PDA

View Full Version : Някой има ли инфо за тая кола бре....

ФЕРАРИСТ
08-03-2009, 17:50
....
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11236166663970160&f1=details
Значи понеже ми трябва само купе и таблото, пък на тоя ГСМ вече втори ден не вдига никой, че се чудя вече....
И друг въпрос - когато взема регистрирана вече кола, за да я прехвърля трябва ли с колата да ходя до кат, или само с документите - щото плановете ми са след като я взема да се позанимавам факултативно с нея 4-5-6-7-8-9 месеца, и чак тогава.....

SandoOne
08-03-2009, 17:58
аз продадох наскоро пасата като при прехвърлянето той ти я дава и от с договора за покупка в кат да я пререгистрираш с нови номера и така .... и това

ФЕРАРИСТ
08-03-2009, 18:01
Значи така или иначе трябва да се ходи до кат с колата - ами предполагам че не е задължително да стане веднага....аз що си мисля че не е задължително да сменяш номерата.....

SandoOne
08-03-2009, 18:04
Ми батко незнам един от блока тука кара Ауди с благоевградска регистрация и не иска да се разправа с кат за това не я и сменя може би щото и е на инвалид ...

old alfist
08-03-2009, 18:09
Ако колата е от същият район на КАТ, при издаване на новия регистрационен талон, номера може да се запази. Ако е от друг град се сменя.

SandoOne
08-03-2009, 18:18
Той човека сигорно от СТ ще я прай а на тая СО така че ще трябва ако не се води на името на някой който живее в София Окръг ... твой познат де

fein86
08-03-2009, 18:27
....
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11236166663970160&f1=details
Значи понеже ми трябва само купе и таблото, пък на тоя ГСМ вече втори ден не вдига никой, че се чудя вече....
И друг въпрос - когато взема регистрирана вече кола, за да я прехвърля трябва ли с колата да ходя до кат, или само с документите - щото плановете ми са след като я взема да се позанимавам факултативно с нея 4-5-6-7-8-9 месеца, и чак тогава.....
Абе сега като се разчетох и се сетих, че на Софето между Дружба и Слатина имаше една 156ца, с прецакан ДВГ и 17" джанти, беше без ДВГто и се продаваше, ако искаш утре мога да питам к'ви парета е :tongue: Ако не си си намерил още купе де :tongue:

ФЕРАРИСТ
08-03-2009, 19:04
ДВГто и се продаваше, ако искаш утре мога да питам к'ви парета е :tongue: Ако не си си намерил още купе де :tongue:
Па питай, то надали ще намеря лесно, щото то намирането едно, а докарването до СТЗГ е друго, поне задни гуми трябва да има че с един колесар по тънко да ми доде.....
Друг въпрос - ако е от друг район колата и номерата трябва да се сменят, нужно ли е пак колата да ходи в КАТ.....и защо? - ако е само до номерата, то е аз моем да си ги сложим......

old alfist
08-03-2009, 19:18
При стандартната процедура се гледат и номерата на двигателя.

fein86
08-03-2009, 19:20
Па питай, то надали ще намеря лесно, щото то намирането едно, а докарването до СТЗГ е друго, поне задни гуми трябва да има че с един колесар по тънко да ми доде.....
Друг въпрос - ако е от друг район колата и номерата трябва да се сменят, нужно ли е пак колата да ходи в КАТ.....и защо? - ако е само до номерата, то е аз моем да си ги сложим......

Трябва защото ти слагат специален нит на задния номер тия от КАТ! Иначе си има и задни и предни гуми(доста добри даже) и то със 17" джанти, а аз преди много им бях мераклия на тия джантета, ама оня каза целата кола и че не ги дава отделно, а ако я земеш ти и не ти трябват много може да говориме нещо :-o, единствено цвета може да не ти хареса много - червена е!!!

oem
08-03-2009, 19:52
Трябва защото ти слагат специален нит на задния номер тия от КАТ! Иначе си има и задни и предни гуми(доста добри даже) и то със 17" джанти, а аз преди много им бях мераклия на тия джантета, ама оня каза целата кола и че не ги дава отделно, а ако я земеш ти и не ти трябват много може да говориме нещо :-o, единствено цвета може да не ти хареса много - червена е!!!

