Log in

View Full Version : Лан карта за лаптоп?

VFTI
03-03-2009, 19:49
КОлеги на сестра ми лаптопа е една Тошиба ...Скоро ще направи 2г... обаче лан картата и постоянно забива и прави проблеми...Това го установихме със сигурност след 60 дена проблеми ...

Нямам никакво желание да занеса перфектно работещия лаптоп в "Плесио" за подмяната и, понеже не съм сигурен дали после ще остане нещо здраво от лаптопа и дали след 1 седмица няма да замине нещо друго, вече извънгаранционно...

Та искам да взема някаква външна лан карта... Можете ли да ми кажете колко струват и къде трябва да се поставят... Също може и ако някой предлага и т.н..
Благодаря предварително :)

Вече тотално се обърках и незнам дали темата е за тук...Все пак не мисля, че е чат... Абе както решат модераторите..

Kuker
03-03-2009, 20:06
Какво имаш в предвид под забива?

SoHm
03-03-2009, 20:35
Има едни адаптери usb to lan, работят добре и не са скъпи - 15-20лв.

VFTI
03-03-2009, 20:39
Ами казаха че нещо забива(блокирва)или по скоро не работи както трябва .... 100 човека от техническата потдръжка дойдоха и вече ми писна...

Работи работи и се прецака...След рестарт нищо..После 15мин работи после не... Всички други лаптопи работят изправно, само на сестра ми прави проблем и на 3 те мрежу където има лан и-нет :):)

Таа някой да преложи ланка и къде колко, какво :)

Kuker
03-03-2009, 20:44
Имаш в предвид че нета е тука има тука нема?

Kuker
03-03-2009, 20:54
Опитай това: Network Connections-десен бутон на иконката properties-configure-advanced-Link speed & duplex вдясно на падащият прозорец го правиш 100Mbps/Half duplex или 10Mbps/Half duplex.

georgyg
03-03-2009, 20:55
Има едни адаптери usb to lan, работят добре и не са скъпи - 15-20лв.

Това не е най-доброто решение. Инак лаптоп карти на PCMCI или на Express Card (или както се казваше).
Разгледай сайтовете и виж какви са им цените.

USB Lan като дръпнеш кабела и картата става за боклука :chair:

VFTI
03-03-2009, 21:16
Не исмам да диагностицирам проблема и не искам да опитвам нищо повече.... Стотици хора идваха от Мегала и рутери се сменяха и т.н... Това не е проблем от един ден за това е установен... Два компа сме в къщи и дори с още 2-3 лаптопа, само на сестра ми е проблемен.... И понеже имам познати пак със същия и-нет и у тях на сестра ми лаптопа прави проблем.... Писна ми от менюта и всички останали глупости :)

Та мисля, че изхода е външна лан и сестра ми да я пази да не я бутне нещо прецака :):) Момичетата много пазят :D

Аааа да момчето ми каза нещо за PCI по скоро на сестра ми де ама това разбрах..

Kuker
03-03-2009, 21:21
Изборът е изцяло твой.Аз в момента съм с прецакана карта но нямам проблем.

Wishmaster
03-03-2009, 21:51
Вземи направо срини целия виндос и сложи нов. Такъв номер ту да работи 5 мин. после 2 мин пауза няма (от страна на хардуеар), или работи или не. Друго което може да и се случи е драйвера да забива тогава картата просто спира да функционира и има 2 решение Disable Device от виндоса или рестарт на компа.

Препоръка: Преинстал на виндоса и сложи фабричните драйвери които би трябвало да имаш.

П.С.: Между другото каква марка е картата?

VFTI
03-03-2009, 22:01
Не я знам каква марка е картата...някаква вградена ще е ...

Оо ъбсурд е да се прави преинстал...Лаптопа е с Виндовс Киста... И да се трие и слага пак ...ад.... Тя не че не работи, а дава "IP конфликт" и още някакви такива неща.... 10 човека от Мегалан са идвали в рамките на 2-3 месеца... И като стане сестра ми спира да работи...Дори 2 рестарта да направи пак не иска и по някое време има....

Колега кажи това за дуплекс и тн... работи ли при виста?

Kuker
03-03-2009, 22:09
Вземи направо срини целия виндос и сложи нов. Такъв номер ту да работи 5 мин. после 2 мин пауза няма (от страна на хардуеар), или работи или не. Друго което може да и се случи е драйвера да забива тогава картата просто спира да функционира и има 2 решение Disable Device от виндоса или рестарт на компа.

Препоръка: Преинстал на виндоса и сложи фабричните драйвери които би трябвало да имаш.

П.С.: Между другото каква марка е картата?Глупости.

Wishmaster
03-03-2009, 22:14
ООООООООо IP Conflict означава че някой си е сложил същото IP като твоето от твойта мрежа. По горе си споменал рутер. Това с IP Conflict не е от картата ами рутера дава еднакви адреси по DHCP сървар, или адреса е написан на ръка. Така че трябва доставчика ти да си оправи рутера и да въведе правилните MAC адреси на всички компютри които ползват интернет от този рутер, или да се смени адреса на лаптопа за да не се дублират. . А може и някой да е сменил MAC адреса на картата (не на всички карти може да се смени). А няма значение че е Виста може да се обърне на ХР спокойно. Стига да зн къде да търсиш драйвери.

Wishmaster
03-03-2009, 22:15
Глупости.

И кое по точно е глупост???

VFTI
03-03-2009, 22:21
2 лаптопа сме в къщи аз и сестра ми...единствените в блока... рутера е в моята стая...

И рутера сменяха и некви глупости за МАК и ДНС и какви ли не глупости бръщолевиха, ама ей го преди 2 часа изпратих последния майстор.... И Ип смениха и кво ли не правиха... Та явно наистина е лан картата....

Kuker
03-03-2009, 22:27
И кое по точно е глупост???Абсолютно всичко от преинсталирането до неработеща лан карта.Интернета му работи значи не е драйвър.Моята лан карта в момента е на халф режим защото как да го кажа, изгоряла е половината от токов удар.Драйвъри се ъпват далеч по-лесно от преинсталиране на Уиндоус.

VFTI
03-03-2009, 22:28
Иии как да я пусна тая карта на половин режим... Много ми писна вече...лаптопа не е мой ама още по зле, щото сестра ми само ми мърмори...

Хеллп вече Киста е както казах..

Kuker
03-03-2009, 22:31
Опитай това: Network Connections-десен бутон на иконката properties-configure-advanced-Link speed & duplex вдясно на падащият прозорец го правиш 100Mbps/Half duplex или 10Mbps/Half duplex. Не съм пробвал на Виста.А от тук не мога да ти помогна ако не се справиш сам.

Wishmaster
03-03-2009, 22:34
Абсолютно всичко от преинсталирането до неработеща лан карта.Интернета му работи значи не е драйвър.Моята лан карта в момента е на халф режим защото как да го кажа, изгоряла е половината от токов удар.Драйвъри се ъпват далеч по-лесно от преинсталиране на Уиндоус.

Значи аз не знам кое е глупост това което аз казах или това което ти каза. Карта изгоряла на половина няма. Все едно крушката в кухнята ти да изгори на половина. Но нямам намерение да споря за това има си интернет влез провери прочети. И между другото този дуплекс служи че в случей ТХ или РХ флоу реита надхвърли максималната скорост на самата карта за това го има този халф дуплекс и фулл дуплекс както и режим на автоматичен контрол.

Ами колега ако искаш опитай с друга карта въпреки че така както обесняваш проблема картата работи а проблема е в хората които са идвали да ти настройват рутера.

Kuker
03-03-2009, 22:42
Значи аз не знам кое е глупост това което аз казах или това което ти каза. Карта изгоряла на половина няма. Все едно крушката в кухнята ти да изгори на половина. Но нямам намерение да споря за това има си интернет влез провери прочети. И между другото този дуплекс служи че в случей ТХ или РХ флоу реита надхвърли максималната скорост на самата карта за това го има този халф дуплекс и фулл дуплекс както и режим на автоматичен контрол.

