View Full Version : "Приятно преживяване"
hunter1989
08-03-2009, 01:00
Здравеите колеги искам да ви разкажа за днешните ми преживявания.Като студенти ние си обичаме купончетата и решихме да ходим на хижа ( Мургана ) ако знаете каде се намира де (Златица).Та както и да е преживяхме дупките през подбалканстака линия и продължаваме напред .По пътя към хижата обаче ситуацията се влошаваше като на места нямаше път ,а само насип от баластра .Но и това преживяхме тръгваме по черният път към хижата кадето беше АДА (черешката на тортата) попадаме на коловози дълбоки 20 30 см , ама нA шопа си е шоп (пусти инат ще ни затрие някой път) и по коловозите си бродим като постепенно те стават по дълбоки и по- дълбоки докато не почнаха да стържат по шасито, последва ламрата на маслото, 120С температура и фин дим изпод капака . Та спряхме почивка разходка в калта и оглед на щетите (Btw става вапрос за ФИАТ ТЕМПРА ) не много висока кола ( колегата fein86 даже ни видя кат тръгвахме от Елин Пелин , маи той беше с колега от форума с черна 155 )
та така , решаваме да обърнем , но пътя е супер тесен само за 1 кола и почваме ама пусти коловози не може да излезе след 15 20 мин маневри обърнахме пущината .Пезултатът беше цялата кола в кал , но не само от вън а и от вътре (бяхме със свалени стъкла правих се на навигатор )пак 15 мин почивка на двигателя , тръгваме по пътя с коловозите като аз тичам зад колата да не и тежа и да задира по малко в замръзналата кал отдолу и най-накрая излезнахме на път с асвалт . Аз целият в кал както и колата . Следващ курс София Автомивка . тръгваме ние от Златица до Сф и проблеми нямаше банво спокоино пристигнахме измихме я и тръгваме обратно. Малка спирка в Мк. доналдс да се почерпим за подвига и тръгваме .Та за капак както си караме по пътя между с. Равно Поле и с. Мусачево на един завой .|. и то голям. Парче асвалт с диаметър около 40 45 см а до него един кратер а наляво а на дясно ( и направо в лаиното прясно с извинение) нацелихме камъка цялата кола подскочи как не излетяхме от пътя не знам добре че бавно карахме .Резултатът 2 спукани гуми , едната на парцал другата спада. за 2 мин смяна на гумата и газ към Елин Пелин. Та очуди ме че поне 8, 9 коли минаха нито един не спря да ни попита дали имаме нужда от помощ а един даже ни напсува ( а ние винаги спираме да помогнем скоро в снега кадето видяхме кола сме спирали + тва и гуми сменяхме на 2 момичета ) а аз даже се върнах да махна скалата от пътя ,но после след като видях реакцията на шоферите които ни подминаваха малко сажалявах трябваше тоя дето ни псуваше да спре зад нас и тои да сменя да го видим . Та това е в общи линии тръгнахме в 17 и 30 прибрахме се в 00:30 ,нашата мила татковина пълна с дупки и пренаселена от идиоти , но тва е реалноста .Внимаваите по пътя че стане ли нещо сте сами , айде и да ви подминават такива ситуации .
Furious 155
08-03-2009, 01:14
е то за наще пътища може пътепис да се напише, със заглавие "На път без път" - може да го посветим на нашите държавници - всичките!!! Ако направим купчина от потрошени джанти и скъсани гуми само и ще скрием парламента и ще е високо като на Невски кубетата. Може да спретнем един такъв народен паметник!
Иначе българина е просто животно и не иска да спира да помага... псува авариралите и отминава...
hunter1989
08-03-2009, 01:31
нямах батерия на фотоапарата иначе щеше да има и снимки , добре че джантите са здрави малко са кривички поне едната де другата още е на колата че няма втора резервна :tooth:
Kostadin`
08-03-2009, 01:41
тц тц тц тц тц бахти идиота не стига че не спрял да помогне ами и почнал да псува,на такъв да му се връща двойно ако питате мене.Т`ва е педераска работа,да видиш някой ,че е закъсал и да го подминеш като малка гара,ама просто манталитета на българина е такъв - през к*ра ми е за другите щом на мене ми е добре.Бахти и смотаната държава дето сме.
hunter1989
08-03-2009, 01:52
тц тц тц тц тц бахти идиота не стига че не спрял да помогне ами и почнал да псува,на такъв да му се връща двойно ако питате мене.Т`ва е педераска работа,да видиш някой ,че е закъсал и да го подминеш като малка гара,ама просто манталитета на българина е такъв - през к*ра ми е за другите щом на мене ми е добре.Бахти и смотаната държава дето сме.
прав си колега ама трябваше аз да оставя парчето асвалт на средата на пътя и да ги видя после , ох защо ги подминах , ама какво да направя по добре да го махна защо и други да си патят от безотговорносста на държавата ни .Ама трябваше полиция да викнем и да напишат протокол и после в съда . ама кои знае колко щяхме да ги чакаме а и си беше късно вече + тва бяхме на 200++ км път и умората си казва думата
Kostadin`
08-03-2009, 01:55
прав си колега ама трябваше аз да оставя парчето асвалт на средата на пътя и да ги видя после , ох защо ги подминах , ама какво да направя по добре да го махна защо и други да си патят от безотговорносста на държавата ни .Ама трябваше полиция да викнем и да напишат протокол и после в съда . ама кои знае колко щяхме да ги чакаме а и си беше късно вече + тва бяхме на 200++ км път и умората си казва думата
ти ако беше викнал полиция имаше да си чакате ли да си чакате,те са от "най-бързите",щяхте да брадясате да се избръснете и пак да лрадясате докато дойдат.
Помеждудругото, одеве бяхме с колегата Мариан(Muroman) и идвахме до вашия магазин за бира, и тъкмо му казвах за теб и мислех да те викна при нас(разглобявахме 155ата на пича на края на улицата за части), ама видях че се качи в Темпрата и отпраши! Виждаш ли сега, ако се беше забавил и те бяхме зели при нас нямаше да имаш толкова ядове :grandpa:
hunter1989
08-03-2009, 02:09
Помеждудругото, одеве бяхме с колегата Мариан(Muroman) и идвахме до вашия магазин за бира, и тъкмо му казвах за теб и мислех да те викна при нас(разглобявахме 155ата на пича на края на улицата за части), ама видях че се качи в Темпрата и отпраши! Виждаш ли сега, ако се беше забавил и те бяхме зели при нас нямаше да имаш толкова ядове :grandpa:
:cheers: на мен много ми стана кеф кат ви видях а пък на алфата надписа clubalfaromeo.com направо ми напълни душата ама път ни чакаше , ама си беше приключение , то с адаша ти с темпрата акъла май ни е малко щото постоянно тръгваме на някаде , я до пловдив за катми я на море за 1 ден:static:
Шо,шо??? Кво сте разглобявали за части бре?
Шо,шо??? Кво сте разглобявали за части бре?
По добре питай какво не сме разглобявали за части :cheers:, аз правех компания, а те си разглобяваха:humpx:, не съм най-големия разбирач на 155, питай Мариан!!!
SandoOne
08-03-2009, 16:33
По същия начин на прибиране от бургаз с бившия пасат 2 ка и на сфетофар в бургас бащата вкара 1 ва и до там не тръгна задна вкарахме после 1 ва през това време сумати клаксони .... та продължаме ( в това ни беше грешката) и на 40 километра от бургас почна да стърже нещо и спираме и кво да видим тече масло от корпуса на скоростната кутия . Шах с пешката и 3 часа на пътя през това време никой не спира опънахме си килим на тревата и гледах как си минават колите и никой не ебаваше та както и дойде една лада с теглич дигнахме и предницата и тругнахме та до бургас и те така .... така че никои не спира ... спирал съм на Е79 румънец с Бмв беше блъснал моторист човека от мотора жив остана с 2 счупени крака щото с костюм беше линейка съм викал кво да обеснявам няма колегиалност вече .... тва си е .. :-|
бе каква колегиланост .... то един на 100 шофера се напряга да ти присветне че има полицаи вие чакате някой да спре и да помогне ..
mirchozo
08-03-2009, 17:29
Абе ние като катастрофирамхме доста хора спряха,даже опитвахме да извадим колата от канафката,но се оказа доста стръмно и...Това се случи сутринта на пътя Добрич-Албена и повечето дето пътуват по това време са работници и затова може би се отзоваха доста хора.
