View Full Version : True or False
Коя година е този спайдър щото по фаровете си личи че е нов...а предния мисля беше като 159 и Брера предницата ???? тааа некфи идеи ??? :dunno::dunno::dunno:
http://autoworld.wordpress.com/2008/02/11/alfa-romeo-duetto-will-get-back-to-life/
vankata_ll
09-03-2009, 22:49
Photoshop
и като е фотошоп поне да приличаше на нещо ...
И кое не ти аресва?
И аз тва питам:clap2::clap2:
Коя година е този спайдър щото по фаровете си личи че е нов...а предния мисля беше като 159 и Брера предницата ???? тааа некфи идеи ??? :dunno::dunno::dunno:
http://autoworld.wordpress.com/2008/02/11/alfa-romeo-duetto-will-get-back-to-life/
...така би изглеждало новото Duetto, според списание "Road & Track " ...
На мен ми харесва. :clap2:
И кое не ти аресва?
това което се вижда ... предницата и най-вече фаровете, нищо красиво и стилно не виждам в тях ... да не говорим за идеята всички нови алфи да изглеждат сходно на 8c
И кое не ти аресва?
Ами например на мен лично не ми харесва това, че са смесили характерни черти на поне 3 различни поколения модели! Като ще се прави родстър реплика на родстърите/спйдърите от 70те според мен е трябвало линията да наподобява само тях. Тук виждам и от Жулиетите на 50 те Ню-едж имитация на стила от 60 те и мисля, че още един елемент който сега не ми се рови да търся от къде е. То аз разбирам традиция... харесвам точно това в дизайна на Алфа... но в случая се е получило според мен "преиграване" Хубавото е, че се наблюдава обща линия с останалите излизащи модели Мито и 8С. Но... примерно линията специално на фаровете нещо адски ми се забива в очите... нещо в горния край ме "подпира" така като я гледам.
:oops:
Накрая да кажа относно горното си мнение:
Всеки има право да няма вкус!:coolio:
А да сетих се от къде е елемента... допълнителните тесни вертикални отвори около "скудето" (30-40 те години) просто правят прекалено "бъбрива" предницата!
Но ще поживеем ще видим ;)
това което се вижда ... предницата и най-вече фаровете, нищо красиво и стилно не виждам в тях ... да не говорим за идеята всички нови алфи да изглеждат сходно на 8c
Да, всички производители на автомобили са били и са по този начин,дори и назад в годините. Самата идея е да се демонстрира принадлежност към марката, идентичността трябва да бъде категорична и лесно разпознаваема. Това е един от принципите в автомобилостроенето, а и не само! Има го при всички марки :lol_sign:
Всеки има право да няма вкус!:coolio:
Смятам, че целта, която се гони с всеки един модел е той да се хареса поне на 80% от аудиторията и поне 60% да биха си го купили, другото не е важно
:flowers:
Да, всички производители на автомобили са били и са по този начин,дори и назад в годините. Самата идея е да се демонстрира принадлежност към марката, идентичността трябва да бъде категорична и лесно разпознаваема. Това е един от принципите в автомобилостроенето, а и не само! Има го при всички марки :lol_sign:
В което няма нищо лошо, но самия пример от който създават общия вид на марката не ми допада. 159/Спайдър/Брера предницата ми харесваше в пъти повече от тези обли фарове ... не знам, може да има и нещо общо с Euro NCAP тестовете за безопасност, заради тях доста производители "осраха" външния вид на колите си само и само да са по-безопасни.
....
Смятам, че целта, която се гони с всеки един модел е той да се хареса поне на 80% от аудиторията и поне 60% да биха си го купили, другото не е важно
Да бе така е и е хубаво пожелание. ;) Обаче май разковничето се крие в думата хареса. Въпросът е дали тази линия ще се хареса. Не мисля, че са правили референдум по въпроса ;) Просто ще трябва да се доверят на екипа си дизайнери и на човека който прави концепцията сега. Валтер да Силва беше човек който в миналото направи от Алфа това което е сега. С напускането му се опитват изцяло да сменят неговата линия която може да се проследи и в СЕАТ и аз разбирам това, но дизайна на новите Алфи ми е прекалено "различен". Виждам, че се опитват да "бъдат в час с новите тенденции" но пък дали това е линията на алфа която винаги се е славила с това че се отличава от тълпата? Само времето може да покаже дали това ще е за добро или за лошо. Пак искам да подчертая, че изказвам само лично мнение, но за мен тази предница е "бъбрива", "разпиляна" и нехармонична! Само искам да припомня кризата във Фиат преди няколко години с пускането на линя модели която изглеждаше изключително зле. Имам предвид Палио, Сиена и Мултипла! Добре че бързо се осъзнаха ;)
Я мислим, че е екстра! Типична Алфа, която няма как да объркаш с каквото и да било друго :clap2:
Аде стига глупости бре на снимка е едно ,друго е на живо ,и за Митьото уревахте света ,ама някои като го видяха на живо и си смениха мнението ;)
Хубаво си е Duetto-то :in_love:
Аде стига глупости бре на снимка е едно ,друго е на живо ...
Много си прав! Пък и не е 100% сигурно, че така ще изглежда, доколкото разбирам.
Лошото е, че и на снимка не харесах МИТО и на живо също много не ми хареса, но определено изглеждаше по-добре отколкото на снимките! :)
Ми не. Не може да се харесва на 80% - такива опити правят тойота и фауве - компромисни, да не би някой да не го хареса.
life style
10-03-2009, 23:48
164 си е най красива :crazy: