View Full Version : ALFA 145 QV vs HONDA PRELUD 2.3 I
ре6их и аз да пусна една тема за гимнастика на пръстите!Имам един приятел които кара въпросната Хонда и все ме натиска за дръпка!ТА ИМАМ ЛИ НЯКАКЪВ шАНС ИЛИ ДА СИ СТОЯ КРОТКО?
П.С и двете коли са сток!мисълта ми е за 400 м.
detelazurno
20-03-2009, 23:24
Кротувай :) Но ако не е на пари или мислиш, че няма да си с накарнено самочувствие може да се пуснете ей така за спорта :)
Я са пуснете и разкажи , че сега ще се почнат едни дебатииии :clapping:
The_Game
20-03-2009, 23:36
ре6их и аз да пусна една тема за гимнастика на пръстите!Имам един приятел които кара въпросната Хонда и все ме натиска за дръпка!ТА ИМАМ ЛИ НЯКАКЪВ шАНС ИЛИ ДА СИ СТОЯ КРОТКО?
П.С и двете коли са сток!мисълта ми е за 400 м.
Абе аз ти казах какво мисля, ама нали знаеш, че съм пристрастен. Не точно към хонда, но все пак :)
Нали видя кво я направих оная на пищигово
нема смисъл да ти казвам резултата ти сам го видя
2.3 160 коня ли бе пич ?
2.3 незнам колко коня е била
има и клип някъде трябва да го намеря
ми то има доста разновидности при акордите 2.2-2.3 ... така че дайте в коне да си говориме8-)
2.3-160 коня 0-100км/ч- 7.7сек.
2.3 160 коня ли бе пич ?
то4но тази!
DiStefano
21-03-2009, 08:36
то4но тази!
с оглед на шофьорските възможности
на повечето папагали в тоя град
и с оглед на състоянието на автомобилите им
мисля че шансовете са ти повече от големи ...
pacho_kardana
21-03-2009, 09:42
По показатели трябва да те бие...но не се знае състоянието на двигателите!Но си заслужава да се пуснеш ей така за спорта... :flirt:
MainaCore
21-03-2009, 09:47
Колеги, идвайте на Калояново, когато има свободно каране. От 16:00 часа почва драга, има си апаратура има си всичко. На вас не вие много далече и поне всичко се вижда с времена:)
ПС: Вега, какви времена дадохте тогава с купетата?
Ако си сигурен ,че той неможе да кара и колата му е с бензин 86октана ,пускай се иначе нема смисъл
мн зависи и от теглото на автомобила, тук един колега със 155 v6 се пробва с едни астри 115 коня но все го дърпат с една кола напред.
мн зависи и от теглото на автомобила, тук един колега със 155 v6 се пробва с едни астри 115 коня но все го дърпат с една кола напред.
стига бе, сериозен ли си:Bolt:
leketo84
21-03-2009, 12:53
Това е много нереално:smackbum: !!! Има нещо много съмнително :lol_sign:! Според мен опелчетата са GSI иначе нема как да стане гонката ! :evil:
pacho_kardana
21-03-2009, 13:16
Това е много нереално:smackbum: !!! Има нещо много съмнително :lol_sign:! Според мен опелчетата са GSI иначе нема как да стане гонката ! :evil:
Би трябвало да са GSI може и да им е човъркано по двг...
hondoman
21-03-2009, 13:57
Хммм гонката ще е интересна
ми тя и 115 е гси бе, ц20хе може и да бие 2.5 в6, ама щом колегата го казва ...
Roterdamski
21-03-2009, 14:23
астрата е 150коня 16клапана и е 900кг а 155тицата е 165 12 клапана и е 1420кг съотношението коска сила - килограм сами го смятаите ...
и астра гси 115 коня няма, ц20хе са по 150 коня , ц20хев са 136 коня...
X18XE,C20SEH, C20XE са GSI, NE наистина са само с оптика. Но астра ХЕ е 1100 кила, а 155 2.5 1330 кила! Алфата има по-висок въртящ момент ... ама колегата пусна фитила и млъкна, дай инфо за тая гонка
ми аз мисла някои да я заклу4и тая тема ако исках мнения за ХЛОПЕЛИ 6тях тях да напи6а!знам ги колко варват тея ГСИ!ама както и да е.гонката наи вероятно 6а е понеделник или наи късно вторник!
leketo84
21-03-2009, 15:50
ми аз мисла някои да я заклу4и тая тема ако исках мнения за ХЛОПЕЛИ 6тях тях да напи6а!знам ги колко варват тея ГСИ!ама както и да е.гонката наи вероятно 6а е понеделник или наи късно вторник!
Чакам с нетърпение резултатите и дано му скъсаш г..а ! Успех !:boost:
и да кажеш резултата после.макар че нямаш много шанс според мене,но естествено се пускай за спорта ;)
:lol_sign::lol_sign::lol_sign:БААААТТТЕЕЕЕЕЕ ТОООО6КООООО
Победа и пак победа:Bolt:
Хондата има леко предимство, но по умелата глава зад волана ще се окаже печеливша :).
Хондата има леко предимство, но по умелата главата зад волана ще се окаже печеливша :).
ммммммммммммм даа точно ;)
ама само да подчертаяя колегата ..VEGATA пак се изказа не подготвен Веско.. онази хонда дето я би на Пищтигово беше 1.3 бре:flirt:
иначе щте се пуъснат разбира се еи така за спорта да видим ко щте стане :beer:
ммммммммммммм даа точно ;)
ама само да подчертаяя колегата ..VEGATA пак се изказа не подготвен Веско.. онази хонда дето я би на Пищтигово беше 1.3 бре:flirt:
иначе щте се пуъснат разбира се еи така за спорта да видим ко щте стане :beer:
Тодоре пак си пиян
Недей да приказваш щуротии ша ти се смеят хората
Roterdamski
22-03-2009, 11:50
X18XE,C20SEH, C20XE са GSI, NE наистина са само с оптика. Но астра ХЕ е 1100 кила, а 155 2.5 1330 кила! Алфата има по-висок въртящ момент ... ама колегата пусна фитила и млъкна, дай инфо за тая гонка
само с код на мотора ц20хе се водят гси, а щом казваш че шестака има по голям вартящ момент сигурно е така нз ... и какво имфо ти трябва за гонката ? момчето с 155цата ми я приятел и с колегата които пусна поста бяхме там ...астрите вървят повече на 400 м
само с код на мотора ц20хе се водят гси, а щом казваш че шестака има по голям вартящ момент сигурно е така нз ... и какво имфо ти трябва за гонката ? момчето с 155цата ми я приятел и с колегата които пусна поста бяхме там ...астрите вървят повече на 400 м
Объркал си се,има Астра 2.0 115 коня ГСИ:th_up::th_up::th_up:
Объркал си се,има Астра 2.0 115 коня ГСИ:th_up::th_up::th_up:
Еххх, стар опелджия си ти :tooth:
Еххх, стар опелджия си ти :tooth:
Ам не съм бре,просто имам 2 приятели дето имаха такива:th_up::th_up:
Тези 115 к.с. GSi са с един вал, доколкото знам :tooth:
А бее хора стига с тия ръждиви опели:tooth:,а по темата на то6ко,брат сипвай 100 октана тунжа и едни max широки гуми и покажи на оризовата чиниика:tooth::drive:
Бе тези 155 V6 май не вървят колкото трябва - нали и Венци(VFTI) разправяше как вървял наравно с такова
Бе тези 155 V6 май не вървят колкото трябва - нали и Венци(VFTI) разправяше как вървял наравно с такова
Не в възможно това. Има голяма разлика :gangstah:
Имаше преди такава тема..............
Той колегата със 155 v6 имаше проблем със ламбдата и дебитомера но мисля че ги отстрани и все още не се е пускал на гонките след ремонта . Като се пусне пак с тия Астри ше видим какво ше стане.
чайте малко бе ... колегата каза, че 115 коня астра бие 155 2.5 ако не се лъжа ??
аиде да напи6а и аз не6то гледам обсаждате некви бързи ръжди колко варвели и т.н!
та по темата за разлика от други такива които са пускани само за дискусия а до гонка не се е стигнало днес има6е гонка и резултата бе6е:
ОТ 3 СТАРТА 2 БЯХА В ПОЛЗА НА АЛФАТА (колкото и странно да им зву4и на някои хора!)ВЯРНО Е ДОСТА ЗОР МИ ДАДЕ НО ПОБЕДАТА СИ Е ПОБЕДА!:th_up:
аиде да напи6а и аз не6то гледам обсаждате некви бързи ръжди колко варвели и т.н!
та по темата за разлика от други такива които са пускани само за дискусия а до гонка не се е стигнало днес има6е гонка и резултата бе6е:
ОТ 3 СТАРТА 2 БЯХА В ПОЛЗА НА АЛФАТА (колкото и странно да им зву4и на някои хора!)ВЯРНО Е ДОСТА ЗОР МИ ДАДЕ НО ПОБЕДАТА СИ Е ПОБЕДА!:th_up:
Аз кат ти разправям ти неми верваш
И като знам кви убави стартове праиш мое на брачеда с хондата да му кажеш че има и един дизел за него
tokata_pz_flex
23-03-2009, 18:39
:boxed:
Аз кат ти разправям ти неми верваш
И като знам кви убави стартове праиш мое на брачеда с хондата да му кажеш че има и един дизел за него
ко ми е на стартовете бре?трагам кат влак!
leketo84
24-03-2009, 10:51
ВЯРНО Е ДОСТА ЗОР МИ ДАДЕ НО ПОБЕДАТА СИ Е ПОБЕДА!:th_up:
Браво колега за напред само така ! :go: :go:
MrakoVesT
24-03-2009, 11:33
:pimp:хахаха давай брато ше му скъсаш трътката ,аз на един му показах с мойто гтв какво значи алфа пауър :th_up: ше има да ти диша прахта :tooth:
Въпроса всъщност е доста спорен. При еднакви умения на шофьорите и еднакви гуми Алфата няма шанс срещу Прелюда на 400 метра. След това на по-голямо разстояние обаче ще го издуха. Прелюда е електронно ограничен на 211 км/ч. Аз имам и Прелюд 4 генерация 2.3l - H23 мотор (сменил съм няколко и съм луд фен на модела) и АР 145 1.8 ТС. Покарах малко и QV - сравнението не е в полза на алфата. Това не е заяждане - фен съм и на двете марки. Щом колегата е бил явно има разлика в състоянието на колите, бил е с по-добри гуми, по-читав шофьор е и т.н.
Двете коли са с еднакво тегло ~ 1300 кг. С Прелюд с малкия мотор (2.0), съм дърпал алфа като моята и то без проблем (вярно с малко, но го дърпам). Е... и Прелюда ми не беше баш "стоков", ама...
Ето я едната машинка, а довечера ще кача най-после снимки на и на 145-цата, че все не ми оставя време да се похваля - вече 4 месеца я имам и благодарение на Лисан пак е жива след едно премеждие, което завърши странично в бордюр.
http://www.xteamonline.com/1.jpg
http://www.xteamonline.com/2.jpg
leketo84
24-03-2009, 12:43
Да много е хубава колицата спор няма лъсната е отсекъде ! Дай сега да видим нещо от нашто семейство мани ги тея хонди !!!:th_up:
Въпроса всъщност е доста спорен. При еднакви умения на шофьорите и еднакви гуми Алфата няма шанс срещу Прелюда на 400 метра. След това на по-голямо разстояние обаче ще го издуха. Прелюда е електронно ограничен на 211 км/ч. Аз имам и Прелюд 4 генерация 2.3l - H23 мотор (сменил съм няколко и съм луд фен на модела) и АР 145 1.8 ТС. Покарах малко и QV - сравнението не е в полза на алфата. Това не е заяждане - фен съм и на двете марки. Щом колегата е бил явно има разлика в състоянието на колите, бил е с по-добри гуми, по-читав шофьор е и т.н.
Двете коли са с еднакво тегло ~ 1300 кг. С Прелюд с малкия мотор (2.0), съм дърпал алфа като моята и то без проблем (вярно с малко, но го дърпам). Е... и Прелюда ми не беше баш "стоков", ама...
Ето я едната машинка, а довечера ще кача най-после снимки на и на 145-цата, че все не ми оставя време да се похваля - вече 4 месеца я имам и благодарение на Лисан пак е жива след едно премеждие, което завърши странично в бордюр.
http://www.xteamonline.com/1.jpg
http://www.xteamonline.com/2.jpg
колега аз ти казвам какво стана на практика а не на теория!6том с прелуд 2.0 си бил КУВЕ зна4и или 6офера на алфата е бил заспал или просто си е била мартвец!пак ако не ми вярва6 тук има един ДИЗЕЛ 1.9 ако не те е срам да падне6 от дизел!
п.с нека написаното по горе не прозву4и като заяждане!
С къв мотор беше ръждата, и кой я караше 4е пове4ето с ръждите ги познавам да го побъзикам малко.Ина4е браво за победата:th_up:
2.0 prelude аз го бия с моята алфа от подписа, многократно засичано
С къв мотор беше ръждата, и кой я караше 4е пове4ето с ръждите ги познавам да го побъзикам малко.Ина4е браво за победата:th_up:
просто съм намекнал 4е обсаждат раждите а не 4е сам се пускал с опел!!!гонката бе6е с хонда!
Колеги, не искам да споря и да се заяждам. С 2.0 Прелюд съм бил няколко пъти 1.8 ТС като моята а не QV. :) Не споря за състоянието на колите - прелюда ми беше с изпускателни колектори 4-1 на DC Sport, всмукателен колектор и дросел от H23, права генерация на 63 мм, Cold Air Intake на AEM и XTD Stage 1. Понякога дори едни гуми могат да решат гонка в полза на кола с 20 коня по-слаба от другата. Може и Алфата да не е била читава.
Сега няма как да замеря, защото съм с H23 а не с F20, но имах възможност да покарам и QV и сравнението не е в полза на Алфа-та.
А за офертата - никога не ме е било срам да падна. :) Само че не виждам смисъл от гонка на 400 м с турбо дизел. :)
Дори и баничарка с 1.9 ТДИ на малко разстояние може да бие и 900 килограмов CRX VTI - 160 коня. ;) Не можеш да сравняваш въртящия момент и диапазона от обороти в който е наличен при турбо-дизел и високооборотен бензинов мотор. На Прелюда (както и на бензиновата Алфа) силата му идва след 4500 оборота. :)
alfa boy Qv
05-05-2009, 14:07
Але квото и да говорим ку ве -то 6а е натарти тая хонда..........Сигурен сам,с малко по сериозно зад воланно устроиство,хондата нема 6анс:respect:
alfa boy Qv
05-05-2009, 14:11
Аз сам за!!!!!!!!!!!!!Натисни го тоя и мъ скасаи задника.Кво му мусли6!!!!!
pacho_kardana
05-05-2009, 14:44
Аз сам за!!!!!!!!!!!!!Натисни го тоя и мъ скасаи задника.Кво му мусли6!!!!!
Наистина,и аз съм на същото мнение!Имаш шанс!!!!!!
Novachev
05-05-2009, 19:50
Дори и баничарка с 1.9 ТДИ на малко разстояние може да бие и 900 килограмов CRX VTI - 160 коня. ;) Не можеш да сравняваш въртящия момент и диапазона от обороти в който е наличен при турбо-дизел и високооборотен бензинов мотор. На Прелюда (както и на бензиновата Алфа) силата му идва след 4500 оборота. :)
Хич не подценявай дизелите особенно JTD-то с чип напомпено почти до край а кво ще кажеш за високи 15-ски с браво 1,9 JTD с чип и рапитка от гискартон в регулатора на налягането на турбото.
Але квото и да говорим ку ве -то 6а е натарти тая хонда..........Сигурен сам,с малко по сериозно зад воланно устроиство,хондата нема 6анс:respect:
ОТ 3 СТАРТА 2 БЯХА В ПОЛЗА НА АЛФАТА (колкото и странно да им зву4и на някои хора!)ВЯРНО Е ДОСТА ЗОР МИ ДАДЕ НО ПОБЕДАТА СИ Е ПОБЕДА!
SandoOne
06-05-2009, 17:56
ОТ 3 СТАРТА 2 БЯХА В ПОЛЗА НА АЛФАТА (колкото и странно да им зву4и на някои хора!)ВЯРНО Е ДОСТА ЗОР МИ ДАДЕ НО ПОБЕДАТА СИ Е ПОБЕДА!
Браво колега и аз си мисля че алфата бърза нищо че е 5 коня по надоло ...... е така е интересно до 15 ,20 коня разлика в колите има тръпка до последно ......
pacho_kardana
07-05-2009, 20:06
:bravo: Нормално е да има доста зор,но важното е че си победил.. :bravo: