal Premier
02-03-2009, 15:00
:choice: Моята книжка е от първия опит. Няколко години все нещо се случваше точно преди да се запиша на курсовете и все се отлагаше и отлагаше...и най-накрая миналата година дойде заветния момент. Малко кофти беше, защото всички около мен казваха, че нямало начин да се вземе от първия път, ама се оказа, че има...проблеми и терзания по случая не съм имала само дето след това докато свикне човек да кара сам, без придружител е малко странно...

pr_00f
02-03-2009, 15:37
В Свищов.
Листовки и изпит от първият път.
Там градското беше голям майтап понеже в града имаше само един светофар който не работеше от години ( сега са сложили няколко за цвят)
На изпита след като 30 секунди се опитвах да вкарам 1-ва се ядосах и си тръгнах на 2-ра, а изпитващия направи забележка на инструктора да си оправи скоростната кутия.

Иначе ми отне повече от година да си изкарам часовете кормуване. Все няма време или нещо излезе и инструктора най-редовно идваше да ни ръчка да си вземем часовете ( бяхме си платили предварително)
Беше много добър инструктор - Бог да го прости загина преди няколко години в нелеп инцидент по време на ремонт. Сигурно и други колеги са карали при него -Куюмджиев му беше фамилното име.
САмо добри спомени от него. Викаше повечко , но пък имаше и защо.

fred
02-03-2009, 16:19
Аз също взех книжка от първия път в още по-далечната 1983, още си учех 4 курс в техникума.
При нас курса се проточи дълго,над 4 месеца.Понеже нямахме инстстр. по теорията/тогава бяха двама/.Курса беше много готин, групата също. Тогава имаше предрарител психотест, после един вътрешен на 9 час кормуване, после преди КАТ пак втори вътршен, иначе официалния изпит бе листовки, полигон и градско.
Та на листовката скъсаха един или двама, на полигон окапаха над половината, нямаха нерви/най много ги съсипа една гърбица, от която се тръгваше назад и напред на ръчна и един тунел, който се взимаше назаден, тунела е от колчета/, въпреки че всички ги правхеме без грешка на тренировките и още само един на градско окапа, та в крайна сметка от десетина човека, взехме около 2-3 книжка от раз, това е истината.
Курса започна есента и свърши февруари, цялата зима нямаше сняг и на 19 като заваля та натрупа над 50 см.От страна на КАТ се падна един свиреп тогава катаждия с име или прякор АГоп, за който се носеха легенди колко е гаден, но специално на нашия изпит не беше такъв.
Изпита беше в района на циганската махла, двореца на децата където е и общо взето донякъде извадихме къснем със снега, нямаше голямо движение и най трудно беше левият завой.
На предварителния краен вътрешен изпит, се паднахме с една тарарясала жигула, нашта беше на ремонт тогава и вървше гадно, та ме ядоса, та накрая, когато отивах към групата, вече направил всичко без грешка и ядосан праснах нарочно едно тенекиено кошче с милиметър от бронята/там си седеше някъде/, КАТджията ми заяви че това можело да бъде човек и т.н и просто ми натресе три часа допълнително за това,
А иначе, на официалния, като направиш и градското слизаш от колата вътре се съвещаваха и ако ти кажат - дай 1,80 или нещо такова, беше ясно че плащаш книжката и си ОК

Transvaal Premier
02-03-2009, 19:55
:choice: Късметлии сме ние, като се сетя...имаше доста изпокъсани на моята дата...

Blade
03-03-2009, 10:14
Изкарах си я съвсем нормално. Листовки с 0 грешки и кормуване без грешка (в най-големия възможен натрупал сняг във Варна, аз правех коловозите по пътищата с пежо 206 ДИЗЕЛ). Весело беше, занесох я лекичко нарочно 1,2 пъти по завоите като естествено си я удържах (карам от 14 годишен) и на петата мин изпитващия ми каза ДА :):go:

vaseto34
03-03-2009, 10:52
И аз я взех от 1-ви път :go:

fnt
03-03-2009, 10:55
И аз я взех от 1-ви път :go:

:clap2: преди колко години е било това

EMo0o
03-03-2009, 10:58
:choice: Късметлии сме ние, като се сетя...имаше доста изпокъсани на моята дата...

При мен на кормуването от 9 човека бях последен и всичките 8 ги скъса само аз го взех :)

Az4o
03-03-2009, 22:33
И аз успях от раз да си взема всичко :) Спомням си много добре изпита ми - 6-ти януари, преди 5 години - сняг и лед колкото искаш, а аз горкия с 39 градуса температура :sickness:
Едвам успях да се надигна сутринта от леглото, за да ида на изпита. Иначе на листовките 3 грешки, едната от който за точка на листа, че си изтървах писалката докато нервно я подмятах насам натам .. На шофирането нямаше проблеми - разходихме се десетина минути с учебното Алди 80, спри .. честито .. бегай си пий антибиотика :lol:

Абе подвиг направо :dance:

Оттогава .. :rosso_spider:

gallena
04-03-2009, 09:56
Аз пък си взех листовките от първия път. Кормуването от втория, причина-несъобразена скорост :) - минах на жълто на един светофар. Втория път нямах никакви проблеми при това само си платих изпита. Явно разбраха че не съм от тия дето са готови да си платят.

didod
04-03-2009, 10:07
'94- В категория. Без наказателни на теория и практика.
'03- С категория, отново без нарушения.
Само на психо изпита ходих 2 пъти. :tequilla:

biskvitka
04-03-2009, 10:12
Листовките си ги взех с една грешка и кормуването от първия път. :drive:

bager
04-03-2009, 10:29
Брей, има още хора дето помнят полигона!
В далечната '91-ва взех категория Б, без грешки и направих същото в 94-та с Ц-то. Спомени...

Roberta
04-03-2009, 10:46
И листовките и кормуването взех от първия път :-P
Две години преди да изкарам курса бях карала без книжка :wow:
Но по онова време куките още бяха гладни и взимаха колкото им дадеш :)

georgyg
04-03-2009, 14:48
Изкарах книжка на 28 Декември преди малко повече от 10г на една Лада 1600 при страхотен ЛЕД - 20см в София.

Листовките и изпита от първия път, но листовките с 5 грешки (на ръба).