Ами колега ако искаш опитай с друга карта въпреки че така както обесняваш проблема картата работи а проблема е в хората които са идвали да ти настройват рутера.
Какво да чета бе колега?:) Какъв е тоя нет където ще прехвърли 100Mbps?Я по-добре приложи на практика това което си прочел в нета.Погледни си малко конфигурацията на картата и след това ми говори за половин крушка и четвърт такава.Аз да взема да потретя / специално за теб/ че в момента картата ми е в това състояние и аз лично съм я направил да работи.

Wishmaster
03-03-2009, 22:47
Аз казах че няма да споря но след като си толкова запознат предполагам разбираш английски та ето ти едно четиво да разбереш за какво ти служи този дуплекс http://docs.hp.com/en/J4254-90003/ch01s03.html

EDIT: Та предполагам ще забележиш че нищо не се споменава за наполовина гръмнали/изгорели карти.

Sunny
03-03-2009, 22:48
PCMCI адаптер 10/100mb и ти е решен проблема .
цена -50+ лева
http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=154 примерно .
Но като за начало намери от някого за два три дни да тестваш за да си сигурен , че проблема е лан картата .

@Wishmaster - чел си нещо ама не си го разбрал и пишеш глупости ти казаха хората .
Едната е че DHCP сървара може да даде две еднакви айпита .
За РХ и ТХ протокола е втората . Прочети как работят протоколите и недей да пишеш неща които не си доразбрал .

Kuker
03-03-2009, 22:50
Изобщо не ми се спори.Но ти се опитваш да ме убедиш в нещо което за теб е само теория.Най-малко съм очаквал точно тук да водя подобен разговор.

Wishmaster
03-03-2009, 23:03
Изобщо не ми се спори.Но ти се опитваш да ме убедиш в нещо което за теб е само теория.Най-малко съм очаквал точно тук да водя подобен разговор.

Както и да е нямам намерение да продължавам безмислени спорове. Картата ти е наполовина изгоряла и работи на халф дуплекс. Темата беше за проблема на колегата. Както винаги се получава ................

Kuker
03-03-2009, 23:06
Както и да е нямам намерение да продължавам безмислени спорове. Картата ти е наполовина изгоряла и работи на халф дуплекс. Темата беше за проблема на колегата. Както винаги се получава ................Точно така.Приятна вечер колега.

Wishmaster
03-03-2009, 23:15
@Wishmaster - чел си нещо ама не си го разбрал и пишеш глупости ти казаха хората .
Едната е че DHCP сървара може да даде две еднакви айпита .
За РХ и ТХ протокола е втората . Прочети как работят протоколите и недей да пишеш неща които не си доразбрал .

DHCP сърварът раздава адреси от дадена мрежа по предварително вкарани MAC адреси на картите. Абосютно възможно е на 2 различни MAC адреса по неволя да се зададе един и същи IP-та. След което се получава IP Conflict в момента който се засече 2-рия MAC.

RX-TX не са протоколи а входящ/изходящ трафик. Или по точно жилата ти на RG-то бял оранжев(1 пин), оранжев (2 пин) бял зелен (3 пин) зелен (6 пин).

Лека вечер колега.

Sunny
03-03-2009, 23:19
Нацапахме на Венци темата с твоите глупости и продължаваш да ги ръсиш . Лека нощ и на теб и прочети малко кое какво е .

Kuker
03-03-2009, 23:24
Нацапахме на Венци темата с твоите глупости и продължаваш да ги ръсиш . Лека нощ и на теб и прочети малко кое какво е .Това към кой е?

Sunny
03-03-2009, 23:27
Това към кой е?
Не е към тебе ;)

mordohy
04-03-2009, 00:44
То бива спам ,ама пък толкова!?Като сте толкова добри,що не влезете и видите какво става с шибания лаптоп,вместо да си пишете на неразбираем за публиката език.Лично аз,като имам някакъв проблем,оставям децата-идиотчета,тоест сина ми и приятелите му,да влязат в моя комп и да го оправят от глупостите ми.Съжалявам , ако съм засегнал някого,но давам само идея.

Kuker
04-03-2009, 08:37
То бива спам ,ама пък толкова!?Като сте толкова добри,що не влезете и видите какво става с шибания лаптоп,вместо да си пишете на неразбираем за публиката език.Лично аз,като имам някакъв проблем,оставям децата-идиотчета,тоест сина ми и приятелите му,да влязат в моя комп и да го оправят от глупостите ми.Съжалявам , ако съм засегнал някого,но давам само идея.Колега аз с каквото можах съм направил.Това което съм предложил все пак е базирано на предположение за проблема.Предложил съм възможно, безплатно и незастрашаващо компютъра му решение.Може да помогне а може и да не помогне.

georgyg
04-03-2009, 10:20
@sunny2006 защо реши, че му трябва PCMCI карта.

Почти 100% съм сигурен, че не е PCMCI слота на лаптопа.

Много ИТ-та в този форум :throw:

VFTI
04-03-2009, 11:11
Ами тези от и-нета ми казаха че май е PCI?!?! нещо си карта да търся... Ил ида го носим на гаранция... Сестра ми май мисли да го остави да и го направят, ама незнам колко е разумно и дали след 3 месеца няма всичко друго по този лаптоп да е прецакано от намесата на сервиза...

georgyg
04-03-2009, 11:19
Може да е MiniPCI или PCI-X, но е и PCI, все пак не е настолно ПС.

Ако е в гаранция да го носи най малкото за диагностика, че явно доста хора са се учили на него.
Можеш и да напишеш и точния модел да не гадаем. Ако има Cardbus Slot (което ме съмнява) имам една карта Intel LAN + MODEM. Мога да ти я дам за тестване, за да не стане, ама то смениха картата ама проблема продължава.

deadairplane
04-03-2009, 11:29
Абе хора вие добре ли сте?????

Имате грешка дадена, човека ви каза IP Conflict, какви карти какви ремонти какви 5 лева?????

Това се оправя с няколко клика на мишката, а вие търъгнахте да правите ремонти и тонове спам.

IP Conflict означава че има 2 или повече компа с еднакви IP адреси в мрежата и при такова чудо компа остава без нет. Погледни комповете от къде си взимат адресите. Също така погледни дали изобщо си взимат адреси от някъде. Ако са оставени на автоматично и рутера ти не е включен да играе ролята на DHCP те ще имат адрес от APIPA обхвата или с думи прости адреси от сорта 169.ххх.ххх.ххх при това положение те си избират адресите сами при което са възможни конфликти, тогава изхода е да включиш DHCP функцията на рутера. Ако вече е включена, изтрии всички правила за да може да си ги задава както той си знае, и задължително прегледай останалите компове дали няма някой на ръчни настройки, не е препоръчително да ползваш комбинации от ръчни и автоматични настройки освен ако не знаеш какво правиш.

За сега това ако не помогне пиши какво е станало за да помагаме по нататък.

ПС а това че няма други, само ти така си мислиш, възможно е ако рутера ти е wireless някое пишлеме комшииче да те краде като ти ползва нета с IP и MAC адреса на компа на сестра ти.

ПС2 Този проблем се оправя без нито стотинка така че никакви нови карти не ти трябват.

ПС3 Някой колега по нагоре беше посъветвал да си прегледаш дали нямаш 2 компа с еднакви MAC адреси, послушай го има резон в това.

търтей
04-03-2009, 11:31
Абе хора вие добре ли сте?????

Абе, Светьо, ти мислиш ли, че Венци те разбра? :tequilla:

deadairplane
04-03-2009, 11:38
Абе, Светьо, ти мислиш ли, че Венци те разбра? :tequilla:

Съжалявам за мрежови проблеми друг начин няма!!! Няма никаква възможност да се свържеш към компа ако мрежата не работи. А термините които съм използвал е нарочно защото в рутера му са използвани точно те и ще знае какво да пипа :)

Furious 155
04-03-2009, 11:39
Ами тези от и-нета ми казаха че май е PCI?!?! нещо си карта да търся... Ил ида го носим на гаранция... Сестра ми май мисли да го остави да и го направят, ама незнам колко е разумно и дали след 3 месеца няма всичко друго по този лаптоп да е прецакано от намесата на сервиза...

Венци, защо не се обади, като машината е в теб да видим какво може да се направи?!

