View Full Version : температура
:in_love::sniping:С риск да ме наредите:bash: питам- колко градуса трябва да показва датчика за температурата, как да разбера дали имам проблем с датчика и дали е с термостата, защото забелязвам, че датчика обикновенно показва температура около 60 градуса, мн. рядко 75 и ми се струва, че нещо не е наред!
didkoldihno
28-03-2009, 10:07
:in_love::sniping:С риск да ме наредите:bash: питам- колко градуса трябва да показва датчика за температурата, как да разбера дали имам проблем с датчика и дали е с термостата, защото забелязвам, че датчика обикновенно показва температура около 60 градуса, мн. рядко 75 и ми се струва, че нещо не е наред!
еми като е топло и колата загрява,моята загрява до 90 градуса което мисля че е в рамките май найстина имаш проблем
колега, за нов термостат си
пиши каква е колата, ама май всички ще кажат едно и също...
моята държи температура около 80-85 градуса
Можеш да разбереш със сигурност като измериш температурата в разширителния съд и сравниш с показнията на стрелката и ако се разминават драстично проблема е в датчика,а ако съвпадат е в термостата .
мерси, а този съд, как да го позная:gruebel:
един маркуч го свързва с радиатора
в този съд се сипва охл. течност
малко вероятно е да е заминал датчика...
а там където се налива антифриза
палиш двигателя и хващаш с ръка тръбата на антифриза към радиатора, ако се стопли след 3-4мин си за термостат.
:gruebel: не е ли нормално да се стопли
Cardinala
28-03-2009, 19:49
Не. Ще се стопли толкова бързо само ако ти е прее*ан термостата
:wallbash:я пак да повторя, не грее, а държи темп. под 60 градуса
:wallbash:я пак да повторя, не грее, а държи темп. под 60 градуса
Нов термостат ! Но за по сигурно трябва да провериш реланата температура да не би датчика да е заминал ,а за най-сигурно сменяй и двете. После поне няма да го мислиш "тоя датчик работи ли ,не работи ли ,термостата добре ли е или не" сменяй и бъди спокойна ;)
PEPI-2ALFA
29-03-2009, 08:45
мерси, а този съд, как да го позная:gruebel:
А термометър имаш ли? Не се занимавай, щом не знаеш кой е разширителния съд, ходи на майстор.
...Не се занимавай, щом не знаеш кой е разширителния съд, ходи на майстор.
:th_up: