View Full Version : МАСЛО НА СКОРОСТНАТА КУТИЯ
Скоростната ми кутия отдолу е омаслената цялата с проззрачно масло /явно не е от двигателя, който си е сух/. Скоростният ми лост хлопа на място и на първа и задна по трудно включва. Въпросът ми е:
От къде се долива/налива масло в скоростната кутия ? И СТАРОТО МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ИЗТОЧВА ???
146
Скоростната ми кутия отдолу е омаслената цялата с проззрачно масло /явно не е от двигателя, който си е сух/. Скоростният ми лост хлопа на място и на първа и задна по трудно включва. Въпросът ми е:
От къде се долива/налива масло в скоростната кутия ? И СТАРОТО МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ИЗТОЧВА ???
146
Има 2 пробки на самата кутия,едната за източване е отдолу,а другата за доливане така по спомени мисля че беше бличко до помпата на съединителя горе-долу по средата на кутията катоя гледаш отпред
Има вероятност обаче маслото да е от семеринга на коляновия вал,той си е болка на ТС-а:starwars::starwars:
:saint:Днес един майстор на скоростни кутии я погледна от страни и каза че по вероятно омасляването да е от хидравличната система... ама тай с "такива коли" не се занимавал. Да съм продължавал така да си я карам...:saint:
:saint:Днес един майстор на скоростни кутии я погледна от страни и каза че по вероятно омасляването да е от хидравличната система... ама тай с "такива коли" не се занимавал. Да съм продължавал така да си я карам...:saint:
Еми виж,нали е бистро маслото,какъв цвят е.И на мен ми течеше рейката и затова я сменях с нова.Ако е червено маслото и казанчето за хидравлична течност е намаляло,може сам да се сетиш за какво става дума :)
...ам нормално си е нивото на хидравл. течност :saint: ...ама са омаслени носачите под скоростната кутия с прозр масло ?!?
колега погледни и нивото на спирачната течност как е макар че ако са омаслени носачите би трябвало да го няма до сего,а ако е там скоростите най-вероятно