Log in

View Full Version : Връщат винетките за Банкя и Панчарево

KGB
06-01-2006, 12:35
Връщат винетките за Банкя и Панчарево
ДАНИЕЛА ДИМИТРОВА ТОДОР ВАРЧЕВ

Да се върнат винетките за Банкя, Панчарево, Нови Искър и Кремиковци предвижда Изпълнителна агенция "Пътища", научи "Монитор".
Причината е, че за 2006 г. няма споразумение между пътната агенция и Столична община за премахване на винетките по шосетата, които свързват София с тези райони, обясниха от ИАП.
Знаци за платеното шофиране бяха сложени още в първите дни на 2005 г. През февруари обаче столичните общинари се договориха с агенцията табелите да се преместят извън границите на София.
В сряда от Областното пътно управление са изпратили факс до Столична община, че от следващия ден спират да се грижат за снегопочистването на пътищата от София до въпросните селища. Искат да спрат заради винетките, обясни и зам.-кметът по екологията Милор Михайлов пред "Монитор".
Ден преди Нова година в кметството пристигнал от агенцията проект на споразумителен протокол, с който се разпределят шосета, които се чистят от областното пътно управление и от кметство. Общинарите обаче отказали да подпишат протокола, тъй като им се прехвърляла сериозна част от улиците, които досега били ангажимент на държавата, обясниха от "Московска" 33.
Не сме в състояние едновременно да чистим снега и да поддържаме шосетата и в същото време хората да не ползват винетки. Ако общината се заеме с поддръжката на тези шосета, тогава винетките ще отпаднат, коментираха пък от пътната агенция.
Вчера Михайлов се е договорил със зам.- министъра по строителството Димчо Михалевски за отсрочка до 15 януари.
Ще продължим да преговаряме, законодателят не се произнесъл по добър начин за винетките, каза зам.-кметът Цветан Цватанов, който е и.д. градоначалник докато Бойко Борисов е в отпуск. Щяло да се наложи да се слагат винетки и на автобусите на градския транспорт, което щяло да струва на София 300 000 лева. Ще се плаща и за колите на концесионерите по чистота и на "Пътища и съоръжения".
Не е редно хората, които живеят например в Банкя да плащат винетки, за да ходят на работа в София. Това са жители на столицата, недоволства и Милор Михайлов.

Източник в-к Монитор

Lucky
06-01-2006, 12:58
Е то сигурно ще поискат и за Бояна Симеоново Драгалевци.
Щот и те са след окловръстното :screwy: :screwy:

kekc
06-01-2006, 13:48
Ясно е че спорят общини и държава за пътищата, но да искат винетка по път, по който върви ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ???
Тия са се смахнали съвсем :screwy:

Gogata
06-01-2006, 13:52
да искат ама поне да има защо :evil: Ако поне половината от парите,които взимат за винетките отиват по предназначение пътищата нямаше да са в това състояние!!

kris11
06-01-2006, 19:39
Да бе, ана я си купи от Шел с Евро карта !! Не става Само кеш.
Щото са ме завързали там от фирмата :(

georgyg
06-01-2006, 20:52
Тези са невероятни нещастници. Това е поредния абсурд, а Бойко Борисов ме е съгражданин!!!!!!!!!!! Абе идиоти.
Те и миналата година ги пернаха, ама аз говорих с нашите катаджии и те казаха, че няма да ги проверяват.
Ще видеме де!!!

valjo
06-01-2006, 21:10
абе незнам, аз мисля че пътищата, които се поддържат от ИАП
са в много по-добро състояние от тези, които поддържа която и да е община!!!
всички знаем пътя до Бургас, като влезеш в населено място се почва с дупките !!!

аз мисля че е по добре да има винетки, но пътя да е поне здрав и сравнително почистен ....

gigi
07-01-2006, 00:11
абе незнам, аз мисля че пътищата, които се поддържат от ИАП
са в много по-добро състояние от тези, които поддържа която и да е община!!!
всички знаем пътя до Бургас, като влезеш в населено място се почва с дупките !!!

аз мисля че е по добре да има винетки, но пътя да е поне здрав и сравнително почистен ....
Някой от главните пътища найстина са добре, но я отиди към Банско или Кюстендил, мини за Враца през петрохан и т.н
Аз също съм навит да има винетки обаче ако не ме е страх дали всеки момент няма да си остава картера някъде, а от 80% пътната мрежа това е съвсем възможно. :evil:

Dodo 155
07-01-2006, 13:18
Повози се от София до Перник :wink: Е за това трасе ще трябва да платят на всеки шофьор поне по 1 ремонт :idea:
Незнам кой трябва да го стопанисва, ама такива дупки много отдавна не бях виждал :shock: :shock: :shock:
Същото се отнася за южната дъга на околовръстното :evil: :evil:
Бате Бойко ще трябва да направи завод за асвалт, а не за преработване на боклуците и да впрегне поне 10 хил. мангали да полагат Хасвалт :idea:

KGB
07-01-2006, 16:20
туко що се връщам от Пловдив...магистратала е в плачевно състояние...на много места на новият асфалт вече има дупки и то доста...повечето са от тези малките гадните, колкото да ти влезне гумата и да се утрепеш.

Абре нямам думи...

Dodo 155
07-01-2006, 22:43
туко що се връщам от Пловдив...магистратала е в плачевно състояние...на много места на новият асфалт вече има дупки и то доста...повечето са от тези малките гадните, колкото да ти влезне гумата и да се утрепеш.

Абре нямам думи...
Сега след снега май ще зейнат още повече :shock: :shock:
Днес замалко да се утрепя на пътя за любимият град Перник :wazuuup: Нямам нищо против колегите, които живеят там, ама град с по-разбити улици няма в БГ, поне за сега :roll: Къде ли не бях през последните 6-7 месеца, но такова чудо няма :shock: Явно местната управа (община и кметство) не им пука въобще :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
Снощният сняг го чистиха днес :idea:

Незнам какво ще става, ама ако трябва за всеки сантиметър ще плащам винетка, само и само да се кара по равен асвалт :idea:

KGB
07-01-2006, 23:36
равен асвалт :idea:

Кво е това бре колега :roll: аз такова чудо не съм въждал в БГ...

Както казва един колега, като стигнеш от София до Дупница и си слагаш Х на колата.

stefi
07-01-2006, 23:51
Повози се от София до Перник :wink: Е за това трасе ще трябва да платят на всеки шофьор поне по 1 ремонт :idea:
Незнам кой трябва да го стопанисва, ама такива дупки много отдавна не бях виждал :shock: :shock: :shock:
Същото се отнася за южната дъга на околовръстното :evil: :evil:
Бате Бойко ще трябва да направи завод за асвалт, а не за преработване на боклуците и да впрегне поне 10 хил. мангали да полагат Хасвалт :idea: А аз какво да кажа всеки ден Перник-София(няколко пъти изправям джанта, скъсана нова гума в рамките на един месец,ю и на всиякото отгоре и съм с платени данъци ГО винетки ) :cry:

KGB
08-01-2006, 00:55
Най-тъпото е, че това е вход към така наречената столица...още по-тъпото е, че Перник-София са вече като един град...нещо като мегаполис...

Но този път там е така от 16години...това е олигофрения...винетки-минетки...ако почна да спувам няма да спря.

KGB
08-01-2006, 02:02
http://www.monitor.bg/bulgaria/article? ... 20&eid=588 (http://www.monitor.bg/bulgaria/article?sid=&aid=66238&cid=20&eid=588)

Dodo 155
08-01-2006, 14:32
... А аз какво да кажа всеки ден Перник-София(няколко пъти изправям джанта, скъсана нова гума в рамките на един месец,ю и на всиякото отгоре и съм с платени данъци ГО винетки ) :cry:
Напълно те разбирам :!: Всеки път като мина има поне по 1 кола чийто собственик сменя гума, заради някоя дупка :shock: :shock:
Защо не викаш КАТ да ти правят протокол като скъсаш гума или изкривиш джанта :idea: Ако всеки един скубе застрахователите заради дупките много бързо ще вземат решение и ще го поправят :idea:
Иначе ако си мълчиме ще стане "Кучетата си лаят, а кервани си върви ..." :roll: