Log in

View Full Version : От утре 01 март през деня може и без включени светлини

raffaello
28-02-2009, 19:37
От утре 1 март ще може пак да се кара през деня и без да се включват светлините. Много ще кажат сега, че и след тази дата продължават да си карат на къси, то си е така, но сега вече ако сме забравили първите 5 минути да ги включим и изневиделица се появи патрулка няма да имат право да ни спират и да ни санкционират, ето затова вече по-леко може да ги приемаме нещата като ги видим още в първия момент някъде в засада. И аз от време на време след 1 март пак си карам на фарове, но когато са задължителни имат повод ако не си ги включил.
Но в крайна сметка фаровете спасяват човешки животи.

ФЕРАРИСТ
28-02-2009, 19:41
Чудесно - тъкмо оня ден се чудех кога ли най - накрая ще изтече това правило.....на куките ще им намалеят доходите.....

kokless
28-02-2009, 19:45
Гледал съм експеримент по САТ-1 за светлините и там доказаха че като си с пуснати фарове другите участници в движението те виждат от далече.Аз на дълаг път задължително карам на фарове именно заради този експеримент.

trustworthy
28-02-2009, 19:45
Аз да напомня, че в сумрак и вечерно време фаровете си остават все така задължителни!!! Снощи едва видях един дебил и щях да го засека, докато излизах от стоп, защото не ги беше пуснал :chair:

leketo84
28-02-2009, 19:46
Да колега тука си прав , но аз си карам целогодишно на фарчета ! Просто заради ксенона ми фаресва повечко някакси колата и гледам се така да си карам !!! :spiteful: Само не съм много сигурен дали не беше от 01.04 ма нема значение !!!

kokless
28-02-2009, 19:47
Да колега тука си прав , но аз си карам целогодишно на фарчета ! Просто заради ксенона ми фаресва повечко някакси колата и гледам се така да си карам !!! :spiteful: Само не съм много сигурен дали не беше от 01.04 ма нема значение !!!

До 1.03 е.Сигурен съм.

Kuku
28-02-2009, 19:47
Аз си карам целогодишно...

trustworthy
28-02-2009, 19:56
Аз си карам целогодишно...

Е защо така се прекарваш с това целогодишното :lol: Крушки, акумулатор, алтернатор...за нищо ги нямате :lol:
Има хора в мъгла не си правят труда, а ти... :)
Аз също си джиткам почти целогодишно. Почти, защото понякога забравям в града да ги пусна при къси разстояния. Но извън града - винаги!

ludkanar
28-02-2009, 20:01
да го направят непрекъснато дасе кара на фарове и да има санкции за това,щото несамо че се вижда от далече а и светлината привлича вниманието и особенно през лятото когато има мараня на дълъг път в далечината се забелязва по отрано

marian
28-02-2009, 20:08
И утре включително са задьлжителни светлините!!!

rumenti77
28-02-2009, 20:11
Аз винаги си карам на фарове,така че .......

Bobi_33
28-02-2009, 20:31
То според мен много зависи от концентрацията на водача. Аз лично не съм имал по-малко критични ситуации от коли със изключени светлини от останалите шофьори. Имал съм и много ситуации с включени светлини (имам придвид моите) и при последвалата словесна схватка става ясно, че винаги просто не са ме видяли:crazy:
С две думи просто тия които не гледат, никак няма да те видят. Фаровете просто не помагат,а в някои случаи дори и клаксона не помага......
Какъв е извода : Молете се на шофьорите около вас книжките да са им дадени (според нормалния начин за взимане на книжка) , а не продадени.........

А отделно ми се е случвало да ме заслепят с фарове, дори и през слънчево време, което също никак не спасява ситуацията и не е приятно

raiders
28-02-2009, 20:34
Когато ситуацията и пътната обстановка го налага карам с вкл. фарове, това е преценка на водача, и за мен е добре, че вече не ме задължават от утре.

digitalundgrd
28-02-2009, 21:16
Супер! Тамън Крушките ще карат по повече време :)

155_8000rpm
28-02-2009, 21:22
Аз съм твърдо "ЗА" светлините постоянно,трябва и закон да стане даже(лично мнение).А относно крушки алтернатор и акумулатор неам кво да кажа :roll2:

търтей
28-02-2009, 22:24
и за да не изгори някой баш на първи март

http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=99390&postcount=5

добре е да се чете преди да се пише

изключвам едни заядливи колеги къде нивгаш нема да се научат на нищо, дори и с четене (они си знаят кои са)

Fear
28-02-2009, 22:31
А отделно ми се е случвало да ме заслепят с фарове, дори и през слънчево време, което също никак не спасява ситуацията и не е приятно
Съгласен съм.
На мен например, на дълъг път ми е по-трудно да разбера колата отсреща на какво разстояние е и колко бързо се приближава ако е с пуснати фарове. Сигурно си е моя особеност на зрението, ама това е. Ако са без фарове ги преценявам по-лесно, не знам 'що така... :dunno:

venko
28-02-2009, 23:21
екстра че нещо ги забравям да ги включвам!слава богу актове нема:crazy:

spe4elist
28-02-2009, 23:25
Е защо така се прекарваш с това целогодишното :lol: Крушки, акумулатор, алтернатор...за нищо ги нямате :lol:

... и електромера се върти, ли върти ... :crazy:

Bobi_33
28-02-2009, 23:28
Съгласен съм.
На мен например, на дълъг път ми е по-трудно да разбера колата отсреща на какво разстояние е и колко бързо се приближава ако е с пуснати фарове. Сигурно си е моя особеност на зрението, ама това е. Ако са без фарове ги преценявам по-лесно, не знам 'що така... :dunno:

:th_up:

raffaello
01-03-2009, 08:15
и за да не изгори някой баш на първи март

http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=99390&postcount=5

добре е да се чете преди да се пише

изключвам едни заядливи колеги къде нивгаш нема да се научат на нищо, дори и с четене (они си знаят кои са)
и 1-ви март включително с фарове

mirchozo
01-03-2009, 12:16
абе в града не толкоз належащо,ама извън града скороста е доста по-голяма и мисля че трябва да се направи задължително с фарове целогодишно
иначе когато времето е кофти, мъгла,дъжд,сумрак, е тогава задължително с пуснати фарове

Blade
01-03-2009, 12:24
Като е слънчево - без фарове ;)

morfius
01-03-2009, 12:28
То хубаво ама замисля ли се някой какво става в слънчев ден когато кола без фарове попадне в плътен сенчест участък - може да стане почти невидима за насрещните които са още осветени от слънцето или друга кола по маршрута която предприема маневра и водача разчита само на огледалата.

Изобщо заради Илия отричате св. Илия... крайно време е да се направи нещо за масовата мода - криви и презорени фарове, а не да се отрича наред.

markonialfa
01-03-2009, 12:38
Никой с Алфа да не се оплаква за акумулатор.........няма как да си забрави фаровете включени........Лично според мен трябва да се кара с включени фарчета на дълго задължително, аз също карам целогодишно, просто никога не съм ги гасил и на 4-те ми Алфи, относно крушките, все на 1 година ще си позволим да дадем по 40 лв, то само това да беше...................

gigi
01-03-2009, 13:30
И аз си карам постоянно на фарове, па кат доде сметката за тока.......:pokey:
А по принцип извънградско когато на насрешният са му пуснати фаровете изглежда че кара по бързо, затова някой колеги се бъркат.:grandpa:

Stefo
01-03-2009, 14:37
Аз пък никога не ги спирам фаровете, за какво да се занимавам :)
Просто съм свикнал че са включени още като дам на контакт и сами спират като изключа и не ги мисля повече, дреме ми за сметката от енергото :)

galinves71
01-03-2009, 16:30
днеска с фаровее!

nikolaaaay
01-03-2009, 21:44
Доколкото зная в Европа скоро всички коли ще трябва да се продават със серийно вградени дневни светлини ала Ауди. Това е най-дорото решение, защото включените фарове наистина помагат. Често се случва да видя насрещно движеща се кола с фарове доста преди тази пред нея, която е без фарове. Статистически също фаровете помагат, дори в слънчево време. Обаче карането на къси нон стоп води до бързо изгаряне на рефлектора на фара, ако крушките не са ксенонови и затова е добре да има отделни "дневни" фарове.

LeoVin4i
01-03-2009, 22:34
Тез ламби на фаровете не ги жаля, шото лесно се сменят, ама много мразя да сменям гадните лампички на таблото и на конзолата като изгорят. А относно сметката за тока имам един съсед дето кара атмосферен дизел 1800 година модел с крадена нафта, ама не си пуска НИКОГА фаровете през деня, защото "кой ще ми плаща на мене за по-високия разход" така че за да не ви подозират, че сте смотани скръндзи си ги пускайте винаги :static:

ФЕРАРИСТ
01-03-2009, 22:42
Доколкото зная в Европа скоро всички коли ще трябва да се продават със серийно вградени дневни светлини ала Ауди. Това е най-дорото решение, защото включените фарове наистина помагат. Често се случва да видя насрещно движеща се кола с фарове доста преди тази пред нея, която е без фарове.
Така като ги гледам, много много не си дават зор да карат на фарове......

DJ Vladic
01-03-2009, 23:04
Абе пичове.Карате Алфи не Фоксвагени.Като изгасиш двигателя и когато не е на контакт ..... не се палят късите.Аз от 6 мес... и повече.. фаровете са ми на къси.Паля и те се палят :) тва е какво го мислите!!

AntiLuuP
02-03-2009, 01:14
Абе пичове.Карате Алфи не Фоксвагени.Като изгасиш двигателя и когато не е на контакт ..... не се палят късите.Аз от 6 мес... и повече.. фаровете са ми на къси.Паля и те се палят :) тва е какво го мислите!!
Тъкмо щях да кажа същото загася ли колата абсолютно всичко гасне дори и Цд-то си върви така по заводска линия мисля... и затова си карам със запалени фарове от както съм я купил... поне там "ЧЕЗ" нямат думата за консумирана енергия... :pokey::comphits:

stkazakov
02-03-2009, 10:00
И аз карам целогудишно. Електромерът ми върти, ама ще го платим тоя ток да го иба.

didod
02-03-2009, 10:18
http://dadrl.hit.bg/

Старо четиво, но полезно. :stumm:

Fear
02-03-2009, 10:22
Тъкмо щях да кажа същото загася ли колата абсолютно всичко гасне дори и Цд-то си върви така по заводска линия мисля...
На мен CD-то си ми работи и без контакт... :metal:

търтей
02-03-2009, 10:35
http://dadrl.hit.bg/

Старо четиво, но полезно. :stumm:

е това е една от най-големите ... дето съм ги чел
псевдонаучните текстове винаги са ме забавлявали.
а особено обичам да ме убеждават че очевидното е погрешно :drive:

didod
02-03-2009, 10:37
Длъжен бях да го сложа тука. :spiteful:

Fear
02-03-2009, 11:25
Очевидно, това с фаровете си е индивидуално.
През деня, особено при слънчево време, пуснатите фарове на мен ми пречат. За други явно това не е така.
Така или иначе, всеки да си кара както намери за добре, стига да не нарушава закона. :)

fred
02-03-2009, 13:23
Спазвам изискванията и на 28 ме хванаха, тъмко тръгнах от едно ресторантче на края на Хемс, забравих да ги пусна, та отиде акт за 20 лв, простотия пълна, карам и лятото на фарове, но само извънградско

AntiLuuP
02-03-2009, 13:46
На мен CD-то си ми работи и без контакт... :metal:
Тва не е трудно за правене, поне за мен ама не ми се занимава... :tongue:

bass
02-03-2009, 19:53
така че за да не ви подозират, че сте смотани скръндзи си ги пускайте винаги :static:
Голяма работа е социалният инженеринг, ейййй :-D
Разумни доводи резултат не са донесли, ма тоя лаф мое и да сработи :tooth:

LeoVin4i
03-03-2009, 18:38
В случай, че не сработи, спомнете си 90-те години, черни е34-ки, паджерота, караха ги само най-яките пичове и то винаги на фарове :BIGsmile:

Bonev
04-03-2009, 14:52
Мойте фарове светят целогодишно!!!!!!

viki
04-03-2009, 15:06
Аз също карам на фарове целогодишно...:wow:

Mury
04-03-2009, 15:11

Що ела да видиш едно ФВ Поло на което,като го загасиш му гаснат и фаровете:wow::wow::wow::wow:Естествено бат Бобо се погрижи за тая екстра,че жената много ги забравяше,понеже беше изгорял зумера.И аз преди бях като вас,не спирах фаровете,само с ключа,но сега откакто имам ксенон,ги гася,защото не е полезно за кружките на ксенона.Иначе и аз карам целогодишно на фарове:bg::bg::bg:

fnt
04-03-2009, 15:16
Аз днес си карах без фарове:smoke:

Fear
04-03-2009, 15:24
Аз днес си карах без фарове:smoke:
И аз.
Тъкмо си напълних и резервоара и сега смятам да проверя, дали карането с фарове влияе на разхода. :)

kokless
04-03-2009, 15:58
И аз.
Тъкмо си напълних и резервоара и сега смятам да проверя, дали карането с фарове влияе на разхода. :)

Сподели после с колегите:bouncing_smiley:

PEPI-2ALFA
07-03-2009, 14:47
Аз вчера се прибирам от Германия и гледам половината коли без фарове - еййй изнервих се, а то ето защо било.

ФЕРАРИСТ
07-03-2009, 14:59
Аз вчера се прибирам от Германия и гледам половината коли без фарове - еййй изнервих се, а то ето защо било.
Че те и преди това си карат така, не е от началото на март......

Kostadin`
08-03-2009, 17:30
аз си карам на фарове,ама понякога си ги забравям:oops:иначе не ми пречи да си ги пусна,да нямам електромер в колата?Само като се сетя буса как си е седял на габарит с часове и почвам да си мисла кога ли ще бутам да запали,щото и CD-то остава често включено при загасен мотор.:roll:Та си се чуда кога ли ???