View Full Version : бойни изкуства
life style
03-03-2009, 21:49
та да питам някой тренира ли някакво бойно изкуство, гледам че стила "вонг чу" навлиза да питам за компетентни мнения за него, и най вече ме интересува боийно изкуство което преобладават повече краката в боя, тренирах КАДО К-арате А-икидо Д-жудо б-О-кс , но нещо ми се струваше като уличен бой и само ме научиха как да скачам първи в бой хах, има ли някой които е наясно с киокушин джиу-джицу или нещо подобно, не знам дали ги пиша правилно но ше ме разберете, и н ай вече ме итересува школите да са във Варна !
та да питам някой тренира ли някакво бойно изкуство, гледам че стила "вонг чу" навлиза да питам за компетентни мнения за него, и най вече ме интересува боийно изкуство което преобладават повече краката в боя, тренирах КАДО К-арате А-икидо Д-жудо б-О-кс , но нещо ми се струваше като уличен бой и само ме научиха как да скачам първи в бой хах, има ли някой които е наясно с киокушин джиу-джицу или нещо подобно, не знам дали ги пиша правилно но ше ме разберете, и н ай вече ме итересува школите да са във Варна !
Тука сме само мирни хора приятелю ;)
7-8 години се занимавам с Taekwon-do ITF... Стилът е със силно изразени удари с крака и ръце... На 90% спарингите ни си приличат с К1, само че нямаме лоу кици а това е многооо голяма разлика... Има страхотни удари с ръце и крака, често ни наричат "летци" "пеперуди"(когато сме ядосали някого), защото има много удари във въздхуха.... Много техники за чупене и специални техники и т.н...
Стилът където са САМО крака е Taekwon-do WTF ...СИЛНО НЕ ти го препоръчвам...Може да е олимпийски спорт но е много недъгъв и аз лично никак не го харесвам...Женска работа
9 години тренирах Карате Киокушинкай
а за стила вонг чу чувам и аз много добри отзиви, имам прител който е учител по тоя стил.
а ако ти трябва само крака, кикбокс то е ясно:ph34r::pokey::boxing::starwars::paddle::chair :
7-8 години се занимавам с Taekwon-do ITF... Стилът е със силно изразени удари с крака и ръце... На 90% спарингите ни си приличат с К1, само че нямаме лоу кици а това е многооо голяма разлика... Има страхотни удари с ръце и крака, често ни наричат "летци" "пеперуди"(когато сме ядосали някого), защото има много удари във въздхуха.... Много техники за чупене и специални техники и т.н...
Стилът където са САМО крака е Taekwon-do WTF ...СИЛНО НЕ ти го препоръчвам...Може да е олимпийски спорт но е много недъгъв и аз лично никак не го харесвам...Женска работа
Аз имам 4гъп по Таекуондо ITF(син колан за тези които не знаят)! Венци бате може някой път да си направим някое спарингче при добро желание от твоя страна:hump:, и съм напълно съгласен с теб за казаното, WTF не си е работа, тренирах го 2мес. и се отказах, някак няма красотата на северно корейския стил!!! Тренирал съм и кикбокс и в комбинация двете правят чудеса, само за спаринги в свободен стил естествено или за СРБ(селски ръкопашен бой)!!!:bash:
Stoyan Georgiev
03-03-2009, 22:58
тренирах шотокан 8 години (неофициално имам 1ви дан - черен колан, но не си подадох официално документите), но не е това, което търсиш ;)
Кик бокса е антикрака...Всъщност човек трябва да определи какво иска... Някакво ефективно бойно изкуство за улицата или нещо, което да му доставя удоволствие да тренира, ходи по състезания, философия и т.н... Тааа всеки си е различен...Аз харесвам всички бойни изкуства...Не ме кефят разни кръчмарски стилове и т.н.. ДА ефективни са, ама живота ми не се състои в това да се бия всеки ден по улиците....
А за всички фенове мога да препоръчам филма "Ipman" там става въпрос за вин чунг!!! НЕВЕРОЯТЕН ФИЛМ!!!
Влади...Нали не искаш да си причиниш това да излезеш на спаринг с мен??.Аз съм 3 гуп ама го взех преди 3-4години...
Mind_Control
03-03-2009, 23:24
И аз тренирам 12-14 години бойни изкуства. Започнах с Карате-До и от 9-10 години теренирам ръкопашен бой- ударите са от каратето, има захвати от джудо. Интересното е, че освен на техника се учиме на издръжливост и на всякакви нестандартни упражнения, също така наблягаме на психиката, защото на улицата тя е 90% от боя. На мен до сега ми се е налагало само 2 пъти да се бия на улицата, но без бойните изкуства щеше да ми е тегаво..
и уж мирни и тихи....А то всички в тоя форум са биткаджии:usaflag:
Furious 155
03-03-2009, 23:41
А за всички фенове мога да препоръчам филма "Ipman" там става въпрос за вин чунг!!! НЕВЕРОЯТЕН ФИЛМ!!!
Филмът е много смислен! Не е поредната кунг-фу боза!
И аз го препоръчвам.
Колкото до бойните изкуства, наистина китайските са доста силно базирани на философията и вътрешният мир! Според мен си заслужават!
Stoyan Georgiev
03-03-2009, 23:50
я препоръчайте нещо , което е добро за спорт, не ми доставя удоволствие да се млатя, налагало ми се е много много много рядко в реални условия, и сърце не ми дава да ударя някой , още по малко в лицето (ако не е приятелски спаринг)...
mirchozo
03-03-2009, 23:58
Аз гледам гледам по дискавъри,има едно предаване за бойните изкуства по света.Та накратко 2-ма братя обикалят света и тренират по 1-на седмица различни стилове и се бият с най-добрите ученици после.
Та наскоро гледах за този стил,май чисто на уличен бой си докарва,даже имитираха улични нападения.Основно удърите са предимно за да убиваш,щото то кат те нападнат доста хора е ясно че не ти мислят доброто.Не съм компетентен в тази сфера де,но май това беше основното дето запомних.
Влади...Нали не искаш да си причиниш това да излезеш на спаринг с мен??.Аз съм 3 гуп ама го взех преди 3-4години...
Аз моя го взех още преди 6 години, преди разпадането на федерациите, и след това разпадане ми се наложи да премина към други бойни изкуства, кикбокс,капуейра(самоук от учебници и помагала съм по Капуейрата,така че не знам дали знам), така че не ми се притеснявай толкова:oops: все ще издържа един тупаник от теб :hump:, пък ако много започне да ме боли ще викам :chair:
Най-доброто от контактните са джудото и самбото,защото при един бой,винаги въпроса е какво ще правиш,като се счепкате.От другите стилове най-ефективни са бокса и му-тай.Не случайно най-добрите бойци са именно в тия стилове.Кикбокса е порочен в същността си.Освен,че разпилява и не позволява да се развиват ред умения и ефективни техники от му-тай и става бледо подобие.Но с каквото и да се занимаваш,най-добре е да практикуваш и тай-чи.Незаменима гимнастика за духа и тялото.Който владее тай чи,може да се справи с всеки стил.Тоест много бързо да го научи.
DerMeister
04-03-2009, 00:20
Аз имам 4гъп по Таекуондо ITF(син колан за тези които не знаят)!
Не беше ли зелен колан със синя чертъ тва, че и аз навремето до там я докарах.:chair:
11 години Карате и Кик-бокс по специално Шорин рю или в пловдивските среди като Окинава карате :) Готвил съм се и за ММА обаче поради лични причини от 2 месеца съм в почивка като смятам след време да продължа :) Имам инструкторска степен и съм водил групи по училища и детски градини :) вОнг чу(чувам за първи път) или може би ВИНГ ЧУНГ имате предвид...е стил който без да се лъжем е за жени и който ви фане на улицата само ще се излагате с тия смехотии..иначе филма ИпМан е много добър въпроса е ве в България такива хави ги няма :)
А по въпроса с чупенията ето едно клипче с един доказъл се бългаски каратека Левон Пакосян 6 дан :)
http://www.youtube.com/watch?v=gwrpTgJbts0
digitalundgrd
04-03-2009, 00:28
А какво ще препоръчате в случай, че искам просто да си "усъвършенствам" уличния стил :) Деемек искам да тренирам за издържливост и евентуално, ако ми се наложи в реална ситуация да съм подготвен по-професионално за уличен бой :)
До сега ми се е налагало около 3-4 пъти да се бия по улиците (кръчмарски истории) и за сега нямам загуба така да се каже, но това идва от факта, че опонентите винаги са били с по-скромни физически възможности, а не от това че съм тренирал някакви бойни изкуства.
mirchozo
04-03-2009, 00:47
Мен ако питаш бокс,в близка дистанция едва ли има нещо което да му противодейства,пък като го посхванеш после вече нещо с което да включиш и краката в действие.Поне аз така бих направил на първо време.Даже наскоро си взех едни протектори и сега съм се ориентирал към боксов чувал,да си тепам в къщи,кат ме ядоса жената закачам и снимката, и боооой.
digitalundgrd
04-03-2009, 00:58
оК, бокс, ама аз искам нещо тренировки... Да има някой да ме юрка, да ми казва някой тънкости итн...иначе на самоинициатива ще бъде 1 месец и ще ме домързи...До колкото знам по разните там клубове, много несериозна работа... На такива любители въобще не им обръщат внимание :(
Няма какво да се лъжем...ЗА улицата бойните изкуства не важат.... Както казах ако искате да се защитавате започвате да се занимавате с ММА... Удари с ръце и на земята и във въздуха и "фатки" и т.н.. Защото на улицата често никой не оставя прав че да чака някой да го ритне или удари с боксов удар?!? Често въргалите стигат до земята а там вече се намесва борбата, джудото и т.н... А ако в боя се намесят и оръжия нещата стават много сериозни....
Та автора трябва да си реши за какво да се готви...Това важи за всички де...Кой какво цели с бойните изкуства:drool::gay[1]: A това някой да твърди, че еди кое си изкуство или стил са най-най е най най голямата глупост :):)
Иначе съм признал Израелците и тяхното "Крав мага" "Krav maga" за любопитните нека пуснат едно търсене в youtube :):)
life style
04-03-2009, 13:41
да, не го бях написал правилно, ВИН ЧУНГ е ! точно от ИП МАН го видях, но мисля че Taekwon-do ITF ше е моя стил, бих казал че имам доста силен удар с крак и най вече с маваши и уширо-маваши, ся ше потърся некои клуб във варна да се запиша :wow:
оК, бокс, ама аз искам нещо тренировки... Да има някой да ме юрка, да ми казва някой тънкости итн...иначе на самоинициатива ще бъде 1 месец и ще ме домързи...До колкото знам по разните там клубове, много несериозна работа... На такива любители въобще не им обръщат внимание :(
В коя част на София ти е удобно и мога да ти препоръчам зала, където да се "занимават" с теб ;)
Момчета ако ще Майк Тайсън и Евендер Холифийлд да ви тренират ,топките се ще ви стоят меки :) Едно коляно в Чатала и Е*ал съм те в каратеката боксиора джудиста и кфото е там :) :ban:МИ така де !,на улицата няма правила няма чест и слава ,на улицата има само ДОМИНИРАНЕ :) ,а това кой как го постига е друг въпрос :) :puke:
Тренирал съм три години джудо.... преди десет години :lol:
Лично на мен ми допада най-много като стил - виканиците, шутовете и песниците не са за мен :?
В залата, на всички видове т.нар. каратисти им викахме въздухари - много шум за нищо :lol:
life style
04-03-2009, 16:41
ми нека някой въздухар с черен колан 4-5-ти дан да ти скочи тогава ше видим колко въздух има ф него :-P
Бре големи нинджи са извъдихме Алфистите !:wow::bionic:
Бре големи нинджи са извъдихме Алфистите !:wow::bionic:
Мани, ама колко Робокопи имаме във форума ако знаеш :bouncing_smiley:
А какво ще препоръчате в случай, че искам просто да си "усъвършенствам" уличния стил :) Деемек искам да тренирам за издържливост и евентуално, ако ми се наложи в реална ситуация да съм подготвен по-професионално за уличен бой :)
До сега ми се е налагало около 3-4 пъти да се бия по улиците (кръчмарски истории) и за сега нямам загуба така да се каже, но това идва от факта, че опонентите винаги са били с по-скромни физически възможности, а не от това че съм тренирал някакви бойни изкуства.
Аз бих ти препоръчал Тай-бокс ..... за улицата .
И резервен спорт ( в случай ако тай-бокса не ти свърши работа ) бяг с препятствия на 400 м. ;)
Момчета ако ще Майк Тайсън и Евендер Холифийлд да ви тренират ,топките се ще ви стоят меки :) Едно коляно в Чатала и Е*ал съм те в каратеката боксиора джудиста и кфото е там :) :ban:МИ така де !,на улицата няма правила няма чест и слава ,на улицата има само ДОМИНИРАНЕ :) ,а това кой как го постига е друг въпрос :) :puke:
За скромните ми 28 години никога не съм виждал мъж да удари друг мъж в ташаците...... Сигурно има нещо в нас което ни пречи да удряме хората там кадето е ОРГАНА :)
Mind_Control
04-03-2009, 21:11
ми нека някой въздухар с черен колан 4-5-ти дан да ти скочи тогава ше видим колко въздух има ф него :-P
Ааа ще видиме ли :) нека срещу него застане еквивалентен джудист и тогава ще дойда да гледам- интересно ще е. Ама джудиста добара ли го от близко му е спукана работата на каратиста, а за да не стане това му трябва мноооого бързина.
Каратеката дойде ли на една ръка разстояние е чао, а той няма как да не се доближи, защото трябва да уради все някак.
И като добавиш атаката на джудиста.... ясна е работата ;)
Не, че е невъзможно, но е малко вероятно с викане и плесници да надвиеш борец :lol:
НЕ че е невъзможно де аз пък редовно в залата гледах баш от една ръка разстояние как падат от един удар в главата нека те намери с круше( маваши дзуки по каратистки) в челюста пък ти го бори...да не говорим ако беше много хубаво в серията турнири ММА щеше да има повече джудисти от каквото и да е било ако е толкова практично... а като гледам най-много има БДжДж иначе не е лошо като изкуство едно време за едно състезание в продължение на няколко месеца и аз го тренирах наистина помага особено ако ми излезе джудист опонент -моя ранг разбира се :wow:
А бе нека не превръщаме приятната темичка в кой кой щял да надвие и кой спорт е по-ефикасен и т.н. Тоз ако набарал оня, пък оня ако го набарал с това ,а дедо ако извади чифтето сичките ша ги ядат червеите!
Ще стане като Тунинг и Рацинг - таз кола, оная кола, а досега не съм видял някой да се е пуснал!:puke:
И аз дълги години с карате се занимавам, но уважавам всяко бойно изкуство! Всяко си има своя философия и цел!
Аиде стига, аз съм най силния имам си "H&K" :butt::-P
Alfa User
04-03-2009, 22:50
Най-доброто бойно изкуство е това, което обединява всичко най-добро от другите, и което НАЙ-ВЕЧЕ ще те научи как да избягваш боя ...
Иначе аз бих заложил на изкуството на едни момченца в черно - кат че ли ще да е най-функционално :devil:
markonialfa
04-03-2009, 23:12
Лелелелел, трябва да се кръсти форума карате Алфа Ромео.........Толкова много спортисти, че ме шубето да си кажа аз какво играя, ще вземе някой да ми скочи на някоя среща на Невски................Та аз също съм играл Таекуондо ITF, съгласен съм че много динамично и интересно. Тренирах го в Дескрим, когато хората на Слави Бинев се разхождаха с автомати по коридорите.........хахахаха много се надъхвахме. Ходил съм на състезания, завършвал съм първи имам грамоти..брбрбррбрбрб. В момента се занимавам с кик бокс и свободни, много е полезно, издръжливост, техники, реални ситуации. Преди тренирах в Лукоил ИККЕН и съм страшно доволен. Треньорът ми беше Емо Тонев, Тома Томов, Десислава Николова уникални спортисти балкански и европейски шампиони. Препоръчвам тази школа има какво да се научи. Оф и аз станах нинджа.........Ей и спазвайте правилото - " Никога не нападай пръв".......Поздрави, евала на спортуващите!!!
digitalundgrd
04-03-2009, 23:38
В коя част на София ти е удобно и мога да ти препоръчам зала, където да се "занимават" с теб ;)
Надежда и околията :) :bionic: Добре де, а за бокса какво ще кажете?
Керизо 8)
Някой чувал ли е за бразилско жиу-житсу :Tease:
Братята Грейси мисля е достатъчно като се помене пък и горе го споменах аз :) :laughing1:
Бокса е доста добро решение за улични и кръчмарски въргали. Клубове в София - бол. аз тренирам на червено знаме в залата на самбистите всеки вторник и четвъртък от 8 вечерта. Много приятна зала и много добре треньори. Имай предвид обаче че групата е голяма е няма да може да ти обърнат индивидуално внимание, но пък така ще можеш да научиш къде са ти грешките по трудния начин. иначе се бях замислил преди време за свободните борби на славия ама много позьорска работа ми се вижда. аз да ти шибна едно кроше ил ида ти вкарам десен прав в носа пък после да те видя как ще ми направиш ключ и хватка за предаване от кеча :)
Треньорът ми беше Емо Тонев
Супер добър треньор, идваше в наща зала да готви спортисти и тренировките му бяха уникални :respect:
Най-близко ще ти е Сиконко в Люлин, има един треньор Иво се казва. Последно знам, че беше треньор там, той е един доста дребничък 56кг, но много добър като треньор!
да, не го бях написал правилно, ВИН ЧУНГ е ! точно от ИП МАН го видях, но мисля че Taekwon-do ITF ше е моя стил, бих казал че имам доста силен удар с крак и най вече с маваши и уширо-маваши, ся ше потърся некои клуб във варна да се запиша :wow:
Ако те устройва Вале ТуДо при Станислав Бахчеванов - залата е в училището под 10-ти блок в квартала ни ;)
8 години съм тренирал Джу-Джицу в ЦПКДК - Централен Полицейски Карате Джу-Джицу Клуб в залата на раковски ! Техниките са само и единствено за самоотбрана и неутрализиране на нападателя при различни видове атаки и захвати :) В много случаи ми е помагало и при ситуации , в които не съм бил аз нападнатия :upsidedwnsmiley:
markonialfa
05-03-2009, 23:57
Супер добър треньор, идваше в наща зала да готви спортисти и тренировките му бяха уникални :respect:
Най-близко ще ти е Сиконко в Люлин, има един треньор Иво се казва. Последно знам, че беше треньор там, той е един доста дребничък 56кг, но много добър като треньор!
Най - готино беше като се издъни някой и всички го отнасахме с по 100 бързи коремни преси..........Страшен спортист е!!!
romeo must die
06-03-2009, 01:23
мммм... и аз да кажаа мнениеее..
аз тренирам muay thai ,
и в този спортт сее използватт много кракаата
и във Варна има добра школа, доколкото знамм,
много е интересноо, защото е един вид смесица между бокс, кикбокс, джудо и карате... ноо те тайландците са си го измислили мн якоо :baby: не съм чел мненията нагоре, и се извинявам предварително ако повтарям някой друг, но акоо искаш да пробваш нещо по динамично и предизивкателноо, muay thai e решение ;]
life style
06-03-2009, 02:04
Ако те устройва Вале ТуДо при Станислав Бахчеванов - залата е в училището под 10-ти блок в квартала ни ;)
знам го, в YORK ! нещо обаче не ми харесва като стил, нещо се зарибих по таекуонодо обаче във варна няма такава школа обаче, ше са ориентирам към нешо друго..
мммм... и аз да кажаа мнениеее..
аз тренирам muay thai ,
и в този спортт сее използватт много кракаата
и във Варна има добра школа, доколкото знамм,
много е интересноо, защото е един вид смесица между бокс, кикбокс, джудо и карате... ноо те тайландците са си го измислили мн якоо :baby: не съм чел мненията нагоре, и се извинявам предварително ако повтарям някой друг, но акоо искаш да пробваш нещо по динамично и предизивкателноо, muay thai e решение ;]
Абсолиютно съм съгласен с теб . Занимавал съм се с Мuay Тhai . За Тайландците Мuay Тhai не е просто спорт , там е почти като религия и е на много висока почит и уважение . Само че традиционален Мuay Тhai няма къде да се изучава извън Тайланд което е голяма загуба .
знам го, в YORK ! нещо обаче не ми харесва като стил, нещо се зарибих по таекуонодо обаче във варна няма такава школа обаче, ше са ориентирам към нешо друго..
Въпрос на вкус . Аз лично след 15 години извън ринга бих се захванал може би само с това . Но вече не съм на 18-20 години и съм много далече от каквато и да е спортна форма вече .
Алкохола и цигарите не вървят със спорта .