PDA

View Full Version : пак почна да пуши алфата

kai77
23-03-2009, 21:15
:pimp: здр. колеги имах проблем с алфата беше пропушила много здраво и 0,5л.масло избяга.това извънградско го прави само и пак го направи.в града само я карам един месец точно ни пушек,ни дим маслото си е там-изляза ли от града-20/30км.като я спра и после запаля облаци дим че чак не се виждам и 0,5л.масло пак го нема.има ли някакво сносно обяснение това,че тук майсторите направо искат да отварят мотора,а почистих си сепаратора днес,но не вярвам да се оправи от това.дайте някаква идея че не ми се влиза в сервиз да отворят двигателе/може и за нищо/.благодаря ви предварително:pimp:

trustworthy
23-03-2009, 21:27
Щом не искаш да правиш мотор без да има нужда, колкото и да не ти се вярва, изчакай да видиш дали все пак няма да има ефект от почистването на сепаратора ;)

kai77
23-03-2009, 21:29
ами то не можах да го махна единият болт се прееба,но наливах ацетон,бензин ръчках с тел и т.н.

tonov
23-03-2009, 22:33
Изчакай преди да ходиш на майстори, както ти казва trustworthy. Като налива ацетон излезе ли гняс отвътре?

kai77
23-03-2009, 23:21
ми то много мизерлък излезе от там но после кото запалих пак изпуши,и в тиа маркучета дето излизат към дросела бяха пълни с масло и тях мих даже

detelazurno
24-03-2009, 12:46
Наистина е най-добре да изчакаш, защото ти сепаратора добре си го изчистил, но ще мине малко време докато продуха всичко. В началото може пак да пропуши леко, но е нормално. Все пак трябва да поизгори това, това което се е набутало по тръбите назад. Следи маслото. Сега след почистването я изкарай на няколко разходки извънградско. При мен имаше същия проблем в като я взех. Излезна ли извън града и като задържи повечко време високи обороти и зад мен всички изоставаха защото искаха да дишат :tooth: После изчистих сепаратора и проблема изчезна. Успех!

Mury
24-03-2009, 12:50
Според мен,не си изчистил хубаво сепаратора,той и на свален капак се чисти трудно,па камоли така,както казваш.Опитай да го разглобиш,каквото и да ти струва,и го изчисти като хората:th_up::th_up::th_up:

detelazurno
24-03-2009, 12:56
Според мен,не си изчистил хубаво сепаратора,той и на свален капак се чисти трудно,па камоли така,както казваш.Опитай да го разглобиш,каквото и да ти струва,и го изчисти като хората:th_up::th_up::th_up:

А той не беше ли на точкова заварка?! Поне при мен така ми се стори. Във всеки случай аз моя не успях да го отворя. Болтовете ги махнах и само толкова. Не ще да помръдне. В такъв случай реже ли се? Аз моя го киснах с бензин и обезмаслител. Цяла нощ го оставих така. Чоплих и аз с тел вътре да изчегъртам каквото мога. После го закарах на водоструйка и го пръсках през всички възможни дупки.

Mury
24-03-2009, 13:03
А той не беше ли на точкова заварка?! Поне при мен така ми се стори. Във всеки случай аз моя не успях да го отворя. Болтовете ги махнах и само толкова. Не ще да помръдне. В такъв случай реже ли се? Аз моя го киснах с бензин и обезмаслител. Цяла нощ го оставих така. Чоплих и аз с тел вътре да изчегъртам каквото мога. После го закарах на водоструйка и го пръсках през всички възможни дупки.
Не сваля се много трудно с малки отвертки,има силикон мисля от завода,бая играчка е,ма си заслужава.На пластмасовия капак е още по-трудно,защото е пластмасово и има голяма вероятност да го счупиш.След като го изчисти,пак се затваря със силикон хубаво,ма ако те е страх да не счупиш най-добре иди на сервиз,повярвай ми:calc::calc:

detelazurno
24-03-2009, 13:07
Няма място за страх. Иначе как ще се науча ;) А и вече веднъж счупих един капак, че го пренатегнах и той взе че се пукна на 3 места :tooth: Така или иначе за момента не ми прави проблеми и няма да я закачам. Просто ми беше интересно.

LeoVin4i
24-03-2009, 17:19
Няма място за страх. Иначе как ще се науча ;) А и вече веднъж счупих един капак, че го пренатегнах и той взе че се пукна на 3 места :tooth: Така или иначе за момента не ми прави проблеми и няма да я закачам. Просто ми беше интересно.
Металния капак ли успя да спукаш?

kai77
24-03-2009, 19:24
колегата е спукал алуминиев капак мисля и аз спуках моя при единия болт,но държи маслото още

detelazurno
24-03-2009, 20:42
Металния капак ли успя да спукаш?

Алуминиевия. Крехък метал е и лесно се пука.

JORDANGT
24-03-2009, 23:50
Под тая ламаринка има още повече гняс.Отдолу има нещо като лабиринт.Развиваш 3-те болчета и леко с напъване на отверката и трябва да излезе.Моя беше толкова задръстен че даже не се виждаха колко са болчетата и като му сипах коресилин от едната страна и нищо не протече от другата.И да като стягах капака и аз счупих едно ухо.

Mury
25-03-2009, 10:39
Ми стегайте по внимателно де:laughing1::laughing1:

detelazurno
25-03-2009, 10:47
Ми стегайте по внимателно де:laughing1::laughing1:

Мноу сме яки у ръцете :knock: :Tease: Аз моя като го спуках за пръв път отварях Алфа и не знаех колко ще понесе тоя капак

kai77
25-03-2009, 22:41
ами то едното болче се заобли кво да го правя сега,нямам идея с кво да го отвия вече,а имам желание да го доочистя този сепаратор-май ще има ефект,но като изляза извънграда ще разбера най-точно

tonov
27-03-2009, 20:04
ами то едното болче се заобли кво да го правя сега,нямам идея с кво да го отвия вече,а имам желание да го доочистя този сепаратор-май ще има ефект,но като изляза извънграда ще разбера най-точно

Иди при някой който работи с оксижен или телоподаващо. Заварете на главата на болта едно парче желязо с Г-образна форма и отвивай, тъкмо при нагряването резбата ще поотпусне.

kai77
27-03-2009, 22:39
благодаря за идеята,ще го направя това,но като взема нова гарнитура,а утре излизам извънграда стискайте палци да не изпуши пак,че ми е жална майка юнашка:big_bow_down::big_bow_down::big_bow_down: а капака мога ли да го заваря дето го спуках при едното ухо

Mury
28-03-2009, 13:50
благодаря за идеята,ще го направя това,но като взема нова гарнитура,а утре излизам извънграда стискайте палци да не изпуши пак,че ми е жална майка юнашка:big_bow_down::big_bow_down::big_bow_down: а капака мога ли да го заваря дето го спуках при едното ухо
Можеш да го завариш при човек с аргон-има такъв човек в Екстриим Тунинг:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Сега видях че си от Русе,сори

kai77
29-03-2009, 22:52
:bravo::bravo::bravo:искам да благодаря на всички колеги,които ме посъветваха да изчистя сепаратора,НЕ ИЗПУШИ наистина и съм много щастлив с кеф ще си карам алфичката-БЛАГОДАРЯ ВИ:rosso_spider: