PDA

View Full Version : Алфа Ромео 156 ГТА на газ!!!

digitalundgrd
17-03-2009, 13:57
Вижте на какво попаднах....Алфа ромео 156 ГТА на газ! Просто отначало гледам тия монтират някаква бутилка на мястото на резервната гума и си викам тия сигурно се бъзикат...ахахха Тааа не само у нас явно има практика да се слага на бегачки ГИ...Лично съм бил свидетел на една S-класа (От новите) с Газ...:dunno:

Ето го клипчето : http://www.youtube.com/watch?v=c2y8x7d2kzk&feature=related

Пускам го във връзка с това, че много колеги скачат с думите мани я тая газ ти разваля двигателя....Щом на ГТА слагат ГИ....що пък за мен да е зле да си я карам моята на газ без грам да се замислям за евентуални последствия... :devil:

AntiLuuP
17-03-2009, 14:09
Защо не аз съм виждал Субару Импреса WRC на газ...

Mury
17-03-2009, 14:13
Вижте на какво попаднах....Алфа ромео 156 ГТА на газ! Просто отначало гледам тия монтират някаква бутилка на мястото на резервната гума и си викам тия сигурно се бъзикат...ахахха Тааа не само у нас явно има практика да се слага на бегачки ГИ...Лично съм бил свидетел на една S-класа (От новите) с Газ...:dunno:

Пускам го във връзка с това, че много колеги скачат с думите мани я тая газ ти разваля двигателя....Щом на ГТА слагат ГИ....що пък за мен да е зле да си я карам моята на газ без грам да се замислям за евентуални последствия... :devil:

Ми карай бре,то се виде къде ти отиде мотора:dunno::dunno::dunno:

digitalundgrd
17-03-2009, 14:25
пфф то мотора не отиде от газта...де да беше от това...Колата е карана на газ около 10000км...Много добре знаеш историята (беше много деен в темата...), та не газта ми е сложила някакъв супер дебел биелен лагер и някакъв НЕМАСЛЕН сегмент на мястото на масления...ама карай...Сега след ремонта колата ще се кара на газ и ще си покаже дали газта е проблемна или на някой хора главите....

Mury
17-03-2009, 14:28
пфф то мотора не отиде от газта...де да беше от това...Колата е карана на газ около 10000км...Много добре знаеш историята (беше много деен в темата...), та не газта ми е сложила някакъв супер дебел биелен лагер и някакъв НЕМАСЛЕН сегмент на мястото на масления...ама карай...Сега след ремонта колата ще се кара на газ и ще си покаже дали газта е проблемна или на някой хора главите....
Карай смело:Topic-is-closed-bg:

AntiLuuP
17-03-2009, 14:35
Караш си спокойно на газ единственото нещо което може да ти се пребе са инжекторите ако не е направено ГИ-то като хората иначе няма кво друго ...бившата ми каруца беше карана цял живот на газ и издържа около 500 000км и само карбуратора се беше издухал , ако се преебаваха колите от газта таксиджиите дали щяха да карат на газ... всички щяха да са с печки...

Mury
17-03-2009, 14:36
Темата смятам че е излишна:Topic-is-closed-bg::Topic-is-closed-bg::Topic-is-closed-bg:

VFTI
17-03-2009, 14:41
Твърдо за газста :):)

Иначе това ГТА е просто направено с рекламна цел за някой сервиз за монтаж на АГУ :):)

FreeStyler
17-03-2009, 14:45

Тва са глупаци за мен на такова бижу газ е просто смешно

TS
17-03-2009, 15:12
S8 LGP ......
http://www.youtube.com/watch?v=L-SpRI2vgqs

ФЕРАРИСТ
17-03-2009, 15:30
Като ми мушнат 2.5 му слагам газ и не се замислям даже дали на някой ще му е смешно или не - поне на 10-15 такива коли съм попадал в иБея да се продават, щом в Англия е разпространено, тука какво ми мрънкат ми е все тая.....

sen7
17-03-2009, 17:30
що не направат едно ферари на газ бе деа, че с тоя бензин не мога да го изхраня :)

spe4elist
17-03-2009, 17:41
що не направат едно ферари на газ бе деа, че с тоя бензин не мога да го изхраня :)

От Скудерията обявиха, че на фона на икономиите, които ще правят отборите от Формула 1 на тазгодишния шампионат, Шел ще доставя пропан-бутан на червените кончета ... :devil:

Сори, ама не се стърпях!

пп Макларън пък, щели да икономисват с метан ...

SandoOne
17-03-2009, 17:55
Газта пребва двигатела за 50 000 видех кво значи високи обороти не вървеш прееба се изпаритела и кво икономията е никва караш 10 лева 13 литра и секи месец на ремонт не става :(

Ma7e4k0
17-03-2009, 18:05
Кат няяте пари за бензин и не можете да си изхранвате колите оти си купувате коли дет харчат много? Кат нямаш пари за бензин зимаи некоя печка супер маломощна или една корса 1.1 на метан и тва.....бахти циганията...са половината ще ме уплуете ама много ми дреме....

didod
17-03-2009, 18:06
Аз пък си взех телевизор НЕО и честно казано, не е същия като Сони.

За да влезем в тона на коментарите.

fein86
17-03-2009, 18:08
Абе и аз принципно съм за Алтернативните горива, само че примерно на коли като Рендето ми, 1.4 моно инекцийка 53-4коня и на газ. Минавам 100км. за 5лв., а коли от клас 3литра и нагоре според мен е просто глупаво това изпълнение, щото като си си взел такава кола се очаква да си любител на по екстремно шофиране и малко смешно излиза това с газта, малко си биеш по реномето, че караш "мощна" кола!!! Пък и на коли над 3000кубика една газова не мисля, че ще смъкне разхода толкова много, и е тъпичко според мен!!!

SandoOne
17-03-2009, 18:11
Кат няяте пари за бензин и не можете да си изхранвате колите оти си купувате коли дет харчат много? Кат нямаш пари за бензин зимаи некоя печка супер маломощна или една корса 1.1 на метан и тва.....бахти циганията...са половината ще ме уплуете ама много ми дреме....

Не прав си ама тва се отнаса за хора които им е кеф секи ден да карат аз лично алфата я карам 2 най много 3 пути през седмицата за 20 - 30 км и ме остройва става и за секи ден ма треа да ги праиш 1100 лева на месец поне .......

didod
17-03-2009, 18:30
Факта е, че нормално настроена газова не ти пречи да караш както си искаш. :holiday2:

VFTI
17-03-2009, 18:35
Точно на големите двигатели ИМА смисъл...Не се усеща разликата осезаемо във вървежа защото и 20коня да се изгубят от 300 все тая....

Освен това 30литра х 1.75лв не са като 30лв. х0.75стотинки.... Та това е 30лв. на 100км разлика!

Ето защо хората с 5.0 двигатели не ЕС класи си слагат газ... Защото с техните километражи за 1 месец си спестяват ебати космическите суми....А колата си е същата... Никой не може да каже че газста е вредна докато има коли на по 400-500-600хил км карани на газ! Ама никой...