Та така де,има и хора все още,колкото и да са малко.
hunter1989
08-03-2009, 18:03
Миналата година пътуваме за морето и ни спука тръбичката за спирачната течност на задно дясно колело, слизаме на магистралата на Стз. и френда с темпрата вика аве нямам спирачки , тои педала потъва до долу и едва намалява, спираме в една отбивка със скорости и ръчна (на 1 колело ) слизам лягам под колата момчето натиска спирачка i всичко става в спирачна течност , и няма как тръгваме бавно и търсим бензиностанция да купим спирачна течност и така откарахме със 40 на авариики до Нова загора и на Лукоила в началото на града спираме зимаме спирачна течност сипваме и лягам аз под колата че френда не може бушон да смени (тва е истина) и лядам ама какво да направя не знам лежа си аз от долу и целият в спирачна течност в 2 през ноща , та идва едно момче от бензиностанцията и вика " Момчета елате, тука има един сервиз които не работи но има канал и ще ви е по лесно " евала на момчето от там доиде друг човек и почна да ни помага а каза че преди тва цял ден е патувал , та измъдрихме да махнем тръбичката от помпата за да продължим , но тва се оказа невъзможно , и седим омуваме и идва трети човек та ни каза какво да правим ( прерязах тръбичката и я сплесках с клещите има няма 14 15 пъти и не мръдна ама спират само 3 колела така ) между другото темпрата още спира с три колела ощя не е оправил трабичките (голям маистор съм) та да ви кажа има и усложливи хора , но те се броят на пръстите на едната ръка на 100 1 ще се случи усложлив
Кофти случка колега hunter1989.Е из така минала седмица с риск за живото и колата си едвам стигвнах до Алеко на Витоша. Пътищата ни са пълни шитове.
ПП. Влави казвам се МАРИЯН.:grandpa:
Кофти случка колега hunter1989.Е из така минала седмица с риск за живото и колата си едвам стигвнах до Алеко на Витоша. Пътищата ни са пълни шитове.
ПП. Влави казвам се МАРИЯН.:grandpa:
Ей, големо ИЗВИНЯВАЙ :kiss:, ама то толко сте по форума с такова име, че знае ли човек вече кой е с А и кой с Я :spoko:
SandoOne
08-03-2009, 20:36
Миналата година пътуваме за морето и ни спука тръбичката за спирачната течност на задно дясно колело, слизаме на магистралата на Стз. и френда с темпрата вика аве нямам спирачки , тои педала потъва до долу и едва намалява, спираме в една отбивка със скорости и ръчна (на 1 колело ) слизам лягам под колата момчето натиска спирачка i всичко става в спирачна течност , и няма как тръгваме бавно и търсим бензиностанция да купим спирачна течност и така откарахме със 40 на авариики до Нова загора и на Лукоила в началото на града спираме зимаме спирачна течност сипваме и лягам аз под колата че френда не може бушон да смени (тва е истина) и лядам ама какво да направя не знам лежа си аз от долу и целият в спирачна течност в 2 през ноща , та идва едно момче от бензиностанцията и вика " Момчета елате, тука има един сервиз които не работи но има канал и ще ви е по лесно " евала на момчето от там доиде друг човек и почна да ни помага а каза че преди тва цял ден е патувал , та измъдрихме да махнем тръбичката от помпата за да продължим , но тва се оказа невъзможно , и седим омуваме и идва трети човек та ни каза какво да правим ( прерязах тръбичката и я сплесках с клещите има няма 14 15 пъти и не мръдна ама спират само 3 колела така ) между другото темпрата още спира с три колела ощя не е оправил трабичките (голям маистор съм) та да ви кажа има и усложливи хора , но те се броят на пръстите на едната ръка на 100 1 ще се случи усложлив
Батко аз така с ладата пълна нанадолнище и се спука мъркуча на предна десна едвам спрехме и с чорап 3/4 женски го свихме и на 3 колела се прибирахме :)
Ами да ви кажа, просто по лоши пътища не ходете, ако не сте с джип или нещо за трошене, като москвич например.
А за другото, ако закъсете ПОЛЗВАЙТЕ ТЕЛ 112, подавате официално сигнал и чакате/тъста закъсал в една канавка и го изтеглили, а аз подадох сигнал за счупен капак на шахта и бързо дойдоха/, а ако някой спре, още по добре, все пак има и свестни хора
hunter1989
10-03-2009, 21:40
Колега тва означава да не пътуваме никъде :innocent: но тва е реалността запасяваш се с мнооооого нерви и продължаваш напред :biker:
Аз се сетих, около малко преди нова година отидохме в Кошарица, до Слънчев Бряг на виличка за малко разнообразие. И със 155 на един съученик в снега по никакъв път излязохме да разгледаме и заседнахме в пряспа 4 човека. 2 часа звъняхме да ни казват как да се измъкнем, пробвахме всякви начини да изкараме колата - няма братче. А и другите във вилата си бяха спрели телефоните. На 112 звъннахме, на полиции, всички ни пренасочват към пътна помощ, а то навън сняг, към 5(почти се стъмни) нямаме много бензин, на едно 10-15 км от селото. Ще ни оставят да умрем от студ за 150 лева. Пълна мизерия. Ама аз го родих като идея и след 200 изпробвани начина, само моя свърши работа. Много помага, ако са повече от 2-ма:
- Един вътре на газта дава газ докато другите бутат и пуска.
- Двама бутат отзад(с помощта на първия) и пускат, за да се получи енерция и така напред-назад (нарекохме го е*ането), докато накрая се получи достатъчна засилка, за се измъкне. Кофтито е, че всички отвън стават в кал после :D
Колега тва означава да не пътуваме никъде :innocent: но тва е реалността запасяваш се с мнооооого нерви и продължаваш напред :biker:
Мда, зависи, все пак извън пътната мрежа особено не е препоръчително :biker:
Аз например скоро ходих за пръв път за Павликени, ами целия път е идеален, а на отиване пропуснах основното отклонение и си минах по някаккво друго, никакви проблеми нямаше, общо взето най гадния път който съм виждал е София Владая Перник :smartass:
Здравейте колеги 8ми декември наближава и с групата тоя път решихме да ходим на хижа Мургана . Освен колегата hunter1989 (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=4433) някой друг ходил ли е ? Какви са ви впечатленията отностно самата хижа , и пътя до там (зимата) и дали ще успеем да се доберем с Алфата до самата хижа или ще трябва да я зарязвам някъде . В нета четох че има асфалтов път до там и колко е асфалтов .Въобще какви за какви приключения да се готвя .
Благодаря за отговорите ви предварително :)
hunter1989
15-10-2010, 17:53
Колега , ако питаш мен ще си развалите празника . Манталитета на тамошните жители е малко странен , ще разберат че ще има хора ще се качат, проблеми , побоища и там всичките подробости ( така ни разубедиха и нас ) А и за такива празници на Мургана трудно ще намерите места защото всичко е заето от тамошните студенти . Ние на 8ми бяхме на една друга хижа "Опор" тя е в същата посока но е на 30тина км по близо до Сф (село Смолско ) и бяхме много доволни. Тя има капацитет за 30+ човека , правите си едно меню (предварително) и сядате намасата . Има и жива музика , и като цяло хижата е много симпатична .
жителите на много места са станни , но това е отделна тема . Ние както сме се събрали за момента ще я ангажираме половината незнам вече дали ще има и други въпроса ми е по скоро за пътя до там . Има ли някакъв шанс да се затъркаляме с алфата все пак си е ниска , то не че другите автомобили с които ще ходим са много високопроходими .
Благодаря за предложението за Опор , но вече е късно вчера потвърдиха резервацията .
hunter1989
16-10-2010, 16:37
жителите на много места са станни , но това е отделна тема . Ние както сме се събрали за момента ще я ангажираме половината незнам вече дали ще има и други въпроса ми е по скоро за пътя до там . Има ли някакъв шанс да се затъркаляме с алфата все пак си е ниска , то не че другите автомобили с които ще ходим са много високопроходими .
Благодаря за предложението за Опор , но вече е късно вчера потвърдиха резервацията .
Колега по принцип , може да се отиде с алфата , НО по това време карат камиони с дърва от гората и има вероятност пътя да е деформиран . Те всяка пролет го правят този път и наесен му е*а*ат майката.
Значи ни чака прикючение . Мерси за инфото :)
hunter1989
17-10-2010, 01:40
Емоций ще има със сигурност. Ако ходите по-добре да е с джипче , че да не биете път напразно ( и това сме правили :D ) Иначе ако има места дано искарате хубаво и безпроблемно .