Log in

View Full Version : Остави ме на магистралата

iliqn_georgiev
02-03-2009, 22:12
zdraveite kolegi moqt problem e takuv......:Suicide: znache patuvah za sofia ot plovdiv i posredata na putq pochna da lashka kolata prekusvashe i gubeshe moshtnost.I taka postepenno stavashe chudeh se dali e ot benzina ili neshto podobnoo...:Suicide: da obache malko po kusno napravo ugasna i krai neshte da zapali polovin chas se muchuh da q zapalq nestava ... kakto i da e durpahme q do sofia hodih na serviz diagnostika-pulna s greshki kak i zashto gi e sabrala nqkoi ako znae da spodeli... i dali vuobshte neshto i ima na taq kola nishto ne mi kazaha ot servisa kazaha mi che sa q izchistili no pak shte gi subere tiq greshki kakvo znachi tova ne mi obesniha.... blagodarq predvaritelno.i razbira se stava vupros za 1.7 t.spark 95 godina

Пиши на кирилица!

arieca155
02-03-2009, 22:21
влизаш в много голям филм.търпение и ум,и много късмет ще ти е нужен.също и добър майстор.прегледай форума обстойно и ще намериш много информация за майстори и за колеги с подобни проблеми.аз също имам подобен проблем и почват да ми се изчерпват и идеите и парите.
успех!

iliqn_georgiev
02-03-2009, 22:39
baa stiga we i tva ei taka izvednuj stana kakto si beshe dobre..a mejdodrugoto kato izleze ot servisa veche gotova beshe super daje razhod ami namali i kolata se normalizira tova kak zvuchi?

arieca155
02-03-2009, 22:58
пиши на кирилица защото форумните "полицаи" ще те накажат.а и е по лесно и ще ти четат темата.
посети това.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=31027

Buxalkata
02-03-2009, 23:19
колега и аз имах подобен проблем преди както си карам на 5-та примерно с 110 и изведнъж загуби мощност колата от там оборотомера спадна на 0 .... вкарах 4-та ,3-та,2-ра и никаква разлика докато не спрях .... издурпахаме и майстора останови,4е някакъв бушон бил проблема ... не знам дали ще ти помогна с мойта история ама .... късмет все пак ...

digitalundgrd
02-03-2009, 23:31
Аз бях карал една вектра 2.0 16v 98 година...Много добре вървеше, но веднъж пътувахме до Враца и на 5-та почна да придърпва да се лашка все едно някой те бута ту напред, ту назад...Започна да мирише на бензин около колата..., както и да е, стигнахме. На другия ден паля да си тръгваме към София. Колата почна да губи мощност, почнаха да ме изпреварват разни жигули и лади..., а аз карам на 3-та с газ до ламарината...На едно възвишение изредих 3-та 2-ра...никва мощност - напротив колата просто загасна в движение...Светнаха всички лампички по таблото...Последва репатрак...В сервиза отвориха мотора и видяха, че свещите бяха накиснати изцяло в масло...Това, защото катализатора беше толкова запушен, че връщал обратно газовете и някоя гарнитура изпуснала и....

The_Game
03-03-2009, 00:51
Аз бях карал една вектра 2.0 16v 98 година...Много добре вървеше, но веднъж пътувахме до Враца и на 5-та почна да придърпва да се лашка все едно някой те бута ту напред, ту назад...Започна да мирише на бензин около колата..., както и да е, стигнахме. На другия ден паля да си тръгваме към София. Колата почна да губи мощност, почнаха да ме изпреварват разни жигули и лади..., а аз карам на 3-та с газ до ламарината...На едно възвишение изредих 3-та 2-ра...никва мощност - напротив колата просто загасна в движение...Светнаха всички лампички по таблото...Последва репатрак...В сервиза отвориха мотора и видяха, че свещите бяха накиснати изцяло в масло...Това, защото катализатора беше толкова запушен, че връщал обратно газовете и някоя гарнитура изпуснала и....
...и един мърмот......:Suicide:

digitalundgrd
03-03-2009, 00:53
??? Кое ти се струва нереално в цялата история? Това ми казаха в сервиза това казвам и аз...Факт е, че колата като изгасна на пътя, първото нещо което направих е да проверя пръчката за маслото...Тя беше суха...И въобще звука на мотора стана един все едно се удряше метал в метал...

The_Game
03-03-2009, 00:55
??? Кое ти се струва нереално в цялата история? Това ми казаха в сервиза това казвам и аз...

За катализатора :pokey:

Е добре изгорила/изхвърлила е маслото и се е разтропала.
Но това за катализатора е глупост.

digitalundgrd
03-03-2009, 00:58
Махнаха катализатора, смениха свещи, кабели, гарнитура, масло и филтри, и досега следващия собственик си я кара без грам ядове! Не знам реално какво е причинило цялата история, просто цитирах какво ми обясниха от сервиза на ПРОСПИЙД!!

The_Game
03-03-2009, 01:00
Махнаха катализатора, смениха свещи, кабели, гарнитура, масло и филтри, и досега следващия собственик си я кара без грам ядове! Не знам реално какво е причинило цялата история, просто цитирах какво ми обясниха от сервиза на ПРОСПИЙД!!

Стига де, не се заяждам :)

Катализатора платиха ли ти го ? Или поне приспаднаха ли ти от цената за ремонта

digitalundgrd
03-03-2009, 01:07
Да бе, ясно :)

Нямам представа какво колко итн...Колата беше на бащата на гаджето ми :) , който си имаше приказка със собственика на сервиза...(някакъв БГ състезател известен, но ми излетя името от главата сега)....

iliqn_georgiev
03-03-2009, 10:14
dobre de i taka ne razbrah kakvo i ima na taq kola sega me e strah da patuvam nqkade... ne e bushon!!! pone spored men az si mislq che e ot drugo. znache sichki znaete che tiq alfi imat baq golemi rezervoari emi da obache sipesh da rechem 10 litra i tq gi neuseshta pochti... az misli poneje karam pochti samo na cherveno che kogato karam na zavoi ili neshto takova benzina e po malko vliza vuzduh bokluci nasabrani po rezervoara malko po malko nasabira greshki i do tam ???? mislite li?

arieca155
03-03-2009, 12:09
не.аз като съм на газ откъде влизат биклуци!?

ivo_red
03-03-2009, 12:54
dobre de i taka ne razbrah kakvo i ima na taq kola sega me e strah da patuvam nqkade... ne e bushon!!! pone spored men az si mislq che e ot drugo. znache sichki znaete che tiq alfi imat baq golemi rezervoari emi da obache sipesh da rechem 10 litra i tq gi neuseshta pochti... az misli poneje karam pochti samo na cherveno che kogato karam na zavoi ili neshto takova benzina e po malko vliza vuzduh bokluci nasabrani po rezervoara malko po malko nasabira greshki i do tam ???? mislite li?
батенце, няколко пъти ти се каза да пишеш на КИРИЛИЦА.
Иначе с карането на резерва най-много да си изпържиш бензиновата помпа

Furious 155
03-03-2009, 12:59
не.аз като съм на газ откъде влизат биклуци!?

ми тя газта щото е много чиста...:dyrvo_v_kenefa:

иначе грешки в компютъра има като има проблеми с нещо по колата - датчик или нещо неизправно лъжещо някой датчик! Та грешки пак ще имаш ако не намерите проблема!
Да дадеш пари да ти изчистят грешки е като да пикаеш срещу вятъра! Грешките можеш и сам да ти ги чистиш....махаш масата за 20-30 мин и компа почва наново!

VFTI
03-03-2009, 13:20
Като начало е хубаво да теглиш една псувня на тези, които са ти изчистили грешките....

А като второ да кажеш КАКВИ са грешките? Ламбда, темт. датчик, дюзи все нещо означават тези грешки и тези неща се ИЗПИСВАТ... Та кажи от какво са грешките...

fred
07-03-2009, 12:24
Що му отговаряте на тоя, който пет пъти му казват да пише на кирилица, а той понеже е от Оксофрд, не го разбира, аман :prison:

iliqn_georgiev
08-03-2009, 18:46
фред които иска ще ми пише които неиска няма?!... ами неразбрах точно от какво е ама няма нищто предварително благодаря.а нешто др искам да кажа някои ако знае имам странен сзук кум аспуха нз дали е и от дам нешто като прекусва мн странно бучене от скоро се яви немога да обесня точно но е мн странно някаде до аспуха има нещто което бучи нз някои ако знае да каже плагодаря ....

Furious 155
09-03-2009, 01:23
фред които иска ще ми пише които неиска няма?!... ами неразбрах точно от какво е ама няма нищто предварително благодаря.а нешто др искам да кажа някои ако знае имам странен сзук кум аспуха нз дали е и от дам нешто като прекусва мн странно бучене от скоро се яви немога да обесня точно но е мн странно някаде до аспуха има нещто което бучи нз някои ако знае да каже плагодаря ....

бенз. помпа... :horror:

jan
09-03-2009, 17:50
На мен ми бучеше така откъм задното дясно колело,то на мен ми беше ясно,че е бенз.помпа.Прекасваше също,смених горивния филтар и остана само виенето димек бученето.Ама сега като съм на газ я прекъснах и няма бучене.Сигурно ще е тя

iliqn_georgiev
09-03-2009, 22:11
добре колега какво общо има бензиновата помпа??? аз немога да разбера?!:no: тя когато патувам самата кола не прекусва само чувам това бучене странно което леко попрекусжа самото бучене иначе колата си вурви ако е от бензиножата помпа штре прекусжа самата кола поне така си мисля но незнам тоя горивен филтър каде се намира как да го смена лесно ли се сменя? сподели ми нещто да се ориентирам че мн дразнещто благодаря ти предварително

Furious 155
10-03-2009, 10:27
добре колега какво общо има бензиновата помпа??? аз немога да разбера?!:no: тя когато патувам самата кола не прекусва само чувам това бучене странно което леко попрекусжа самото бучене иначе колата си вурви ако е от бензиножата помпа штре прекусжа самата кола поне така си мисля но незнам тоя горивен филтър каде се намира как да го смена лесно ли се сменя? сподели ми нещто да се ориентирам че мн дразнещто благодаря ти предварително

така от разстояние можем само бобец да хвърлим, какво ти бучи отзад...всичко може да ... и лагер може да е заден... просто трябва да се огледа добре, ако не в сервиз и така!

jan
12-03-2009, 15:17
Когато работи колата на място това виене или бучене както казваш,чува ли се по ясно,и като трагнеш заглахва ли.Когато я засилиш повече чува ли се това бучене изобщо.Казва ли са ми, че бенз. помпа когато е пред отиване почва да вие,други че е нормално.Виж наистина да не би да е тя,че не един е изгорял така.

iliqn_georgiev
12-03-2009, 17:46
ми виш сега когато си работи колата на място си бучи ама не само да бучи ми и прекусва това бучене.ами незнам аз лично неразбирам и затова се суветвам с вас. а когато си я карам нормнално даже и не го забравам заштото не се чува! незнам нормално ли е или не е заштото сега даже ме е страх да я карам не я карам заради тоеа опасяване... ако нешто се сетиш драсни благодаря. а и ако знаеш каде се намира тая помпа да я разгледам кажи...... там нали има едни филтри незнам един ли е два ли са може и нешто да са запушени,задрустени за това да вие ??????????????

iliqn_georgiev
12-03-2009, 18:51
do sega razglabqh i ostanovih че наистина е от помпата но дали е нормално или не незнам точно там си вие!!! ако някои знае какво значе това да каже и дали може някак да се оправи но пак казвам,колата си вурви 6 само това виене ме претиснява!

ivo_red
25-07-2009, 17:38
do sega razglabqh i ostanovih че наистина е от помпата но дали е нормално или не незнам точно там си вие!!! ако някои знае какво значе това да каже и дали може някак да се оправи но пак казвам,колата си вурви 6 само това виене ме претиснява!

Какво стана с проблема колега, оправи ли го?