PDA

View Full Version : лаптопи MSI?

търтей
06-03-2009, 15:19
някой да е ползвал MSI?
интересуват ме преки впечатления

VFTI
06-03-2009, 15:29
Преки не мога да дам... Но имам 2-3 ма приятели, които ползват...Не са се оплакали до сега...Единия вече стана на 2г... Другия е на 1г. и половина :) Вчера една колежка от университета обаче не можа да си пусне wirelessa точно на МСИ и 1 час се опитвахме но не успяхме...Не можахме да установим защо... Може софтуерно нз....

Иначе аз съм фен на ACER :hitbycupid:

bass
06-03-2009, 15:42
Леля ми си взе MSI въпреки упоритите ми възражения и, естествено, ми се наложи да си контактувам с него :-) Няма никакви проблеми досега (над година). Макар че уж е натъпкан с екстри, дребните детайли издават евтинийката - уж пълноразмерна клавиатура, пък клавишите на странни места. Е поне WIN-бутонът си е на мястото за разлика от на редица скъпи модели Тошиба, примерно :-)
Бе май стават, ако не си много взискателен :-)

Mury
06-03-2009, 15:51
На същите пари Петре има АСУС,а те са доста по-добри,аз ползвам едно Асусче,взех го от Григор и съм много доволен,имаме и ХП и то е добро.Един приятел има МСИ и е доволен,макар че по-едно време имаше проблем с тъч пада,ма му го смениха гарнционно.Незнам кой им е сервиз на МСИ,ма знам че за БГ е важен сервиза,че има големи нещастници по сервизите:cheers::coolio:

SPetrov
Преки впечатления:
Моя модел е с доста нискокачествена като пластмаса кутия която бързо се износва и в един момент оставаш само с клавиатурата(Учидващо но тя е добра),след година лаптопа ти излгжда сякаш е на 5 и това заради спестени 100-150 лева.

Скоро ми се наложи да го отворя,ами сглобката вътре не е никак на ниво,всичко просто е набутано някак си(Отварял съм Тошиби и ИБМ-и,но сглобка като на МСИ не бях виждал),охлаждането е сравнително неподходящо поне за моя модел,вентилатора неможе да се подмени(а това неизбежно ще ти се наложи), ако не се откачи видео карта и процесор и радиатор.

Аз лично се спрях на МСИ заради цената ,но определено в момента съжалявам за спестените 100-200 лева,на практика лаптопа не ми е създавал големи проблеми ,по скоро някои неудобства свързани например с набавяне на добре работещи драйвери(тези в сайта на МСИ не са за препоръчване).

http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09034473
Това е моя модел.
Поздрави и успех в избора

Kostadin`
MSI e хубав лап-топ.Един приятел има и е страшно доволен от него,но аз лично съм за HP PAVILION DV5 1111.

Mury
06-03-2009, 15:54
Ето това е моятhttp://shop.thenet.bg/index.php?main_page=product_info&products_id=476

Kostadin`
06-03-2009, 15:59
Ето това е моятhttp://shop.thenet.bg/index.php?main_page=product_info&products_id=476
колко пари и откъде го взе тоя???

Az4o
06-03-2009, 16:58
Човъркал съм две машинки на MSI в последната година - работиха си известно време, но след това едната почина тотално, другата беше отремонтирана успешно в сервиз ..

Аз лично не бих си взел лаптоп с тази марка, пък и на фона на това изобилие на пазара как ти щукна баш това ..

Кеф ти Dell, Toshiba, Lenovo, HP ..

marian
06-03-2009, 17:32
Човъркал съм две машинки на MSI в последната година - работиха си известно време, но след това едната почина тотално, другата беше отремонтирана успешно в сервиз ..

Аз лично не бих си взел лаптоп с тази марка, пък и на фона на това изобилие на пазара как ти щукна баш това ..

Кеф ти Dell, Toshiba, Lenovo, HP ..Какво значи човьркал си?Те са с 2 год.гаранция!!

morfius
06-03-2009, 17:35
Ползвам такова жиуотно вече година и малко... за парите си е добро.
Единствения недостатък до момента - шуми повечко като позагрее.

bager
06-03-2009, 17:40
Какво значи човьркал си?Те са с 2 год.гаранция!!

Е със сигурност не с отвертката :comphits:

Xtrime7
06-03-2009, 20:09
Аз имам два МSI,ама първъят от който бях доволен и не беше създавал грижи му нацепих няколко юмрука,та сам го прецаках.
Вторият го взех тъпкан с екстри ама още на първият месец започна да грее страшно,та чак и започна да се изключва.Дъното му се е било прецакало.

Христо_Сираков
06-03-2009, 20:17
някой да е ползвал MSI?
аз съм с такъв но за 1 година записвачката нещо започна да се скапва а е записала не повече от 50 диска

DJ_STIVAN
06-03-2009, 21:37
Виж какво ще ти кажа аз от лични наблюдения. Вътре всичките тея лаптопи дето ги изредиха са напълно еднакви, единственото което можеш да следиш е чипсет, видео карта и процесор. От там на татак всичко е до дизайн. Имам MSI и съм много довеолен, добри впечатления имам и от АSUS (тук говоря все за нискобюджетни лаптопи). Ако питаш мен взимай квот ти хареса ако параметрите са добри и цената те устройва. Мога да кажа само, че не ти препоръчвам ACER ( такива главоболия с ремонт на лаптоп не съм имал никога)

Satanism
06-03-2009, 21:39
Колега, погледни гигабайтчетата във www.vali.bg .... няма такава цена за такова нещо другаде....а лаптопчетата са просто перфектни.Вече съм купил 2 и не са и помислили да се развалят...просто идеални...

А Асуса, с който съм в момента, на 3тата седмица нещо сдаде багажа и по симптомите май нещо в южния мост на чипсета се е поразвалило...

А бтв колегата е прав, че....те отвътре са си направо еднакви, с малки изключения, като например вътрешното разположение на компонентите и т.н......и ако си улучил кьопава част и от НАСА да е правен, пак ще си се развали :)

blacksnoopy
06-03-2009, 21:59
Може тук да намериш нещо полезно :)

http://forum.laptop.bg/

Нямам лични впечатления от МСИ, но бих си взел АСУС

nikolaaaay
06-03-2009, 22:07
Някой ако си хареса Асус, да пише на ЛС :calc:

nhg
07-03-2009, 00:20
едно up и от мен за Вали
работим с тях вече няколко години, никога не е имало проблем с гаранции или некачествени стоки
ако си харесаш нещо от сайта драсни едно лично, ще видя какво мога да направя за отстъпка

Furious 155
07-03-2009, 00:56
някой да е ползвал MSI?

ами мен така жената ме замеси с един такъв лаптоп МСИ. Хареса го в техномакета - и на цена и на възможности тогава и направо ме метна да го купуваме. Аз винаги обичам да чета за това дето ще купя, но в случая не стана така. Взехме го. Работеше бомба - тихо и сравнително бързо. За година и половина през която тя го ползва активно за работа, не показа никакви проблеми. Сега брат й го жули яко и пак не е отказал. Та мнението ми е че не са лоши сякаш. Единствено да не ти се наложи да тъсиш драйвери в нета. Не че не намерих, ама е чанч яко и дразни. Даже съм го префлашвал няколко пъти. Моделът беше с интелски процесор - даже селерон! Видя ми се малко малка батерията, но пак си караше над 1 час и след 1 година употреба.
Единствено остана проблемът с това че като включиш слушалки, говорителите му продължават да свирят. Проблемът отвсякъде за мен е драйвер, но така и не намерих подходящ да оправя този дразнещ проблем.
И както винаги - то и това е на късмет какво ще ти се падне, било то и ново! Успех!

J_I_V_K_O
07-03-2009, 01:16
Преки Впечатления: МСИ- сестра ми има такъв аз съм и го избирал, здрав като панели и хардуер слаб откъм охлаждане.
Мое предложение: Вземи си DELL аз имам studio 1535 на DELL и съм много доволен има си взичко, но е 1600 лв вече може би и малко по евтини а гаранцията му е 4 години и ако се скапе нещо има едно телефонче на което се обаждаш след което идва човек на място при теб и ти го оправя, ако неможе по телефона ;) УСПЕХ

Furious 155
07-03-2009, 01:49
Преки Впечатления: МСИ- сестра ми има такъв аз съм и го избирал, здрав като панели и хардуер слаб откъм охлаждане.
Мое предложение: Вземи си DELL аз имам studio 1535 на DELL и съм много доволен има си взичко, но е 1600 лв вече може би и малко по евтини а гаранцията му е 4 години и ако се скапе нещо има едно телефонче на което се обаждаш след което идва човек на място при теб и ти го оправя, ако неможе по телефона ;) УСПЕХ

DELL-а е ясен - жената смени нейтото МСИ с такъв! И те не са 100% безгрешни де. Откакто го флашнах с поседният биос, двд-то не излиза с копчето на панела под Виста...:sniper: та така. Иначе да - on-site гаранцията е готино нещо - дано не се налага да я ползвам все пак!

SandoOne
07-03-2009, 02:02
Хубависа , обаче апъл обира точките един приател има апъл нищо общо с другите и операционната им система е добра и кво ли не иначе асус са доста добри ...

Wishmaster
07-03-2009, 08:36
Предполагам си се спрял на някакъв модел на MSI. Напиши какво си си харесал и евентуално колко парички мислиш да отделиш за машинка. За мен MSI не са лоши, но и не са сред първите които бих избрал. Занимавал съм се с 4 такива лаптопа. 2 от тях идват редовно за преинсталации на Windows но от страна на хардуеър си работят добре. Имаме един клиент който смени за 1 година 3 лаптопа след като все по неволя ги изпуска на земята и в момента има MSI, но вече го държи на масичка :). А последният даде дефект в DVD-то. Записва си диска и после не иска да го прочете. Записваш диск на друг компютър и няма проблем, само неговите си дискове не искаше да ги чете и накрая даже спря да записва и чете.

П.С.: А за колегата който се е измъчил с намирането на драйвери :) за лаптоп. От известно време насам използвам ето тази програмка
http://www.innovative-sol.com/drivermax/
Безплатна е иска проста регистрация за да имаш достъп до базата данни. След това си получаваш ключа на пощата и готово. Единствено ти трябват драйвери било то за lan карта или wireless само интернет да има. Всички останали драйвери тя си ги намира. Е поне до сега не се е случило да не намери.

Grozdan
07-03-2009, 08:51
Според мен от нискобюджетните марки за лаптопи ти препоръчвам Acer или Asus. Аз съм с лаптоп Acer и го ползвам вече 7-8 месеца без проблеми.

Mury
07-03-2009, 14:20
колко пари и откъде го взе тоя???

Взех го от Григор или Хардуер БГ:idea2::idea2::idea2: цената е тайна,но е под 1000 лв.:humpx::humpx:Лаптопа е доста добър,дизайна му е уникален,кутията изглежда доста здрава,монитора му въпреки че е 14.1 е много добър,и не е въобще по малък от 15.4:static::static::static:

J_I_V_K_O
07-03-2009, 16:20
Аз лично ACER не ти препоръчвам последния месец и половина съм пратил 2 за сервиз... до късмет е. А сега има едни пормоции на гаранцийте на ТОШИБА двфакто регистрираш си гаранцията на 2-3 места и от тук на там не се притесняваш от кражба испотрошаване и всичко което обикновенна гаранция не покрива :) та ако пазаруваш и от сайта ни имаш 10% на доло... пускайте дакелите време за реклама www.zora.bg :D:D:D

georgyg
07-03-2009, 17:22
монитора му въпреки че е 14.1 е много добър,и не е въобще по малък от 15.4:static::static::static:

По малък е 100% :handshake: Просто разделителната способност е вероятно еднаква с повечето 15-ки.

14" Лаптоп-и са по добри за носене, всичко над 15.4" вече не е преносим компютър.
А относно марките и мооделите, то е като при колите, всяка фирма има и добри модели и издънки.
В момента имам 3 лаптопа в къщи.

Последният ми е DELL Latitude E6400 и е много добър, но и той си има определени недостатъци.

Neokill
07-03-2009, 17:51
сите са от един дол брани. к'вото и да вземеш - парите говорят :)

Оги
07-03-2009, 18:03
Аз ноември си взех един лаптоп msi , и съм много доволен за момента.Избрах го цена екстри и беше най изгоден.
3гб рам 256 видео 250 хард има ейчдипай исход абе добра системка е и си върви с виста към него 2г гаранция.За мене лично най добрете лаптопи са сони вайо във германос имаще скоро промоция на такъв за 1400 лв некаде беше с много добри параметри.А моя тогава го взех за 1100лв близо

Pebles
08-03-2009, 00:22
Препоръчвам Asus,нямат грешка...Ето го моя и съм много доволна http://hitsystemsbg.com/index.php/main/info/notebook/QVNVUyBYNTFMLUFQMTIzTCAvMTUuNC9UNTc1MA==
Постоянно е в експлоатация...не се изключва,а и батерията е мн издържлива..няма грешка.... Но вече всичко е до вкус...а и както каза Neokill всички са един дол дренки-Всичко е до късмет... :)