PDA

View Full Version : помагайте

Alecks
04-03-2009, 17:53
Колеги имам проблем с буксата на бобината tam kъдето е заградено с червено има една букса някаква.(това не е моята кола защото немога да я снимам в момента но там се намира това за което ви говоря)тази букса влиза в друга и от там излизат 2 жички които се закачат кам бобината(дано да ме разбрахте)та там където влиза голямата букса има ток а като излизат малките няма (там някаде има прекъсване ама е капсуловано и немога да погледа).идеята ми е дали може от другата бобина от малките жички да пусна ток към тая.Така работят и двете ама да не направя друга беля.не го обясних като хората ама се надявам че ме разбрахте

Gligan
04-03-2009, 22:29
А защо не смениш бобината?

Alecks
04-03-2009, 22:52
ами бобината работи.казаха ми че някакав вариатор бил изгорял.защото в него влиза ток а не излиза това е един вид предпазител поне така ми обясни един колега.иначе бобината си работи.ама такав вариатор незнам от къде да намеря та идеята ми е дали немога да го прескоча и д дам директно ток към бобината бе да минава прес този вариатор.и незнам как ше стане щото буксата е с четири кабела а от него излизат 2 - и +

Sunny
04-03-2009, 23:11
Бъркаш ги двата щата ми са струва . Вариатора е е по диагонала на бобините ;)
Да не са ти казали КОМУТАТОР и да ги бъркаш ?
Започни със смяна на бобината като за начало .

didod
05-03-2009, 09:37
Не разбирам от тези точно неща много, ама ако комутатора е загинал и ти вържеш 2-те бобини на другия, може и той да издъхне. Все пак е предвидено по комутатор на бобина.

Alecks
05-03-2009, 13:25
иначе може и да ги бъркам кофти е че тук в петрич няма части и става много кофти иначе съм сигурен че бобините работят и двете

virusalfa
05-03-2009, 13:27
иначе може и да ги бъркам кофти е че тук в петрич няма части и става много кофти иначе съм сигурен че бобините работят и двете
Наско,бобините стават от жигула.Ама все си мисля,че си работят... шесто чувство просто.А иначе в Петрич по магазините 87 процента от частите са за Голф тройка-селската мечта

Alecks
05-03-2009, 13:48
идеята ми е дали може от тоя кабел с 4-ри кабела където влиза в тоя комутатор да извадя директно към бобината без да минава през комутатора .самоче в комутатрора влизат 4-ри кабела а излизат две(ако ме разбирате какво искам да кажа)

Sunny
05-03-2009, 13:58
Не си играй да правиш глупости . Смени бобината и си ОК . Така по-скоро ще опукаш и на другата бобина комутатора :screwy:

Alecks
05-03-2009, 14:31
ама бобината ми работи.не работи тоя предпазител преди нея а е капсулован и немога да го разглобя и да го видя.

Alecks
05-03-2009, 14:32
до кумутатора или как се казва там стига ток и вече при тези двете жички кадето влизат в бобината там няма ток

alfaracer
05-03-2009, 21:29
Слушай (чети) сега внимателно.Вообще не си помисляй да сменяш бобина, сам си проверил ,че работи.Бобините ти нямат вариатор, защото такова нещо е само на жигулитата.Вариатора на бобината служи за защита от прегряване, като си забравиш колата на контакт.Но при нашите машини понеже на са с чукче в делкото, няма нужда от такова нещо.Ние имаме комутатор, той е нещо като реле управлявано от CPS(датчика на коляновия вал за оборотите).CPS-a неможе да накара бобината да работи без комутатор.Затова неможеш да вържеш 4 жички там и да прескочиш комутатора.Купи си нов комутатор.

Alecks
06-03-2009, 14:08
alfaracer май наистина си прав за това.преди мамлко пак бях долу и забелязах че от време на време почва да работи но с много слаба искра.дайте някаква информация за тоя комутатор колко струва и как да го намеря защото тук в петрич пак почертавам че е ъпсурт да намеря.пък ако има някой който да продава на старо може и да се разберем.

Alecks
06-03-2009, 14:11
а и интересно ми е защо като е изгорял ше подава искра било тя и слаба.Да не би по някакъв начин да е(запецнал,блокирал)и да има начин да тръгне.Приемам всякакви съвети

Gligan
06-03-2009, 15:28
alfaracer май наистина си прав за това.преди мамлко пак бях долу и забелязах че от време на време почва да работи но с много слаба искра.дайте някаква информация за тоя комутатор колко струва и как да го намеря защото тук в петрич пак почертавам че е ъпсурт да намеря.пък ако има някой който да продава на старо може и да се разберем.

Ако няма при теб да ти купия от Софето и да ти пратя по куриер. Кажи от къде да взема и си готов.

Alecks
06-03-2009, 15:55
Gligan добра идея само ако може преди това да знам за цената засхтото в момента сам зле и ако е скъпо ще исчака малко.

Alecks
06-03-2009, 16:55
:cheers:всичко е под контрол вече