Да не е бордо? Джантите ОZ?

ФЕРАРИСТ
08-03-2009, 20:03
Много важно че слатали нит - аз мойте така или иначе честичко ги махам.....питай го тоя колко иска за цялата кола......

mirchozo
08-03-2009, 21:03
Ами освен тоя нит дето ти слагат на задния номер, колата минава преглед на номера на двг и рама,после спирачки,светлини и т.н.
т.е. минаваш и преглед едновременно и вече чак след година ходиш на годишния технически преглед
и като я купиш има срок да я регистрираш в кат на твое име

ФЕРАРИСТ
08-03-2009, 22:19
E хубу де, ако си купя първо рама от някой си, и после си сложа мой двигател, за който имам документ че сега е на моята кола, каква е процедурата - трябва ли да имам документите от колата чиято рама взимам, и договор за продажба.....
Баси сложнотията - ако го правя това май ще е най лесно са си я боядисам черна, да си прасна два яки магнита зад бронята, където стоят номерата, и само да си ги сменям.....

Kuker
09-03-2009, 20:06
трябва ли да имам документите от колата чиято рама взимам, и договор за продажба.....Задължително и двата документа.

да си прасна два яки магнита зад бронята, където стоят номерата, и само да си ги сменям.....Номерата са алумин.

ФЕРАРИСТ
09-03-2009, 22:11
Задължително и двата документа.

Номерата са алумин.
Ясно - а какъв е тъпия срок, ако има такъв.....
Не е проблем че са алумин, имам метална поставка вместо пластмасова....

Kuker
09-03-2009, 22:15
Не помня добре, 1 месец за КАТ и 2 седмици за данъчното май.

mochko1
09-03-2009, 22:19
Не помня добре, 1 месец за КАТ и 2 седмици за данъчното май.

Обратното :thumbup:

Kuker
09-03-2009, 22:25
Здраве да е.

fred
10-03-2009, 09:30
Значи така или иначе трябва да се ходи до кат с колата - ами предполагам че не е задължително да стане веднага....аз що си мисля че не е задължително да сменяш номерата.....

Доколкото знам, ако колата е в същия КАТ, София, не е нужно да се ходи, става само по документи

ФЕРАРИСТ
10-03-2009, 12:04
Доколкото знам, ако колата е в същия КАТ, София, не е нужно да се ходи, става само по документи
Значи надали ще ме огрее щото аз се водя ямболийче още.....
Ебаси сейра - значи ако аз си купя кола дето не е в движение, в случая само рама, излиза че държавата ме задължава до 1-2 месеца да я приведа в движение, и да я представя пред принцовете в КАТ за регистрация, поправете ме ако греша.....

fred
10-03-2009, 12:29
Значи надали ще ме огрее щото аз се водя ямболийче още.....
Ебаси сейра - значи ако аз си купя кола дето не е в движение, в случая само рама, излиза че държавата ме задължава до 1-2 месеца да я приведа в движение, и да я представя пред принцовете в КАТ за регистрация, поправете ме ако греша.....

Ами не е точно така, защото ти не я купуваш в движение, като няма двигател!?!Тоест, тя би трябвало да е спряна от движение /но не знам какво става с номерата/, тогава си я влачиш и като я приведеш в двжиение си я регистрираш

ФЕРАРИСТ
10-03-2009, 12:48
Ами не е точно така, защото ти не я купуваш в движение, като няма двигател!?!Тоест, тя би трябвало да е спряна от движение /но не знам какво става с номерата/, тогава си я влачиш и като я приведеш в двжиение си я регистрираш
Е да де, ама ако продавача е хайванин като мене и не му дреме дали е отписана или не(сговнил му се двг, и я продава на части без да я отписва), и не го е направил, то значи аз съм тоя дето трябва да прави вятър с уста.....ще си правя аз май кола двойник, ама да видим как, и накъде ще заплува тоягата......