VFTI
04-03-2009, 11:42
Хахаха...това ли билоо иххх колко е лесно...Само бутам Мака после фърлям на Ип дцтм нещо си и всичко е окей:bg:

Съжалявам Светльо нищо не разбрах...Но тези неща ми звучат много познато, защото майсторчетата от "Мегалан" и те ги говориха много време...Там сменят ИПта прехвърлят Мак, ДЦАСА?!?! и други такива неща... И всичките, които дойдоха си приличаха на и-нет плъхове... 100 настройки сменяха и какво ли не правиха... рутера не ми е wireless:bionic: И след 2 месеца и всякакви олигофрени, които сменяха настройките решиха че май наистина ланкартата прави някакви магарии?!?! ...

Защото дава Ип конфликт...веднага връзам моя лаптоп и си работи безупречно...Ден -2 седмица... И от там смятаме а и тия майстори смятат че проблема е в лан картата на сестра ми на лаптопа... Незнам с 2г. съм с Мегалан и не ми се сториха некъдърни...уж разбират работят денонощно и т.н... :tequilla: Трябваше все нещо да са уцелили...

VFTI
04-03-2009, 11:53
Ето снимките на "нещото" от което идват и-нета в моята и в стаята на сестра ми... Да не би аз нещо да ви обърквам и от там нищо да не става...

Сестра ми казва....Слагат техен лаптоп работи, махат кабела слагат в нейния не иска, слагат в неговия лаптоп работа, слагат нейния не работи..Същата работа се е получавала и с моя лаптоп и нейния, като сме пробвали...За това се съмняваме за лан карта...

Ето пикс...

georgyg
04-03-2009, 11:56
Това, което си снимал не е РУТЕР, а СУИЧ и има огромна разлика.

VFTI
04-03-2009, 12:22
Това, което си снимал не е РУТЕР, а СУИЧ и има огромна разлика.

И аз това прочетох на него :wow: Ама ко да прая като не се сетих по рано да видя... та сега като нямам рутер а суич кви МАК ДАк пак ДЦЦМНд Пе Ха може да се направи по въпроса:gay[1]:

deadairplane
04-03-2009, 12:24
Ок като за начало, пробвай да направиш този скриин шот, който аз съм направил от компа на сестра ти.

Стъпките за да стигнеш до там са номерирани в червено.

На стпка 2 ако имаш ППОЕ направи го на него и на ЛАН (значи 2 скриин шота) за да изкараш пропертис и да стигнеш до 3 трябва на 2 с десен бутон на мишката и да избереш статус

ПС Както обещах, скриин шота изчезна :hmm:

VFTI
04-03-2009, 12:25
Благодаря за помоща...но за сега ще ставам от компа, че имам лекции...След 5 часа ще съм пак на линия и ще пробвам всичко, което пишете...... :(

Stefo
04-03-2009, 13:25
Абе и аз мисля че ти е софтуерен проблема. Накарай някой познат да дойде и да ти го види щото трудно ще ти сменят хардуера ако им кажеш че дава проблем IP Conflict :)

ilin4o
04-03-2009, 19:55
аз имам тошива на две години сателит 210 и на мене ми забшваше но си купих спреи със сгъстен въздух и спирт изключваш го напръскваш всяка дупка и решетка и така на всеки 4,5 месеца казвасе(druckluft-reiniger на stanger-германиа) има го в офис 1 около 6 лв

deadairplane
04-03-2009, 20:57
аз имам тошива на две години сателит 210 и на мене ми забшваше но си купих спреи със сгъстен въздух и спирт изключваш го напръскваш всяка дупка и решетка и така на всеки 4,5 месеца казвасе(druckluft-reiniger на stanger-германиа) има го в офис 1 около 6 лв

:spam: Аз пък имам НР на 4 години и досега не съм правил тия упражнения, използва се нон стоп и всичко си му е ОК видяло е и 60 градуса жеги и още си е с праха от пустинята........................

Какво общо има това с цитирана грешка?

..... Тя не че не работи, а дава "IP конфликт" и още някакви такива неща....

TheBlueOne
04-03-2009, 21:02
Хахаха, ебаси темата, ако беше на хартия сума ти дървета ще изгинат :puke: . Всеки прочел-непрочел и фърля съвети :smartass:

Сори за спама ама не се сдържах :-P

ilin4o
05-03-2009, 00:06
:spam: Аз пък имам НР на 4 години и досега не съм правил тия упражнения, използва се нон стоп и всичко си му е ОК видяло е и 60 градуса жеги и още си е с праха от пустинята........................

Какво общо има това с цитирана грешка?
а бе генниа това че си научил ниаколко модерни думи и разбираш на компютри не оправдава въобще арогантното ти отношение аз просто казах как се оправи моя проблем,ако си имаш проблеми или избиваш комплекси пусни си тема:thumbup:

deadairplane
05-03-2009, 20:27
а бе генниа това че си научил ниаколко модерни думи и разбираш на компютри не оправдава въобще арогантното ти отношение аз просто казах как се оправи моя проблем,ако си имаш проблеми или избиваш комплекси пусни си тема:thumbup:

Проблемите си ги решавам сам, а написаното в повечето постове не е свързано по никакъв начин с проблема, което го прави автоматично офтопик и спам.

Направи си справка с правилата на форума относно офтопика и спама.

Също така не е зле да погледнеш и правилата за отношенията към другите потребители.

В мнението ми арогатно държание няма, има иронично. Обаче като гледам това не важи за твоето мнение.

Буквичката "Я" се намира на мястото на "Q" ако пишеш на Фонетик, или на мястото на "S" ако използваш БДС.

VFTI
06-03-2009, 00:23
Ами след 3 часа кореспонденция в скайп с колегата deadairplane установихме, че ми крадат нет..... И сега е една игра на котка и мишка:drinking:

morfius
06-03-2009, 11:16
Не е твоя работа тая игра... провайдера да се оправя.
А за да ти е спокойно занапред - рутер със съпорт на тунелния им протокол на мястото на тоя суич, че така може и данни да ти свият или да ти направят някоя мизерийка.

The_Game
06-03-2009, 12:19
Ами след 3 часа кореспонденция в скайп с колегата deadairplane установихме, че ми крадат нет..... И сега е една игра на котка и мишка:drinking:

Tия от Мегалан като прекараха нета в общежитието, напраскаха на два от комповете IP-та на други хора, не за тези които плащаме. Месец и нещо единия секвартирант ту има нет ту няма.
Обадихме се на Мегалан и те ооооо ама това не е вешето IP :moon:

VFTI
06-03-2009, 13:27
Едно време не беше така...И нета им беше свърх бърз..6-8мб че и до 10 съм стигал...Сега качиха още 20 хил. маймуни на клона и е нормално нещата да стават все по бозави....

Stefo
06-03-2009, 16:32
Много аматьорско изпълнение от страна на доставчика ... Като не могат да се справят - проблема е в теб и толкоз, оправяй се сам.
Решението ти в случая е да си смениш софтуерно мак адреса и да им звъннеш да ти регистрират новия в системата.

VFTI
06-03-2009, 17:40
Ами ето какво стана снощи....

Звъня им и сменяме МАК адреса...И аз им диктувам произволни цифри...Аз си избирам мак адреса...Бамм и интернета тръгва..И хоп след 5мин "Ип конфликт" в този момент си пишех с "deadairplane" ...Мислехме ала бала той мислеше, под дос гледахме и на доставчика звъня да ги питам дали им изписва и-нет при положение че си спрях компа- те казаха че не е активно моето ИП....

Пускам компа...Но пак няма нет...Отивам на МАК адреса и сменям последните цифри със съвсеееем произволни...И хоп и-нета тръгва... Работи 10-15мин и БАМ спира и пак "ИП конфликт"...Веднага сменям пак последните цифри на МАК адреса със съвсем произволни и нета тргъва:wierdo::wierdo: След 20тина минути пак "Ип конфликт" пак сменям адреса и пак тръгва нета:wierdo::wierdo:

А първия път като смени МАКА нали говорих с доставчика едновременно и те там да го сменят и аз за да не може да ме набара крадеца....Незнам какво са правили малоумниците...Ааааааа и ИП ми смениха все тая...

И днес тази сутрин лаптопа имаше 3 часа и-нет без да прекъсне...След това пак "ИП конфликт" пак смяна на адреса 2 пъти и пак има нет...После към 12.00 часа нета тръгна и си работи цял ден вече.... Предполагам че крадеца е отишъл на работа :tooth:

Още 1-2 дена и вече ще зная всичко за мрежите и прехващането, криптиране и т.н... То се е видяло че в БЪЛГАРИЯ НЕ Може да си потребител...ТРЯБВА да разбираш от всичко за да може да се оправиш... И така с лан кабелчето и и-нета... А тия от мегалан ми обясняват ЧЕ НИКОЙ не може да краде от нета... Нямало било как да стане :tooth: и "deadairplane" и още един приятел ми казаха, че няма проблем да си крадеш от мегалан... И всъщност е въпрос на време да се увеличат процентно кражбите и мрежата да предприемела някакви действия:wierdo::wierdo:

И така сагата продължава...

Furious 155
07-03-2009, 01:04
IP конфликт, защото на определно време има сканиране на включените в мрежата железа и ако някой MAC адрес не отговаря бива отрязан - оттам ти дава все едно има конфликт. Та като се обаждате на мегаланци за съпорт - кажете им само да засекат този адрес, който реално е на лан картата на лаптопа-следователно трябва да махнеш всичката боза дето си писал за адреси и да остане оригиналният си хардуерен адрес на картата. След това не би трябвало да имаш прекъсване в нета. Аз с мегалан ползвам една мрежова карта за 7 лв. от 8 години вече и не съм имал грижи, нито в Студ.град, нито сега в квартала ;)
Успех!

deadairplane
07-03-2009, 16:26
IP конфликт, защото на определно време има сканиране на включените в мрежата железа и ако някой MAC адрес не отговаря бива отрязан - оттам ти дава все едно има конфликт. Та като се обаждате на мегаланци за съпорт - кажете им само да засекат този адрес, който реално е на лан картата на лаптопа-следователно трябва да махнеш всичката боза дето си писал за адреси и да остане оригиналният си хардуерен адрес на картата. След това не би трябвало да имаш прекъсване в нета. Аз с мегалан ползвам една мрежова карта за 7 лв. от 8 години вече и не съм имал грижи, нито в Студ.град, нито сега в квартала ;)
Успех!

То си беше с оригиналния адрес когато Венци пусна темата. Подкрепям Морфеус за рутера. Но това трябва да се покаже и обясни на живо иначе хората просто ще кажат "защо да го правя?"

Wishmaster
08-03-2009, 10:47
То си беше с оригиналния адрес когато Венци пусна темата. Подкрепям Морфеус за рутера. Но това трябва да се покаже и обясни на живо иначе хората просто ще кажат "защо да го правя?"

Добре де едно въпросче. Тези от Мегалан не предлагат ли PPPoE вариант за достъп, който не изисква адрес на лан? А само да си направи допълнителната връзка с така по дълги потребителски имена и пароли.

deadairplane
08-03-2009, 17:00
Добре де едно въпросче. Тези от Мегалан не предлагат ли PPPoE вариант за достъп, който не изисква адрес на лан? А само да си направи допълнителната връзка с така по дълги потребителски имена и пароли.

Всъщност като говорих с някои колеги се оказа, че някога са били така, обаче след като са им станали повечко клиентите явно вместо да инвестират в нови сървъри са предпочели да се върнат назад. (Това за мене говори много)

VFTI
08-03-2009, 21:56
Ами и-нета сега пак си спира от време на време... Сестра ми и показах този номер с МАК адреса и си пишеееееее ли пише произволни цифрички и има нет...

Макар сега да не ми е много подходящо да се занимавам с нета искам да ви попитам какво да направим в крайна сметка, че да се реши проблема трайно :):)

Като се обадя какво да им кажа, освен че може да загубят 3 абоната:Tease:

Wishmaster
09-03-2009, 07:08
Може да свържеш двата лаптопа на wireless peer to peer но така ще споделиш твоят интернет за 2-та лаптопа. Да не говорим че единият който ще дава нета кажи речи постоянно трябва да е включен. Другото както каза колегата morfius с рутерче. Но пак няма гаранции че някой няма да вземе неговият MAC или IP.

morfius
09-03-2009, 12:22
Отсвирай ги тия ... явно оправия с тях няма.