View Full Version : Датчика за нивото на течноста за чистачки
Момчета кажете къде се намира тоя датчик,че явно се е прецакал да го дам на късо,че ми писна да ми свети в очите :)
Зад предния десен калник,от горната страна на казанчето.
Ами най - вероятно в казанчето за течността.
Сваляш предно дясно колело , сваляш кората (подкалника) и то се вижда казанчето :gruebel:
Е и къде там е тоя датчик,как изглежда и как да го дам на късо да не свети?
Е имаш 4 кабела - 2 за моторчето ( помпата) и 2 за датчика . Когато стигнеш до тях ще ги разпознаеш . Предполагам ако ги съединиш един за друг тези които са на датчика би трябвало да спре да свети - ако изобщо са закачени . Виж позачисти ги , фъсни ги с контактен спрей може и да се оправи пък знае ли човек - Алфа е все пак , ако не дава проблеми ще е голяма скука . А и вече е в пубертета и започва да си изгражда свое мненние за държание ;)
Моя датчик светеше цяла зима колкото и течност да му наливам.Сега от 3 дена взе да примигва.Долях течност и изгасна.Така беше и с датчика за накладки и за сп. течност и за антифриз.Карай така,все някога ще изгасне.Вече не не си изграя да ги правя.След време сами се оправят.:yawn:
Мен пък ме кьорави датчика за абс-а , нещо неработи .... чудя се кво да го правя ...
Те са 4 май... кой от всичките?