View Full Version : Два въпроса
Колеги,имам 2 въпроса,по които моля да ми дадете съвет :smile:
1.Амортисьорите на петата врата (на 146) сдадоха багажа...Вратата и преди се отваряше трудно,което ме кара да мисля,че единият амортисьор не е бачкал.А сега явно и другия се прецака,защото като пусна вратата и тя пада.Като имам багажи за товарене я подпирам с един чадър,който имам в колата :rotfl: Голям цирк :D Та питането ми е какви точно амортисьори да търся ? Мисля да отида при Италианеца,че ми е най-близо,но има ли нещо специфично да питам като ход на амортисьора примерно?И пасват ли такива от други модели (145,Brava/Bravo,Tipo,Delta II и т.н.)? Ако кажете и ориентировъчни цени няма да е лошо :P
2.Харесал съм си едно евтино плеърче ->
http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09036189
Търся просто нещо,на което да си въртя дисковете,че още съм с касетофон...Та въпроса тук е мога ли да сложа плеъра сам (в смисъл махам стария,връзвам буксата и готово) или се налагат други интервенции ?
Благодаря предварително за съветите ;)
1.Амортисьорите на петата врата (на 146) сдадоха багажа...Вратата и преди се отваряше трудно,което ме кара да мисля,че единият амортисьор не е бачкал.А сега явно и другия се прецака,защото като пусна вратата и тя пада.Като имам багажи за товарене я подпирам с един чадър,който имам в колата :rotfl: Голям цирк :D Та питането ми е какви точно амортисьори да търся ? Мисля да отида при Италианеца,че ми е най-близо,но има ли нещо специфично да питам като ход на амортисьора примерно?И пасват ли такива от други модели (145,Brava/Bravo,Tipo,Delta II и т.н.)? Ако кажете и ориентировъчни цени няма да е лошо :P
Търся просто нещо,на което да си въртя дисковете,че още съм с касетофон...Та въпроса тук е мога ли да сложа плеъра сам (в смисъл махам стария,връзвам буксата и готово) или се налагат други интервенции ?
Имам перфектни 2 амортесьора точно от 146-ца даже още са на колата и можеш на място монтирани да видиш че са перфектни!Ако имаш интерес звънни ми 0876 09 58 22 - Киро,30лв за двата.
Относно втория въпрос,ако не смяташ да слагаш тонколони,каси и тем подобни само си свързваш буксата :smile:
Kostadin`
09-03-2009, 21:10
относно втория ти въпрос само едно нещо ще ти препоръчам - взими си ПАЙНЕР ,по-добри са от ПАНАСОНИКА и има CD-та на различни цени сега има и по-евтинки с MP3 като имаш напредвид че самото стъпало на CD-то си е мощно и няма да ти тряя усилвател,в буса съм с ПАЙНЕР и с три колонки от 10 кинта.Колкото до буксата ,тя си върви в комплекта,само я закачаш и готово,за повече инфо драсни два-три реда...
ПП: в колкото ду,пки досега съм вленал Пайнера не е прескочил.Да прескочи Пайнер дупката тряя да е бая дълбока.
filip_gad
10-03-2009, 10:12
относно втория ти въпрос само едно нещо ще ти препоръчам - взими си ПАЙНЕР ,по-добри са от ПАНАСОНИКА и има CD-та на различни цени сега има и по-евтинки с MP3 като имаш напредвид че самото стъпало на CD-то си е мощно и няма да ти тряя усилвател,в буса съм с ПАЙНЕР и с три колонки от 10 кинта.Колкото до буксата ,тя си върви в комплекта,само я закачаш и готово,за повече инфо драсни два-три реда...
ПП: в колкото ду,пки досега съм вленал Пайнера не е прескочил.Да прескочи Пайнер дупката тряя да е бая дълбока.
Да, напълно съм съгласен с колегата, дори и най-евтиния да вземеш няма да имаш никакви ядове с прескачане като влезеш в дупка.
kocetobs
10-03-2009, 11:00
Аз бих ти препоръчал,ако не държиш да е ново CD-то,да поразгледаш втора ръка,защото за тези пари можеш да си вземеш доста добър pioneer.На Горубляне има доста добро предлагане.Един мой колега си купи от там за него и за баща си е доволен,вече почти 2 години кара с неговото CD.Може даже да се пробваш да спазариш и твоето старато за някой лев.
DerMeister
10-03-2009, 11:05
Ако вземеш нов плейър може да изискват да се монтира в определен сервиз, за да ти важи гаранцията. :excl:
Satanism
10-03-2009, 11:46
Колега, нови амортисьорчета бяха нещо от сорта на 15-20, 25макс лв/бр...с оглед на това, че ще ги смениш веднъж общо докато имаш колата, по-добре си купи нови...има ги навсякъде по магазините.Аз моите ги взех от Евро07...
Kostadin`
10-03-2009, 12:50
Ако вземеш нов плейър може да изискват да се монтира в определен сервиз, за да ти важи гаранцията. :excl:
не е задължително,моят като го взех на 02.01.2009 не ми казаха нищо такова и в упътването не пишеше.В упътването пише ,че гаранцията не се зачита ,ако по CD-то са извършвани ремонти от неуторизирани лица.Иначе няма проблем да си го свържеш самичък,мойто с братчеда двамата го монтирахме,той има Pioneer от няколко години и е страшно доволен,като се има впредвид че неговият е още от първите пайнери.
filip_gad
10-03-2009, 14:22
Изисквания имат техмомаркет и технополис да се монтира в техния сервиз, като за това ти взимат и пари!
Наистина е добре да си земеш марково СД като Pioneer,JVC,Sony.Не гледай такива като nippon NEO и тем подобни евтини боклуци.Едно че не прескачат в всяка дупка щото антишока им е качествен,но и не гълтат толкова енергия ;)
Kostadin`
10-03-2009, 17:43
Наистина е добре да си земеш марково СД като Pioneer,JVC,Sony.Не гледай такива като nippon NEO и тем подобни евтини боклуци.Едно че не прескачат в всяка дупка щото антишока им е качествен,но и не гълтат толкова енергия ;)
баш SONY не е най-добре,като бяхме в магазина за мойто магазинера е приятел на братчеда и викаше ,че SONY-тата хич не ги бъдело щото били сглобявани в Турция /имам впредвид евтините от под 250-300лв./.Иначе за тия над 300лв.нз нищо.Мойто е Pioneer Deh-4000UB - 249лв.,ама имаше и по-евтинки.Т`ва го взех щото имаше USB.Колегите са прави не се лъже за по 100лв. Neo или друда такава изкилифенчена марка.Pioneer-ра си е Pioneer.
Satanism
10-03-2009, 18:08
Изисквания имат техмомаркет и технополис да се монтира в техния сервиз, като за това ти взимат и пари!
Това не е вярно.Специално техномаркет изискват просто да е монтирано в сервиз.Моята музика е от техномаркет и е с печат от Авител и не съм имал проблем.
И моя съвет е да си вземеш пайнер. Моето е пайнер, взеех го от технополис и за две години нмя никакви проблеми, до ден днешен не е прескочило нито веднъж. Взех го 230лв. с мп3 е 4 х 50 и дадих мисле,че 8 или 16 лв. немога да ти кажа точно да ми го монтират в техния сервиз, за да може да ми е валидна гаранцията.
Mind_Control
10-03-2009, 23:01
Ей.. кога си карал с панасоник и ти е прескочил? Особено ако е мп3 няма шанс да прескочи..
Mind_Control
10-03-2009, 23:02
Това не е вярно.Специално техномаркет изискват просто да е монтирано в сервиз.Моята музика е от техномаркет и е с печат от Авител и не съм имал проблем.
Между другото това е незаконно, което правят в техноПОЛИС, ама за 10 лв не си струва да се разправяш :)
Kostadin`
10-03-2009, 23:11
Ей.. кога си карал с панасоник и ти е прескочил? Особено ако е мп3 няма шанс да прескочи..
Първо не съм карал с Панасоник та да ми е прескачал.Пайнера ми е първото СD.
Второ като си зимах мойто много хора ми препоръчаха марката Пайнер и трето всички познати карат с Пайнер и досега никой не се е оплакал от него.Влизал съм в дупки лошо да ти стане и братче няма прескачане,ся може и да греша ,ама според мен Пайнера си е по-добре ,не заради това ,че аз съм с такова просто още преди да го взема си знаех че марката няма грешка.Това е лично мое мниние и не го налагам в темата просто го изказвам.
hollyman_R
10-03-2009, 23:15
И ако е купено от МЕТРО също - задължително в техен сервиз.
Първо не съм карал с Панасоник та да ми е прескачал.Пайнера ми е първото СD.
Второ като си зимах мойто много хора ми препоръчаха марката Пайнер и трето всички познати карат с Пайнер и досега никой не се е оплакал от него.Влизал съм в дупки лошо да ти стане и братче няма прескачане,ся може и да греша ,ама според мен Пайнера си е по-добре ,не заради това ,че аз съм с такова просто още преди да го взема си знаех че марката няма грешка.Това е лично мое мниние и не го налагам в темата просто го изказвам.
Аз съм със Сони вече 3-а година. И на мен не ми е прескачал, включително и на аудио дискове. Сега трябва ли да кажа че Сони е най-добрата марка? Да не говорим че ВСИЧКИ бюджетни модели се правят в Китай, независимо от марката. Може даже да е в един и същи завод.
Аз съм със Сони вече 3-а година. И на мен не ми е прескачал, включително и на аудио дискове. Сега трябва ли да кажа че Сони е най-добрата марка? Да не говорим че ВСИЧКИ бюджетни модели се правят в Китай, независимо от марката. Може даже да е в един и същи завод.
пцилютно верно
@goro: отиваш в магазина - повечето имат нещо като демо стени; пускат ти да видиш как свети и как свири горе-долу це-дето; тва, което най-много ти харесва на вид и звук е твоето (може напр. да искаш да свети оранжево-пембено, но в никакъв случай пембено-оранжево...)
успех!
Не се занимавай с Панасоник... патил съм и то доста висок клас плеър. PIONEER е истината 4 години безпроблемна работа и накрая..... го продадох с колата :super:
Пайнер му е майката,ползвал съм няколко Сонита и немогат да се сравняв въобще с Пайнера:super::super::super:
Колеги,благодаря ви за отговорите.Амортисьори май е най-доре да взема нови,защото няма много разлика в цената,а пък поне ще съм сигурен че ще са ок :) А за пеър в крайна сметка май се спрях на това :
http://www.electron.bg/pioneer-deh-2020mp.html
Kostadin`
11-03-2009, 13:22
Колеги,благодаря ви за отговорите.Амортисьори май е най-доре да взема нови,защото няма много разлика в цената,а пък поне ще съм сигурен че ще са ок :) А за пеър в крайна сметка май се спрях на това :
http://www.electron.bg/pioneer-deh-2020mp.html
eдин приятел е с такова и е много доволен.