View Full Version : Колата ли е ниска или Общината е за съд :)
Ами те снимките говорят сами за себе си... Карах с 15 км/час
Само данъците им големи , а пътища няма !!!!!!!!!!!
trustworthy
23-03-2009, 17:16
Отговорът е: и колата е ниска, и Общината е за съд. Това е истината :(
Ейй грозна гледка :no: Добре ,че Разград е малко градче и ако от А до Б ми е 1 километър аз обикалям поне 4 отгоре докато стигна ,само и само да не минавам през шибаните легнали полицаи и разбитите улици. :no:
Да ама като доиде полицая и ми написа акт за несъобразена скорост и ми каза с цялата си наглост да си сложа по високи гуми... е тва правилно ли е... а на улицата маслото от предишните коли все още не беше засъхнало
Да ама като доиде полицая и ми написа акт за несъобразена скорост и ми каза с цялата си наглост да си сложа по високи гуми... е тва правилно ли е... а на улицата маслото от предишните коли все още не беше засъхнало
Eee тва е нагло вече ,нямаше да го изтърпя и щяха да ме приберат сигурно :furious:
bobbybg75
23-03-2009, 17:49
купете си джип за бг пътищата както направи пинко
В този дух е и предложението в новия закон за движението да влезе точка, според която трябва да се слагат табели на местата с най-много дупки по пътищата. Вместо да ги ремонтират, ще слагат табели...
Трагедия българска...
А тоя полицай не 1, ами 3 картера да пръсне!
По принцип колата си е нисичка отпред, но това нищо не означава. Аз чета германския форум на Алфа Ромео от 6 години - там хората масово си слагат спортно окачване с по-къси пружини и досега не съм прочел за НИТО ЕДИН СЛУЧАЙ някой да си е спраскал картера.
Много си обичах 166-цата, великолепен автомобил е и много ми пасваше, но я продадох, защото в България и най-вече София няма улици и пътища, а офроуд-полигон.
Въпреки че не харесвам Жиповете като ежедневна кола, си купих твачка и нямам никакви проблеми с дупки, шахти, легнали полицаи и прочее мила родна картинка.
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Grand%20Cherokee/IMG_9078.jpg
Иначе имам едно предложение към теб - ако си направил снимки с по-висока резолюция, искам да ги ползвам и да пусна в AUTO BILD един голям материал (и снимка на броя) за софийските "улици" и за безобразието на катаджиите с "несъобразената скорост".
Linkestis
23-03-2009, 19:38
Добре де,ти си го викнал да ти напише протокол...той като ти написа акта за несъобразена скорост ти какво???Да не го разписа?
Нека да обясня.... по принцип като минавах и минах така че шахтата да е по средата. Самата шахта не е достатъчно издадена за да удари картера но във дясно като са правили пътя и тои е просто леко пропаднал и колата се снижава допълнително а шахтата не е равна с асфалта както се вижда и направо ми спраска картера като стиснато шоколадово яйце...
Пинко имам снимки на 5 мегапиксела (2592 х 1944) от Нокиа Н95... мисля че ще станат. А може и да ти снимам какво остана от картера. Само дай един меил ;)
Добре де,ти си го викнал да ти напише протокол...той като ти написа акта за несъобразена скорост ти какво???Да не го разписа?
Ами кво да го правя... чл. 20 пише че трябва да се съобразяваш с пътните условия, РЕЛЕФА.... и тн на пътното платно... писах че имам възражения и толкоз... ама ми казаха че акта е 20лв и по принцип няма да ми го отменят дори до съд да се стигне.... НО мога да осъдя общината да ми плати тя акта .... въпроса е че не си заслужава разправията.... виж ако нямах каско щях до дупка да ги съдя.
Пинко улицата се казва Светослав Обретенов и се намира отстрани на японското посолство и точно срещу фризьорския техникум... шахтата си е там може да щтракнете няколко хубави снимки... там докато чакахме полицията излязоха някакви хора да се оплакват... казаха че по 4 - 5 коли на седмица остават без картери ... а полицаите са безкрайно нагли... ако мога да ти помогна по някакъв начин ще съм много щастлив...
Нека да обясня.... по принцип като минавах и минах така че шахтата да е по средата. Самата шахта не е достатъчно издадена за да удари картера но във дясно като са правили пътя и тои е просто леко пропаднал и колата се снижава допълнително а шахтата не е равна с асфалта както се вижда и направо ми спраска картера като стиснато шоколадово яйце...