ФЕРАРИСТ
17-03-2009, 18:46
Газта пребва двигатела за 50 000 видех кво значи високи обороти не вървеш прееба се изпаритела и кво икономията е никва караш 10 лева 13 литра и секи месец на ремонт не става :(
Газта не е за гонене, и за високи да речем добре, но тя ти дава възможноста да избираш - ако ти се кара нормално си караш на газ, ако искаш гонка, превключването става за секунда и си караш на бенз, мен това ме кефи че имаш възможност да избираш, ако газовата е сложина кадърно тя ме може да прецака вървенето на бензин, на тоя филм аз не вярвам.....

Що да те уплуем бре, ти си имаш право на мнение, а ние да не сме съгласни с него......

Mapтo
17-03-2009, 18:56
Точно на големите двигатели ИМА смисъл...Не се усеща разликата осезаемо във вървежа защото и 20коня да се изгубят от 300 все тая....

Освен това 30литра х 1.75лв не са като 30лв. х0.75стотинки.... Та това е 30лв. на 100км разлика!

Ето защо хората с 5.0 двигатели не ЕС класи си слагат газ... Защото с техните километражи за 1 месец си спестяват ебати космическите суми....А колата си е същата... Никой не може да каже че газста е вредна докато има коли на по 400-500-600хил км карани на газ! Ама никой...

Не е така колега....!
Я помисли малко - та тва е все едно да караш болид от F1 и да си мислиш през цялото време колко Газ :lol: /Бензин ще изгори... Тва трябва да си егати "Пилотчето, дето хем иска да кара звяр, хем иска да му е евтино... и кат' те питат в махалата - " Колко ти харчи таз Ламя бре? ... - Ми ... бая" Нали се сещаш?
Тва видео е просто няк'ъв си експеримент..
Самата РЕЗАЧКА Алфа ГТА е превърната в опитно зайче..
За какво ли...? Този култов модел, комуто е ненужна абсолютно всякаква " външна намеса" (Тунинг, гЪзова уредба и т.н.) Който е създаден , да бъде управляван, точно така, какъвто е...!
Никой, няма да си купи кола ако иска да се вози в Най-Ултрабързата резачка и да мисли така "на дребно" , ама никой!
Казано е : " Който има Брада, има и гребенче за нея..."

lubo_red
17-03-2009, 19:13
Не е така колега....!
Я помисли малко - та тва е все едно да караш болид от F1 и да си мислиш през цялото време колко Газ :lol: /Бензин ще изгори... Тва трябва да си егати "Пилотчето, дето хем иска да кара звяр, хем иска да му е евтино... и кат' те питат в махалата - " Колко ти харчи таз Ламя бре? ... - Ми ... бая" Нали се сещаш?
Тва видео е просто няк'ъв си експеримент..
Самата РЕЗАЧКА Алфа ГТА е превърната в опитно зайче..
За какво ли...? Този култов модел, комуто е ненужна абсолютно всякаква " външна намеса" (Тунинг, гЪзова уредба и т.н.) Който е създаден , да бъде управляван, точно така, какъвто е...!
Никой, няма да си купи кола ако иска да се вози в Най-Ултрабързата резачка и да мисли така "на дребно" , ама никой!
Казано е : " Който има Брада, има и гребенче за нея..."
глупаво е да говориш от името на всички по света
богатите,за това са богати,защото знаят как да си харчат парите
бедния човек е "Жив дявол" дай му пари и власт и му гледй сеира:dunno:

fred
17-03-2009, 19:26
:goodnight:Сега да очакваме у нас да се появи ферари с газова уредба, порше и др. такива

digitalundgrd
17-03-2009, 19:29
Това, че някой кара на газ/метан не мисля, че трябва да се срамува от това...Някой от вас общо взето така го изкарахте...Просто всеки си прави сметката на кое колко ще му е изгодно...И аз да си карах Алфата 2 пъти седмично по 5 километра и 1 път годишно да отида на море с нея - е нямаше да сложа газова...При дневен километраж от 80-100км в СОФИЯ почти всеки ден...Айде някой да помисли и да ми каже дали не си заслужава...Пък и повечето тук сме сложили Газови Инжекциони, а не АГУ-та, та да кажете че сме спънали колите с по 50!!!коня...

Друго, което от много време го мисля е това, че всеки лае, че газта била вредна...Има много чисто НОВИ коли, които заводско им е поставен газов инжекцион...(обява за някакъв джип КИА или Рекстън мисля, че гледах във вестника).Защо аджеба ще слагат на нова кола ГИ, ако тя ще прецака двигателя...И това на кола с 5 години гаранция.... Чувал съм, че и доста италиански коли имат опция да излязат със заводски ГИ...! Преди няколко месеца се продаваше една 147-ца 1,6ТС...по думи на собственика беше с фабричен ГИ от Италия...

lubo_red
17-03-2009, 19:36
Това, че някой кара на газ/метан не мисля, че трябва да се срамува от това...Някой от вас общо взето така го изкарахте...Просто всеки си прави сметката на кое колко ще му е изгодно...И аз да си карах Алфата 2 пъти седмично по 5 километра и 1 път годишно да отида на море с нея - е нямаше да сложа газова...При дневен километраж от 80-100км в СОФИЯ почти всеки ден...Айде някой да помисли и да ми каже дали не си заслужава...Пък и повечето тук сме сложили Газови Инжекциони, а не АГУ-та, та да кажете че сме спънали колите с по 50!!!коня...

Друго, което от много време го мисля е това, че всеки лае, че газта била вредна...Има много чисто НОВИ коли, които заводско им е поставен газов инжекцион...(обява за някакъв джип КИА или Рекстън мисля, че гледах във вестника).Защо аджеба ще слагат на нова кола ГИ, ако тя ще прецака двигателя...И това на кола с 5 години гаранция.... Чувал съм, че и доста италиански коли имат опция да излязат със заводски ГИ...! Преди няколко месеца се продаваше една 147-ца 1,6ТС...по думи на собственика беше с фабричен ГИ от Италия...
напълно си прав,ако и аз въртях на ден колкото тебе и аз щях да си сложа,но за 10000км на година
няма смисъл

Furious 155
17-03-2009, 19:38
Пък и повечето тук сме сложили Газови Инжекциони, а не АГУ-та, та да кажете че сме спънали колите с по 50!!!коня...

разликата е точно никаква, щом има изпарител!!! Това дали е ГИ или е обикновенна, щом има изпарител, всичко след него губи смисъл. Има газови уредби, работещи с течна фаза на газта, но там е друго и КПД-то им е по-високо!
Всеки има право да кара на каквото си иска гориво... за всичко се плаща по определен начин!

didod
17-03-2009, 19:40
Погледни от друг ъгъл - за същите пари ще минаваш 13000 км. примерно.
Това за колегата с 10-те хиляди. :)

didod
17-03-2009, 19:43
разликата е точно никаква, щом има изпарител!!! Това дали е ГИ или е обикновенна, щом има изпарител, всичко след него губи смисъл. Има газови уредби, работещи с течна фаза на газта, но там е друго и КПД-то им е по-високо!
Всеки има право да кара на каквото си иска гориво... за всичко се плаща по определен начин!

Бих твърдял, че е доста голяма разликата.
Все едно да кажеш, че карбуратор и инжекцион са едно и също.

Ma7e4k0
17-03-2009, 20:04
Някъде из немското мобиле.де имаше ДЕЛТА ИНТЕГРАЛЕ НА ГАЗ... по дяволите кои си купува тази ЛЕГЕНДА делта интеграле и и слага газова уредба? Според мен много по-удачно е примерно ако имах много пари една кола 3.0 на бензин за кеф и една друга под 2.0 мотор (На метан,газ или дизел няма значение) за да си върша работата :) :notify:

ФЕРАРИСТ
17-03-2009, 20:08
Някъде из немското мобиле.де имаше ДЕЛТА ИНТЕГРАЛЕ НА ГАЗ... по дяволите кои си купува тази ЛЕГЕНДА делта интеграле и и слага газова уредба?
Ми сега че това не се вмества в твойте разбирания, не значи че не става.....аз съм виждал в немска автокъща, тъпа шваба да маже с баданарката спойлер на Ферари, идеше ми да го заритам, но колата си е негова, да си прави каквото иска......

Ma7e4k0
17-03-2009, 20:29
Ми сега че това не се вмества в твойте разбирания, не значи че не става.....аз съм виждал в немска автокъща, тъпа шваба да маже с баданарката спойлер на Ферари, идеше ми да го заритам, но колата си е негова, да си прави каквото иска......

ДА .. прав си .. ако иска и ще строши споилера ма няма да ти го подари :) Негов си е :) Просто според мен е тъпо...по-добре смятай разходите преди да купиш отколкото след това да слагаш газови и тн...

stelt
17-03-2009, 20:30
Май отива на заключване темата :gas:

spe4elist
17-03-2009, 21:23
...Преди няколко месеца се продаваше една 147-ца 1,6ТС...по думи на собственика беше с фабричен ГИ от Италия...

НЯМА такова жувотно!
Няма Алфа да излезе от завода с газ! Тва да не ви е Фолксваген Кади!

Доко
17-03-2009, 23:30
Тука май доста теоретици се изсказват. Някой от вас противниците на пропан бутан да е карал кола над 300 коня на газ ??? Любопитно ми е, че и мнения даже има ............ спъвала се колата - бла бла......:no:

digitalundgrd
18-03-2009, 00:09
НЯМА такова жувотно!
Няма Алфа да излезе от завода с газ! Тва да не ви е Фолксваген Кади!

Пак повтарям! ПО думите на собственика...аз не съм казал, че е така...

За това което писах аз ето сайта :

http://actyon.bg/promo.html

ne0
18-03-2009, 00:12

без да чета темата ще ти кажа че има мъже които ги радва да си пъхат предмети в отверстието .... трчбва ли всички да го правим ?

digitalundgrd
18-03-2009, 00:22
Абсолютно си прав! :) хехе Но в същия тон аз мога да ти кажа , че има мъже които им харесва да си пъхат предмети в отверстието, но пред другите се правят, че това не е така, просто защото ги е срам да си признаят :)

Темата се изроди...смисъла беше съвсем друг :) Пак го обърнахме на спор за газ/бензин/дизел :) Ако някой мод прецени може да заключва...

Tie
18-03-2009, 10:15
Темата е че си биете г*зъ да не сер*те:ranting: Kaто не можете да смогвате на разхода и поддръжката на 1 кола, то тя просто не е за Вас! Ако искаш кола за работа - взимаш печка или няква малолитражка,а не после след 1-2 години или 20 000 км " еми нещо не ще да пали, дюзите са запекли, прекъсва, ама иначе има ГИ - кадърно сложена от велик майстор!"

ФЕРАРИСТ
18-03-2009, 10:29
Предполагам че ако кажа -"Що се морите да прайте тунинг, да си бухате чипове, валове, и прочее неща, ами не спрете да се биете по дупетата да не акате и не си вземете по едно ГТА, 3.2, 2.0Турбо да им платите акциза щото сте големи паралии, и имате рафинерия в задния двор".......и тука ще настане едно масово недоволство дето не ви е работата.......

Tie
18-03-2009, 10:38
Еми защото например съм много повече фен на 2.0 Турбо моторите на ФИАТ :devil:, ок?

П.С. А теб те е срам да си признаеш ли?

VFTI
18-03-2009, 11:05
Става въпрос за пари...Газста се слага на малко коли фабрично, защото няма да има кой да продава бензина и дизела(тука някой може да задълбае за производството, но това е друга тема..)... Не че газста е по-лоша...С нищо не е по-лоша и италианците от край време са правили двигатели които излизат от завода с фабрични газови уредби без значение метан или пропадн бутан... Мислете бе хора...Пари пари пари... Това е...

Иначе моя пример за ЕС500 беше реален...И защо не? При спестяване от 30лв. на 100км. или 300лв. на 1000км. или 3000лв. на 10 000км. я някой да сметне??? При километраж от 50хил км. на година става въпрос за 15 000лв...А за 3 години това са 45 хил лв... И защо тоя бизнесмен да не ги спести тия 45хил лв за 3 години? Та това е 1/3 от стойноста на колата... Както беше казано...На някои не им пука, но други са богати защото знаят как да си управляват парите(като изкл. далаверите) за това не вадете извод за всички хора с пари...

Сега вярно, че не е приятно една легенда или един култув модел да е на газ, но както ви казах това е за реклама :):) Поне според мен...

П.П Обещавам като си купя Мазерати ГТ да не го правя на газ:devil:

Tie
18-03-2009, 11:20
"П.П Обещавам като си купя Мазерати ГТ да не го правя на газ"

Е ти това направи и аз лично ще те :knock: :shoot::-D

Mapтo
18-03-2009, 11:23
П.П Обещавам като си купя Мазерати ГТ да не го правя на газ:devil:[/QUOTE]

Ха така е т'ва е вече приказка!
Кой, каквото ще да прави,
ама за мен тия гЪзови уредби са чисти бомби!:Suicide:

ФЕРАРИСТ
18-03-2009, 11:37
ама за мен тия гЪзови уредби са чисти бомби!:Suicide:
Можем да задълбаем и да видим че бензина е много по опасен в това отношение от газта......Ако някой те халоса отзад е много по вероятно да ти се пръсне пластмасовия рез на бенза, отколкото газовата бутилка......и това е най - малкия довод който мога да изтъкна....

lubo_red
18-03-2009, 11:44
Темата е че си биете г*зъ да не сер*те:ranting: Kaто не можете да смогвате на разхода и поддръжката на 1 кола, то тя просто не е за Вас! Ако искаш кола за работа - взимаш печка или няква малолитражка,а не после след 1-2 години или 20 000 км " еми нещо не ще да пали, дюзите са запекли, прекъсва, ама иначе има ГИ - кадърно сложена от велик майстор!"
леле майко,запушени дюзи-ходи на лекар пич
не давай акъл на хората,какво и защо да карат
някой,да се сеща през последните 5 годнини,някъде да е гърмяла кола на газ а знаете ли,колко коли са на газ в БГ?....доста повече от бензиновите..........

SFINKS
18-03-2009, 11:49
колкото е по голям мотора толкова е по голям смисъла а се сложи газ :holiday2:

viki
18-03-2009, 11:51
Защо го нападате човека?:dunno:
Tie,просто каза,че
кола се купува според възможностите.Не да си вземеш нещо , и в последствие ,всеки възникнал проблем да ти изправя косите"ама то скъпо","ама дай да видя сега от какво да се лиша,че да го оправя"..и т.н.http://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/52226.gif Аз също мисля,че
една колата, не бива да ми натоварва бюджета ,нито да ме притеснява подръжката и .Това е:)

Mury
18-03-2009, 12:13
леле майко,запушени дюзи-ходи на лекар пич
не давай акъл на хората,какво и защо да карат
някой,да се сеща през последните 5 годнини,някъде да е гърмяла кола на газ а знаете ли,колко коли са на газ в БГ?....доста повече от бензиновите..........

За последните 5 години лично съм виждал поне 50 коли,игърмяли от газ,то не беха гръмнали кутиии за филтри,рзпрани колектори,разпрани дебитомери-алелел майко.Даже си спомням един случай с Рено Еспейс на светофара на Св.Наум и Милин камък-човека като чу че гърми нещо тъпото ренде,излезна и отиде на отсрщния тротоара да гледа какво става,е след 20 сек.само се повдигна леко предния капак и колата изгасна:dunno::dunno::dunno:Да не говориме,че ако някой те застигне с бясна скорост отзад,си чао:no::no::no:Никой няма право да казва,кой на какво да кара,но както казаха колегите,който няма възможност да поддържа и да сипва бенз на една Алфа-просто да не си я купува,коли има много с нисък разход.

lubo_red
18-03-2009, 12:22
:no::no::no:Никой няма право да казва,кой на какво да кара,но както казаха колегите,който няма възможност да поддържа и да сипва бенз на една Алфа-просто да не си я купува,коли има много с нисък разход.[/quote]
разсъждаваш като първолак:holiday2:

didod
18-03-2009, 12:32
Малко бъркате възможностите с желанията. Що решавате, че като съм с газ, не мога да си позволя да поддържам колата? Парите пак ги давам толкова за гориво, ама минавам с 50% (минимум) повече километри. Защо пък да не си позволя удоволствието да си се возя в колата повече? Сега земете обвинете и дизел маниаците, че са купили печки само заради цената на нафтата. :notify:

Или иначе казано - аз не се питам 'има ли смисъл да слагам газова, понеже карам по 10000 годишно', а 'защо с тези пари да не мина 15000' .

Mapтo
18-03-2009, 12:35
Почва се яко тъпчене на едно място....
май е време за "Заключ, заключ..."

didod
18-03-2009, 12:36
Като всеки път, ако темата е дизел-бензин или бензин-газ. :holiday2:

Tie
18-03-2009, 12:38
Що да ходя на лекар бе пич? Аз викам ако искаш да си направиме един експеримент - тръгваме по софииските улици и почваме да питаме "бакшовците" на газ дали всичко им бачка на бенз на 6, ок??? Да не излезе после че всяка 3-та кола е с проблем!?!
А щом си ви кефи -карайте си на газ, но не се заблуждавайте че е по-добре за вашите двигатели, освен ако фабрично не са предвидени за това! И какво викаш - тия ми ти цепещи се пластмасови резервоари...:rotfl:

Tie
18-03-2009, 12:46
Добре защо трябва да си намирате извинения за "цицийството" си? Или искате да ме убедите че предпочитате да си карате колите напр. 5 000 км повече, ама "удушени" от мега-хипер-екологичното-високооктаново синьо гориво??? Да ти е*ба и кефа - виж в този случай дизелчо е иделаен за работяга!
Карайте си колите на газ/метан и пр., но само не се опитвайте да ме убедите че да се сложи алтернативно гориво на ГТА, Интеграле, А8, С8,С500 и т.н. и т.н. не е кощунство!!!

spe4elist
18-03-2009, 12:52
Модераторите :sleep::sleep::sleep:

didod
18-03-2009, 12:55
Пак се пробутват лични виждания като факти. И къде някой произвежда двигатели, предназначени за газ? И какво им е специалното?

Tie
18-03-2009, 12:58
Погледни само проиозводствената гама при лекотоварните и пътнически на ФИАТ или ФВ. Иначе челен опит от кола на ГАЗ не мисля да добивам - бензин или дизел, ако не - трамвайчето и те така!

spe4elist
18-03-2009, 13:00
Пак се пробутват лични виждания като факти. И къде някой произвежда двигатели, предназначени за газ? И какво им е специалното?

Мотокар "KOMATSU" с двигател "NISSAN" 2300 cc 53 bhp!!!

Tie
18-03-2009, 13:05
Колегата didod сигурно имаше в предвид при ав-лите, при този тип специализирана техника е ясно че има, и то на доста производители - тук вече е оправдано!

didod
18-03-2009, 13:05
Не ми пробутвайте дизели, преработени за метан. Такъв има и Ивеко. Посочете един бензинов, специално за метан или пропан. И какво е по-различен? А че Фиат фабрично си правят двугоривни автомобили какво общо има с двигателите им?

Tie
18-03-2009, 13:09
А добре, защо тогава не е масово прозиводството на двигатели работещи на газ/метан или дори на такива в комбинация с дизел?
При ФВ мился се водеше 1.6 EcoFuel при Опел 1.6 CNG и т.н.

spe4elist
18-03-2009, 13:20
Колегата didod сигурно имаше в предвид при ав-лите, при този тип специализирана техника е ясно че има, и то на доста производители - тук вече е оправдано!

Тъй, тъй...
Само при специализираната техника е оправдано.
Таксиметрови автомобили, автобуси, строителна техника - ок. Ама семеен автомобил - NO!

Някой, ако знае, да каже:
В кое представителство на дадена марка може да се поръча нов автомобил с екстра "Газова уредба"?

В листите с екстри фигурират:
климатроник, кожен салон, DVD, GPS, ABS, 18 въздушни възглавници и завеси, авт. кутии, парк пилоти, автопилоти, отопляеми седалки с лумбален масаж... и още един тон глезотийки, за които не се сещам в момента.

А, пропуснали са да предложат Газова уредба!

Що ли?

Mury
18-03-2009, 13:23
А добре, защо тогава не е масово прозиводството на двигатели работещи на газ/метан или дори на такива в комбинация с дизел?
При ФВ мился се водеше 1.6 EcoFuel при Опел 1.6 CNG и т.н.

Има и Фиат,Бипауър:Topic-is-closed-bg::Topic-is-closed-bg:Темата за шпореден път ще кажа че е излишна,водят се безмислени спорове,обтягат се отношения и т.н.,което е напълно излишно,всеки си кара на каквото иска,носи си последствията и тва е.Аз лично никога няма да карам на метан/пропан,защото знам какво се е случило с мойта кола заради такова гориво:devil::devil::devil:

didod
18-03-2009, 13:32
Бензиновия без преработки си действа с газ - било метан или пропан. Това е търговско наименование, както при фиат е bifuel или нещо подобно. Просто колата излиза от завода, оборудвана с бутилки и всичко останало. Компютрите вътре са съобразени с работата на двете горива - т.е. един компютър командва всичко, а не отделно за бензин един и за газ един.
Виж сега - нямам намерение да убеждавам някого какво гориво да избере. Не казвам, че бензина или дизела или газта е нещо супер и в пъти по-добро от другите. Исках да ви посоча, че не е задължително евтиното да е скапано. Не отричайте предимствата само защото вие лично не сте съгласни. Аз съм доволен от колата си - вдига 210 независимо от горивото. Колегата ми има пак 164 с друга марка газова, настройва си я сам и лично съм се возил с 200 в продължение на 30 км. по т.н. магистрала 'Тракия'. Аз не мисля, че това е спъната кола. Не отричам, че има и такива обаче. Миналата година минах 15000 км. на бензин. След 12 години само на газ колата не е спряла да върви на бензин. Така че газта автоматично не скапва горивната уредба.
Лично мое мнение - ако си купя нова кола, ще й сложа газова за 5000 лв. Макар в България тази газова вероятно ще издъхне на втората година.
Извинявам се за пространното писане. Нека не се караме за глупости.

Mury
18-03-2009, 13:38
както при фиат е bifuel Bipower:devil:

didod
18-03-2009, 13:41
Добре де, нещо Би- беше. :)

В Италия видях доста такива на метан - бутилки по пода, компютъра беше Марели, ако не се лъжа, управлява едновременно и двете горива. Напълно заводско изпълнение. И си бяха най-обикновени пътнически автомобили, не товарни.

spe4elist
18-03-2009, 13:41
Bipower:devil:

Fiat Marea 1.6 16V 68/76 kW 10/1997-03/2002

didod
18-03-2009, 13:43
Е, това е старо. Сега са други Фиати.

robygas
18-03-2009, 13:45
Я колко тъпотий:Topic-is-closed-bg: на едно място?!?
Само сведение: Хюндай - българия предлагат такава допърнителна екстра за цялата си гама бензинови автомобили и джипове. Като уредбата си е гаранционна и се обслужва към лизинговата схема /както и всички допълнителни екстри предлагани от компанията/. Второ фирмата произвежда и чисто газови автомобили/без бензин/, но те не са подходящи за нашите климатични условия. Да не говориме за Волво и БМВ които имат вече достатъчно опит и разработки за сериино производство.

Tie
18-03-2009, 13:46
Да бе, забравихме ги и Фиат-ите! Това ча вдигаш 210 км/ч е ок, ама за какво време в сранение ако си на бенз? И на мен са ми показвали на 75-ца 2.0 ТС на 2-ра 130 км/ч но причините всички знаем са други!
При градски автобуси, мотокари и пр. работещи в среда с много хора или затворени помещения причината на 1-во място е екология!!!
Пак казвам - карайте с каквото желаете, но МОЛЯ не купувайте ав-л с голям двигател за да го "скопите" после!!!

Mury
18-03-2009, 13:46
Я колко тъпотий:Topic-is-closed-bg: на едно място?!?
Само сведение: Хюндай - българия предлагат такава допърнителна екстра за цялата си гама бензинови автомобили и джипове. Като уредбата си е гаранционна и се обслужва към лизинговата схема /както и всички допълнителни екстри предлагани от компанията/. Второ фирмата произвежда и чисто газови автомобили/без бензин/, но те не са подходящи за нашите климатични условия. Да не говориме за Волво и БМВ които имат вече достатъчно опит и разработки за сериино производство.

Само се молех,човек като теб да не започне да пише че ще стане страшно:devil::devil::devil:

didod
18-03-2009, 13:49
[QUOTE=Tie;440967]Да бе, забравихме ги и Фиат-ите! Това ча вдигаш 210 км/ч е ок, ама за какво време в сранение ако си на бенз? И на мен са ми показвали на 75-ца 2.0 ТС на 2-ра 130 км/ч но причините всички знаем са други!
QUOTE]

Аз точно за време няма да говоря. Първо щото не съм се напъвал, второ моята газова е екзотика и дава малко бонуси по отношение на вървенето. :) То в целия форум тук я има 5 човека с такава, я не. И освен това мощността си е мощност - ако имаш на бензин за 210 и на газ пак толкова - значи и мощността е еднаква. :)

Mury
18-03-2009, 13:51
Ах защо не съм вече модератор:no::no::no:

didod
18-03-2009, 13:55
Спокойно де, спираме вече. :notify:

Tie
18-03-2009, 14:01
И аз така:-)

lubo_red
18-03-2009, 15:19
Що да ходя на лекар бе пич? Аз викам ако искаш да си направиме един експеримент - тръгваме по софииските улици и почваме да питаме "бакшовците" на газ дали всичко им бачка на бенз на 6, ок??? Да не излезе после че всяка 3-та кола е с проблем!?!
А щом си ви кефи -карайте си на газ, но не се заблуждавайте че е по-добре за вашите двигатели, освен ако фабрично не са предвидени за това! И какво викаш - тия ми ти цепещи се пластмасови резервоари...:rotfl:
аз карам на бензин бе пич,защото за момента не ми трябва газ
като питаш бакшишите, дали им работят колите нормално на бензин,ги питай същто дали са сипвали въобште бензин,след като са си сложили газ
баща ми караше такси 10 години-на газ350000
тогава отвориха мотора и имаше само счупени сегменти(това не е от газта)
повечето му колеги въобще не сипват бензин на колите си които са на по4-5 години и вече дори и да запалят на бензин не могат:Topic-is-closed-bg:

Mind_Control
18-03-2009, 15:46
Предполагам че ако кажа -"Що се морите да прайте тунинг, да си бухате чипове, валове, и прочее неща, ами не спрете да се биете по дупетата да не акате и не си вземете по едно ГТА, 3.2, 2.0Турбо да им платите акциза щото сте големи паралии, и имате рафинерия в задния двор".......и тука ще настане едно масово недоволство дето не ви е работата.......

Евала за мнението!! Обаче паралиите дето се обаждаха тука, не го коментираха :rotfl:

Какво се занимавате двулитрови коли да ги правите от 150 коня на 200 и повече, като не ви е по джоба да си купите кола 250 коня, ми не си правете от кола 150, кола 250 коня.. Разбирам да си купите най- мощното нещо предлагано на пазара и да не ви е достатъчно и да искате да го направите още по- мощно, но вашият случай не е такъв.

Просто нямате право да коментирате финансовите възможости на хората каращи на газ! Не това определя дали ще караш на газ или не! Още по- малко имате основание да кажете, че това било гавра..

Ако трябва да си говориме реално, по- добро за момента от електрическия двигател няма- но не виждам състезателни коли с ел. двигатели!! Така, че не ми говорете, бензина е по- добре от газта или газта е по- добре от бензина. Да не говориме, че парният двигател е в пъти по- продуктивен от този с вътрешно горене. Но и парни двигатели не карате нали :)

Просто не искам да окачествявате нас- хората каращи на газ с разни измислени квалификации! Защото ако трябва да си говориме, съм сигурен че взимам много повече пари от доста от хората с бензиновите алфи, дето ги е гнус от газта!

Mury
18-03-2009, 15:51
Просто нямате право да коментирате финансовите възможости на хората каращи на газ! Не това определя дали ще караш на газ или не! Още по- малко имате основание да кажете, че това било гавра..

А кое определя карането на газ,аз смятам че е точно финансовата част,или не съм прав:dunno::dunno:

Mind_Control
18-03-2009, 15:54
А кое определя карането на газ,аз смятам че е точно финансовата част,или не съм прав:dunno::dunno:

Прав си! Но не е защото няма пари, за защото може да си караш по същия начин за много по- малко пари!

Тезата ми е, че освен ако не си милионер, то имаш сметка да си правиш сметката :)

ФЕРАРИСТ
18-03-2009, 16:12
Баси, това е се едно аз да влеза в 145-146 форума и да кажа - Абе вии тука сте ебаси сиромасите че не моете да си купите 156 или ГТВ да се изкефите на возия и прочее, ми суркате тия тапашонки - или пък някой от 159 или Брера да каже подобно за по малките модели - сравнението е абсолютно същото, колкото и различно да звучи, даже ми е неудобно да ползвам нещо такова за пример, щото малко или много пак звучи обидно.....

Mind_Control
18-03-2009, 16:34
Баси, това е се едно аз да влеза в 145-146 форума и да кажа - Абе вии тука сте ебаси сиромасите че не моете да си купите 156 или ГТВ да се изкефите на возия и прочее, ми суркате тия тапашонки - или пък някой от 159 или Брера да каже подобно за по малките модели - сравнението е абсолютно същото, колкото и различно да звучи, даже ми е неудобно да ползвам нещо такова за пример, щото малко или много пак звучи обидно.....

Не ти е точно стравнението, защото аз имам 145-ца на газ, а реално мога да си позволя дори 159-ка (не чисто нова, но на 2-3 години). Обаче аз имам други приоритети, а не да набивам пари в колата си.

Просто престанете да съдите за хората по това каква кола карат и дали е на газ...

ФЕРАРИСТ
18-03-2009, 16:44
Не ти е точно стравнението, защото аз имам 145-ца на газ, а реално мога да си позволя дори 159-ка (не чисто нова, но на 2-3 години). Обаче аз имам други приоритети, а не да набивам пари в колата си.

Просто престанете да съдите за хората по това каква кола карат и дали е на газ...
Знам - а сравнението че щот си сиромах и си си сложил газ точно ли е?

Mind_Control
18-03-2009, 16:53
Знам - а сравнението че щот си сиромах и си си сложил газ точно ли е?

При сега създалата се ситуация, смисъл да караш на бензин няма, лично за мен разбира се. В града където минавам 90% от километрите си така или иначе не мога да се режа било на бензин, газ или нафта. Защо седейки на едно място, колата ми да харчи 2 пъти повече пари? А тия 200 лв дето ги спестявам на месец са ми 2 нощувки в някое спа хотелче във Велинград, защо да ги пилея по софийските задръствания. Всъщност аз не искам да ви убедя да карате на газ :) колкото по- малко хора карат на газ, толкова и цената й ще е по- ниска..

ФЕРАРИСТ
18-03-2009, 16:57
Предполагам си разбрал че аз също карам на газ, и няма нужда да ме убеждаваш в това.....:)

Mind_Control
18-03-2009, 16:59
Предполагам си разбрал че аз също карам на газ, и няма нужда да ме убеждаваш в това.....:)

Да.. знам че сме от една страна :) казвам го на другите това.

VFTI
18-03-2009, 18:46
Какво беше...Който е минал на газ, не се е върнал на друго гориво...

Аз самия бях яко смотан...И толкова отричах газста...Верно и че колата вървеше страхотно и си правех кефа, но многооо пари изгорих в задръстванията на София където с часове изгарях бензина...И както колегата каза...В задръстванията само колоездачите са най-бързи....

Аз лично карам колата си 95% градско...Нямам нужда да е резачка повече... И ме е яд че съм изгорил хиледи левове в бензин вместо да бях си сложил газова и да си спестя...

В момента си карам колата и и се кефя.. 20лв. 240км...Другия вариант е 20лв. 120км...Не благодаря :holiday2:

Та както казах много са хората минали в тъмната страна :gas: ....Аз като тръгна да си сменям автомобила с по нова, кола то пак ще търся бензинова и ще я газифицирам...

И както каза колегата нека повече хора карат на бензин и дизел, че газста да стои евтина :)

digitalundgrd
18-03-2009, 19:04
Колегите Mind_Control и VFTI много правилно го казаха...
Защо си мислите, че сме сложили газ защото нямаме пари...? ПФфф та самия ГИ струва горе долу на половината цената на 145-ци и 146-ци в подфорума ПРОДАВА!!! Поне моят (Бигаз) е толкова...Защо наистина да горя бензин 1,75лв и да седя на място в продължение на часове в Софийските задръствания като същото мога да го правя и на газ за 0,78ст...Дефакто това не е скъперничество, а просто харчене на парите с малко повече мисъл...Разликата от парите пак си ги харчим, но не за гориво, а да речем за собствени нужди ( почивка, кръчма, ресторант итн..)

VFTI
18-03-2009, 19:24
Така е :):)

Аз примена с ЕС класата също го дадох...Що за 45бона мутрата да не си направи едно околосветско ? Или пък да ги даде за благотворителност???

Абе както каза майнда...Нека има повече хора против пропана и метана, че да има ниски цени...

1левче на литър...

Tie
18-03-2009, 20:06
Бях решил да не пиша в тази тема повече, но тук гледам много комплексирани или засегнати колеги са се обадили! Момчета, не е важно колко изкарваме, а колко сме готови да налеем в колите си за да са това което трябва! Това че за много хора тук 200,-лв е непрежалим разход за колата (не че е непосилен) говори само за 1 - скъперничество! Няма начин да ме убедите че е нормално да ваемеш кола като ГТА например и след това да я скопиш с газ! Това за С-класата е очевиден пример за жалката ни реалност - щом купуваш такава кола и тръгваш да пестиш от гориво хич нямаш работа да се занимаваш с такъв клас ав-ли! Какво - ако утре му кажат 3 000,-лв ремонт ще припадне ли? Или ще ореве света колко е скъп ремонта, айде няма нужда - нагледал съм се (личен опит) на такива срамни-смешни гледки!
Няма срам колата ти да е съобразена с финансовите ти възможности, срамно е да се изхвърлиш с някоя над възможностите ти и после да се почнат циагниите по поддръжка, АГУ-та и т.н.!!!
А за професора който пита защо някои хора се занимават да натягат 15-20 годишни коли - пич, заинтересувай се при сериозна заигравка колко може да стигне сумата при такава кола и колко нови коли или 2-3 годишни могат да се купят с тези пари! Тук във форума има не малко професионалисти минали по този път и спокойно могат да ви дадат ориентиорвъчна насока как са цифрите!
VFTI а теб не те разбирам - хем пускаш тема за трансплантация на по-голям мотор в твойта кола, хем боготвориш икономията? За жалост няма начин да станат и 2-те - бърза и икономична!

ФЕРАРИСТ
18-03-2009, 20:17
VFTI а теб не те разбирам - хем пускаш тема за трансплантация на по-голям мотор в твойта кола, хем боготвориш икономията? За жалост няма начин да станат и 2-те - бърза и икономична!
Нямало да стане - ми мое и да не стане, ама това не значи че не трябва да се опитва да намира баланса между двата термина......

spe4elist
18-03-2009, 20:31
@ФЕРАРИСТ
Колега, за тез 33 години, не разбра ли, че няма баланс между хубу и ефтину...
Или е хубу, или е ефтину - средно положение няма...

пс Както и безплатен обяд...

`ко ма разбирате к`во искам да кажа...

ФЕРАРИСТ
18-03-2009, 20:35
@ФЕРАРИСТ
Или е хубу, или е ефтину - средно положение няма...

пс Както и безплатен обяд...

`ко ма разбирате к`во искам да кажа...
Ми за мен има - въпрос на настройка, вкус, виждане и гледна точка.....Аз имам Алфа 156 - това е хубаво......аз я карам на газ - това е евтино.....това че този факт не е по нечии вкус, разминава се с нечие виждане, и е различна гледна точка от вижданията на друг, е нещо с което аз с лекота мога да живея.....

SandoOne
18-03-2009, 20:39
Нема смисъл да се караме КУПУВАМЕ АЛФИ ТЕ ХАРЧАТ ТЕ СА БЪРЗИ И ЯРОСТНИ като не искаш бърза малки има аз лично на газ повече няма да карам едва не умрях на път за девин в завой заради испаритела никога повече има бензин има дизел . Колите са направени за бензин и дизел пропан бутан който иска да слага ваше виждне казали са го НЕ СЪМ ДОСТАТЪЧНО БОГАТ ДА СИ КУПВАМ ЕВТИНИ НЕЩА ....

fnt
18-03-2009, 20:58
@ФЕРАРИСТ

Има и това е дизел :rotfl:
Който на каквото му е кеф да кара. :notify: Само не се заяждайте :dunno:

spe4elist
18-03-2009, 21:05
Има и това е дизел :rotfl:
`Че ко му е хубуто на дизела :devil:

Който на каквото му е кеф да кара. :notify: Само не се заяждайте :dunno:

Не се заяждаме, само се чешем езиците (пръстите).
Нито някой ще ме накара да сложа газ (или да я сменя с нафта), нито пък някой ще се съобрази с мойте виждания по въпроса ... В момента провеждаме спора за яйцето и кокошката ...

Tie
18-03-2009, 21:16
ФЕРАРИСТ-а прескачам мненията ти, нищо съществено не казваш!
VFTI - познаваме се и знаеш какво имам предвид!

nikotm
18-03-2009, 21:38
Момци стига сте се заяждали:no::no::no:,елате ми на гости и ще ви направя обяд.:cheers:

п.с.Само ме предупредете преди да дойдете.

Tie
18-03-2009, 21:54
Е тава е приказка :notify:

VFTI
19-03-2009, 10:39
ФЕРАРИСТ-а прескачам мненията ти, нищо съществено не казваш!
VFTI - познаваме се и знаеш какво имам предвид!

Tie темата за смяната на двигателя я пуснах за да проуча нещата... За момента обаче това няма как да си го позволя, защото нямам още един автомобил...Та сега си карам алфата на газ, радвам се едно друго а живот и здраве(т.к вече е абсолютно непродаваема) като вземем друга кола, ще и наливам пак бензин в сърцето на 155цата :flirt:

Tie- най-много от теб се притеснявах да не разбереш, че съм сложил газ :blush: Знаех че ще ме анатемосаш:native: ама какво да се прави...ако не бях сложил агу щях да си похарча всички пари за тунинг и после щях да съм като :native: Защото тунинга си е скъпо начинание...

:beer: Да живее турбо бензина:evil::beer:
http://www.youtube.com/watch?v=GIpEZte9vpg&NR=1

Mind_Control
19-03-2009, 11:03
Бях решил да не пиша в тази тема повече, но тук гледам много комплексирани или засегнати колеги са се обадили! Момчета, не е важно колко изкарваме, а колко сме готови да налеем в колите си за да са това което трябва! Това че за много хора тук 200,-лв е непрежалим разход за колата (не че е непосилен) говори само за 1 - скъперничество! Няма начин да ме убедите че е нормално да ваемеш кола като ГТА например и след това да я скопиш с газ! Това за С-класата е очевиден пример за жалката ни реалност - щом купуваш такава кола и тръгваш да пестиш от гориво хич нямаш работа да се занимаваш с такъв клас ав-ли! Какво - ако утре му кажат 3 000,-лв ремонт ще припадне ли? Или ще ореве света колко е скъп ремонта, айде няма нужда - нагледал съм се (личен опит) на такива срамни-смешни гледки!

Когато ти се наложи да направиш ремонт за 3000 лв, просто го правиш, защото НЯМАШ ИЗБОР, но когато имаш избор да караш за по- малко пари същата кола, то трябва да си поне милионер, за да пилееш парите ;)

markonialfa
19-03-2009, 11:54
Аз пък вчера гледах едни клипче с ПИСТАРКА НА ГАЗ.............хахахахаахахахах!!! Един приятел го беше заснел и неможах да поварвам.............

Tie
19-03-2009, 14:42
Съгласен съм с колегите, имах в предви че съм бил свидетел на жалката картинка да се "циганят" за 500,-лв дребен ремонт на кола като Мазерати, а иначе идват наперени и ми слагат Верту-та за по 10 000-на хиляди на масата все едно са богове. Лошо няма - тъпото е че са много случаите и няма смисъл да изпадам в подробности.
Никой не казва че не може да се сложи газ на всяка кола, друг е върпоса дали и подхожда!
И те така, мисля че в общи линии се изяснихме и няма смисъл да се "дракаме" повече :handshake:
Поздрави, а тебе VFTI кога ща видиме на рацинга по Боянско да си похотуваме за тия пусти 'талянки?:razz:

Mind_Control
19-03-2009, 14:47
Съгласен съм с колегите, имах в предви че съм бил свидетел на жалката картинка да се "циганят" за 500,-лв дребен ремонт на кола като Мазерати, а иначе идват наперени и ми слагат Верту-та за по 10 000-на хиляди на масата все едно са богове. Лошо няма - тъпото е че са много случаите и няма смисъл да изпадам в подробности.
Никой не казва че не може да се сложи газ на всяка кола, друг е върпоса дали и подхожда!
И те така, мисля че в общи линии се изяснихме и няма смисъл да се "дракаме" повече :handshake:
Поздрави, а тебе VFTI кога ща видиме на рацинга по Боянско да си похотуваме за тия пусти 'талянки?:razz:

Ами и моя шеф се цигани понякога за дребни пари (изправяне на алуминиева джанта за ягуара му 20-30 лв), ама оставя на сервитьорките по 100 лв бакшиш :) всичко е приоритети...

Alfoso
19-03-2009, 17:29
Поздрав за всички от мен :scherzkeks:

digitalundgrd
19-03-2009, 17:37
аххахахахаххаха :) Еваляя!

pavlin
20-03-2009, 02:06

Toчно това което казваш доказва че не можеш да си позволиш 159, ама не искаш да си го признаеш. Същото е и с карането на газ, правиш компромис със себе си , опитваш се да си повярваш че караш същата кола ама не е така.

