View Full Version : за вариатора и VIS при TwinSpark двигател
Тцъ, не е вариатор, той се намира на изпускателния вал и служи за промяна на фазата на газоразпределение - малии колко професионално звуча :lol:
Вариатора на ТуинСпарк мотора е на смукателния вал:)
и наистина е променливо газоразпределението, но логиката е над 3000 оборота да държи клапаните по дълго време отворени за да навлезе по-голямо количество горивна смес ;)
така, и понеже аз см карал с преебан вариатор - е при него няма такива симптоми квито описва колегата, така че тва го забравете :)
Crusader
09-01-2006, 22:57
Тцъ, не е вариатор, той се намира на изпускателния вал и служи за промяна на фазата на газоразпределение - малии колко професионално звуча :lol:
и наистина е променливо газоразпределението, но логиката е над 3000 оборота да държи клапаните по дълго време отворени за да навлезе по-голямо количество горивна смес ;)
така, и понеже аз см карал с преебан вариатор - е при него няма такива симптоми квито описва колегата, така че тва го забравете :)
:oops:,ма съм тиквааааааа :oops: голяма излагация!
http://tinypic.com/k05ao6.jpg
На испускателния се води VIS и на Насо ку ве-то има то и затуй е 155кс нищо че е по бавно от мойто :lol: :lol: :lol:
На испускателния се води VIS и на Насо ку ве-то има то и затуй е 155кс нищо че е по бавно от мойто :lol: :lol: :lol:
VIS-a e на смукателния КОЛЕКТОР бе професоре :tongue:
ейй ... колектор, вал, се там ... се е променлив :tongue:
VIS-a e на смукателния КОЛЕКТОР бе професоре :tongue:
ейй ... колектор, вал, се там ... се е променлив :tongue:
Опа :oops: :oops:
VIS-VARIABLE INTAKE SYSTEM той Енъо обяснява 100пъти ама...
кат спа
добре че Валъо ми сипа та да апна иначе щях да се усета чак утре