Log in

View Full Version : присадки против нагар ?

archangel
17-03-2009, 09:51
Миналата седмица смених гарнитурата на капака и отвътре навсякъде се виждаше доста нагар. Майстора почисти колкото можа от капака но оста още доста.
Колата е карана само със Селения, само че като гледам сервизната книжка италианеца дето я е карал го е сменял на 16-18 000 км. Аз съм сменял 2 пъти масло единия път на 6000 и втория път на 10000.
Доколкото проучух вариантите са три:
1) Да сложа някакво хубаво скъпо масло с присадки (Shell, Castrol, Mobil)
2) Да сложа пак Селения или някакво евтино + някаква присадка за почистване
3) При смяна на маслото да използвам някакъв препарат за почистване от типа - сипваш, работи 10 мин на празен ход и сменяш маслото.

Вариант 2 излиза по скъп от вариант 1.
За 3 вариант с препарата .. разбрах че винаги оставало от дадения препарат в кутията и можело да ми направи голяма беля.

Някой сблъсквал ли се е с подобна дилема ?

dimo
17-03-2009, 10:37
Има писано доста по темата с промиването разтърси се из форума но в повечето случай не е желателно да ползваш добавки по добре промивно масло обаче задължително свали картера и го почисти след подобна процедура за да нямъш проблеми .

VFTI
17-03-2009, 10:49
В Италия карат с хубави масла... а и не е такава мръсотия като тук...16хил км са добре за пробег :) Там често сменят на 20-25хил км което вече е притеснително...

И кой масла нямат присадки?? Няма такива на пазара...Или има ама са корабните :wink: Във всяко масло има присадки за почистване на нагари т.н. детергентни свойства и диспергиращи...Та нали това е в основата на всяко едно масло...Да измива двигателя, да предотвратя натрупване и съответно да има добро мазане...

Моя съвет...Ако си твърдо решил да сложиш селения, то тогава сложи Селения 20К for Alfa Romeo 10w40 полусинтетика...Карай 5-7хил. км...След това още една смяна и след това вече на 10хил. км...И си се радвай на количката... На ЛС мога да ти предложа също масло 10w40 в класът на селения...

Другия вариант е едно сериозно ремонтче на двигателя и после да си сигурен че всичко ще е окей :):)

Остави маслото само да си върши работата, че в противен случай от много почистване незнаеш какви бели можеш да си навлечеш...

Просто не се знае на колко хил. км е двигателя ти и дали няма скоро да роди...(не ти го пожелавам)...За това ти предлагам тези по-евтини варианти...

Това е :):)

detelazurno
18-03-2009, 13:11
.....
Другия вариант е едно сериозно ремонтче на двигателя и после да си сигурен че всичко ще е окей :):)
.....

Е ти къде го прати човека бре?! :notify: Баси драстичните мерки. Все пак става въпрос само за смяна на масло. Според мен най-удачен е варианта с промиването, а после масло сипваш от това, с което колата се е държала най-добре.

Mury
18-03-2009, 13:57
И като се промие мотора,обикновенно става само едно,или ражда или става много по-добре,просто шанса от промиването да се отворят доста луфтове е доста голям

archangel
19-03-2009, 09:51
ами поради риска да роди .. май няма да промивам .. ще сложа някакво скъпо масло, щото явно селенията нещо не го бива срещу нагар.. и дано да стане с масло само

dimo
23-03-2009, 13:38
ами поради риска да роди .. май няма да промивам .. ще сложа някакво скъпо масло, щото явно селенията нещо не го бива срещу нагар.. и дано да стане с масло само

Кой ти ги говори тези неща :tooth:

Mury
23-03-2009, 13:42
Кой ти ги говори тези неща :tooth:

Аз защо,ако искаш мога да ти разкажа за доста ТС-и,които след няколко смени на масло,мотора се измива-и кво-ражда:idea2::idea2::idea2:

dimo
23-03-2009, 13:43
Миналата седмица смених гарнитурата на капака и отвътре навсякъде се виждаше доста нагар. Майстора почисти колкото можа от капака но оста още доста.
Колата е карана само със Селения, само че като гледам сервизната книжка италианеца дето я е карал го е сменял на 16-18 000 км. Аз съм сменял 2 пъти масло единия път на 6000 и втория път на 10000.
Доколкото проучух вариантите са три:
1) Да сложа някакво хубаво скъпо масло с присадки (Shell, Castrol, Mobil)
?
от пред тези трите селения 20 к е за предпочитане или се обади на Венци(VFTI)

dimo
23-03-2009, 13:45
:calc:
Аз защо,ако искаш мога да ти разкажа за доста ТС-и,които след няколко смени на масло,мотора се измива-и кво-ражда:idea2::idea2::idea2:

нямах предвид раждането,а миещите свойства на маслото,че раждат раждат и най често след употреба на добавки за почистване това е.:hvala: