View Full Version : alfa 145 QV vs fiat coupe 20v
nick_145_QV
23-03-2009, 23:08
Здравейте колеги преди време имах една такава драпка с такав фиат и за сажаление ме драпна. бях с изгоряла ламбда и с лош дебитомер и мисля че за това беше такав резултата,но сега след малки промени и по добро састояние на колата какво мислите? как ще е резултата?
D-I-V-A-K-A
23-03-2009, 23:19
Здравейте колеги преди време имах една такава драпка с такав фиат и за сажаление ме драпна. бях с изгоряла ламбда и с лош дебитомер и мисля че за това беше такав резултата,но сега след малки промени и по добро састояние на колата какво мислите? как ще е резултата?
Ми колега аз с мойта 146 Ти им късам шортите. Сигурен съм, че сега колата като ти е наред всичко ще го дръпнеш без грижи и с голяма разлика ;) Давай смело, но и МНОГО РАЗУМНО!
Ако всичко по алфата е наред както казваш го взимаш на 100% !
Ако всичко по алфата е наред както казваш го взимаш на 100% !
взима го ако има гонка ина4е успех и от мен!!дано го опука6!:th_up:
MainaCore
24-03-2009, 08:27
Наблюдавал съм гонка 164 2.0 ТС - която вървеше повече от КуВе и падна от купе 20в, и последния път на Калояново като им гледах времената, не вярвам, че проблема е в дебитомера и ламбдата...
Ааааа, ако е Купе 20в Турбо плюс:idea2::idea2::idea2:не става,просто нямаш шанс,но ако е атмосферка,би трябвало да го биеш:pimp::pimp:
Ааааа, ако е Купе 20в Турбо плюс:idea2::idea2::idea2:не става,просто нямаш шанс,но ако е атмосферка,би трябвало да го биеш:pimp::pimp:
:th_up:
Атмосверките са слабички, вървят колкото купе 1.8 пускал съм се с две 2.0 20 и ги отнесох с половин кола а 1.8-чката имаше чип филтър и добри гуми, ония полудеха. Пък за QV няма кво да говориме щот ако е в час върви бая повече.
dido76bg
24-03-2009, 16:18
http://www.carfolio.com/specifications/
Браатт тоя фиат е ужасно тромав,просто няма вариант да те земе:tooth:,напраоо ше му скъсаш шортите:tooth::tooth::tooth::bouncing_smiley:
nick_145_QV
24-03-2009, 22:49
сега сам и приготвил и ново масалце Кофран и ще е готова за битка. по принцип сам с 16ц джанти,дали с 15 ще варви повече
D-I-V-A-K-A
24-03-2009, 23:08
сега сам и приготвил и ново масалце Кофран и ще е готова за битка. по принцип сам с 16ц джанти,дали с 15 ще варви повече
Ами ускорението трябва да ти е по-бързо. По-големи джанти = по-голяма максимална скорост и по-бавно ускорение, а по-малки джанти = по-бързо ускорение и по-малка максимална скорост. Просто по-големи от гумите, който са дадени за модела тормозят малко или много мотора и се равърта по-бавно и обратното ;)
Бе с това световно незвестно масло по-добре да не правиш дръпка. Че да не стае - тамън да го бия и тя роди:hmm:
Бе с това световно незвестно масло по-добре да не правиш дръпка. Че да не стае - тамън да го бия и тя роди:hmm:
:crybaby::crybaby::Tease::Tease:Така е,наистина недей да караш колата с това масло:crybaby::crybaby:
nick_145_QV
25-03-2009, 22:14
това масло е препоръка от двама мои колеги които карат с години с това масло и от няколко алфаджии. кофрана не е много евтинко масло-52лв с голяма отстъпка 4л. колкото селениа голд.
няколко алфаджии
Такива животни нема
tokata_pz_flex
26-03-2009, 00:31
И ти на това му викаш ' не евтино масло ' ? Баце , не си прави експерименти ... верно , че колата си е твоя , ама после и на нас няма да ни е приятно .
Furious 155
26-03-2009, 00:46
И ти на това му викаш ' не евтино масло ' ? Баце , не си прави експерименти ... верно , че колата си е твоя , ама после и на нас няма да ни е приятно .
ми то цената в бг не винаги е определяща за качеството де... и моето масло е 65лв за 5 литра (10w-40).
Иначе пък с световно неизвестни масла вярно не е кеф да се пробва...в се пак алфата си има ряз и обороти и това става предпоставка за проблеми ако няма необходимото мазане.
alfa boy Qv
13-05-2009, 19:43
Само кастрол ле мом4ета:devil::butt:
Селения Рацинг му е майката:Tease::Tease::Tease:
SandoOne
14-05-2009, 13:02
Батко знам кво да не бачка ламбда сонда и кофти дебитомер при мене като беше преебана сондата грам не вървеше глъхенеше ...... ако всичко е наред тоя фиат на 400 метра ще ти гледа стоповете :)
Stefan Caromov
23-05-2009, 00:56
дееба тия ку вета ..... аре зимвам един фият купе да ги вида кви са толко бързи пък
сток за сток
не го знам само фиата къф беше ,еме некво в5 турбо май
няма как да ме изеде ку ве
това помня .... ааа май беше син ,ма другото е незнайно
това ми звучи кто дали щеми дрътне 156 цата едно гтв
дееба тия ку вета ..... аре зимвам един фият купе да ги вида кви са толко бързи пък
сток за сток
не го знам само фиата къф беше ,еме некво в5 турбо май
няма как да ме изеде ку ве
това помня .... ааа май беше син ,ма другото е незнайно
това ми звучи кто дали щеми дрътне 156 цата едно гтв
Добре зашто сравняваш коли от различен клас.ку ве е 155 коня а фиата за които говориш е 2.0 в6 20в с турбо и е 220 коня.може да стане интересно ако алфата е 155 ку4
Добре зашто сравняваш коли от различен клас.ку ве е 155 коня а фиата за които говориш е 2.0 в6 20в с турбо и е 220 коня.може да стане интересно ако алфата е 155 ку4
Неможе да се сравнява така нещата Фиата е с турбо.
Сравни QV и 2,0 фятката.
BillyBoy`
23-05-2009, 21:29
Неможе да се сравнява така нещата Фиата е с турбо.
Сравни QV и 2,0 фятката.със някое Седичи или някое ХГТ:grin:
аз сам си правил драпка с фиат купе 2.0 и пада просто килцата са му в повече.С хгт не сам се пробвал ама ми се струва че варви повече от купето.
Mind_Control
25-05-2009, 11:17
Ами ускорението трябва да ти е по-бързо. По-големи джанти = по-голяма максимална скорост и по-бавно ускорение, а по-малки джанти = по-бързо ускорение и по-малка максимална скорост. Просто по-големи от гумите, който са дадени за модела тормозят малко или много мотора и се равърта по-бавно и обратното ;)
И как по- големите джанти спомагат за повишаване на максималната скорост? Това не са ти голфаджииските лепенки дето вдигат коне... Може на скоростомера да ти показва повече км/ч, но не защото реално е така, а защото не си минал на по-нископрофилни гуми след слагането на по- големи джанти. Демек- реалната скорост ти е една и съща.
И как по- големите джанти спомагат за повишаване на максималната скорост? Това не са ти голфаджииските лепенки дето вдигат коне... Може на скоростомера да ти показва повече км/ч, но не защото реално е така, а защото не си минал на по-нископрофилни гуми след слагането на по- големи джанти. Демек- реалната скорост ти е една и съща.
Мисля, че имаше няколко сайта на големи търговци и дистрибутори на автомобилни гуми и джанти. Там, хората са си направили и труда да качат по един калкулатор, за да си сметнеш какво ще се случи, когато замениш стандартния размер гуми и джанти с друг... Поиграй си малко с тези калкулатори и виж стойностите в графата "показание на скоростомера" и "реална скорост" и ги сравни. Тогава вече мисля, че сам ще си направиш правилните изводи ;)
ivanko_rs
27-05-2009, 00:07
...може да стане интересно ако алфата е 155 ку4
Хихихихих и резултата ще е 2:0 за Фиат-а ,защото се пускат два Фиатски мотора,алфов в случая няма :naughty:
Само кастрол ле мом4ета:devil::butt:
Бегай ти с тоя Кастрол, че в Бг си е ебало майката. Оня ден Ровъра на 5хиляди километра го хвърли поради влошен вискозитет, а нали се сещаш че това няма как да е от Кастрол, просто усетих добре познатите у нас скапани номера с М10Д :bored:
По-добре си наливайте Селения или си грабете маслото от вън :)