PDA

View Full Version : Отдавна не и се беше скапвала (145 QV)

dido76bg
06-03-2009, 10:15
Здравейте на всички. Отдавна не бях писал във форума, понеже не се беше обаждала за проблеми колицата.
Откакто ни налегна кризата и започнаха да плащат доста рядко и помалко във фирмата в която работя, смених карера 100 с карера 95 и се почнаха едни проблеми (палене от втоия път и тн). Както и да е, това го преживях.
Преди две седмици, спирам внезпно (засякоха ме и изгасих чак колата) и след това паля и оборотите от 1000 на 0. Помислих, че съм я задавил и на скорост с прихълцване отбих и я продухах. Оправи се и все едно никога не е правила проблеми.
Днеска изкачвайки Стамболийски към Св. Неделя шишо ме засече и отново рязко спиране. Познайте - отново същия номер, само дето този път и трябваше половин час (кой знае колко благословии съм отнесъл с това аварийно спиране на булеварда).
Ако някой има някаква идея откъде може да идва това проблемче, моля да сподели - електроника ли, МПХ, дросел.
За диагностига при Бобо знам, но както писах по-горе криза (върнаха ни в първи клас), аз задните амортесори си ги карам от 2 месеца в бгажника (няма пари за смяна, пък е още студено).
ПС. Колата е с чипче, а забелязах, че е омаслено (може и бензин да е) по блока, между първа и втора свещ.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:PC170010.JPG - джаджата дето е зад кпачката за маслото (май беше свързано с вариатора, но не съм сигурен)

Благодаря предварително!

kolev
06-03-2009, 10:49
щом е с чип, само 100 октана. пробвай такова да заредиш и виж дали пак така ще прави.

VFTI
06-03-2009, 10:53
КОлега смени бензиностанцията като начало...Примерно пробвай ЕКО 100 или ШЕЛ 100...Може кофти партида да си уцелил... А щом е започнала да ти прави проблеми след чипа...Нензнам какво да си мисля...Първо смени горивото и после говори с хората, които са я чипнали :):)

dido76bg
06-03-2009, 11:17
Чипчето си е отдавна, сложих и го още като я взех (чипа е от Екстрим тунинг) и ми направи с новото чипче проблем само един единствен път (вероятно докато се нагоди системата) - беше на няколко стотин километра с него, кофтито беше, че ми го направи по магистралите в Гърциа на 40 градуса температура на въздуха (идваше ми да я убия колицата, но всичко тогава се оправи с отсъединяването на батерията за около 20тина минути).
Откакто съм я купил колата - само 100 октана от ОМВот. Но от нова година насам смъкнах на карера 95. Зареждам почти винаги от една и съща бензиностанция (ОМВ - Красна поляна). Случва ми се да зареждам обаче и от ОВМ в Слатина (Никак не съм доволен от горивото в Слатина. Първо цената им е по-висока, а и колата минава по-малко километри - последно съм зареждал там миналата седмица.).

VFTI
06-03-2009, 11:33
Тогава пак мини на 100 октана и пробвай друга бензиностанция... Примерно ЕКО... Може наистина да има кофти партида в горивото...А и защо изобщо сипваш 95като си с чип:hitbycupid:

dimo
06-03-2009, 11:43
:cheers:Когато гнездата на свещите се пълнят с масло твърде вероятно е да е от гарнитурата на соленоида на вариатора,какт сам си се досетил.Свали го вземи гарнитурата и си я изрежи от картон и си я подмени това е за омасляването .За другото нямам идея .

dido76bg
06-03-2009, 11:56
Ами не си сменях проклетат гарнитура, защото щях да вкарвам колата в сервиз за обслужване, че понапреви километри и там всичко на куп щях да правя, но пустото му безпаричие дето налегна фирмата. По същата причина минах на карера 95.
Ще и сипя 40тина литра 100 октанов и колкото и да не ми се иска сам ще сменям гарнитурката...
Само дано изчезне този проблем.

VFTI
06-03-2009, 11:59
Компромиси с колата не прави...И аз не правя...Ако не мога да и осигуря най-хубаво масло, бензин косумативи просто изчаквам и не я карам докато събера пари...По-добре да я карам 3 пъти в седмицата ако не мога да си позволя скъпо гориво, отколктоо 5 ама да ми прави проблеми :) Тааа всеки търси начини...Но колите са ни капризни и не обичат нискокачествени горива масла и т.н... За това продължавай със 100 октана и започвай по-малко да използваш градския транспорт :):) Няма лошо :) Всеки си знае джоба и преценява:???:

Mury
06-03-2009, 15:17
:cheers:Когато гнездата на свещите се пълнят с масло твърде вероятно е да е от гарнитурата на соленоида на вариатора,какт сам си се досетил.Свали го вземи гарнитурата и си я изрежи от картон и си я подмени това е за омасляването .За другото нямам идея .

От гарнитирата на соленоида няма как да отиде масло при свещите,помисли и ще се сетиш защо.Тече и соленоида/нормално за ТС/и гарнитурата на капака/пак нормално за ТС/.Мен ме навява една друга мисъл,щом го прави при рязко спиране,може да има неква драма в кошницата на бензиновата помпа:unsure::unsure::unsure:Просто трябва да се видят някои неща:coolio:

dido76bg
06-03-2009, 16:24
Абе то се е видяло, че при първи парички ще се тича в екстрема, ама кога ще е този щастлив ден, че и мало трябва (малей... не искам и да си мисля, а да не говорим и за вариатор)....

Kostadin`
06-03-2009, 16:45
КОлега смени бензиностанцията като начало...Примерно пробвай ЕКО 100 или ШЕЛ 100...Може кофти партида да си уцелил... А щом е започнала да ти прави проблеми след чипа...Нензнам какво да си мисля...Първо смени горивото и после говори с хората, които са я чипнали :):)
Препоръчвам ти от Шел да не слагаш щото бензина им и е 30% вода. /Един приятел работеше там и вика на 1000л. А-98 слагат 300л. вода.Ти си прави изводи за 100-то октана./ Пък за нафтата да не говорим-пълна скръб.В момента в България най-доброто гориво е в Лукойл и Петрол,а за ЕКО-то не мога да кажа нищо.

VFTI
06-03-2009, 17:29
Препоръчвам ти от Шел да не слагаш щото бензина им и е 30% вода. /Един приятел работеше там и вика на 1000л. А-98 слагат 300л. вода.Ти си прави изводи за 100-то октана./ Пък за нафтата да не говорим-пълна скръб.В момента в България най-доброто гориво е в Лукойл и Петрол,а за ЕКО-то не мога да кажа нищо.

Всяка бензиностанция си е различна...Още повече че за най-скъпия бензин на ШЕЛ няма как да важи това 30% вода...Това ИЗОБЩО по принцип няма как да важи, ама това е друга тема...Аз пък 2 пъти сложих на ЛУкойл и два пъти се плаших да не би колата ми да е е за основен ремонт...Та поста изобщо не е правилен... Трябва всеки да си намери неговата бензиностанция и като усети някакви проблеми да я смени и да направи разлика и така....Аз слагах само на ШЕЛ в пауър рейсинга едно 5-7хил км..по-добър бензин не съм слагал никога и колата ми вървеше отлично...Само че на слагам на ШЕЛА до в къщи от където си зареждам и газ и си я зная и така... Таа за това му казвам на колегата първо да смени бензиностанцията да пробва и тогава да търси дали наистина има проблем :):)

Ето един пример:
http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=35255&start=0

Много интересна темата :)

Balagan
06-03-2009, 18:20
Аз пък чувам че ЛУКОЙЛ слагали по 40% вода :) :sniper:

dido76bg
07-03-2009, 10:31
Колеги, темичката ми не беше за бензиностанциите! След малко ще вдигам капака и ще се гмуркам...

Mury
07-03-2009, 14:38
Колеги, темичката ми не беше за бензиностанциите! След малко ще вдигам капака и ще се гмуркам...

Казах ти,ако ти се занимава извади и бенз помпа направо с кошницата и разгледай за нещо съмнително:cheers::cheers:

tonov
07-03-2009, 18:37

И най-вече щом си с чип, НЕ СИПВАй 95, само 100.

пс: И аз съм с чип от Екстрийм. Един път я давах на приятел и той сипал 95... Познай какво се случи :( Палене от втория път, обороти играят, глъхне.. Като и сипах 100 се оправи всичко.

dido76bg
08-03-2009, 12:23
Вчера почистих дроселовата клапа с кореселин (все едно не съм карал колата с бензин, а с въглища), няма такава мизерия (застопорих педала на газта добре, за да е в отворено положение), а също и МПХто - пръсках го с ВД40 (почти един спрей), но не мога да кажа, че го чисти чак, по-скоро смазва. Сега оборотите са си ОК. При рязко спиране, оборотите даже леко се вдигат и после постепенно се оспокояват (вдигането е до към 1100-1200 и падат на 800-850 постепенно). При движение и на място няма колебания. Ще видим докога.
Mury, за по-сериозно гмуркане е малко кофти времето. Ако продължи обаче, ще се задълбава.
.... и да уважите половинките ... :cheers:

hollyman_R
10-03-2009, 00:46
То малко спам, ама ше прощавате. Та всички "Шел"-ове и "ОМВ"-та са с франчайзингови договори. Нали не си мислите, че ги стопанисват Шел или ОМВ. Изискването примерно от ОМВ е да имаш 30 000 лв. кеш и си готов. Преборваш се /знайно как/ за 1-2-3 бензиностанции и оттам-насетне к`вото и докогато изкяриш. Верно, проверяват ги редовно, ама те си разбират /сещате се как/ и са подготвени на 100%. Та всеки такъв "собственик" меши различно според разбирания и смелост. Ама все меши... Така че въпросът не е в коя бензиностанция от тези две вериги ще заредиш по-качествено гориво, а в коя ще заредиш по-малко некачествено.
Иначе за другите вериги не знам и не мога да кажа.

Linkestis
10-03-2009, 01:34
То малко спам, ама ше прощавате. Та всички "Шел"-ове и "ОМВ"-та са с франчайзингови договори. Нали не си мислите, че ги стопанисват Шел или ОМВ. Изискването примерно от ОМВ е да имаш 30 000 лв. кеш и си готов. Преборваш се /знайно как/ за 1-2-3 бензиностанции и оттам-насетне к`вото и докогато изкяриш. Верно, проверяват ги редовно, ама те си разбират /сещате се как/ и са подготвени на 100%. Та всеки такъв "собственик" меши различно според разбирания и смелост. Ама все меши... Така че въпросът не е в коя бензиностанция от тези две вериги ще заредиш по-качествено гориво, а в коя ще заредиш по-малко некачествено.
Иначе за другите вериги не знам и не мога да кажа.
Приятелю някои много те е плъзнал по пързалката.Имал съм две ОМВ-та,на Враждебна и в Перник.Дилъра и управителя нямат шансове да се бъркат на цистерната на Клачка!Ако има игра за определена бензиностанция,на коя от коя клетката да се стовари в кои танк,идва от Бургас и централата на Софийски герои.

П.П Проверките на съответната институция може да се договори само да това от коя колонка да се вземе проба.Тоест от кои танк черпи гориво..този които е зареден най-отдавна.Което значи че няма да има голямо количество вода/добавена и кондензирала/.Мисля всички знаете че като видите цистерна на бензиностанция не е много разумно да зареждате