Log in

View Full Version : Моля помогнете ми искат да ми пипат компютъра

sevens
14-03-2009, 22:04
Здравейте, до понеделник трябва да съм наясно къде е комутатора и дали се сменя.
Имам Alfa 146 TS 1.4 98г.
до вчера бях на Елкон, заболя ме главата, като човека каза изгърмяли са ти 2 бобини, и трябва да си смениш свщите.така ходих купих си 2 бобини за 250лв. EPS свещи некупих че ми искаха майка си и баща си 360лв. NGK. Сега колата е с две нови бобини следва пак Елкон човека се оказа точен като ми каза поне това /забравих да пиша че съм жена :innocent:/ почна да проследява от ляво на дясно и се спира на 3-тата бобина и казва тази неработи, а като погледнеш реално 1-3 нови бобини, 2-4 стари, само че са ОК, после ми казва комутатора ти небачкаааа :dunno: направо почнах да мигам на парцали викам :shocking: му какво е туй той вика или е отделно или е в ECU-то, много почна да ме съмнява тази работа като чух ECU-то. от много хора съм чувала че доста си патят като почнат да им бутат компютрите. моля помогнете, ако наистина трябва да се пипа компа да знам поне цял ден да вися при него, че ще ми иска около 120 кинта за поправка :gruebel:

пс: забравих да кажа че съм от Варна и елконаджията се намира до пицария селена 2-ри корпус на ВИНС-а :baby:

RaIDeR
14-03-2009, 22:47
Здравей колежке неказа какво и е на колата защо я водиш изобщо на елкон ?
В общи приказки има тема телефони за взаимопомощ виж там някой колега ще се отзове да ти каже със сигурност дали не ти работят бобините ! Ама мен лично нещо ме съмнява тоя твой елконджия ! Комутаторът на тс ите мисля че си е в котията на компа ,той подава 12 в ток на бубините в точно определен момент а те отсвоя страна го обръщат в високо напрежение !

mochko1
14-03-2009, 22:52
Колежке отиди в Киров Бош срещу Метро там ще ти помогнат. Мога да ти дам телефон за да си запазиш час. Ще ти го пратя на лично съобщение :)

sevens
14-03-2009, 22:56
уффф много съм зле :sad2:, колата ми я купиха преди месец, вървеше добре. преди два дена нещо почна да ми харчи доста преди ако е харчила на 60км. за 10лв. то до вчера на обяд ми харчеше 30км. за 10лв. :grandpa: и почна да пуфка не паткаше а само леко пуфкане, помислих си че е свещи или кабели, отидох на елкона и човека почна да ми гледа колата. отвори капака почна да маха бобини, и по едно време ми вика виж какво става вътре. и какво да видя вода в бобините и свещите :gruebel:, почна да ги зачиства и да ги оправя и оттам всичко останало което съм писала по горе

mochko1
14-03-2009, 23:22
И аз имах същият проблем ,даже мотора работеше на 3 цилиндъра. Смених гарнитурата на капака на главата и свещите ,и всичко сега е ок. Но трябва да ти направят свястна диагностика ,щото може и други проблеми да има.

RaIDeR
15-03-2009, 00:51
Значи колежке ако не ти работят добре бобините колата няма да има мощонст ,обади се на някой колега да дойде да я види ,че тея майстори наще само гледат парите да ти земат ,а проблема си остава ,че в някой случяи даже и се увеличява !

DiabL0
15-03-2009, 01:03
И аз силно подкрепям колегата които каза да отидеш в Киров Бош с/у Метро при Галин!!!

В кайна сметка няма да ти навреди второ мнение !! а и според мен Гальо е много много точен !!

А иначе можеш да оставиш едно телефонче за контакт, и някои колега от града може да дойде да погледне колета, все пак утре е неделя ;)

sevens
15-03-2009, 09:15
благодаря ви много и утре отивам в киров бош

Mury
15-03-2009, 12:36
Здравейте, до понеделник трябва да съм наясно къде е комутатора и дали се сменя.
Имам Alfa 146 TS 1.4 98г.
до вчера бях на Елкон, заболя ме главата, като човека каза изгърмяли са ти 2 бобини, и трябва да си смениш свщите.така ходих купих си 2 бобини за 250лв. EPS свещи некупих че ми искаха майка си и баща си 360лв. NGK. Сега колата е с две нови бобини следва пак Елкон човека се оказа точен като ми каза поне това /забравих да пиша че съм жена :innocent:/ почна да проследява от ляво на дясно и се спира на 3-тата бобина и казва тази неработи, а като погледнеш реално 1-3 нови бобини, 2-4 стари, само че са ОК, после ми казва комутатора ти небачкаааа :dunno: направо почнах да мигам на парцали викам :shocking: му какво е туй той вика или е отделно или е в ECU-то, много почна да ме съмнява тази работа като чух ECU-то. от много хора съм чувала че доста си патят като почнат да им бутат компютрите. моля помогнете, ако наистина трябва да се пипа компа да знам поне цял ден да вися при него, че ще ми иска около 120 кинта за поправка :gruebel:

пс: забравих да кажа че съм от Варна и елконаджията се намира до пицария селена 2-ри корпус на ВИНС-а :baby:

Мила я вземи смени сервиза,май ще е най-добре,нека колегите от Варна да кажат къде да отидеш:smoke::smoke:

DiabL0
15-03-2009, 12:58
благодаря ви много и утре отивам в киров бош

Днес ме съмнява да работят ;) но в понеделник може да отидеш :)

sevens
15-03-2009, 16:37
е да де за понеделник :D

Ferno
16-03-2009, 10:28
На нас тази част от града ни е като втори дом :D

NATAN
12-04-2009, 13:45
Колеги помагайте, гори ми бобината на 1 цилиндър и не мога да разбера къде е проблема. Майсторите не са единодушни в мненията си. Ту свещите не са в час, ту проблем с кабели или комутатор. От Варна съм така че ако някой има идеи да ми напише телефон или да ми звънне 0899804631

Bobo
12-04-2009, 21:58
Колеги помагайте, гори ми бобината на 1 цилиндър и не мога да разбера къде е проблема. Майсторите не са единодушни в мненията си. Ту свещите не са в час, ту проблем с кабели или комутатор. От Варна съм така че ако някой има идеи да ми напише телефон или да ми звънне 0899804631

Скапани свещи или кабели ! Размени лулите и кабелите с друг цилиндър виж кво става;) Ако свещите са ти за смяна просто ги смени !