Log in

View Full Version : проблем с парното и климатроника на 155 2,5 ТД

moja
10-01-2006, 15:19
Здравейте,може ли някой да ми каже къде се намира релето за парното,т.е. за вентилатора на парното и къде мога да отремонтирам качествено компресора на климатика?Благодаря!

kris11
10-01-2006, 19:12
Здравейте,може ли някой да ми каже къде се намира релето за парното,т.е. за вентилатора на парното и къде мога да отремонтирам качествено компресора на климатика?Благодаря!
Като хвърля на боб може и да позная от кой град си?

valjo
10-01-2006, 21:16
Трявна ? :unsure:

moja
11-01-2006, 13:51
не разбирам какво значение има от кой град съм за парното но щом питате наистина съм от Трявна,друг е въпросът как сте го разбрали ,благодаря за съветите все пак,по това време тук хвърляме суджук не боб,няма проблем на Jeep -а ми му работи всичко ,то и без това в този сняг не е много за Алфи,поздрави!

bass
11-01-2006, 13:59
не разбирам какво значение има от кой град съм
Колега, тва не е заяждане (въпреки закачливия тон :D ) - местожителството е съществено, за да може да ти препоръчат сервиз в твоя регион :idea:
btw Аз съм много доволен от поведението на мойто Алфа в зимни условия :th_up:

moja
12-01-2006, 08:57
Извинявайте ако съм се изказал малко рязко а иначе често идвам в София и няма проблем да ми препоръчате добър сервиз там,по-принцип ми трябва само ел.схема на таблото с бушоните,за да разбера кое е релето за вентилатора на парното,сега съм го направил с прекъсвач и пак работи но...,а иначе през зимата тук с Jeep-а е наистина по-спокойно,вчрера пак го пробвах из горите,и той като Alfa-та е голям звяр!Благодаря за отговора и ще се радвам ако помогнете!

bass
12-01-2006, 10:49
Alfa155HeatingAndVentilation (http://212.95.183.106/bass/Alfa155Heating.pdf)
Ето ти извадка от сервизното ръководство, касаеща парно/климатик - на 3 стр. долу вдясно има схема на бушоните и релетата и е означено с черно петно релето за парното.
Лошото е, че почти нищо не се чете от текста, дано успееш да се ориентираш от картинките.

kris11
12-01-2006, 13:24
не разбирам какво значение има от кой град съм за парното но щом питате наистина съм от Трявна,
Веднага можех да ти препоръчам сервиз във Варна. Затова питах.

moja
14-01-2006, 09:23
Благодаря ви,за сервиз във Варна бях там лятото да ми инспектират климатика на Jeep-а но не мога да ти кажа точно къде,пиши къде има за Алфа като имам път на там да я погледнат,ако имаш и някакъв телефонен номер още по-добре!Благодаря още веднъж че помагате!

kris11
14-01-2006, 10:47
В двора на "Варна Комерс" / бившото "Терснаб"/ Сервиза е за клими на автомобили ,леки, товарни, пикапи. Казва се "Серво Кинг". Имаче фирмата е Пловдивска. Тел. сега нямам .

Иначе самолета няма проблеми със зимата катери си баири, не боксува,не се занася .Имам само 1 малък проблем - иска нов акумулатор :D , че вчера взе да позапъва като върти на стартер, ама с резервният запали :D при минус 17. Иначе днес при минус 12 си запали, ама и съм с гъсто масло - зелен HPX