PDA

View Full Version : лек срещу карането на дълги отзад

mirchozo
13-03-2009, 00:03
Темата като цяло е глупава но напоследък все повече се дразня като се залепи някой зад мен с опънати дълги или с вдигнати фарове.Абе няма контрол над тия неща и .... трябва да се оправяме сами май.

Та идеята ми е следната-да си сложа една светкавица от някой стар фото апарат на задния прозорец и като ме ядоса някой ЩРАК.То ясно че ще е кофти и може да стане ПТП ама пък като ми светят в огледалата защо аз да се трепя.Все пак ще ми е интересно да чуя някой мнения по въпроса.

life style
13-03-2009, 00:06
нямата ли огледала против заслепяване ф 156-ците ? аз имам и такива проблеми съм нямал до сега, ама идеята ти никак не е лоша, да са блъскат, еби ги ф гъза...

mirchozo
13-03-2009, 00:13
абе не е никак правилно ама то това излиза отвън пътя вече, даже се замислям дали да не сложа и отпред и в момента на разминаването земи тоя ЩРАК и .... ,ма това вече ще е много грубо и може да се блъсне в някой след мен който нищо не подозира и .... абе трябва да има контрол от КАТ ама уви....

life style
13-03-2009, 00:19
къф контрол бе човек, те не моат да ги накарат да не пият докато карат ми ше ги задължат да си свалят фаровете, фкарваш план Б който е ЩРАК и да са блъскат, никои не го е карал да кара на дълги или вдигнати светлини !

SandoOne
13-03-2009, 00:26
То алфата май има с пасата не ми беха тонирани стъклата и си ме заслепяваха повече заслепява от дълги Ксенона и биксенона ако ти караш на ксенон е супер ама ако си отсреща си ебало майката

bboshnakov
13-03-2009, 01:19
Хм, аз при такива педерасти на пътя просто пускам задния фар за мъгла и седи гледай филма :rotfl:Защо така се шашкат хората след това нямам идея :rotfl:

AntiLuuP
13-03-2009, 01:20
обикновено намалявам скоростта, оставям го да ме изпревари и порязвам с дългите...

EMo0o
13-03-2009, 01:52
обикновено намалявам скоростта, оставям го да ме изпревари и порязвам с дългите...

И аз така , но якото е като те изпревари да се лепнеш зад него и да му включиш дългите и да си караш плътно зад него да му дойде акъла ..

AntiLuuP
13-03-2009, 02:14
И аз така , но якото е като те изпревари да се лепнеш зад него и да му включиш дългите и да си караш плътно зад него да му дойде акъла ..
Да де затва говорим :mrgreen:

Бобби
13-03-2009, 09:10
Аз пък някой път съм се заигравал с страничните огледала...като се опитвам да отразя светлината обратно......:pokey:....но се получава на някое кръстовище, че в движение е бая трудно и опасно!:photo:

oem
13-03-2009, 09:13
Огледалото за обратно виждане в купето се щраква на долу и застава под такъв ъгъл, че пак виждаш този от зад, но е по затъмнено.

fnt
13-03-2009, 09:24
Преди с Алфата ме заслепяваха. Тогава им пусках светлините за мъгла, а те доста силно светят. :pokey: Сега както искат да си карат....:grandpa:

detelazurno
13-03-2009, 09:28
Огледалото за обратно виждане в купето се щраква на долу и застава под такъв ъгъл, че пак виждаш този от зад, но е по затъмнено.

Това е ясно, но страничните? Или трябва да си сложа щори + дебело перде?!

търтей
13-03-2009, 10:28
Това е ясно, но страничните? Или трябва да си сложа щори + дебело перде?!

страничните, ако са с оригиналните стъкла, не заслепяват

oem
13-03-2009, 10:38

Вярно е!

SFINKS
13-03-2009, 10:52
аз открай време( десетина години) при нощно извънградско каране което ми се случва доста често , карам със слънчеви очила:smoke:
има невероятен ефект , даже насрещно движещ се автомобил на дълги не ме дразни особенно
естествено трябва да се изберат подходящи очила с подходящо затъмнени стъкла , аз съм си подбрал не много затъмнени специално за нощните преходи , за през деня съм с по тъмни :gangstah:

Kostadin`
13-03-2009, 11:05
И аз почвам да карам бавно и като ме изпревари яла че ми трябваш.Лепна му се зад бронята и пускам всички лампи дето имам,мамата им разкатавам така.

bouncer
13-03-2009, 11:11
според мен тва със светкавицата е тъпо, щото както е зад тебе ако го заслепиш кой ще тресне ако не пак теб?
сваляш си огледалото за обратно виждане, пускаш му аварийки за да се усети и ако тогава не става бодеш му фар за мъгла.

Mury
13-03-2009, 11:12
аз открай време( десетина години) при нощно извънградско каране което ми се случва доста често , карам със слънчеви очила:smoke:
има невероятен ефект , даже насрещно движещ се автомобил на дълги не ме дразни особенно
естествено трябва да се изберат подходящи очила с подходящо затъмнени стъкла , аз съм си подбрал не много затъмнени специално за нощните преходи , за през деня съм с по тъмни :gangstah:
Да бе аз къвто съм слепок,ако турим и очила,ептем нише нема видим:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Свикнал съм вече,отнасят по някоя псувня и им пускам габарита за мъгла/ако знаете на Полото как свети,прави отзад кат квартал с червени фенери:static::static::static:/:grandpa::grandpa::grandpa:

SFINKS
13-03-2009, 11:18
метода не се препоръчва за слепоци :Tease:

аз примерно също съм "слепок" , нося очила с диоптър
всичките ми слънчеви очила са със специални стъкла , хем тъмни хем с диоптър :afro:

Mury
13-03-2009, 11:19
метода не се препоръчва за слепоци :Tease:

аз примерно също съм "слепок" , нося очила с диоптър
всичките ми слънчеви очила са със специални стъкла , хем тъмни хем с диоптър :afro:

Аз не виждам хубаво само на тъмно,късоглед съм,но не нося очила,затова мразя да карам нощем:furious::furious:

gigi
13-03-2009, 11:21
От много години всичките ми коли или са с перде отзад или затъмнявам джама, лятото по не се пържа а нощно време ме боли за тия отзад. А както каза търтея страничните огледала ако са с оригиналните сънкави стъкла не заслепяват. Също така отпред гледам всичките ми фарове да са яки и добре регулирани, тва къси дълги халогенни и кат си виждам добре аз тия отсреща ако ще в космоса да светят :pokey:

Mury
13-03-2009, 11:26
От много години всичките ми коли или са с перде отзад или затъмнявам джама, лятото по не се пържа а нощно време ме боли за тия отзад. А както каза търтея страничните огледала ако са с оригиналните сънкави стъкла не заслепяват. Също така отпред гледам всичките ми фарове да са яки и добре регулирани, тва къси дълги халогенни и кат си виждам добре аз тия отсреща ако ще в космоса да светят :pokey:

Ти па откога почна да разбираш от регулиране на фарове:photo::photo::static::static:

old alfist
13-03-2009, 11:29
Друг вариант е - карате по-бързо и никой не може да ви стигне и съответно освети отзад.

oem
13-03-2009, 11:30
Аз не виждам хубаво само на тъмно,късоглед съм,но не нося очила,затова мразя да карам нощем:furious::furious:

Аз не съм късоглед, но на тъмно и аз не виждам баш. Укокорвам се зверски когато карам нощем и все гледам пред колата и се усещам по някога, че трябва да гледам дълго на пред а не прд колата и ме побиват тръпки даже.

The_Game
13-03-2009, 11:41
Aз пък им щраквам светлините за мъгла и обикновенно или изостават, или след 5-6 секунди се сещат да си върнат дългите. Веднага след това и аз си изключвам светлините за мъгла.

Най скапани са фаровете на Шкодите.Те винаги ме заслепяват ама винаги направо си дърпам главата да не ми свети в очите.

DarkKnight
13-03-2009, 12:26
Не е правилно това със светкавицата защото може да го отнесе някой страничен. И аз си харесвам стоповете за мъгла. Страничните ми огледала не заслепяват, а средното си има ръчка за да не заслепява. Стоповете за мъгла вършат работа като те заслепяват и като са ти се лепнали плътно :)

gigi
13-03-2009, 12:29
Ти па откога почна да разбираш от регулиране на фарове:photo::photo::static::static:

Па аз от краи време си ги регулирам на улицата и знам как трябва да са. Никои не ми присветка а аз виждам перфектно:mrgreen:

morfius
13-03-2009, 12:33

Не личи да са сменяни страничните но си заслепяват ... а имам грозния навик от ладюхите да карам с едно старо руско огледало - панорамно - то няма тая екстра многослойно отразяване.
Та окьоравителите яко ми бъркат в здравето... ама от тоя номер с фотосветкавицата имам едни спомени... някои хора ядоха бая бой за подобна изгъзица преди 10 - 15 години.
По-скоро се замислям за 2 верига във задните фарове за мъгла и яки диоди от тия за дневни светлини.

Mury
13-03-2009, 12:42
Па аз от краи време си ги регулирам на улицата и знам как трябва да са. Никои не ми присветка а аз виждам перфектно:mrgreen:

Ох тиквооооооооо:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

fred
13-03-2009, 13:12
Не личи да са сменяни страничните но си заслепяват ... а имам грозния навик от ладюхите да карам с едно старо руско огледало - панорамно - то няма тая екстра многослойно отразяване.
Та окьоравителите яко ми бъркат в здравето... ама от тоя номер с фотосветкавицата имам едни спомени... някои хора ядоха бая бой за подобна изгъзица преди 10 - 15 години.
По-скоро се замислям за 2 верига във задните фарове за мъгла и яки диоди от тия за дневни светлини.

А и аз много обичам панорамните и си тряснах едно веднага, ама пък го местя с лостчеко, ако заслепява

morfius
13-03-2009, 14:12
И аз така - свалил съм го в долно положение на лоста и го вдигам нагоре при заслепяване - отрязвам долния край до средата на задния прозорец така.

detelazurno
13-03-2009, 15:05
Добре де, не претендирам, че знам на 100% какво е правил предишния собственик, но ми се струва, че страничните ми са оригинални. Леко синкави са стъклата. Такива ли са пирнципно? Защото ако е вярно това, че не заслепяват....не знам. Или аз съм с прекално чувствителни очи или си заслепяват. Особено когато спре нещо по-високо зад мен, което фаровете са му на нивото на огледалата ми....само се чудя на къде да се завъртя. А някой горе спомена да караме бързо та да не ни заслепяват. Та колега, то врно има бързи алфи ама тия дето са с една идея пред скоростта на светлината са още само във фантазиите ни ;)

SFINKS
13-03-2009, 15:49

не е вярно това ,оригинални не оригинални се си заслепяват .
Особенно ако зад теб кара млад алфист с ксинонъ
Електрохроматичните също макар и по малко

DerMeister
13-03-2009, 15:55
не е вярно това ,оригинални не оригинални се си заслепяват .
Особенно ако зад теб кара млад алфист с ксинонъ
Електрохроматичните също макар и по малко
Също яко заслепяват джипове и бусове като карат зад теб. При това положение обаче няма кво да се прави... :pokey:

andreti
13-03-2009, 15:59
затъмняваш задното стъкло колега и проблемът ти изчезва !!! И ако пак ти пречи просто отразюваш му фаровете със страничното огледало и му ива бързо но акъла

Mind_Control
13-03-2009, 16:25
Не е правилно това със светкавицата защото може да го отнесе някой страничен. И аз си харесвам стоповете за мъгла. Страничните ми огледала не заслепяват, а средното си има ръчка за да не заслепява. Стоповете за мъгла вършат работа като те заслепяват и като са ти се лепнали плътно :)

Е вие пък я изкарахте тая светкавица някаква супер силна.. Според мен изобщо няма да заслепи шофьора зад теб, на фона на това, че фаровете му я осветяват много по- силно и е на много повече от 2 метра зад твойта кола. С други думи метода със светкавицата е много неефективен, граничещ но 0.. единственото, което може да постигнеш е той да си задава въпроса- тоя отпред що ли ме снима?

galinves71
13-03-2009, 16:38
десен мигач,онзи те изпреварва и ти си на ход ама вдигни до края фаровете че да му запалиш космите в ушите.

Balagan
13-03-2009, 16:49
Аз пък си махнах нацяло огледалото за обратно виждане(т.е. исках да го махам ама то слънцето ми направи услуга и го разлепи) и сега нямам ядове :) за кфо ми е да гледам кой ми е зад гъзъ страничните огледала си ми вършат перфектно ралта и на дълъг път и сичко :) :hvala:

nblagoev
13-03-2009, 17:15
Аз имам едно приятелче, което им разказва играта на такива...
Ако зад него някой му свети на дълги - включва аварийни, или допълнителните за мъгла и така по няколко пъти...
Ако е идващ срещу него - пресветва му няколко пъти...
Ако не се усетят навреме вади един голям фар, който си държи до седалката, вади го през прозореца и им вади очите...е много бързо се сещат защо им е пресветвал преди това....
:evil::evil::evil:

Оги
13-03-2009, 17:50
Аз още от както имах ладата си прявя фаровете на всички коли ,така че като присветна и им пари на очите , а късите са ми нормални почти но дългите можеш яйца да си печеш на тях.

tipo1960
13-03-2009, 18:23
Аз още от както имах ладата си прявя фаровете на всички коли ,така че като присветна и им пари на очите , а късите са ми нормални почти но дългите можеш яйца да си печеш на тях.Не ти ли се топят фасонките.

detelazurno
13-03-2009, 19:26
С тая светкавиця нищо нямя да направиш колега. Масовите, които се монтират по фотоапаратчетата са слаба работа. Ако искаш да им е гадно ти трябва яка свекавица с flash extender (виж снимката) Светкавицата принципно дава разсеяна светлина. Това чудо я събира в един сноп и освен, че използваш цялата светлина в една точка е и доста далекобойно :sniping: Да речем, че захранването ще се измисли лесно, но се замисли дали има смисъл от толкова пари (защото не е никак евтино, а и extender малко трудно се намира) за нещо, което няма кой знае какъв смисъл от него. Много по-удачно е предложението за як фенер (има по 1 000 000 кандела, които си имат и зарядно за кола и всичко) и да си светиш на където искаш с него :)

Оги
14-03-2009, 17:57
Не ти ли се топят фасонките.

Като се преправи инсталацията на фаровете и се сложат допълнителни релета нема никви ядове.
Ладата 3г. я карах така.
Еспейса от 2г. е така
За алфата се не остава време , но скоро и тя ще е така.
До сега не съм имал никога ядове , след като си преправя инсталацията , а светят така че този пред мене спокойно може да кара на моите фарове , ако пусна дълги.:boxing:

ФЕРАРИСТ
14-03-2009, 18:08
Само да ми стане колицата, и такова лечение ще има за секи дето се държи некултурно зад мен......към това с флейм кита, моем да прибавим дим и масло.....може да звуча брутално, но ич не ми дреме, тоя отзад понякога може да е много по голяма опасност от тоя отпред......

marian2784
15-03-2009, 03:45
не знам защо ги слагат огледалата за задно виждане тия италянци като по техни осмотрения(взел съм книжка в италия и ми е преподавано от италянци)не те интересува този отзад само този отпред и отстрани,на кръстовище;
дори когато паркираш на заден гледаш назад обърнат,не в огледалата.тях ги обхошдаш бегло.Това са думи на инструкторите ми,добре че в бг си карах от време на време че да знам туй онуй

Pebles
16-03-2009, 02:31
С тая светкавиця нищо нямя да направиш колега. Масовите, които се монтират по ...............
Ша отрепеш човекУ зад теб с тая светкавица... :)

Има и друг лек,когато те заслепяват....Оставяш си лампичката в купето да ти свети и нямаш никви ядове ношно време с фаровете зад теб,пред теб..............

Kostadin`
17-03-2009, 23:44
Ша отрепеш човекУ зад теб с тая светкавица... :)

Има и друг лек,когато те заслепяват....Оставяш си лампичката в купето да ти свети и нямаш никви ядове ношно време с фаровете зад теб,пред теб..............
при мене такива работи нема братче,пускам го да ме изпревари и му разказвам играта