Log in

View Full Version : за смяна ли са ми накладките

kalo_g
05-01-2006, 22:47
мисля , че моите са за смяна щото ми свети лампат все едно не съм си пуснал ръчната

gigi
06-01-2006, 00:11
мисля , че моите са за смяна щото ми свети лампат все едно не съм си пуснал ръчната
тази лампа свети когато нивото на спирачна течност е ниско. Ако накладките са си с датчик ще сжети една подобна а ако не мойе да е и от накладки влезнало повече течност като са износени или ти изтича

alfatras
06-01-2006, 08:26
колега погледни си също хидражличната течност-на мене ми светеше заради ниско ниво на хидравличното масло-явно са с един датчик с спирачната течност

martin145
06-01-2006, 18:39
и на мен веднъж ми светна индикатора за спирачната течност, малко след това загубих съединителя :) беше избило уплътнение на хидравличната помпа. като за начало долей си спирачната течност и ако в следващите няколко дена си запази нивото значи нямаш изтичане. иначе индикатора за накладките е същия като този за спирачната течност, само без удивителния знак... така мисля

kalo_g
06-01-2006, 21:50
имам спирачна течност ,но казанчето се оказа пукнато горе до капачката ,неми губи течност ,но ако го сменя незнам как после да обазваздоша и спирачките и съидинителчя

Dodo 155
07-01-2006, 15:01
имам спирачна течност ,но казанчето се оказа пукнато горе до капачката ,неми губи течност ,но ако го сменя незнам как после да обазваздоша и спирачките и съидинителчя
Може и да не се наложи да обезвъздушаваш :roll:
Изтегли течността със спринцовка и го подмени. Не натискай спирачката, докато сменяш казанчето. Сложи новото, долей с течност и виж как е :wink:
Ако има нужда ще трябва да обезвъздушиш като спазваш следната последователност - предно дясно -> предно ляво -> задно дясно -> задно ляво и накрая се връщаш на предно дясно. Няма да имаш много проблеми, защото няма да е засмукала много въздух.
Съединителя се обезвъздушава от горната помпа (май там беше винтила :roll: ).
Обезвъздушаването става от 2 души: 1 помпа и задържа, другият седи на колелото и действа :wink:

gigi
07-01-2006, 18:11
[quote="kalo_g":8gksq26a]имам спирачна течност ,но казанчето се оказа пукнато горе до капачката ,неми губи течност ,но ако го сменя незнам как после да обазваздоша и спирачките и съидинителчя
Може и да не се наложи да обезвъздушаваш :roll:
Изтегли течността със спринцовка и го подмени. Не натискай спирачката, докато сменяш казанчето. Сложи новото, долей с течност и виж как е :wink:
Ако има нужда ще трябва да обезвъздушиш като спазваш следната последователност - предно дясно -> предно ляво -> задно дясно -> задно ляво и накрая се връщаш на предно дясно. Няма да имаш много проблеми, защото няма да е засмукала много въздух.
Съединителя се обезвъздушава от горната помпа (май там беше винтила :roll: ).
Обезвъздушаването става от 2 души: 1 помпа и задържа, другият седи на колелото и действа :wink:[/quote:8gksq26a]
Да но за съединитела зависи на мойта например се обезвъздушава от долната помпа а на 155 найстина е от грната но не на всички е така знам ли ги

kalo_g
08-01-2006, 00:53
Благодаря , мятам я па каквото стане