View Full Version : Малко помощ
Скъса ми се гумения маншон между дебитомера и всмукателния колектор и няма намиране никъде втора употреба,нито нов и не знам какво да правя вече,цепката е около 2-3см,по какъв начин мога да го възстановя,че много ми е*ава работата на бензин и още повече газ :) Колата е алфа 164 2.0тс,а ето тук е скъсаното(ограденото с червено):
p.s.пускам темата в общия раздел,защото ще я видят повече хора и е по голяма вероятноста някой да помогне,че лоша работа :)
http://store.picbg.net/pubpic/F4/77/3859738c88f1f477.jpg
докато го възстановиш, що не пробваш да му сложиш една скоба отгоре, да смуче по-малко
докато го възстановиш, що не пробваш да му сложиш една скоба отгоре, да смуче по-малко
Залепил съм му нещо като тиксо,смуче по малко,ама пак си е гадно :(
AntiLuuP
25-03-2009, 19:11
Пробвай със силикон за висока температура... :? Или с монтажен силикон :?
Kostadin`
25-03-2009, 21:13
Скъса ми се гумения маншон между дебитомера и всмукателния колектор и няма намиране никъде втора употреба,нито нов и не знам какво да правя вече,цепката е около 2-3см,по какъв начин мога да го възстановя,че много ми е*ава работата на бензин и още повече газ :) Колата е алфа 164 2.0тс,а ето тук е скъсаното(ограденото с червено):
p.s.пускам темата в общия раздел,защото ще я видят повече хора и е по голяма вероятноста някой да помогне,че лоша работа :)
http://store.picbg.net/pubpic/F4/77/3859738c88f1f477.jpg
колега утре ще ида до една морга тука до нас да вида за такова нещо,щото като търсих едни чарколяци видях там една 164-ца,дето още не я бяха парчатьосали.Утре ще ти кажа.
ludkanar
25-03-2009, 22:26
аколи не потърси от тези металните тръби за спортните филтри и готово:prescription:
Тая снимка не е на бившата ми алфа!
Тая снимка не е на бившата ми алфа!
Ами не е де :)
Пробвай със силикон за висока температура... :? Или с монтажен силикон :?
Аз се чудя за монтажния кит на бизон???
колега утре ще ида до една морга тука до нас да вида за такова нещо,щото като търсих едни чарколяци видях там една 164-ца,дето още не я бяха парчатьосали.Утре ще ти кажа.
ще ти бъда благодарен колега ако погледнеш :)
аколи не потърси от тези металните тръби за спортните филтри и готово:prescription:
не става това е между дебитомера и всмукателния колектор,ако беше след дебитомера към кутията можеше,а и има още 2 тръбички към тая тръба,за картерни газове ,другата е към моторчето за празния ход ;)
Kostadin`
26-03-2009, 14:25
колега Abarth тъкмо бях до моргата,164-цата е била Дизел и мотора й го няма.Съжалявам че не можах да ти свърша работа.
колега Abarth тъкмо бях до моргата,164-цата е била Дизел и мотора й го няма.Съжалявам че не можах да ти свърша работа.
Мерси за отзивчивоста колега,сега лепих с някъв силикон специален черен и чакам да изсъхне пък да видим :)
Пробвай с няква термолента,дето се нагряват и залепват,правят нещо като вулканизация,другия вариант е да я занесеш на някой гунаджия,и той да ти я вулканизира,знам че го правят:devil::devil:
Целия е нацепен тоя маншон,оказа се че е скъсан на още 2 места,уж го оплътних с това нещо колата работи доста по добре,но има съвсем леко менене на обороти чат пат,трябва да търся друг,от тоя явно няма да стане работата както трябва :) ако някой чуе нещо за 164 на части 2.0 бензин да казва :)
AntiLuuP
26-03-2009, 21:52
Аз се чудя за монтажния кит на бизон???
Да де нещо такова понеже е здраво и гъвкаво ...
ludkanar
26-03-2009, 23:03
Пробвай с няква термолента,дето се нагряват и залепват,правят нещо като вулканизация,другия вариант е да я занесеш на някой гунаджия,и той да ти я вулканизира,знам че го правят:devil::devil:
тва е много добър вариант
Имайте предвид че тоя маркуч на старата с делката като тази и на суперката е с различна дължина ;)