View Full Version : бензинов клапан
как се сменя и кадесе намира този бензинов клапан
А изобщо за какъв бензинов клапан иде реч?
Предполагам иде реч за регулаторът за налягането на бензина !
Каква е колата тс или боксер ?
През него мината маркъчя за бензина а отгоре му има закачено маркуче за вакум който излиза от блока на двигателя проследи него и ще го откриеш !
С времето тая клапа която се контролира от вакума се прецаква и почва да излиза бензин отнея ! За да провериш дали е презакан тоя регулатор смени ваком маркучето със силиконово прозрачно "за рибки" и като запалиш гледай дали излиза бензин от регулатора !
Предполагам иде реч за регулаторът за налягането на бензина !
Каква е колата тс или боксер ?
През него мината маркъчя за бензина а отгоре му има закачено маркуче за вакум който излиза от блока на двигателя проследи него и ще го откриеш !
С времето тая клапа която се контролира от вакума се прецаква и почва да излиза бензин отнея ! За да провериш дали е презакан тоя регулатор смени ваком маркучето със силиконово прозрачно "за рибки" и като запалиш гледай дали излиза бензин от регулатора !
значе двигатела е боксер и каде се намира този регулатор е само до блока или не а ако отстраня този вакум това проблем лие или не
естествено че ще бъде проблем. колата ти няма да тръгне по добре. ако искаш още вървеж - чип.
естествено че ще бъде проблем. колата ти няма да тръгне по добре. ако искаш още вървеж - чип.
значе мога да сменя клапана за налягането и без да махам този вакум такали а можели някои дами обесни каде по точно се намира от доло на двигатела и ли някаде отгоре защото цял слетобет го тарся и немога даго намеря
абе приятел, вакума служи да управлява тоя регулатор и той самия да променя налягането в бензиновите рейки в зависимост от работата на двигателя. защо искаш да го сменяш.
абе приятел, вакума служи да управлява тоя регулатор и той самия да променя налягането в бензиновите рейки в зависимост от работата на двигателя. защо искаш да го сменяш.
защото моят клапан е прецакан и трябва даго сменям а незнам дали този вакум се маха но щом несе маха няма даго махам затова питах
Охх колега колега ич не ти е ясна работата , кой ти каза ,че неработи твоя регулатор?
Аз ти казах как да го провериш чети внимателно отначялото и мисли малко !
Вакумът иде от блока и се предава посредством маркуч ,не е някакво устройство което се наричя вакум :) !
Охх колега колега ич не ти е ясна работата , кой ти каза ,че неработи твоя регулатор?
Аз ти казах как да го провериш чети внимателно отначялото и мисли малко !
Вакумът иде от блока и се предава посредством маркуч ,не е някакво устройство което се наричя вакум :) !
колега аз ако знаех за какво става вапрос нямаше да питам никого и изобщо нямаше дасе занимавам с форуми.Аз маи го намерих ама несам сигорен далие то
ми то и аз си търся ама за сега ми казват цени около 100лв, но няма в наличност. ти как разбра че е прецакан твоя.
ми то и аз си търся ама за сега ми казват цени около 100лв, но няма в наличност. ти как разбра че е прецакан твоя.
майсторами каза и че смяната е 30 лв ако е лесно дасиго сменя и сам да спестя 30 кинта затова разпитвам
сменя се за минута само с отверка. май е хубаво да смениш майстора или поне да кажеш какъв ти е проблема.
сменя се за минута само с отверка. май е хубаво да смениш майстора или поне да кажеш какъв ти е проблема.
проблема е този клапан защото беше целия набухан с боклуци от резорвара и прекъсваше колата
ако се е задръстил клапана,което е почти невъзможно, ще ти се повиши налягането в горивните рейки, от което няма да ти прекъсва колата, а по-скоро ще ти се повиши разхода. ако е имало боклуци, е много по-вероятно да ти се набият в инжекторите и от това да ти прекъсва. налягането в рейката мерихте ли го.
ако се е задръстил клапана,което е почти невъзможно, ще ти се повиши налягането в горивните рейки, от което няма да ти прекъсва колата, а по-скоро ще ти се повиши разхода. ако е имало боклуци, е много по-вероятно да ти се набият в инжекторите и от това да ти прекъсва. налягането в рейката мерихте ли го.
не направо всичко сменях защото в бензиновия вилтар имах 2-ва пръста кал а в ризорвара да не говоря.Налягането на инжекторите бяха добре ама слет катоги вадиха и почистваха
пак нищо не каза. колко го измерихте това налягане. ако е м/у 2,5-3 бара значи регулатора работи..
пак нищо не каза. колко го измерихте това налягане. ако е м/у 2,5-3 бара значи регулатора работи..
тои регулатора работи даже всичко си работи дори не прекасва ама аз искам даго сменя защото тои вече е сигорно леш и затова искам дасие нов и грешката мие че ме нямаше катого слагаха даго вида кадесе намира и сега го тарся още даго сменям иначе налягането на помпата и реголатора е 3 бара всичко си е в нормите.
ей го къде е
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=29032
на снимките се вижда. пластината се издърпва и регулатора излиза нагоре. като си купиш, кажи какви пари е. и като го вадиш, внимавай щото ще има налягане и ще изтече малко бензин, така че никакъв огън и цигари...
ей го къде е
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=29032
на снимките се вижда. пластината се издърпва и регулатора излиза нагоре. като си купиш, кажи какви пари е. и като го вадиш, внимавай щото ще има налягане и ще изтече малко бензин, така че никакъв огън и цигари...
калпана е 70лв само трява даго сменя