Пинко имам снимки на 5 мегапиксела (2592 х 1944) от Нокиа Н95... мисля че ще станат. А може и да ти снимам какво остана от картера. Само дай един меил ;)
Пращай, снимай, пращай...Ще ги побъркам. Ще пратя един брой препоръчано с обратна разписка лично до ББ.
tkm_digital@dir.bg
П.П. Знаете ли най-новия виц за ББ - Кметът имал два члена, и всеки от тях бил много по-голям от другия:tooth:
Linkestis
23-03-2009, 19:57
Ужас направо съм побеснял/не на теб/ имам любовни чувства към полицай със основно образование.Направо не ми го побира акъла как може тоя нещастник да реши да ти пише акт за несъобразена скорост!Аджеба викнаха ли експерти,да изчислят спирачен път и скорост с която си се движил!Как ще докаже че не си карал с 3 километра в час?Това направо е поредната трагедия която се случва в милата родина.За това като се правят на познавачи на закона,отдолу пиша следното:
След поисканата сума в размер на двадесет лева,от служителя на КАТ,се съгласих да ми бъде съставен акт,за нарушение което не съм извършил.Моля горенаписаното да се вземе под внимание в съда.
П.П. Добре че имаш каско,сложи една счупена кора от някъде да ти платят и нея.
Ужас направо съм побеснял/не на теб/ имам любовни чувства към полицай със основно образование.Направо не ми го побира акъла как може тоя нещастник да реши да ти пише акт за несъобразена скорост!Аджеба викнаха ли експерти,да изчислят спирачен път и скорост с която си се движил!Как ще докаже че не си карал с 3 километра в час?Това направо е поредната трагедия която се случва в милата родина.За това като се правят на познавачи на закона,отдолу пиша следното:
След поисканата сума в размер на двадесет лева,от служителя на КАТ,се съгласих да ми бъде съставен акт,за нарушение което не съм извършил.Моля горенаписаното да се вземе под внимание в съда.
П.П. Добре че имаш каско,сложи една счупена кора от някъде да ти платят и нея.
ХААААААХАХАХА там ИМАШЕ кора..... а най-тъпото е че не ми поискаха лев и ако напиша тва което ми каза могат те да ме осъдят за клевета щото са двама и тн... няма оправия... мен преди месец ми писаха акт за телефон които ми беше в джоба, викаха ми нагрубяваха ме (имам го записано на телефона).. от там жалби оплаквания в седмо.. само ме разкарват и никой нищо не ми казва... Пинко ако иска мога сичко да му разкажа.... не искаха да ми зимат жалбата в седмо ... отговорът им беше: То тва да не ти е подаванка на жалби тука ( пак записано на телефона) абе направо ужас... най накрая им я подадох жалбата имам входящ номер но шефа им не казва нищо... бил пратил документите в КАТ... от там ми казаха че той трябва да реши нещо, а и не са получавали никви документи... имам сичко в мене жалби, входящи номера, имената на тия боклуци, записи... ама време нямам... ако някой може да помогне да ги насер*ме да свирка..
Не са ти виновни полицайте ,а законите. За да осъдиш общината ти е нужен този протокол от КАТ, който те ще ти издадат!
Не са ти виновни полицайте ,а законите. За да осъдиш общината ти е нужен този протокол от КАТ, който те ще ти издадат!
А за да ти издадат протокол трябва да напишат АКТ - ако ще и за 20 стотинки да е но такъв е закона .
П.С. Не съм полицай , не ги защитавам но такава ние държавата .
leketo84
24-03-2009, 11:01
Ами кво да го правя... въпроса е че не си заслужава разправията.... виж ако нямах каско щях до дупка да ги съдя.
Колега съжалявам за случилото се с тебе ! Но казваш че имаш каско , а такава щета приемат ли я те ? Моляти се да ми разясниш че съм малко , много бос по тая тема !:roll:
Колега съжалявам за случилото се с тебе ! Но казваш че имаш каско , а такава щета приемат ли я те ? Моляти се да ми разясниш че съм малко , много бос по тая тема !:roll:
Признават я щетата, защото то си се води ПТП по твоя вина.... Само ти трябва да викнеш полиция да ти направят протокол
leketo84
24-03-2009, 16:32
Признават я щетата, защото то си се води ПТП по твоя вина.... Само ти трябва да викнеш полиция да ти направят протокол
Ами значи без акт няма как да се размине човек:calc: , ма се пак щом го признават по-добре така да е:idea2: ! Мерси за разяснението дано на никой не се случва повече ! :th_up:
Лелее, чета и подивявам! Искам да напиша много, но няма да ми стигнат нервите, направо се подиграват с нас :pokey::Silent:
...Ще ми каже той с к'ви гуми да си карам колата... акъла ми не го побира
На мен ми се случи подобно нещо преди почти година и то на 200 км от Стара Загора на един жп прелез. Дано си намериш картер.Ако ли не мога да ти помогна със заварките ако си пазиш по голяма част от остатъците от картера.Сега вече има 2мм ламарина отдолу и внимавам с най-малката неравност.:th_up:14025
14026
На мен ми се случи подобно нещо преди почти година и то на 200 км от Стара Загора на един жп прелез. Дано си намериш картер.Ако ли не мога да ти помогна със заварките ако си пазиш по голяма част от остатъците от картера.Сега вече има 2мм ламарина отдолу и внимавам с най-малката неравност.:th_up:14025
14026
Мерси колега но си намерих картерче доста бързо... Колата даже ми е готова вече ама не съм я видял все още защото съм в Благоевград. Въпроса ми е дали корите отдолу са еднакви за бензинките и дизелите. Благодаря
genko1982
25-03-2009, 20:40
колеги и аз имах подобен проблем.Миналата зима си карам фиатчето брава по околомръсното с не повече от 50 км\ч валеше дъжд,беше вечерта и хоп попаднах в дупка.сцепих предната гума а на задната балон,а бяха на 5 дни,звъннах на застрахователите и ми казаха че с протокол ще ми ги платят.Беше петък звъним и на кат ониа ми вика в понеделник да отида за протокол.Отивам аз в 9:00 ч и чакам за протокол до 16:40.за целиа ден минахме 12 човека.Полицаиа ми вика акт за несъобразена скорост,аиде и тои отнесе 10лв и се разминах без акт само с протокол.Дотука добре обаче не ми изплатиха нищо и не ми дадоха никво обяснение защо,като ги питах каква е причината ми казваха че са ми изпратили писмо и не могат да дават повече обяснения.Все още чакам писмото,като се сещам сега пак започвам да се нервирам
Колеги някой има ли идея дали има разлики в корите между различните двг, щото без кора не ми се кара а нова ще е майка си и баща си...
Ние една алфа не може да си купиме, ти джип??? Само пинко -палинко може да си го позволи:))
Linkestis
27-03-2009, 12:57
Ние една алфа не може да си купиме, ти джип??? Само пинко -палинко може да си го позволи:))
Кои за какво е учил...
Кои за какво е учил...
Ммм кой за каквото си е подал молбата бих казал . ;)
Приказката е следната: "Кой както се уреди".
Само да вметна към всички колеги - не карайте без кори моля ви щото ефекта върху всички ролки е пагубен водата и пясъка им разказват играта всеки ден се нервирам заради тва:x Клиентите без кори изсипват безумни пари за нови ролки прецакани от липсата на кори и от невероятно чистите ни улици :gruebel: Тва пак май е за ББ :)
А за пинко не му завиждайте на човека за джипа ми си направете сметката дали на нас не ни излиза по-скъпо да караме невероятните си коли и да трошиме пари и много нерви, а за времето да не ви говоря да се занимаваме с глупости дали няма да е по евтино да си купиме джип :gruebel: Аз да ви кажа се замислям Преди малко с ГТВ-то треснах прага в една шахта дет кат минеш през нея и се вдига капака :cussing:
То въпроса е и с колко ще минеш през нея...
leketo84
28-03-2009, 15:59
Аз да ви кажа се замислям Преди малко с ГТВ-то треснах прага в една шахта дет кат минеш през нея и се вдига капака :cussing:
Леле и такива ли има ? :angry1:
Иначе имам едно предложение към теб - ако си направил снимки с по-висока резолюция, искам да ги ползвам и да пусна в AUTO BILD един голям материал (и снимка на броя) за софийските "улици" и за безобразието на катаджиите с "несъобразената скорост".
Пинко, кога да чакам раздробения си картер на първа страница :Tease:
Пинко, кога да чакам раздробения си картер на първа страница :Tease:
В днешния брой. На 46-а страница. Снимката на броя също е посветена на дупките.
Абе не мисля ,че колата е ниска.Все пак се кара и в други страни и се съмнявам ,че ако в Италия 166 се трошат по спящите полицаи,хората щяха да си траят.Истината е ,че нашите спящи полицаи са направени от бездарници и некъдърници.Господ да ни пази картерите.Амин
...и ми каза с цялата си наглост да си сложа по високи гуми...
тук в испания, ако куките решат да проверят размера на гумите и той не е вписан в талона ще се пише акт.да не говорим за минаване на преглед с различни от правилните гуми.ужас.май кросвагон му е майката.
...и ми каза с цялата си наглост да си сложа по високи гуми...
тук в испания, ако куките решат да проверят размера на гумите и той не е вписан в талона ще се пише акт.да не говорим за минаване на преглед с различни от правилните гуми.ужас.май кросвагон му е майката.
моите гуми са точно такива каквито пише в ръководството на колата... въпроса е че тъпите куки само им дай да умуват как да ти пишат акт... те не че трябва или искат ама въпроса е да им дадеш нещо и те разбираш ли от съчувствие да не ти пишат акт.... пък ако решиш да не преглътнеш суровата истина че те изнудват косвено и не им дадеш... ще ти го пишат акта еи така с най голям кеф.... тъпи куки... :falos2:
Чудя се, застраователите признават щетата, това добре
само че, застрахователят не му ли е работа той да съди общината и който е отговорен там
Да така е .... само че акта ти си остава
нисички са Алфите който каквото и да ми приказва
не са за Българските пътища