PDA

View Full Version : Ще си платите ли данъка на автомобила тази година?

Bonev
11-03-2009, 11:54
Всяка година си плащам данъка на автомобила, а пътищата стават все по-отвратителни. Е какво се получава в крайна сметка, плащам за да си скапвам колата по пътищата! Е аз тази година ще пропусна данъка, писна ми!!!

Mury
11-03-2009, 11:57
Аз на 146-цата вече не съм плащал от 2 години,дреме ми.Ясно ми е че някой ден ще ми ги взеат тези пари,ма сега няма да стане:starwars::starwars::starwars:Все пак данъка и е 181 лв.:fuckoff::fuckoff:Лошото е че щели да започват провверки на регистрираните в КАТ и заведените в общината,и тези които хитреят,може да изгорят:cold::cold:

Bonev
11-03-2009, 12:00
Аз на 146-цата вече не съм плащал от 2 години,дреме ми.Ясно ми е че някой ден ще ми ги взеат тези пари,ма сега няма да стане:starwars::starwars::starwars:Все пак данъка и е 181 лв.:fuckoff::fuckoff:Лошото е че щели да започват провверки на регистрираните в КАТ и заведените в общината,и тези които хитреят,може да изгорят:cold::cold:

Е да де ама теа не спреха да ни цакат. Те може да направят данъка и 500 лв. и тогава пак ли ще си плащаме и ще си траем? То затова сме на тоо хал...

VFTI
11-03-2009, 12:01
То е хубво да започнат проверки и да искат парите, ама ако започнат нещо да правят мамка им... А те само източват пари дявол да ги вземе:repuke: ...Иначе аз моя данък си го/ ми го плащат....

soldier
11-03-2009, 12:01
Аз на 146-цата вече не съм плащал от 2 години,

Абе то може да не го плащаш, принципно ти трябва за тецхническия преглед, но винаги можеш да го минеш и без да си плащал. Но не знам как ще я продадеш без бележка за платен данък

Mury
11-03-2009, 12:03
Абе то може да не го плащаш, принципно ти трябва за тецхническия преглед, но винаги можеш да го минеш и без да си плащал. Но не знам как ще я продадеш без бележка за платен данък

И за тва си има начин,не се притеснявай,тва е моя грижа при продаването:super::super::super:как мислиш я купих,Владу и той не беше плащал:super::super:

Speeder
11-03-2009, 12:05
Аз си ги плащам. Обичам всичко да ми е чисто и по правилата :saint:

Mury
11-03-2009, 12:06
Е да де ама теа не спреха да ни цакат. Те може да направят данъка и 500 лв. и тогава пак ли ще си плащаме и ще си траем? То затова сме на тоо хал...

Прав си баце,ма кво може да се направи,освен всички да спрем да го плащаме,белким се сетят да пооправят малко пътищата.Най-тъпото е,че кат си строшиш колата в некой трап,те изкарват теб виновен:fuckoff::fuckoff::fuckoff:Щот шибаната община се мисли за недосегаема,аз само чакам моменат в който ще си строша серизно колата в некой трап,и ще я оставя там,ще седя отстрани и ше гледам сеира:fuckoff::fuckoff:Нека ме накарат да я преместя:fuckoff::fuckoff::fuckoff:

DSlavev
11-03-2009, 12:14
Аз си го плащам, и аз незнам що го плащам никаква полза. Пътищата ни са толкова зле, че неможе да се категоризират. Поне ми е чиста съвеста че сам си платил за замърсяванто.

DiabL0
11-03-2009, 12:35
240 лева данък съм платил !!!

резултат = джанта и чистак нова гума лешш....
и веднъж предно окачване....

да не говорим че зимните куми дето са 175/65 джантите са криви, и казаха че няма шанс да се изправят(много осукани, ЖЕЛЕЗНИ )

..........

mochko1
11-03-2009, 12:38
Тая година нито на колата ,нито на гаража данъка ще платя. На тая умирисната община и държава и стинка нема да дам вече. :fuckoff::fuckoff: 317 лева ми искат само за колата ,че аз да не карам реактивен самолет ?

Balagan
11-03-2009, 12:41
Хахаха не искам да цапам темата.... но няма желязна джанта колкото и да е усукана и да не може се изправи просто потърси по свестен майстор :)

Я кажете как става номера да не съм плащал данък и да си продам колата...казаха ми че некфа бележка се вадело ала бала :)

Bonev
11-03-2009, 12:43
Прав си баце,ма кво може да се направи,освен всички да спрем да го плащаме,белким се сетят да пооправят малко пътищата.Най-тъпото е,че кат си строшиш колата в некой трап,те изкарват теб виновен:fuckoff::fuckoff::fuckoff:Щот шибаната община се мисли за недосегаема,аз само чакам моменат в който ще си строша серизно колата в некой трап,и ще я оставя там,ще седя отстрани и ше гледам сеира:fuckoff::fuckoff:Нека ме накарат да я преместя:fuckoff::fuckoff::fuckoff:

Точно за това говоря, ако спрем всички да плащаме може би ще се осъзнаят малко. То по-зле пътищата няма накъде да станат.

Bonev
11-03-2009, 12:44
Аз си ги плащам. Обичам всичко да ми е чисто и по правилата :saint:

Е то от твоя страна е чисто, ама от другата мирише на лайна...

Speeder
11-03-2009, 13:21
Е то от твоя страна е чисто, ама от другата мирише на лайна...

Абе да ти кажа честно, около Пловдив много пътища се асфалтираха цялостно.
Бавно става, но малко мърдат нещата.
Доволен съм , че като карам до Пловдив, карам по чисто нов път! И то междуселски !!!
В София нещата наистина нещата стоят по друг начин и ситуацията е критична.
Разбирам на 100% нежаланието да се плаща данък в София ;)

Grozdan
11-03-2009, 13:35
Ако не се плати данъка какво следва. За Алфата не е много - 22лв, ама за БМВ-то ми искат 90лв(мамка им).
Мисля тази година да ги платя.

Grim
11-03-2009, 13:39
Ако не се плати данъка какво следва. За Алфата не е много - 22лв, ама за БМВ-то ми искат 90лв(мамка им).
Мисля тази година да ги платя.

ебахти..... на мен 370 лв в Дч..... :not-fair:

LeoVin4i
11-03-2009, 13:41
Аз си го плащам съвестно. И предницата всеки път съвестно си я ремонтирам. Кривите дажнти не ги броя.

fnt
11-03-2009, 14:04
Тази година ще си го платя. Регистрирах я в общината :repuke:

Kostadin`
11-03-2009, 14:05
Файда от данъка няма.
платен данък = претропала предница.

Speeder
11-03-2009, 14:12
Файда от данъка няма.
платен данък = претропала предница.

Успех :thumbup:

soldier
11-03-2009, 14:17
Аз си го платих 65лв с отстъпката и винетката и тя към 70лв, абе 140лв на година давам, а положението с дупките се влошава. Изминавам излишни километри само да не минавам по пътища с дупки.

Kostadin`
11-03-2009, 14:18
Успех :thumbup:
Имах впредвид ,че няма.

fred
11-03-2009, 14:19
Абе не ми се плаща, ама това е положението, винаги ще ни прецакат, ако не го платим.
Колкото за другото-за намаляването му и спирането на увеличаването му, трябва да се дайства на принципа на таксимитрите-ако блокират 10 000 или 5 хиляди поне НС ще го направят и 20 лева, ама нещо не го виждам как ще се организира това

Bonev
11-03-2009, 14:48
Абе не ми се плаща, ама това е положението, винаги ще ни прецакат, ако не го платим.
Колкото за другото-за намаляването му и спирането на увеличаването му, трябва да се дайства на принципа на таксимитрите-ако блокират 10 000 или 5 хиляди поне НС ще го направят и 20 лева, ама нещо не го виждам как ще се организира това

Е то всеки като си каже така "...не го виждам как ще се организира това..." повярвай ми, че наистина няма да стане! То затова сме и на това дередже!

LeoVin4i
11-03-2009, 14:50
Аз не искам да го намаляват. Искам обаче да не карам по надупчени и неравни пътища.

Оги
11-03-2009, 14:50
В Пазарджек оправиха доста пътища миналото лято,даже асвалтираха на целия квартал паркингите пред блоковете.
Аз ще си го платя и на двете коли ,въпреки че не ми се плаща :grin: ,но ще дойде ден в който ще трябва да се плати на куп и тогава ще боли още повече.За сега се въздържам само от покупка на винетки.

ФЕРАРИСТ
11-03-2009, 14:51
Трябва да съм луд за да плащам данък....данък за какво - че държавата се грижи за мене.....че ми предоставя условия за приятно придвижване......
Ся някой да не се изтърве и да каже - "Ама как да ти предостави като не си плащаш данъка", щото ще трябва да го питам той като ходи на майстор да му обслужат колицата предварително ли плаща, или след това.....и изобщо......

но ще дойде ден в който ще трябва да се плати на куп и тогава ще боли още повече.
Вече 10 години го чакам тоя ден, ама още не е дошъл - и затова съм се въоръжил с търпение да чакам още поне 15 - аз съм търпелив - все си мисля че ще го дочакам.....ако не - все ще го преживея някак си със стиснати зъбе макар.....

morfius
11-03-2009, 14:55
Ще ги платя.
С подобни трикове в стил дребен тарикатлък нищо не променяме... има си начини да се променят нещата.

ФЕРАРИСТ
11-03-2009, 14:57
Ще ги платя.
С подобни трикове в стил дребен тарикатлък нищо не променяме... има си начини да се променят нещата.
Има,ама трябва парламента да не е ограден от куки с щитове, а от тълпа със сопи, която да бъде насочвана от същите тия куки към местата с най - голяма концентрация на депутати.....

Kostadin`
11-03-2009, 15:03
В Пазарджек оправиха доста пътища миналото лято,даже асвалтираха на целия квартал паркингите пред блоковете.
Аз ще си го платя и на двете коли ,въпреки че не ми се плаща :grin: ,но ще дойде ден в който ще трябва да се плати на куп и тогава ще боли още повече.За сега се въздържам само от покупка на винетки.
Тука в Асеноград като асвалтираха бул. България ,той не можа и година да изкара и пропадна на места,пък за шахтите че и те пропаднаха да не говорим само малко да се отплеснеш и слушаш ЛУП-ЛУП и си лупка бая/по мое мнение/ и после се чудим що по предницата нещо тропа.Че не това е начинът съм съгласен,ама все пак тряя от някъде да почнем да изразяваме недоволство иначе има да ни го "слагат" ,та мамата си еб*ло.

morfius
11-03-2009, 15:22
Има,ама трябва парламента да не е ограден от куки с щитове, а от тълпа със сопи, която да бъде насочвана от същите тия куки към местата с най - голяма концентрация на депутати.....

И това не е нужно... наясно ли си 10 хиляди души и 1000 автомобила какво могат да направят дори без да доближават парламента?
Сопата е последния вариант... гражданското ни общество има нужда от еволюция, а не от революция - тя яде децата си и не гарантира след смяната читави нови.

Mind_Control
11-03-2009, 16:28
Всяка година си плащам данъка на автомобила, а пътищата стават все по-отвратителни. Е какво се получава в крайна сметка, плащам за да си скапвам колата по пътищата! Е аз тази година ще пропусна данъка, писна ми!!!

Кажи как да стане и аз няма да си го плащам, но при положение, че си регистриран в общината е тъпо да не го платиш, защото после ще ти вземат парите с лихвите..

Аз го плащам единствено, защото съм си регистрирал колата в общината. Ако сега си взимам кола не бих си я регистрирал там и съответно не бих плащал данък.

ФЕРАРИСТ
11-03-2009, 16:30
И това не е нужно... наясно ли си 10 хиляди души и 1000 автомобила какво могат да направят дори без да доближават парламента?

Практиката показва че нищо не могат......

Mind_Control
11-03-2009, 16:32

Нали лятото правихме опити, ама тогава всички си бъркахте в носовете, докато гледате новините отразяващи малобройния протест!

Sergey_gigov
11-03-2009, 16:35
аз платих само като я купих - ма няма се излъжа повече - па ко иксат да дойдат да си я земат - те да я поддържат ПАРИ ЗА ГЛУПОСТИ НЕ ДАВАМ

marian
11-03-2009, 16:38
аз платих само като я купих - ма няма се излъжа повече - па ко иксат да дойдат да си я земат - те да я поддържат ПАРИ ЗА ГЛУПОСТИ НЕ ДАВАМ:bravo:И аз така

AntiLuuP
11-03-2009, 16:58
НЕ! Все пак мойта е нов внос, не е регистрирана в БГ община, общината и КАТ нямат връзка... така че шанс... по пътя има кратери в които може да ти остане не само предницацта ми направо цялата кола вътре.... И за кво да давам 150лв на държавата като кратерите си остават!

Kris
11-03-2009, 17:04
Аз вече съжалявам, че си плащам данъците като вярно кученце. Купих алфата с платен данък за 2009-та, който предишния собственик го е плащал 18.50 стотинки, защото е била регистрирана на 97 коня и ми се обадиха онзи ден да доплатя още 150 лева - да съм покриел разликата. Отидох и като най-големия баламурник си го платих! За следващата кола дълбоко ще разуча въпроса как стоят нещата с пропускането на регистрация в общината ... а пътищата - дупки, бабуни, липса на пътна маркировка, светофари с по общо 2-3 лампи, не работещо пътно осветление - Нямам думи!

AntiLuuP
11-03-2009, 17:09
Аз вече съжалявам, че си плащам данъците като вярно кученце. Купих алфата с платен данък за 2009-та, който предишния собственик го е плащал 18.50 стотинки, защото е била регистрирана на 97 коня и ми се обадиха онзи ден да доплатя още 150 лева - да съм покриел разликата. Отидох и като най-големия баламурник си го платих! За следващата кола дълбоко ще разуча въпроса как стоят нещата с пропускането на регистрация в общината ... а пътищата - дупки, бабуни, липса на пътна маркировка, светофари с по общо 2-3 лампи, не работещо пътно осветление - Нямам думи!
Продай колата си на себе си т.е. я пререгистрирай, отписваш я от общината и си чешеш патока....

Bonev
11-03-2009, 17:48
Кажи как да стане и аз няма да си го плащам, но при положение, че си регистриран в общината е тъпо да не го платиш, защото после ще ти вземат парите с лихвите..

Аз го плащам единствено, защото съм си регистрирал колата в общината. Ако сега си взимам кола не бих си я регистрирал там и съответно не бих плащал данък.

Тъпото в случая е, че както ти, така и аз и много други хора сме си плащали данъците на тоо дето духа! Пълниме им джобовете, а тях не ги е*е въбще. Парите с лихвите ще ми ги вземат ако им ги дам!!! Способен съм на много крайни мерки когато ми писне!!! Плащаш данък, плащаш винетка, плащаш предница и караш по подобие на черни пътища и кой е пре*бан от цялата история, ниеееее! Не агитирам никого, просто споделям мнение и искам да чуя вашето. Миналата седница пристигна вуйчо ми, който е поляк и като го повозих малко по София ме хвана срам, мизерия и смрад навсякъде, отврад. Е и за това ли плащаме такса смет примерно, абе е*и му мамата и проста държава с прост народ това сме ние.

tupantekno
11-03-2009, 17:50
Твърдо НЕ.Писна ми да пълня на некой терикат бездънния джоб и срещо това да получавам среден пръст.Ето сега 240 лева пътен данък, утре сметка 600 лева за ток!Абе тия луди ли са бре?!!!
:angry1::death::machinegunner:

Bonev
11-03-2009, 17:54
Твърдо НЕ.Писна ми да пълня на некой терикат бездънния джоб и срещо това да получавам среден пръст.Ето сега 240 лева пътен данък, утре сметка 600 лева за ток!Абе тия луди ли са бре?!!!
:angry1::death::machinegunner:

НЕ Е ЛУД ТОЯ ДЕТО ЯДЕ БАНИЦАТА„ А ТОО ДЕТО МУ Я ДАВА!!!
Е аз спирам да им я давам, да ми ядат :fuckoff:

fred
11-03-2009, 18:23
Е то всеки като си каже така "...не го виждам как ще се организира това..." повярвай ми, че наистина няма да стане! То затова сме и на това дередже!

Нъпълно съм съгласен, въпреки че като студент участвах във всички акции и протести през в началото на 90 години на миналия век :grin:/все едно ми звучи миналото хилядолетие/ сега съм по пасивен, но принципно бих излязъл на такъв, добре орагнизиран протест-силен с конкретните искания, но като видях последните протести....
А иначе неплащането ни ще доведе рано или късно до заплащане плюс лихвите за тоя период, затова не искам допълнително да им пълня джобовете, това е причината да плащам.

detelazurno
11-03-2009, 18:36
НЕ!
Много ми се иска да вкарам един от "великите" управници в алфата и да го повозя 1 ден. Сигурен съм, че ще се откаже още като тръгна по Дондуков макар и само с 30! А ако може да си представи само какво го очаква нататък.....:super:

mochko1
11-03-2009, 18:38
Бе той да се налапа с мангизи и да си кара S класата ,боли го за твойта Алфа !

AntiLuuP
11-03-2009, 18:43
НЕ!
Много ми се иска да вкарам един от "великите" управници в алфата и да го повозя 1 ден. Сигурен съм, че ще се откаже още като тръгна по Дондуков макар и само с 30! А ако може да си представи само какво го очаква нататък.....:super:
Кво говориш по дондуков с 30 - падат бъбреците и зъбите.. там на полу съединител се кара....

detelazurno
11-03-2009, 18:45
Аз не искам да го боли за моята алфа, ама него ще го заболи като се повози малко. Просто ей така, да види какви са условията. Няма да има кой да пусне буркана и да ми правят път - задръствания, дупки, некадърни шофьори....все неща, за които си плащаме! И аз мога да се метна в новата 7-ца и да ме возят от летището до парламента и да си щракам с пръсти ама не става само с яденеееее....

MUROMAN
11-03-2009, 18:49
НЕ. Не съм си регистрирал колата в общината и няма и да го направя . Нямам намерение да плащам данъци за трапове.:fuckoff:

svetozar_sosi
11-03-2009, 18:50
Данъка ми е 316,80 лв. И за къв .... !!!! Пътищата са повече от зле...мисля да не го правя това нещо....
:grin:

svetozar_sosi
11-03-2009, 18:51
Тая година нито на колата ,нито на гаража данъка ще платя. На тая умирисната община и държава и стинка нема да дам вече. :fuckoff::fuckoff: 317 лева ми искат само за колата ,че аз да не карам реактивен самолет ?

БРАВО БАТЕ :super:

Blade
11-03-2009, 20:18
Плащам си го, ама за какъв чеп и аз не знам...

J_I_V_K_O
11-03-2009, 20:22
НЕ Веднъж се излъгах като я регистрирах повече недавам, ако дойдат да ми сменят тампоните на носачите и лагер на главина или пък ако реша да я продавам тогава може. ДО тогава :starwars:

old alfist
11-03-2009, 20:50
Може би звучи еретично, но си платих данъците на колите с отстъпката от 5%. Това е равностойността на една каса Amstel, която изпихме с удовоствие и временно успокоение, че тази година "вързахме нещата" с данъците. Бирата беше бягство от мисълта за реалната действителност по пътищата.

tokata_pz_flex
11-03-2009, 23:46
Аз гласувах с ДА , но като се замисля , ще почакат с тия данъци . За 3 седмици , 3 гуми съм спукал ... и 3-те нови . Корем ме боли ...

mochko1
12-03-2009, 00:17
Аз гласувах с ДА , но като се замисля , ще почакат с тия данъци . За 3 седмици , 3 гуми съм спукал ... и 3-те нови . Корем ме боли ...

Кофтии ,лекарство за твойта болест няма ,но има надежда след мнооооггоооо години да го открием ;)
Късмет желая на всички данъкоплатци :super: и по внимателно с дупките :lupe: ВНИМАТЕЛНО!!!

fnt
12-03-2009, 09:48
Абе я си плащайте данъците. :kiss: Все от някъде трябва да се почне, ако искаме да се завъри колелото :saint:

Mury
12-03-2009, 09:58
Абе я си плащайте данъците. :kiss: Все от някъде трябва да се почне, ако искаме да се завъри колелото :saint:
Ти па ко ти стана бе,кво колело бе брат,та ние винаги сме на обратната страна,скоро може би няма да се окажем на лицевата,там където се върти колелото:fuckoff::fuckoff::fuckoff:Аз бях решил да съм съвестен и си платих всички глоби в КАТ,оттогава карам супер съвестно,но на общината пари не давам:fuckoff::fuckoff:

Bonev
12-03-2009, 10:01

Е до сега кво мислиш, че съм правил? Плащал съм и не само аз, ама д/ба и колелото от години се е запънало.....

Fear
12-03-2009, 10:04
НЕ!
Омръзна ми от скапаните пътища, ползата от парите, които наливаме е нулева - потъват в нечий джоб. От мен толкова, повече от 11 години съм шофьор, винаги съм бил изряден, ама ми писна вече.:censored:

ФЕРАРИСТ
12-03-2009, 10:47
Типично по нашенски - тука на 10 юзъра 8 прокламират НЕ, а резултата почти равен......

Mury
12-03-2009, 10:48
Типично по нашенски - тука на 10 юзъра 8 прокламират НЕ, а резултата почти равен......

Да ам виж че мненията ся 61,па гласувалите 82,демек некои се крият:starwars::starwars::starwars:

oem
12-03-2009, 10:49
Аз го платих миналия месец. 198 лв.

Mury
12-03-2009, 10:49
Аз го платих миналия месец. 198 лв.

преебал си се:starwars::starwars:

Bonev
12-03-2009, 11:32

Цъкни на бройката мнения в анкетата и виж кой какво е гласувал.

Mind_Control
12-03-2009, 12:09
На мен ми е най- гадно не заради това, че не оправят дупките, а заради това, че като оправят дупката и след 1 месец пак я има. За това ме боли най-много, че парите се харчат за некачествени ремонти на улиците и няма отговорни.

П.С.

Как пък за толкова години не са научиха да изравняват шахтите с пътя, майка им да е..ба мръсна!!!

Kostadin`
12-03-2009, 12:58
Как пък за толкова години не са научиха да изравняват шахтите с пътя, майка им да е..ба мръсна!!!
При нас ги изравниха и така ги изравниха че мамата си трака и след некав месец си пропаднаха.Да ти имам и изравняването и чудото.

ПП:Хубава работа ,ама българска.

fred
12-03-2009, 21:44
Може би звучи еретично, но си платих данъците на колите с отстъпката от 5%. Това е равностойността на една каса Amstel, която изпихме с удовоствие и временно успокоение, че тази година "вързахме нещата" с данъците. Бирата беше бягство от мисълта за реалната действителност по пътищата.

При мен отиде за вино, 5%, не стига иначе за каса де :saint:

vikoalfa
12-03-2009, 21:52
Мойта дори няма да я регистрирам в данъчното,моя отговор е НЕ,няма да казвам защо всички знаят.Пък ми става смешно как щели да проверяват пред блоковете:lupe:,пълен смех:gayfight:все едно и да си платя парното което нямам.

old alfist
12-03-2009, 21:53
При мен отиде за вино, 5%, не стига иначе за каса де :saint:

При мен са 2бр. - колкото повече Алфи, толкова повече бира.:cheers:

fnt
12-03-2009, 22:07
Лелеее 50:50 е за сега :bravo:

nightroller
12-03-2009, 22:08
Аз няма да кажа :) ама знам че на мойта улица - Ами Буе (намира се в центъра до Пирогов) може да се мине само с добре оборудвана Офф роуд машина :) съседа има Тойота Ленд Крюзър и му е трудно:) представете си ние с Алфата как я караме :) ами какво да платя?? и на кого ??? и за какво ??? хм???!

AntiLuuP
12-03-2009, 22:10
Лелеее 50:50 е за сега :bravo:
Или 47 : 47 .... :bravo:

digitalundgrd
12-03-2009, 22:26
Асфалтират всяка година някакви кръпки..., които след като валне малко сняг и се разтопи след това, подобието на асфалт започва да се рони...Не знам дали ще го платя зависи, колко ще ми кажат...ако е над 150лв няма да го платя! За миналата година го платих на 30.12.2008 - 120лв беше! ???

EH4464
13-03-2009, 00:07
Миналата година платих половин вноска 198лв тази година данъка ми е 420лв и днес толкова се изнервих на 'прекрасните' ни пътища че се зарекох повече и 1 стотинка да не дам за данък :fuckoff::fuckoff::fuckoff:

wallbanger
13-03-2009, 00:22
Миналата година платих половин вноска 198лв тази година данъка ми е 420лв и днес толкова се изнервих на 'прекрасните' ни пътища че се зарекох повече и 1 стотинка да не дам за данък :fuckoff::fuckoff::fuckoff:
Колко ти е данъка ????http://www.clubalfaromeo.com/forum/images/icons/icon8.gif

Fear
13-03-2009, 08:39
Колко ти е данъка ????http://www.clubalfaromeo.com/forum/images/icons/icon8.gif
Баш толкова - 420лв. И моят е същия. :furious:
Пълното ми каско е почти толкова егати, ама от него смисъл има, за разлика от скапания данък. След снеговете, целият ми маршрут до работа е кратер до кратер. :brickwall: И от мен една стотинка няма да видят! :falos2::pfbbt:

digitalundgrd
13-03-2009, 09:35
Е ок, като не си платим данъка после се начисляват някакви лихви нали така? Реално накрая пак ще се наложи рано или късно да кихнеш тия пари, та даже и отгоре...

detelazurno
13-03-2009, 09:38
Е ок, като не си платим данъка после се начисляват някакви лихви нали така? Реално накрая пак ще се наложи рано или късно да кихнеш тия пари, та даже и отгоре...

Дали?! Обърни внимание колко от колите не са регистрирани въобще в общината. На кой ще начисляват лихви?

digitalundgrd
13-03-2009, 09:59
е да, ама колеги които са си шплащали мин. година, казват че тази няма да платят...дефакто вече са регистрирали колата...Аз съм същия случай! Регистрирах я и платих за мин. година....тази година, ако не платя какво ще ми се начисляват лихви нали??

fred
13-03-2009, 10:00
E това е проблема, текат ти лихви и в един момент все ще ти потрябва нещо от данъчните и щеш не щеш ще платиш барабар с лихвите, няма измъкване.Колкото за тия, които не са регистрирани в общината, те засега са никъде, но рано или късно ще дойде и този момент, когато ще започнат да обменят данни от КАТ и Общината, същата работа, плюс и глоба...
А сега някой да се опита да вземе кредит, когато в миналото е имал закъснения или не си е плащал реовно кредита да види какво го чака, в монета няма да му дадат и един лев... рано или късно падаме в примката, измъкване няма.
Борбата с данъците с натиск, законови промени това е другото, но при нас знаете как са нещата.

Bottata
13-03-2009, 10:37
няма да го плащам никога повече.
И следващата кола няма да си я регистрирам изобщо на мое име в данъчното.
Абсолютно никакъв смисъл не виждам да пълниш гушите на някой, дето нищо не ти предлага насреща.
Така или иначе ти трябва единствено за технически преглед а той посмърно не може да се мине без да си платиш - с безплатни лисчета от застраховки
(колеги с чисто нови коли на по година и ги връщаха 2-3 пъти и накрая си платиха)

SFINKS
13-03-2009, 11:12
тия дето си мислят че сега като не го платят са големи тариакти леко са се объркали , няма вариант в един момент или друг да не го платиш , да не говорим че сега в тая криза данъчните яко са ги натиснали да събират всяка несъбрана до момента по някакъв повод стотинка.

Mury
13-03-2009, 11:18
тия дето си мислят че сега като не го платят са големи тариакти леко са се объркали , няма вариант в един момент или друг да не го платиш , да не говорим че сега в тая криза данъчните яко са ги натиснали да събират всяка несъбрана до момента по някакъв повод стотинка.
Е-и дреме ми,няма ка ди ми ги вземат,ако искат да ми взимат имуществото,и без тва имам само една кола на мое име,па и не я искам вече:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Ясно е че някой ден ще ги платя,но определено няма да е сега:furious::furious::furious:

detelazurno
13-03-2009, 15:17
E това е проблема, текат ти лихви и в един момент все ще ти потрябва нещо от данъчните и щеш не щеш ще платиш барабар с лихвите, няма измъкване.Колкото за тия, които не са регистрирани в общината, те засега са никъде, но рано или късно ще дойде и този момент, когато ще започнат да обменят данни от КАТ и Общината, същата работа, плюс и глоба...
А сега някой да се опита да вземе кредит, когато в миналото е имал закъснения или не си е плащал реовно кредита да види какво го чака, в монета няма да му дадат и един лев... рано или късно падаме в примката, измъкване няма.
Борбата с данъците с натиск, законови промени това е другото, но при нас знаете как са нещата.

И това е вярно, но всички знаем как седи въпроса със събирането на глоби. Ще мине доста време докато КАТ и общините направят свястна система за комуникация помежду си. И когато и да е това пак ще има някакви опрощения за данъци от преди 100 години +, че вратичка винаги ще се намери. Да не говорим, че както вървим тия пари, които дължим сега до тогава ще се равняват на някакви стотинки, при това с все лихвите. За тия дето вече са си регистрирали колата не веднъж се каза, че има начин. Продавате колата на себе си заради което я отписвате от обшината, след което "новият" собственик просто не я регистрира.

П.С.: @Bottata, колега тия твойте приятели не са ли се прецакали малко?! Чисто нова кола минава на преглед чак 3-тата година.

Furious 155
13-03-2009, 20:57
Тази година ще си го платя. Регистрирах я в общината :repuke:

а е и аз съм в тая графа... а имаше вариант да не ходя там изобщо...ма викам айде да дам пример! Резултатът е ясен - липса на кръглост на джантите и липса на една сума пари за данъка...да видим тая година колко ще е ...миналата мисля беше 145.хх лв.

Dodo 155
13-03-2009, 21:03
Не!

По мои изчисления, НАПИ имат да ми дават още 15 769 лв.
В близките 314г. не смятам да плащам на НАП, за да приключа с прихващането от НАПИ :tongue:

В сметката ми влизат само джанти, гуми, окачване и т.н. Само резервни части и труд!

Моралният стрес, т.е. всичките похабени нерви, не съм ги калкулирал ...

fnt
13-03-2009, 21:11
СПОКО, сега ще приемат закон на какво се казва неравност и кое е дупка. Ще си взема шублера :afro:

mochko1
13-03-2009, 21:16
СПОКО, сега ще приемат закон на какво се казва неравност и кое е дупка. Ще си взема шублера :afro:

хахахахаах :roll2: това наистина ли е ?? :roll2:

П.П. Имаше една класация за най-смешни закони ,тоя със сигурност ще влезе в топ 10 :roll2:

fred
13-03-2009, 21:21
И това е вярно, но всички знаем как седи въпроса със събирането на глоби. Ще мине доста време докато КАТ и общините направят свястна система за комуникация помежду си. И когато и да е това пак ще има някакви опрощения за данъци от преди 100 години +, че вратичка винаги ще се намери. Да не говорим, че както вървим тия пари, които дължим сега до тогава ще се равняват на някакви стотинки, при това с все лихвите. За тия дето вече са си регистрирали колата не веднъж се каза, че има начин. Продавате колата на себе си заради което я отписвате от обшината, след което "новият" собственик просто не я регистрира.

П.С.: @Bottata, колега тия твойте приятели не са ли се прецакали малко?! Чисто нова кола минава на преглед чак 3-тата година.

Така е, има и вратички, абе не знам, майка ми е инвалидност от най високата кагетория, ама още не съм направил...
А как се продава на себе си?

fnt
13-03-2009, 21:25
хахахахаах :roll2: това наистина ли е ?? :roll2:

П.П. Имаше една класация за най-смешни закони ,тоя със сигурност ще влезе в топ 10 :roll2:

Защо? Може да има ефект.

AntiLuuP
13-03-2009, 21:30
О да и се говори че ще има някакъв вид застраховка, при която ако ти се счупи нещо по ходовата част от попадане в кратер , фирмата извършила ремонта на пътния участък ти изплаща щетите..... :afro:

mochko1
13-03-2009, 21:32
Защо? Може да има ефект.

Ефект ще има когато тръгнат с валеците. То ясно ,че не може за едно лято всички пътища в БГ да станат нови ,но се прави адски малко и недостатъчно ,и НЕКАЧЕСТВЕНО !!! Колкото и да си мрънкаме тука ,квито и закони да приемат в парламента ,промяна няма да има никаква в близкото бъдеще :-(

pr_00f
13-03-2009, 22:23
Да.
И тази година както винаги ще се бръкна.
Ама аз понеже съм си природно глуповат - затова.
Пък на колегите които го спестяват плащането - накрая ще го платят х2 с лихвите ,ама такъв е живота.

Sunny
13-03-2009, 22:37
Не
Няма да обяснявам защо , причините всички ги изтъкнахте . Предпочитам да ги давам за :BBQ:

Boxer_Power
13-03-2009, 23:13
Ас си го платих само при регистрацията,и ас не знам защо,ама от тогава насам не съм го плащал и нямам намерение в близко бъдеще да са бъркам по 200кинта на година за това че си троша носачите(по добре да ги давам за тях).

BatVas
13-03-2009, 23:43
Aми за сега "НЕ" ама сега уж гласят закон по който ще можеш да съдиш отговорния за поддръжката на пътя ако дупка или лоша поддръжка е причина за ПТП - ако направят това ще почна да го плащам:BBQ:

Walker
14-03-2009, 08:43
Аз моя ще си го платя.

Като гледам резултатите... ми то щом половината български народ не си плаща данъка от къде да има пари за пътища?

:knock:

ПЧЕЛОЯД
14-03-2009, 08:45
Аз моя ще си го платя.

Като гледам резултатите... ми то щом половината български народ не си плаща данъка от къде да има пари за пътища?

:knock:

Предлагам ти да попиташ "Братко и Батко" те вършеят с парите за пътища.:boxing::boxing::boxing:

EMo0o
14-03-2009, 09:25
Aми за сега "НЕ" ама сега уж гласят закон по който ще можеш да съдиш отговорния за поддръжката на пътя ако дупка или лоша поддръжка е причина за ПТП - ако направят това ще почна да го плащам:BBQ:

Да , ама като скочим в някоя дупка сме "карали с несъобразена скорост" ..

Аз данъка ще си го платя , защото не обичам да се правя на тарикат , но има и друго - кажете как да оправят улиците при това движение? Като затворят някоя улица за ремонт ги псуваме , че е затворена .. като е отворена за движение - ми много е разбито.. Плана доколкото разбрах е да се завърши околовръстния път , за да може от там да се източва движението , докато се затворят и оправят улиците в София :) А дали ще стане .. божа работа , можем само да се надяваме

detelazurno
14-03-2009, 12:24
Да , ама като скочим в някоя дупка сме "карали с несъобразена скорост" ..

Аз данъка ще си го платя , защото не обичам да се правя на тарикат , но има и друго - кажете как да оправят улиците при това движение? Като затворят някоя улица за ремонт ги псуваме , че е затворена .. като е отворена за движение - ми много е разбито.. Плана доколкото разбрах е да се завърши околовръстния път , за да може от там да се източва движението , докато се затворят и оправят улиците в София :) А дали ще стане .. божа работа , можем само да се надяваме

А мислиш ли, че ако се направи качествено улицата после няма да има нужда всяка година да се затваря та да ги псуваме?! Все пак говорим за основни улици в центъра. Те хубаво си го мислят това за околовръсното, но не знам кой ще е този, който ще заобиколи Руски паметник през околовръсното.

koolio
14-03-2009, 13:09
Aми за сега "НЕ" ама сега уж гласят закон по който ще можеш да съдиш отговорния за поддръжката на пътя ако дупка или лоша поддръжка е причина за ПТП - ако направят това ще почна да го плащам:BBQ:Че ти и сега можеш :knock:

Mury
15-03-2009, 12:25
Че ти и сега можеш :knock:

Стига да имаш време и пари,пък ако не,ако ти плати застрахователя,той го прави мвесто теб:bg::bg::bg:

koolio
15-03-2009, 12:50
Стига да имаш време и пари,пък ако не,ако ти плати застрахователя,той го прави мвесто теб:bg::bg::bg:
Ми не баш. Можеш да претендираш и неимуществени вреди за 2000 лв. Държавната такса ще ти е 20 лв.

Mury
16-03-2009, 12:32
Лошото е че мен ще ме принудят май в скоро време да платя,защото ще е критерии/платени данъци/за прием на децата в детските градини:rtfm::rtfm::rtfm:Борбата ще е безмилостно жестока,и требе да съм чист:angry::angry:

AntiLuuP
16-03-2009, 13:20
Лошото е че мен ще ме принудят май в скоро време да платя,защото ще е критерии/платени данъци/за прием на децата в детските градини:rtfm::rtfm::rtfm:Борбата ще е безмилостно жестока,и требе да съм чист:angry::angry:
Aко не си подписал брак жена ти се води самотна майка и пак е бонус.... за детето :balloon:

Mury
16-03-2009, 13:23
Aко не си подписал брак жена ти се води самотна майка и пак е бонус.... за детето :balloon:
Тва го знам и е така,ма има и бонус за двама работещи родители.Кат му доде времето ще видиме,да не оспамваме темата с други теми.Тъпото е че винаги ще намерят начин да те принудят да им платиш,напрао съм бесен,ма нямам избор:rtfm::rtfm::rtfm:

ФЕРАРИСТ
16-03-2009, 21:48
Днеска отивам в пощата за пратка от Германия - 5 лв минтическа такса "Обработка"......звъня на мърсолите - така било, такова било нареждането, много важно че сме у Еврото, и мита няма.....плащаме хиляди малко таксички на държавата за тоя дето духа, аз достатъчно плащам така, остава и данъци да зема да плащам.....митниците да не би да са АД или ООд - пак са държавата - дали на тях, дали на община за мен е все тая......

Bonev
16-03-2009, 22:13
Днеска отивам в пощата за пратка от Германия - 5 лв минтическа такса "Обработка"......звъня на мърсолите - така било, такова било нареждането, много важно че сме у Еврото, и мита няма.....плащаме хиляди малко таксички на държавата за тоя дето духа, аз достатъчно плащам така, остава и данъци да зема да плащам.....митниците да не би да са АД или ООд - пак са държавата - дали на тях, дали на община за мен е все тая......

Немат срам тия братеееее............

Kuker
16-03-2009, 22:57

За планувани ремонти на улиците в София са отпуснати 7 000 000лв.Тия пари са за 1000 и нещо си улици и булеварди.Грубо сметнато си е по една лопата асфалт на улица.Преди една две седмици от КАТ съобщиха че са глобени 1 000 000 нарушители и парите от глобите щели да отидат за ремонт на улиците.При положение че под 50 лева май няма глоба може сами приблизително да сметнем колко пари са събрали.Е, къде е Киро на кирия?

gigi
17-03-2009, 01:16
.Е, къде е Киро на кирия?

Киро е в S 63 AMG и го боли че ще мине през някоя и друга дупка в Софето :ph34r:

pioneer
17-03-2009, 11:22
Аз вече го платих - 202 лв. :-(

oem
17-03-2009, 11:26
преебал си се:starwars::starwars:

Щоооо? 5% отстъпка бе. Иначе е 209 лв.

Jivko7777
17-03-2009, 12:13
Ами никой не иска да ги плаща ама колкото повече отлагате толкова по зле:cry: Защото едно че се натрупват лихви и другото е че срещу държавата борба не се води...:no::no::no: И другото най-лошото е че след дългогодишно не плащане на данака на движимата или недвижимата собственост се конфискува в полза на държавата, което е най-лошото...Какво да се прай аз мойта Алфа я взех на 140 000 км и сигурно оня в чужбина не знае какво е скърцащ тампон или ваобщше смяна на горен или долен носач ама на нас балгарите ние е до болка познато:cry::cry::cry:

AntiLuuP
17-03-2009, 14:11
Какво да се прай аз мойта Алфа я взех на 140 000 км и сигурно оня в чужбина не знае какво е скърцащ тампон или ваобщше смяна на горен или долен носач ама на нас балгарите ние е до болка познато:cry::cry::cry:
Аз мойта като я взех нямаше нито един звук се 1 се качваш в чисто нова кола всичко стегнато, дори окачването е оригиналното шарнири накрайници всичко нищо не е било мръднало ама сега е трагедия всичко дрънчи и вече имам за смяна нещо което тропа...

hestrea6643
17-03-2009, 14:26
работата е много эле но няма начин ще плащаме

ФЕРАРИСТ
17-03-2009, 15:32
Ами никой не иска да ги плаща ама колкото повече отлагате толкова по зле:cry: Защото едно че се натрупват лихви и другото е че срещу държавата борба не се води...:no::no::no:
Що бе, когато няма как да ти ги вземе държавата какво правим......аз не плащам данък за къща, за кола, нямам нищо на мое име дато да ми вземат, а верно, жената се води на мое име, но тя е лоша и няма да я искат, така че няма ядове, могат да редят колкото си искат лихви......

Kuker
17-03-2009, 18:50
В крайна сметка винаги сме прецакани.Ще си плащаме и ще си караме из дупките осеяни с пътища.:)

Mind_Control
19-03-2009, 10:54
А до кога е срокът за плащане на данъка за колата?

soldier
19-03-2009, 15:49
А до кога е срокът за плащане на данъка за колата?
Няма срок, ако идеш до края на този месец имаш отстъпка от 5% иначе ако го платиш догодина лихва около 5%

gallena
19-03-2009, 17:41
Не знам дали ще го платя.
При всички положения ще изчакам да си получа бележката за катализатора, че е 50% отстъпка пък после ще му мисля. Въпреки, че клоня към отрицателен отговор. Миналото лято си прецаках предницата, едната джанта и останах без гума на пътя през нощта с малко дете в колата от една тъпа дупка при това карах с 50 (каквото беше ограничението). Да им се не види и кръвопийците. На мен тая държава 5 стотинки не ми е дала, само дърпа е писнало ми е. То е ясно че така и така няма да има пари за ремонти на пътищата ако ще всички да си платиме данъците по няколко пъти. Око лакомо, колкото повече получава, толкова повече иска.
Та като се замисля определено клоня към НЕ-то

mochko1
19-03-2009, 17:49
Това с катализатора мисля ,че важи само за коли до 100 коня ,а като ти гледам подписа хич не се вписваш в гарниците :-D

galinves71
19-03-2009, 17:50
не вече не е на мое име а на майка ми.

Boxer_Power
19-03-2009, 18:29
A kak стоят нещата с продажбата,ако не съм си плащал от една година данака?

qpwo
19-03-2009, 19:55
Те може да направят данъка и 500 лв. и тогава пак ли ще си плащаме и ще си траем? То затова сме на тоо хал...[/quote]
Моя миналата година беше 410 лв, пък тази незнам...

Bonev
20-03-2009, 09:16
Те може да направят данъка и 500 лв. и тогава пак ли ще си плащаме и ще си траем? То затова сме на тоо хал...
Моя миналата година беше 410 лв, пък тази незнам...[/QUOTE]

Много си прав! Ние българите сме такива. Данъка 1000 лв. и бензина 10 лв. да стане литъра пак ще си траем и ще си цакаме...

Mind_Control
20-03-2009, 09:46

Ние сме богати, бе 8-) :crybaby:

R_O_K_O
20-03-2009, 10:25
не мисля да я регистиран моята в данъчното или поне не докато я продам всяка моя кола тогава отива за регистрация там. а не мисля че трябва да си плащам и данъка предпочитам да си оправя окачването щото и да го платя асфалт няма да видя както трябва направен ::wallbash: като сме прости българите ще си трошим не само главите ами и колите

koolio
20-03-2009, 11:57

Много си прав! Ние българите сме такива. Данъка 1000 лв. и бензина 10 лв. да стане литъра пак ще си траем и ще си цакаме...[/QUOTE]

Кво да говорим - на когото съм казал. че ще съдя НАПИ (т.нар. Пътно), защото се ударих на непочистен път, ми обяснява, че си губя времето.
П.с. тва, че още не съм пуснал исковата молба, вече си е само да моя мързел. :wallbash:

CHIKI
01-04-2009, 05:04
Вече втора годиа карам без данък. За какво да го плащам, да ходят да си ги искат от гумаджиите, сервизите и магазините за части. А тия винетки за какво ги плащаме ,сигорно да пълним гушката на някой...

lulin racing
01-04-2009, 07:49
Данък няма да плащам........ Щото даже не е регистрирана в данъчното :drunk:

dilian alfa gtv
01-04-2009, 14:02
ОК де обаче така май като не ги регистрираме в данъчното ,се нашиваме с лихва.... т.е. парите е малко вероятно да не ги платим...Може да е след година две три оба4е от тея данъци как да избегаш няма май май .. :prescription:
като нея регистрираш все някога ще отидеш и ще ти вземат първо:данък за придобиване на базата на застрахователната оценка на колата който в нашта община е 2.5% от оценката.глоба 100лв че не си я регистрирал навреме и данъците до момента с лихвата.
няма каде се избяга.тай че без тарикатлаци щото после плащаме двойно

A N G E L
01-04-2009, 14:15
Аз моя го платих, 152 лв.:shutup:

Mind_Control
01-04-2009, 15:28
Малко е обезпокойтелно по принцип, че около 40% от хората не си плащат данъка, а карат по пътищата (макар и зле оправени) с парите на тези, който си плащат данъка.. Нормално ли е да прецаквате другарчетата си така? Аз незнам- питам само!

Bonev
01-04-2009, 16:13
Малко е обезпокойтелно по принцип, че около 40% от хората не си плащат данъка, а карат по пътищата (макар и зле оправени) с парите на тези, който си плащат данъка.. Нормално ли е да прецаквате другарчетата си така? Аз незнам- питам само!

Аз пък питам, на това пътища ли му викаш? И нормално ли е да си плащаш данъците толкова време и да караш пак по тоо лунен пейзаж? Нормално ли е толкова много коли регисрирани в провинцията да си карат в София, а да си плащат данъците в провинцията където са регистрирани да им е по-тънко? Въобще има ли нещо нормално в таа скапана държава???
Какво разбираш под "зле оправени пътища"????????:shutup: Те или са оправени или са зле според мен.

Mind_Control
01-04-2009, 16:58
Аз пък питам, на това пътища ли му викаш? И нормално ли е да си плащаш данъците толкова време и да караш пак по тоо лунен пейзаж? Нормално ли е толкова много коли регисрирани в провинцията да си карат в София, а да си плащат данъците в провинцията където са регистрирани да им е по-тънко? Въобще има ли нещо нормално в таа скапана държава???
Какво разбираш под "зле оправени пътища"????????:shutup: Те или са оправени или са зле според мен.

Аз съм напълно съгласен с теб. Но моята теза е съвсем в различна посока. Ще я онагледя с пример:

Държавата има да събере 10 000 лв за всички МПС-та, но от тях събира само 6000 лв, защото както виждам от анкетата близо 40 % няма да си платят данъка.

От тези 6000 лв., 3000 лв. биват откраднати, но за 3000 лв. се свършва някаква работа все пак и де факто тези, които не плащат данък ползват свършената за тези 3000 лв работа.

Ако бяха събрани всичките 10 000 лв, то 5000 лв щяха да бъдат откраднати, но за 5000 лв. щеше да се свърши работа, което е с 2000 лв отгоре на предишния пример!

Мисля, че примерът е ясен за всички. И изводът е, че тези които си плащат данък кредитират тези, които не си го плащат.

Bonev
01-04-2009, 18:24
Давам ти друг пример:
Никой не си плаща данъците, няма кражби, няма ремонти на така наречените улици така или иначе, спестяваш от данъка и си купуваш ЖЖип тип- сузуки самурай или УАЗ и си переш по лунния пейзаж без да ти дреме.:beer:

dilian alfa gtv
01-04-2009, 19:52
колеги нека уточним данък мПС който се плаща в ощината е големия данък който в мойта малка община където живея за 2008 платих 265лв а повярвайте ми аз в моето градче кола не карам само колело..!?а в софия поне карате постоянно и вземате една седмична винетка като ходите извън софия което при повечето е рядко.

п.п.обл варна гр.провадия

vladu
01-04-2009, 20:28
дадох малко над 500 лева пътен данък общо тая година.
Не искам да оправят никакви дупки.
Искам Борисов, Станишев, Гагаузов и всички шефове на дирекции и агенции занимаващи се с пътната инфраструктура да умрат в катастрофи причинени от лошите пътища. Преди това нека да загубят и по някой роднина пак в някоя пътна дупка... Пък аз дупките ще си ги заобикалям ... само това искам. Майка им крадливи и мързеливи педерасти.

dilian alfa gtv
01-04-2009, 21:09
дадох малко над 500 лева пътен данък общо тая година.
Не искам да оправят никакви дупки.
Искам Борисов, Станишев, Гагаузов и всички шефове на дирекции и агенции занимаващи се с пътната инфраструктура да умрат в катастрофи причинени от лошите пътища. Преди това нека да загубят и по някой роднина пак в някоя пътна дупка... Пък аз дупките ще си ги заобикалям ... само това искам. Майка им крадливи и мързеливи педерасти.:th_up::bouncing_smiley:

fade
02-04-2009, 09:58
Айде да ви събудя тия дето се каните да не плащате данъци. :coolio:
Тази сутрин официално обявиха, че регионалните дирекции на КАТ и общините започват обмяна на данни за длъжниците. Просто беше неизбежна тази мярка според мен ... ще се използва всяка възможност за събиране на пари в тази криза.
На печелившите Честито! ;)

Mind_Control
02-04-2009, 10:16
Давам ти друг пример:
Никой не си плаща данъците, няма кражби, няма ремонти на така наречените улици така или иначе, спестяваш от данъка и си купуваш ЖЖип тип- сузуки самурай или УАЗ и си переш по лунния пейзаж без да ти дреме.:beer:

Е, айде дай да се върнеме в средновековието и да се движиме с коне, защото в един момент и джипа няма да те оправи :)

Bonev
02-04-2009, 14:13
Е, айде дай да се върнеме в средновековието и да се движиме с коне, защото в един момент и джипа няма да те оправи :)

Е па ние в таа държава не сме излизали от средновековието брате.....:mrgreen:

Bonev
02-04-2009, 14:16
Айде да ви събудя тия дето се каните да не плащате данъци. :coolio:
Тази сутрин официално обявиха, че регионалните дирекции на КАТ и общините започват обмяна на данни за длъжниците. Просто беше неизбежна тази мярка според мен ... ще се използва всяка възможност за събиране на пари в тази криза.
На печелившите Честито! ;)

Мерси!!!:mrgreen:
Аз пък ще правя всичко възможно да не ги плащам докато не се раздвижат малко миндилите. Знам, че мойта кауза е обречена, ама ме е яд и ще се правя на ударен както миндилите се правят... Вече ми дреме на к§§§.....

Pebles
02-04-2009, 15:18
НЕ
Въобще не ми дреме за тея данъци....Не съм я регистрирала и нямам и намерение....Щом тази сутрин са започнали да задействат нещата с обмяната на инфо м/у КАТ и Общината,значи ще ни потърсят след година-две....Пари от мен няма да видят.Нямам нищо на мое име,освен 145-та ще видим кво ще ми вземат друго....Тя тогава я струва 1000-1500 лв,я не.......

Speeder
02-04-2009, 16:06
Аз пък се възползвах от 5% отстъпка върху данъка :BIGsmile:

Mind_Control
02-04-2009, 16:48
Не използвайте асфалтираните улици, щом не сте доволни от полученото срещу данъците си. Всъщност вие не сте доволни от това, че не сте дали нищо и не сте получили нищо съответно :) Дали не е нахално да искаш нещо, без да си дал нищо? Пак незнам.. Само знам, че оная дупка на Цариградско я оправиха с парите на тези, които си плащат данъците, но съм сигурен, че им е гот като я няма дупката и на тези, които не са си платили данъка..

Fear
02-04-2009, 17:01
Дали не е нахално да искаш нещо, без да си дал нищо?
A дали не е нахално да плащам 11 години и да карам из кратерите? :brickwall:
Т.е., аз да давам, а насреща да не получавам нищо? ;)

Mind_Control
02-04-2009, 17:10
A дали не е нахално да плащам 11 години и да карам из кратерите? :brickwall:
Т.е., аз да давам, а насреща да не получавам нищо? ;)

Нахално е... няма спор! Но с неплащане на данъци по- хубаво няма да стане със сигурност и мога да ти дам аргументи защо.. Но са ми интересни твойте аргументи и на всички, които не плащат данъка- как по този начин ще караме по по- хубави улици?

Old Fox
02-04-2009, 17:16
Вижте ся не гледате от правилния ъгъл. Майнд контрол убаво ви попита.
Като не ви айресва не карайте бе. ;-)То карането не е задължително. Искаш да караш кола, моля за 300 лв ние предлагаме такива пътища. Не ви харесват? Добрее не плащайте, но и не карайте? Като си купувате хляб кво правите? Вземате го и казвате на продавачката "Като го докарате на сол, тогава ще ви платя, а ся ше го ям безплатно"?Едва ли.
Ама да карате без да плащате по моите пътища, дето аз съм си ги платил и ги поддържам колкото мога, щот мойте пари не стигат, щот 50% не плащат, еми не съм съгласен.:angry:
А ако не ви харесва как се разпределят и управляват събраните данъци има други начини за противодействие. Неплащането е само скатаване. Нищо повече.
Ама не, ние винаги сме горди,че сме тарикати, че имаме връзки във финансовото, в КАТ, че даваме рушвети и так дальше и т.д....

Fear
02-04-2009, 17:17
Aргументите ми са елементарни:
1. Не плащам данък - карам по разбити улици.
2. Плащам данък - пак карам по разбити улици.
Ами по-добре да не плащам данък, а с парите да си правя колата, която така или иначе ще потроша по разбитите улици. :)

А как можем да ги накараме онези скапаняци да се вземат в ръце? Елементарно - всички спираме да плащаме каквото и да било, ама наистина.
Само дето с нашето мислене на овце, това няма как да стане. :sheep:

П.П.
Оld Fox, досега винаги съм си плащал абсолютно всичко. Рушвет никога през живота си не съм давал. Само че идва един момент, в който ти писва. Е, за мен този момент дойде.

А ако ти знаеш какви са начините за противодействие, ще се радвам да те изслушам. :)

Speeder
02-04-2009, 17:18
Не знам защо, но си мисля, че за да "мръднем" напред трябва да започнем да спазваме правилата, а не масово да ги нарушаваме.
Ама това май могат да го осъзнаят само половината тук.

Fear
02-04-2009, 17:24
Не знам защо, но си мисля, че за да "мръднем" напред трябва да започнем да спазваме правилата, а не масово да ги нарушаваме.
Ама това май могат да го осъзнаят само половината тук.
Безспорно си прав.
Обаче лошото е, че не го осъзнават тези, които създават правилата. ;)

Old Fox
02-04-2009, 17:31
@Fear Ше ти нафърлям няколко начина на прима виста:-)
- Гласуваш ли?
-За кого? (Бойко визирам)
- Съдил ли си общината за дупки,
- Наскоро имаше протести, а не толкова наскоро и протест организиран в автофорумите. Ти поне в един участва ли? Поне залепи ли си една лепенка на колата че протестираш?
И те така тва кат за начало;-)
Не изглежда кой знае какво, но повярвай ми ще има успех
Другото дето ми идва е забраняване/заключване на теми като тая с ясно противозаконен характер.

mochko1
02-04-2009, 17:42
E като протестирахте кво стана - вдигнаха данъка ,а дупките си останаха !!!
Днес в Разград позапълниха по големите дупки ,а 7/8 от пътищата в гарда са за цялостно преасфалтиране. Сега с тея кръпки е даже бих казал по зле ,щото са изпъкнали и пак се друса колата ама яката. И все ми е на акъла ,че тея шибани кръпки струват ,колкото данъци са събрани. :furious:

Fear
02-04-2009, 17:55
@Fear Ше ти нафърлям няколко начина на прима виста:-)
- Гласуваш ли?
-За кого? (Бойко визирам)
- Съдил ли си общината за дупки,
- Наскоро имаше протести, а не толкова наскоро и протест организиран в автофорумите. Ти поне в един участва ли? Поне залепи ли си една лепенка на колата че протестираш?
Другото дето ми идва е забраняване/заключване на теми като тая с ясно противозаконен характер.
И на прима виста отговарям. :)
1. Без последните избори (парламентарни) гласувах. Логиката защо не съм гласувал
последният път: Същата, като при обсъждания в темата данък.
2. Тези избори ще гласувам, още не съм решил за кого, най-вероятно ще е с невалидна
бюлетина. Логиката: Всички са маскари - доказано в последните 20 години.
3. Общината не съм съдил за дупки. Логиката: За щастие не съм си потрошавал
дотолкова колата, че да се налага да я съдя.
3.(а). Ако се наложи, първо ще трябва да си обжалвам акта от КАТ за "несъобразена
с пътните условия скорост" от 10км/ч. Знаеш как е, едва ли трябва да обяснявам ;)
4. В протестите не съм участвал, защото нямаше нито един с точно представени
искания или предложения за решаване на проблемите, свързани с причините за
протеста.
Както и това, че фирмата не ми плаща, за да ходя по протести, а за да работя.

Ако има нужда от още разяснения, насреща съм.
Сега чакам твоите отговори по точките, които предполагам са противоположни на моите, както и обяснения/факти с какво твоите действия са спомогнали за промяна на положението. :)

136
02-04-2009, 18:20
Живея в центъра ,преди 4 седмици направиха синя зона съседни улици .Наща остана със знак за еднопосочно движение.Всички тръпнехме в очакване на знак за синя зона . Преди една седмица ХУБОСНИЦИТЕ от паркинги и гаражи НИ БОДНАХА табелите сутринта в 10 часа . Наслагаха скоби на колите на цялата улица , но през една кола защото им свършили. В 14 часа извикаха паяци който не си е платил скоба го вдигат. Редно ли е да се случва това без никакво предопревдение .Според мен не е. Много се ядосах и аз бях потърпевш. Обадих се на Господари на ефира ( телефонен секретар ) , Нова тв, бтв, 24 часа , Столияна община , Никой не прояви итерес за нередноста . Дирекция паркинги и гаражи, обясниха ми ч знака е поставен преди седмица но бил откранат, билиго постави ли повторно преди 4 дена .И ме питаха какво искам и защо чак сега се обаждам. Направих подписка с граждани които са паркирали вечерта и знак не е имало .Но какво от това .Ефект никакъв само нерви разходи за тел, платих си като поп. Чувстваш се безсилен Срещу АЦКАТА машина която СЪБИРА САМО ПАРИ и нищо не прави.Дори в условията за синя зона пише че трябва и маркировка на парко местата да не говорим че и колчета няма до края на улицата.БЕЗОБРАЗИЕ.

Old Fox
02-04-2009, 18:38
И. Логиката защо не съм гласувал
последният път: Същата, като при обсъждания в темата данък.

Предполагам са противоположни на моите, както и обяснения/факти с какво твоите действия са спомогнали за промяна на положението. :)
Няма смисъл да съм подробен виждам че се разбираме. :-)
Просто тая логика е адски неправилна. Тия горе мислят по абцилючно същия начин.
Тия и 50% от данъците не си плащат, ние пътища ще им правим айде де. И така безкрай.
П.П. гласуването с невалидна бюлетина е нещо което силно подкрепям. Но за това е нужно единство а това го няма. Не е нужно дадена идея/протест да обслужва на 100% твоите интереси за да я подкрепиш и определено това ще изисква жертви
П.П.П. По-миналата годна Разград ми направи адски добро впечатлени откъм улици, пътна поддръжка, светофари, градинки, чистота и т.н.

Fear
02-04-2009, 21:26
Зная, че логиката е неправилна и повярвай ми, изпитвам достатъчно угризения за това, че се "скатавам".
Само че за съжаление тази логика е единствената, която остана и която ми носи най-малко вреди.

За протестите беше ясно, че няма да постигнат нищо, именно защото хората не са единни и няма кой да ги обедини.
Не ставаме за нищо (има даже такава тема) и това е горчивата истина, прозряна още през 1875г.:

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.

1875, П.Р. Славейков.
Mного, ама много вярно звучат тези думи, макар и след повече от 130 години.

Mind_Control
02-04-2009, 22:10
Всеки си има неговата истина. В крайна сметка като свържат КАТ с общината нещата ще си дойдат по местата. А с напредване на технологиите дано се научат да изравняват шахтите с уличното платно :mrgreen: защото за момента това е космическа технология за нашите пътни стройтели.

Fear
02-04-2009, 22:19
Не, нещата няма да си дойдат на мястото. Просто ще си повишат събираемостта, а ние ще продължим да си трошим колите в дупките, защото парите ще потънат в нечий бездънен джоб, както това става от много години насам. :brickwall:

Доскоро и аз бях оптимист, но вече не съм. Все едно не виждате какво става всеки ден в нашата "държава". :grandpa:

ФЕРАРИСТ
02-04-2009, 22:45
Всъщност вие не сте доволни от това, че не сте дали нищо и не сте получили нищо съответно :) Дали не е нахално да искаш нещо, без да си дал нищо? Пак незнам..
Ти къде си оправяш колата????? - Предварително ли плащаш, или след това??????
Заплатата си предварително ли ти я дават????? - Казват "Назначен си" веднага ти дават първата заплата и така!?!?!.....
Ако аз защитавах тая теза, тоя довод щеше да е един от последните дето щях да изтъкна......

А как можем да ги накараме онези скапаняци да се вземат в ръце? Елементарно - всички спираме да плащаме каквото и да било, ама наистина.

Има и друг начин, но е свързан с насилие......има и още един друг начин - всички да плащаме по 2-3 пъти данъците и всичко друго, белким ония станат червиви с пари и им писне да са богати, и опраат нещата.....

И какъв беше ефекта?......единствения ефект е че сега тия дето са участвали си мислят че са напрайли кой знае какво за гражданското общество, и имат геройското право да го изтъкват пред тия дето нямат време за губене....че видиш ли те нямали позиция и били незнамси какви......ако земете да се организирате за палеж на парламента, за линч на депутати и прочее маскари мое да свирнете, първи съм......иначе ефект няма да има.....всъщност ще има, но той ще като някакво самоуспокоение че нещо си направил.....

Но са ми интересни твойте аргументи и на всички, които не плащат данъка- как по този начин ще караме по по- хубави улици?
Имам железен аргумент за това - тия дето крадът въпросните пари, също карат коли, и асфалтирвайки ги по малко по малко, грижейки се първо за колата която карат, и гаража в който я прибират, така ние като по малко помазани ще ползваме това което те правят кажи речи за себе си.....трябва ли да ти цитирам в колко случай даден път, или нещо от сорта се е асфалтирал или обновявал, щото видите ли Едикойси щял да прави или посети едищо си.......

AntiLuuP
02-04-2009, 23:07
Редовните данъкоплатци съвземете се малко .... повишават събираемостта понеже е криза и ги е страх случайно банковите им сметки да не намалеят с по някой друг лев .... Всичките ми роднини като са най редовните данъкоплатци кво компот ли им отварят ... на ръце ли ги носят не искат им още по - големи данъци...
Един колега от форума, който си е платил данъка наскоро тресна на околовръстното в дупка резултат половината предница фира понеже кратера може да глътне слон .... Кво от общината поемат ли отговорност....
Когато пътния данък стане застраховка за моя автомобил тогава ще си плащам шибания данък.... Когато го направят така че при попадане в кратер в следствие на което колата се чупи, викаш кат и ти го пишат като злополука и общината ти изплати щетите е тогава съм съгласен данъка да е толкова безбожен ,,, е тогава и пътищата ще бъдат по качествени и може би ще се краде по малко но все пак тва е българия НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ ЩЕ ВЪРВИМ НА МНОГО ПО ЗЛЕ НО НЕ И НА ДОБРЕ!!!!! (Айде сега нападайте ме )

Bonev
03-04-2009, 10:21
Вижте ся не гледате от правилния ъгъл. Майнд контрол убаво ви попита.
Като не ви айресва не карайте бе. ;-)То карането не е задължително. Искаш да караш кола, моля за 300 лв ние предлагаме такива пътища. Не ви харесват? Добрее не плащайте, но и не карайте? Като си купувате хляб кво правите? Вземате го и казвате на продавачката "Като го докарате на сол, тогава ще ви платя, а ся ше го ям безплатно"?Едва ли.
Ама да карате без да плащате по моите пътища, дето аз съм си ги платил и ги поддържам колкото мога, щот мойте пари не стигат, щот 50% не плащат, еми не съм съгласен.:angry:
А ако не ви харесва как се разпределят и управляват събраните данъци има други начини за противодействие. Неплащането е само скатаване. Нищо повече.
Ама не, ние винаги сме горди,че сме тарикати, че имаме връзки във финансовото, в КАТ, че даваме рушвети и так дальше и т.д....

Добре де брате, защо да не карам като тия пътища са платени с наши пари. И аз и ти и повечето са давали, давали, давали.... ама пътищата не се поддържат.
Давам ти прост пример, а ти ми кажи дали е честно:
Събирате се 5 човека и си правите примерно картинг писта. Събирате и пари на година за поддържането на тази писта да ви е кеф да си карате. Парите ги давате на избрания от Вас човек, като неговата работа е да се грижи за пистата. Този човек зарезва пистата и тя тотално се съсипва, ама той продължава да Ви иска паричките, щото виждаш ли ти карате по пистата, макар и скапана. Е добре де, според теб това нормално ли е? Ти ще продължаваш ли да му даваш парите на тутманика???
Така аз ги виждам нещата като не твърдя, че съм прав. Просто споделям мнението си, защото наистина ми писна и съм сигурен че не само на мен.

viki
03-04-2009, 10:27
Много сте големи тези ,които се скатавате:bravo:
Сигурна съм,че мисленето ви е такова във всяко едно отношение.Искрено се радвам,че в обкръжението ми няма такива...гъзариhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/898131.gifhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/566524.gif

Mind_Control
03-04-2009, 10:29
Ти къде си оправяш колата????? - Предварително ли плащаш, или след това??????
Заплатата си предварително ли ти я дават????? - Казват "Назначен си" веднага ти дават първата заплата и така!?!?!.....
Ако аз защитавах тая теза, тоя довод щеше да е един от последните дето щях да изтъкна......

Ти като си купуваш пералня в магазина я плащаш преди да си я ползвал нали? Като си резервираш маса в заведение на повечето места също искат капаро.. От друга страна първо ядеш и после плащаш в ресторанта. Но при положение, че така и така държавата няма излишни пари по- скоро, за да се оправи нещо трябва да сме на принципа- дай, за да ти се даде! Пък и не мисля, че всички тук сте опряли до тия 100-200-300 лв. за данъка. Иначе в други теми, кой от кой е по велик..

Fear
03-04-2009, 10:37
Сигурна съм,че мисленето ви е такова във всяко едно отношение.http://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/898131.gifhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/566524.gif
Сигурна си и грешиш. ;)

Пък и не мисля, че всички тук сте опряли до тия 100-200-300 лв. за данъка. Иначе в други теми, кой от кой е по велик..
Ако бяха само тези 100-200-300лв., добре, ама не са.
Къде са ми парите от акцизите на горивата и винетките? Къде са ми парите от пътният данък (изключвам последната година)? Къде са ми парите от "такса смет", че тъна в боклуци? Къде са ми парите от безобразните монополни цени за ток/вода/отопление? Къде ми е близо 1/3 от заплатата всеки месец?
Има и още, но на първо време това е повече от достатъчно. За гореизбрените дадени пари не съм видял НИЩО насреща и това не е от вчера.
За мен и родителите ми, че и бабите и дядовците, "държавата" само е вземала, а не е дала нищо!

Ако държите, мога и примери да давам, като операция, която си платих като поп, въпреки "здравното осигуряване", разбитите пътища, които коментираме тук, боклуците вече ги дадох за пример, възрастните хора, които са блъскали цял живот, за да "изживеят" старините си в мизерия, корумпираните полицаи, скапаните политици, заради които станахме за резил пред целия свят със спирането на парите от еврофондовете...
Още искате ли?
Или смятаме да се събудим и да се огледаме къде живеем?

Bonev
03-04-2009, 10:37
Много сте големи тези ,които се скатавате:bravo:
Сигурна съм,че мисленето ви е такова във всяко едно отношение.Искрено се радвам,че в обкръжението ми няма такива...гъзариhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/898131.gifhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/566524.gif

Тук не е въпроса в скатаването, мисля че съм изяснил за какво става въпрос и с какво не съм съгласен.
А по въпроса за мисленето, хората които ме познават знаят що за човек съм и дали се "скатавам" както ти казваш, във всяко едно отношение..... а и не ми пука за мнението на другите....... обкъжението ми е от уникално готини хора........

viki
03-04-2009, 11:10
Радвам се за теб :)
Обаче продължавам да не те /ви разбирамhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/52226.gif

Bonev
03-04-2009, 11:14
Радвам се за теб :)
Обаче продължавам да не те /ви разбирамhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/52226.gif

Аз също се радвам за теб, а това че не ни разбираш е взаимно. Отговори ми на горния пост и може би ще те разбера. Цитирам се:
"Давам ти прост пример, а ти ми кажи дали е честно:
Събирате се 5 човека и си правите примерно картинг писта. Събирате и пари на година за поддържането на тази писта да ви е кеф да си карате. Парите ги давате на избрания от Вас човек, като неговата работа е да се грижи за пистата. Този човек зарезва пистата и тя тотално се съсипва, ама той продължава да Ви иска паричките, щото виждаш ли ти карате по пистата, макар и скапана. Е добре де, според теб това нормално ли е? Ти ще продължаваш ли да му даваш парите на тутманика???"
Е на този въпрос ми отговори и ще ти разбера мисленето!

viki
03-04-2009, 11:24
Аз писта не съм строила,ако ме разбираш:)
Когато си купих колата,знаех,че ще карам по вече построена такава:)
Живея във Варна ,и да-ще продължавам да си плащам данъците:)

Bonev
03-04-2009, 11:27
Аз писта не съм строила,ако ме разбираш:)
Когато си купих колата,знаех,че ще карам по вече построена такава:)
Живея във Варна ,и да-ще продължавам да си плащам данъците:)

О.К. Успех. Във Варна сигурно са по-добри пътищата, не знам. Все пак не ми отговори на въпроса, ама карай няма да спорим. Всеки си знае за себе си!

ФЕРАРИСТ
03-04-2009, 11:29
Ти като си купуваш пералня в магазина я плащаш преди да си я ползвал нали?
E, ама тя има гаранция.......пък и капарото е част от задължението което заведението поема, и го връща ако не го изпълни......

Old Fox
03-04-2009, 11:29
По примера с картинг пистата... Човека ти казва 5 лв обиколката на писта с дупки. Тая писта я плащам аз в момента. Предлагам ти да плащаме заедно и да я направим по-добра. Ти си пич обаче, промъкваш се през оградата и караш без пари. Освен това се и оплакваш че настилката е кофти. Еми не си прав...

Темата придобива се по гаден привкус. Пак се делим на тия горе и ние долу. Проблемите са в нас и само в нас.
Тия горе дето ги плюете са същите като вас. Те разсъждават като вас. Те са между вас. Те не мисля по "европейски", щото техните майки не са възпитали европейчета, а тарикатчета. Вие с това си мислене също няма отгледате европейчета. Вашите деца ще гледат първо себе си и ще започват всяко изречение с "Няма пък" и "на мен така ми изнася".
След 20години по форумите ще се пишат абсолютно същите теми и същите коментари. Просто щото сме такива, просто щото така мислим.

fuji
03-04-2009, 11:33
Ситуацията в тая държава все повече ми напомня за един филм.Матрицата.Хора разделени на две.Едни прогледнали и осъзнали каква е реалноста и други за които е нормално това което се случва.По темата и аз не съм си регистрирал колата и няма да я регистрирам.Знам че агентите и рекитьорите ще измислят начин да ми вземат парите но дотогава ще търся варианти.Няма данък при нас всичко е рекет.В най-скоро време може и да измислят рекет-въздух.Плащаш-дишаш неплащаш-недишаш.Е тогава вече незнам какво ще правим.

fade
03-04-2009, 11:42
Колеги лошото е че и двете страни са прави!
Това е безкраен спор за съжаление и според мен конфронтацията е просто излишна.
Относно въпроса за пистата... лесно събирате се останалите 4 човека и го лишавате от доверие... пък може и един бой да му хвърлите за собствено удоволствие или удовлетворение.
Е да де ама когато пистата е строена от 4 милиона човека няма как да стане по-горното.
Например в малък град или село се знаят конкретните виновници за състоянието на улиците... що примерно хората не се заемат локално да лишат от доверие "тутманика/ците".
Айде Сф и Вн е друга бира... ама поне в малките градове е възможно според мен. Ама и както каза колегата по горе проблема е в "Мършата" щото сме много големи по форумите и в кръчмите в Петък вечер... ама като стане въпрос за действие ... нИкви ни няма.:boxing::guns:

koolio
03-04-2009, 11:42
Колеги, не знам колко от вас имат някакви познания по данъчно право, но едно от азбучните правила е, че данъците са БЕЗВЪЗМЕЗДНИ вземания на държавата. Те влизат в бюджета, а определени бюджетни разпоредители имат задължението да се грижат да отиват по предназначение. Ако не се грижат - има си начини да им се потърси отговорност.
Искам да питам дали някой знае за съществуването на Закона за отговорност на държавата и общините за вреди? И дали някой е пробвал да заведе съдебно дело срещу община или НАПИ?

Bonev
03-04-2009, 11:56
Колеги, мисля че на едно мнение по темата няма да стигнем. Спроед мен всеки си каза мнението и е време темата да бъде заключена за да не се пораждат конфликти! Моля темата да бъде заключена!!!