View Full Version : Проблем с индикацията за затворени врати
Здравейте Колеги,
Появи се следния много дразнещ проблем. Дори когато една от вратите е затворена (предна дясна) индикацията показва, че вратата е отворена. Както се досещате светкат лампи и т.н.:)
Някой има ли идея на какъв принцип работи индикацията и какво мога да коригирам, та да си отчита, че врата е затворена, когато е.
Иначе централното си работи, вратата със сигурност се затваря.
Идеи и редложения са добре дошли :)
Има микроключе вътре в механизма на бравата, което дава маса когато се отвори. Или е прокъсната изолация на кабел и дава постоянно на на маса, или самото ключе е дало фира. За съжаление във втория случай няма оправяне, само нова брава.
Христо_Сираков
22-03-2009, 21:02
а на моята която и врата да отвориш показва че са отворено всичките незнам от какво може да е това чакам предложения от какво може да е
а на моята която и врата да отвориш показва че са отворено всичките незнам от какво може да е това чакам предложения от какво може да е
от алармата :) свързали са ти кабелите от вратите заедно. Ако ги свържеш през диоди всичко ше си дойде на мястото.
Христо_Сираков
22-03-2009, 22:00
от алармата :) свързали са ти кабелите от вратите заедно. Ако ги свържеш през диоди всичко ше си дойде на мястото.
как през диоди да не са сапротивления и къде ли се намират тея кабели
От всяка врата има кабел, който отива до конзолата за индикация на отворена врата и до управлението на плафона. Трябва да видиш къде са ти ги свързали заедно, да ги разединиш и да ги свържеш през диоди - на всеки кабел по един диод, или общо 5 заедно с багажника. Катодите свързваш към кабелите, а анодите се свързват заедно и оттам към алармата. Така която и врата да се отвори, ще подаде сигнал към алармата, като в същото време няма да си влияят една на друга и да ти светват всички лампи.
Христо_Сираков
22-03-2009, 23:31
От всяка врата има кабел, който отива до конзолата за индикация на отворена врата и до управлението на плафона. Трябва да видиш къде са ти ги свързали заедно, да ги разединиш и да ги свържеш през диоди - на всеки кабел по един диод, или общо 5 заедно с багажника. Катодите свързваш към кабелите, а анодите се свързват заедно и оттам към алармата. Така която и врата да се отвори, ще подаде сигнал към алармата и в същото време няма да си влияят една на друга.
тук малко ще се поровя ако може само малко инфо какви са тия диоди
Става със всякакви. Примерно 1N4007
Христо_Сираков
22-03-2009, 23:44
мерси
Колега, звучи лесно и просто. Но на мен все едно ми говориш за ядрена физика.
Лесно ли е като интервенция - 30мин - 1 час?
Занимава ли ти се да метнеш едно рамо и няколко диода. а аз ще почерпя. В събота имам път към Враца и мога да мина през Мездра, ако ти се ровичка по чуждите коли.
Хайде със здраве
Колега, звучи лесно и просто. Но на мен все едно ми говориш за ядрена физика.
Лесно ли е като интервенция - 30мин - 1 час?
Занимава ли ти се да метнеш едно рамо и няколко диода. а аз ще почерпя. В събота имам път към Враца и мога да мина през Мездра, ако ти се ровичка по чуждите коли.
Хайде със здраве
Никакъв проблем, обади се :) Телефона ми го има в темата за взаимопомощ, но ето ти го и тук - 0887 228613. Заповядай, ако не го оправим поне ще се запознаем :)
Никакъв проблем, обади се :) Телефона ми го има в темата за взаимопомощ, но ето ти го и тук - 0887 228613. Заповядай, ако не го оправим поне ще се запознаем :)
Мерси много колега. Ще ти звънна в четвъртък като имам повече яснота кога ще пътувам.
Успешен ден.