Log in

View Full Version : Малко Support ?

Princo
06-03-2009, 21:33
Не можах да намеря тема какво трябва да гледаме при купуването на алфа 146.Та конкретно ме интересува алфа 146 1.9 JTD.По купето какво да се гледа и така.

П.П Малко обърках раздела... сори за което.

Kostadin`
06-03-2009, 21:44
еми обикновенно се гледа дали няма изгнило по праговете и веждите.Това се проверява като разръчкаш с отверка или друг остър предмет под прага.Трябва да слушаш дали мотора работи равномерно и дали няма някъкви шумове и течове по него.Сега ще ти кажа и как да провериш дали един мотор е издухан - било то бензин или дизел.Палиш колата и й отваряш капачката за маслото/откъдето се налива масло/,ако оттам духа мотора е издухан,ако не значи има още хляб в него.При пробното кръгче засиляш колата и й удряш спирачки ,отпускаш ,даваш леко газ и пак набиваш ,ако сурка гумите спирачките й са добри,ако не не ти трябва още в началото ремонт.

Princo
06-03-2009, 21:59
Ахам,а нещо по-специфично за самия модел има ли ? Също и така горе долу среден разход колко дава :???:

Kostadin`
06-03-2009, 22:26
то по принцип разхода зависи от това колко я настъпвана.питай в 145/6 раздела иначе това е най-общото

Derry
06-03-2009, 22:43
Това с духането от капачката малко вятър работа.

Sunny
06-03-2009, 23:24
Това с духането от капачката малко вятър работа.
Абе не съвсем вятър .
Виждал съм кола да гасне направо когато и махнахме капачката на маслото .
Не може да нареди цилиндрите като дизел на -20 когато го запалиш .

Derry
07-03-2009, 10:29
Аз няколко пъти опитвах и нямах успех с тоя метод даже на един ситроен се оплесках с масло и от тогава не махам капачката докато работи двигателя, виж това със студеното време при дизела би трябвало да свърши работа.

DerMeister
07-03-2009, 10:37
На 146 за ръжда няма смисъл да гледаш. Освен ако не е била блъскана яко и не е направена като хората, ръжда няма да има. Това с капачката при дизелите не знам как е, но на бензин по-добре недей. Ще разбереш, че има масло и пръска яко оттам, което е нормално. :static:

SandoOne
07-03-2009, 18:28
Наскоро си купих алфа джигателя ако е измит при 90 % от случайте огледай насекъде и отдоло и ако работи тихо 50 % може да има добавки аз така една алфа на горубляне наточена и с отварянето на капака масло имаше на 2 ,3 места не работеше равномерно и така ако не тегли колата също ....

Xtrime7
07-03-2009, 20:40
Сега ще ти кажа и как да провериш дали един мотор е издухан - било то бензин или дизел.Палиш колата и й отваряш капачката за маслото/откъдето се налива масло/,ако оттам духа мотора е издухан,ако не значи има още хляб в него.

А ако при отварянето на капачката на маслото колата изгасне това означава ли че за нищо не става?

trustworthy
07-03-2009, 20:49
Не си намерил, защото търсачката е зле. Виж този линк (http://clubalfaromeo.com/forum/search.php?searchid=430482&pp=25)! Понеже съм се обаждал в почти всяка тема за 146 жтд :lol:, пуснах търсачката по автор. Остава да си отсееш темите, които ще ти свършат работа ;)

Kostadin`
07-03-2009, 20:50
А ако при отварянето на капачката на маслото колата изгасне това означава ли че за нищо не става?
С една дума - да

Princo
07-03-2009, 21:32
Не си намерил, защото търсачката е зле. Виж този линк (http://clubalfaromeo.com/forum/search.php?searchid=430482&pp=25)! Понеже съм се обаждал в почти всяка тема за 146 жтд :lol:, пуснах търсачката по автор. Остава да си отсееш темите, които ще ти свършат работа ;)

Мерси ;)