Tie
20-03-2009, 09:33
Абе манете го това маскирано ФВ-е:BIGsmile:

Mind_Control
20-03-2009, 09:39
Toчно това което казваш доказва че не можеш да си позволиш 159, ама не искаш да си го признаеш. Същото е и с карането на газ, правиш компромис със себе си , опитваш се да си повярваш че караш същата кола ама не е така.

Ако прочетеш всички постове, ще разбереш, че не ми е приоритет колата и не ми е толкова важно да карам 159-ка :) А пък особено на фона на кризата, такива разходи са неоправдани, ти след като си в УСА най- добре го знаеш това ;)

pavlin
20-03-2009, 16:56
Исках да ти кажа че нова кола от среден и висок клас е лукс , който можеш да си позволиш след като си задоволил всички основни потребности.

nikolaaaay
20-03-2009, 21:35
Тия спорове са толкова тъпи, че не е истина. Една ГТА на газ ще се спъне толкова много, че ще върви само като 3.0 с 220 коня примерно. Това значи ли, че ако сложиш газ на ГТА правиш по-голям компромис, отколкото да си купиш 1.6, 2.0 или 2.4гтд?! А да не говорим за вълшебното бутонче, което като натиснеш и след половин секунда към двг-то потича чист 100 октанов бензин и колата си върви точно така, както и преди слагането на ГИ.
П.С. Днес минах 30 км. в Сф. със средна скорост 8 (осем) км/ч. по бордкомп. Това бяха повече от 3 часа пълзене на първа-нулева. Кой го боли дали имаш 100%от мощността или "само" 90?!

digitalundgrd
20-03-2009, 21:41
Нещо напоследък с това "новото" метро, което ще строят сигурно поне 10 години и затварянето на опълченска...Онзи ден бяха затворили и жълтите павета...Просто трафика става непоносим!!! Та, ако ще и с керосин да карам къде ще е кяра...
Лично аз на магистрала като карам си перкам на 100 октанов Шел В-пауър Рейсинг, откакто съм купил колата...., ГИ сложих единствено и само заради Софийските задръствания и това, че просто прекалено много ми се налага да кисна в тях....( не само на отиване и връщане от работа )

SandoOne
20-03-2009, 23:21
Батко какво да ти кажа аз карам само сътрин преди 7 и вечер след 9 тогава на бензин става иначе верно е за газ ама кой как иска аз газ на змията нема да сложа

Stefan Caromov
27-03-2009, 01:23
твърдо съм против газта
На каквото е направена колата да върви ,на такова треа върви .
Ако е направена на газ ,тогава

Bobo
27-03-2009, 10:55
Абе тва не беше ли форум на Алфа ентусиасти и фенове :?: Тука ми прилича на форум на газаджии нали затва ви направихме раздел :?:

Я кажете сега ква газова да си сложа на GTA-то :?:

И да ме светнат майсторетките на газовите как се слага турбо кола на ГАЗ и колко би стувало и кой ше я настрои да работи и ше даде гаранция че няма да роди веднага като и дам газ :waving:

Който иска да си кара на квото си иска има си един лаф скъпи на брашното ..... Само не ни убеждавайте че всичко е наред щото НЕ Е!

Bobo
27-03-2009, 10:57
Ако прочетеш всички постове, ще разбереш, че не ми е приоритет колата и не ми е толкова важно да карам 159-ка :) А пък особено на фона на кризата, такива разходи са неоправдани, ти след като си в УСА най- добре го знаеш това ;)

Едно леко въпросче да те питам като не ти е приоритет колата кво правиш в тоя форум :?

Bobo
27-03-2009, 11:03
Предполагам че тука повечето сте технически грамотни та искам да пусна една темичка от газовия раздел да и обърнете специално внимание ;) http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=29808&page=16

Някой от тук пишещите които се предплага че трябва да знаят за какво става дума явно НЕ знаят стр. 15 има въпрос за АФР :D ;)

spe4elist
27-03-2009, 16:33
Абе тва не беше ли форум на Алфа ентусиасти и фенове :?: Тука ми прилича на форум на газаджии нали затва ви направихме раздел :?:

И да ме светнат майсторетките на газовите как се слага турбо кола на ГАЗ и колко би стувало и кой ше я настрои да работи и ше даде гаранция че няма да роди веднага като и дам газ :waving:

Който иска да си кара на квото си иска има си един лаф скъпи на брашното ..... Само не ни убеждавайте че всичко е наред щото НЕ Е!

:clap::respect::notworthy::thumbup:

Mind_Control
27-03-2009, 16:47
Едно леко въпросче да те питам като не ти е приоритет колата кво правиш в тоя форум :?

има разни интересни теми :)

ludkanar
27-03-2009, 19:10

ем обикновенна :haha:

ludkanar
27-03-2009, 19:12

неискам да си представям такава кола на гас па и с турбо... най много да гръмне някъде

ФЕРАРИСТ
27-03-2009, 20:37
Абе тва не беше ли форум на Алфа ентусиасти и фенове :?: !
Мда - и тия дето си слагат газ нещо втора категория ентусиасти и фенаве ли са, и не са достойни да говорят с тия дето са само на бенз ли????

Ми наред ми е вече 5 години нямам проблеми на газ, доволен съм от компромиса, и не си давам много зор да убеждавам когото и да било.....секи си има право на мнение.....

didod
27-03-2009, 20:49

Достатъчно СААБ- и се движат на газ по Европата... И повечето са с турбо
И стига с тези иронични подмятания...

fnt
27-03-2009, 21:57
Я кажете сега ква газова да си сложа ......
Вземи от сивото Волво газовата и го слагай на QV-то, ще я караш в града :coolio:

spe4elist
27-03-2009, 22:07
Тази тема не трябваше ли да е в раздела "Алфи на газ"?

digitalundgrd
27-03-2009, 22:11
Съжалявам, за което....Нека някой я премести

миро
27-03-2009, 22:18
Темата е че си биете г*зъ да не сер*те:ranting: Kaто не можете да смогвате на разхода и поддръжката на 1 кола, то тя просто не е за Вас! Ако искаш кола за работа - взимаш печка или няква малолитражка,а не после след 1-2 години или 20 000 км " еми нещо не ще да пали, дюзите са запекли, прекъсва, ама иначе има ГИ - кадърно сложена от велик майстор и нещата тотално се омазват!"

Те това е истината!!!! Друг е въпроса, че в България който не стане катаджия, става газаджия или алармаджия. Лично мнение

Bobo
28-03-2009, 02:17
Мда - и тия дето си слагат газ нещо втора категория ентусиасти и фенаве ли са, и не са достойни да говорят с тия дето са само на бенз ли????

Ми наред ми е вече 5 години нямам проблеми на газ, доволен съм от компромиса, и не си давам много зор да убеждавам когото и да било.....секи си има право на мнение.....

Някъде да категоризирам хората каращи на газ ? Ма в тоя форум си не защото имаш газова нали ;)

Радвам се за теб че нямаш проблеми и точно така недей да убеждаваш хората на кво да карат че като гледам колко пишеш без да си даваш зор си представям ако си дадеш :D Айде мир стига простотии преместете тая тема в газаджийския раздел и си пишете колкото искате ;)