View Full Version : ГУМИ
Здравейте,
иде лето...
дайте акъл от къде да купя летни гуми.
Марки, цени... се ми се струва че за нашите хендеци, скъпите гуми са просто пари на вятъра...
Нещо не мога да взема решение...
размера ми е 195/55/15
порових тук-там...
ама и вас да питам..
Зависи къде и как ще караш. Ако ще въртиш кръгчета покрай вас в района, какито и да сложиш ще е все тая. Вземаш най-евтиното, което ти попадне и готово. Аз навивам над 2 000 км месечно, все по магистрала и все със скорост, затова компромис със гумите не правя - става въпрос за собствената ми безопасност и спокойствие :clown:
Зависи къде и как ще караш. Ако ще въртиш кръгчета покрай вас в района, какито и да сложиш ще е все тая. Вземаш най-евтиното, което ти попадне и готово. Аз навивам над 2 000 км месечно, все по магистрала и все със скорост, затова компромис със гумите не правя - става въпрос за собствената ми безопасност и спокойствие :clown:
Абсолютно съм съгласен - с гумите компромис не бива!
На въпроса от къде - в Диана имат всичко, което се сетиш на добри цени, от форума Кики също може да ти помогне за гуми. :-)
Съвет от мен - летни на добра цена и с добри качества са Kleber Dynaxer HP2.
Аз мисля да се обордувам с едни хубави барумки летни пак същия размер :)
Аз мисля да се обордувам с едни хубави барумки летни пак същия размер :)
От Барум имам само лоши впечатления, говоря за Bravuris (185/60/14 195/50/15) и по-евтините Briliantis (175/70/13).
Добри думи за Тойо и Йокохама.
Гиславет ? (или както там се казват)
Чувам и много добри и много лоши отзиви...Тааа ще трябва доста да се мисли :)
Добри думи за Тойо и Йокохама.
да...
Въпроса ми беше, дали с оглед кофтите пътища (е ся уикенда огънах двете десни джанти..) тия гуми са "оптимален вариант" от към цена-качество...
Иначе предполагам никой не би оспорил качествата на гумите, дето си посочил..
да...
Въпроса ми беше, дали с оглед кофтите пътища (е ся уикенда огънах двете десни джанти..) тия гуми са "оптимален вариант" от към цена-качество...
Иначе предполагам никой не би оспорил качествата на гумите, дето си посочил..
С оглед пътищата трябва да сменим марката. Така че като ще е гарга - да е рошава. Иначе - Опел Кадет с Дебица и обикновено АГУ.
С оглед пътищата трябва да сменим марката. Така че като ще е гарга - да е рошава. Иначе - Опел Кадет с Дебица и обикновено АГУ.
Търтея не случайно мина на камионче. :lol_sign:
Какво стана с Maxxis преди много се търкаляха из форума такива гумета?
Какво стана с Maxxis преди много се търкаляха из форума такива гумета?
И те не са връх на сладоледа, макар че при велосипедните гуми добре се котират :bouncing_smiley:
Скоро излязоха тестовете на ADAC за летни гуми. За тази година.
Скоро излязоха тестовете на ADAC за летни гуми. За тази година.
Дамм.. и като гледам теста се радвам, че купих Continental Premium Contact 2
:clap2:
155_8000rpm
11-03-2009, 19:51
YOKOHAMA са добри гуми,аз съм с такива и не изневерявам на марката.Иначе съм патил от HANKOOK в движение ми се пръсна добре че не се утрепах,оказа се че се е разпорила на 3 места,ей така по свое усмотрние:grin:
Buxalkata
12-03-2009, 13:25
аз карам от миналото лято с goodyear eagle F1 и съм много доволен !!!205/50/16 :super:
205/50/16
Леко офф: Тва 16" при 205/50 безпроблемно ли е!? На мен 205/50/15 ми пълнят плътно калниците (widebody). Е джантите са с по-малък офсет от стандартния, ма все пак.
Иначе по темата - тва ще ми е четвърта година с Marangoni Zeta Linea и ме устройват перфектно предвид стила ми на каране (ако се абстрахираме от шума). Специално моя размер се оказа много държелив на дупки :-) Кривил съм джанти амнайсе пъти, а гумите са без дефект.
Е, поне бяха, докато не прегазих с две от тях едни бюрдюри, паднали от пикапа пред мен. Смених ги пак със същите.
Леко офф: Тва 16" при 205/50 безпроблемно ли е!? На мен 205/50/15 ми пълнят плътно калниците (widebody). Е джантите са с по-малък офсет от стандартния, ма все пак.
Иначе по темата - тва ще ми е четвърта година с Marangoni Zeta Linea и ме устройват перфектно предвид стила ми на каране (ако се абстрахираме от шума). Специално моя размер се оказа много държелив на дупки :-) Кривил съм джанти амнайсе пъти, а гумите са без дефект.
Е, поне бяха, докато не прегазих с две от тях едни бюрдюри, паднали от пикапа пред мен. Смених ги пак със същите.
още малко офф...
ами пълнят плътно??? на мен предните ми бяха такива нямаше проблем,а от скоро минавам на 17 ипак не мисля че ще има проблем:spoko:
Buxalkata
12-03-2009, 23:50
принципно 16 цола си влизат екстра ама 17-ките май трябва да са с по малка гума на 45 или на 40 до колото знам ...
Furious 155
14-03-2009, 00:55
принципно 16 цола си влизат екстра ама 17-ките май трябва да са с по малка гума на 45 или на 40 до колото знам ...
па смятайте бре - има калкулатори в нета колкот искаш - отгоре слагаш стандартния размер гума и дотолу слагаш това което искаш и гледаш разликата. Един такъв калкулатор има с сайта на боряна - http://www.avtogumi.com/ там си пише дали пасва или не покрива възможното отклонение даденият избран размер, спрямо стандартният!
Тия сметки дават представа само за диаметъра. Обаче когато си стигнал до (и над) максималния размер, предвиден от производителя, всякакви отклонения настрани (ширина на гумата, офсет на джантата) могат да те оставят без подкалници и прочее...
спрях се на HANKOOK...
по-натам ще споделя впечатления...
don_pepone
30-03-2009, 19:58
за мен наи-добрите гуми на добра цена са toyo 195 50 15 - цена около 140 лв ( +- 5-6 лв) а ако гожорим за ка4естжени скъпи гуми Michelin pilot i good year eagle F1
Buxalkata
31-03-2009, 20:46
за мен наи-добрите гуми скъпи гуми good year eagle F1
:pimp:
Alfa User
31-03-2009, 23:38
От Michelin Pilot (новите) да бягате надалеч !!!
Според мен най-добре да си намерите Bridgestone Potenza - макар и спрян от производство преди около две години, този модел гума е най-доброто от средния клас, което може да намери човек (не е само мое мнение). След тях вероятно някой от моделите на Fulda Carat - може би Extremo ...
Иначе ако имате парички - Yokohama или Toyo от рацерските серии :devil:
P.S. Имах 4 перфектни Michelin Pilot Primacy - сцепиха се от вътршната страна по протежение на протекторната ивица - все едно са рязани с нож. Това за мен е много скъпа и много скапана гума. Да ме извиняват от Michelin де ...