View Full Version : Alfa 155 2000
Здравейте,
какво ще кажете за Алфа 155 2000 - 94 год. Възможно ли е да е 146 конски сили и колко бензин ще харчи. А също и дали знаете каква газова уредба може да се сложи на тази кола. Как са за поддръжка алфите (лесно ли се намират части и дали са скъпи)
Благодаря!!!
ALFA CORSE
08-01-2006, 19:37
Тя колата си е толкова - 144к.с., 8 клапана. Разхода би трябвало да е по-малък от 1.8, а при мен варира на градско 10-12, на извънградско с 120км/ч 7-8 литра. Всичко зависи от това в какво състояние ще я вземеш. Според мен не е скъпа за поддръжка.
virusalfa
08-01-2006, 19:39
Алфа 155 е 104 киловата или 143 коня.Сравнително добра машина,двигателя е кротък и послушен в ниските режими-до 3500 оборота и доста нервен при 5000-6300 оборота. Отли4ава се с висока икономи4ност за класа си -рахода конструтивно е 6.3;8.1;9.7 при 90/120/градско . Както всеки автомобил и този си има характерни дребни дефект4ета като клеясващи задни спира4ни цилиндър4ета, тропащи вода4и на предните спира4ни пакети.Но това са отсраними неща и аз като бивш собственик на то4но такава , бих ти препоръ4ал да я вземеш ,стига да не е с някой скрит дефект,Затова я огледай с някой алфаджия! От този клас нйама да намериш автомобил с такива ка4етва -кофорт,икономи4ност,пъргавина и стил в една кола!!!
Dodo 155
08-01-2006, 22:37
Здравейте,
ако се стигне до момента да си купувам алфа (по-горе споменатата), къде да я закарам да ми кажат има ли някакви проблеми, някой който разбира от алфи или официален сервиз
--------------------------------
Пиши в темата, а не отваряй нови :!:
--------------------------------
Ако стигнеш до този момент отиваш във Ванто Трейд и те ще я прегледат :wink:
каква газова уредба може да се сложи, имам предвид от колко пари
Crusader
08-01-2006, 23:11
Може и конвенционална, но може да имаш ядове с нея! Ако търсиш икономия -> ориентирай се към дизел!
Диезлака е по добрия вариант от газ. За ТС двигателите е силно препоръчително да се слага газов инжекцион. Аз преди доста мислих по темата, но слава богу се отказах, Че там цените са ....... А иначе вирусалфа как с е описал страта белисима просто не е истина. Много е прав пича. Само не казва кво му е било като я е продавал :roll:
Dodo 155
09-01-2006, 11:50
Може и конвенционална, но в момента с тези цени на бензина и ГАЗ-та няма голяма файда. Когато сложиш газова уредба, трябва да знаеш че всички консумативи по тоците трябва да ти си изправни на 100% :!: защото може да киха, което е много неприятно. Въздушен филтър се сменя най-много на 4-5К км, защото иначе вдига разхода доста и не върви много.
Преди да сложиш газовата, трябва да си зададеш въпроса да ли ще караш повече от 20К км на година, за да си заслужава :wink:
Супер е. Колата е страхотно стабилна на пътя.
На 19.12.2005г превзе прохода на Слънчев бряг с Мишлен универсални гуми с 4-5 мм грайфер. Никъде нямаше занасяне увличане, само се боях да не остана без предна броня защото беше снегорин. На другият ден пак през Слънчев бряг ,но вече нямаше 15-20 см сняг , а лед. Изкатери си го без буксуване. АВС а много ми помогна на слизанията, другите коли се влачеха и ги беше страх да ударят спирачки в леда.Ако ударят започвана залитания настрани. :(
На градско с климатроник стига 10-12л зависи от задръстванията. На извън градско ,като я карам до 120-130 7,5л , с над 160- 190 резки изпреварвания и спирания ги подминава 12 те. Много е обтекаема и , ако я изключиш от скорост на дълго надолнище се ускорява, запазва много добра инерция.
Леко управление, послушна на завоите. На мокър път пак нямаш проблеми.Климатроника работи добре.Има поцинковано купе и не гние.
За газ само инжекцион. Има гумени преходи на смукателният колектор дето се пукат и почват проблемите.Има малко поскърцващи пластмаси по табло и тапицерия врати, ама се свиква.Голям плюс са ел. огледалата - направо кеф и е да паркираш назад .Виж в раздела ремонти на 155 за цените на частите.
Замяна на свещи задължително.
Ако я вземеш се приготви за: смяна на масло, филтрив т.. и на климатроника., свещи/ 8 бр./, накладки евентуално. Качи я на проверка ходова част - може да изникне за смяна някой носач, кормилен накрайник, лагер.
МНого пъти именно невероятната и устойчивост ме е спасявала от неприятни инциденти на пътя.