View Full Version : Напариха ме!
Да ви се оплача.
Напариха ме Мерцедес Е200 - 136к.с и Пунто 1.2 16в. :( И двете сток. Аз съм с чип. Сам в колата. В Мерцедеса бяха 2-ма. Да поясня Мерцедеса има щпер. Пуното го дръпвам като сложа 2-рия зъб. Но на старта и двете коли са пред мен.
Защо не мога да тръгна бе колеги? Сложих летните гуми и не мога да тръгна. Върти пущината, връщам газта, подавам пак и не иска да зацепи. Аз до де тръгне тези два которника са вече преди мене.
Стартовете бяха едва на няма и 100 метра отсечка и аз се отказвах рано рано. :(
Ще замеря с Мерцедеса пак на 400 метра.
Лошо ЗКУ ли съм :crybaby:
Да ви се оплача.
Напариха ме Мерцедес Е200 - 136к.с и Пунто 1.2 16в. :( И двете сток. Аз съм с чип. Сам в колата. В Мерцедеса бяха 2-ма. Да поясня Мерцедеса има щпер. Пуното го дръпвам като сложа 2-рия зъб. Но на старта и двете коли са пред мен.
Защо не мога да тръгна бе колеги? Сложих летните гуми и не мога да тръгна. Върти пущината, връщам газта, подавам пак и не иска да зацепи. Аз до де тръгне тези два которника са вече преди мене.
По вероятно е поради слаб шофер :drive:
По вероятно е поради слаб шофер :drive:
Добре. Как да тръгна без да върти. Кумите ми са Пирели от ДОТ 01 :( На 2-ра върти даже и не ще да зацепи. Мирише на гума. Загрявах ги после на асфалта вече парят гумите и пак приплъзват страшно. Ще го замеря тоя мечок пак като сложа новите гуми.
Аз и да тръгна плавно после като настъпя до долу и от 3000 оборота като каже и веднага скача до прекъсвач. Връщам газта, пак подавам?!?! Тез сега се гаврят с мене тука разправят на целия град как са ме били :(
Аааа и да споменавам ли как изгубих скоростите след тези две гонки. :( Направо лоста остана на свободна и няма вкарване на нито една предавка. Че после в бокса... :(
За пореден път се убеждавам, че тези Алфи са само за ходене по кафета и возене на приятелки!
Ми още от първия ти пост ми се стори, че може да е от гумите. Сменяй ги и ги напердаши едно хубаво :drive:
DerMeister
30-03-2009, 12:00
Те тия гуми ДОТ 01 сигурно са станали на пластмаса преди 3 години и вече се превръщат в желязо...
Furious 155
30-03-2009, 12:12
Те тия гуми ДОТ 01 сигурно са станали на пластмаса преди 3 години и вече се превръщат в желязо...
:th_up:
Па то Пирелито си става пластмасово още на първата година,тва е проблема,семни гумите и пак пробвай:super::super::super:
Satanism
30-03-2009, 12:27
Koлега, тва пунто го биех с Делта 1.9ТД, а някакъв такъв мерждан ама 126кс беше го наказвах до 3та с C3 1.4HDi 16кл....:starwars: :lupe:
DerMeister
30-03-2009, 12:30
Мале, тая Е класа е "Время разгона (0-100 км/ч) - 11.4(12.8 ) c", ти въобще тръгваш ли ... :grin:
Mitko_155
30-03-2009, 12:32
Ми смени си я бре пич като не ти харесва как варви или си я оправи, защото май не е в ред колата, незнам как са те били тези трупове
Kamen666
30-03-2009, 12:37
истината е че асвалта още е студен за летни гуми и мн лесно приплъзват и при мен е така :)
mirchozo
30-03-2009, 12:38
колего нормално да не можеш да тръгнеш,тая гума с която си е за летния сезон когато температурите са с поне 20-30 градуса повече(на асфалта имам предвид)
слагай зимните и 'удри
Със зимните имах много, ама много по-добро сцепление. Направо станах за смях оня ден. И без скорости останах то голямо ръчкане беше. Няма тръгване. :(
Със зимните имах много, ама много по-добро сцепление. Направо станах за смях оня ден. И без скорости останах то голямо ръчкане беше. Няма тръгване. :(
изчакай да се стопли,смени гумите и тогава им набии канчетата ма с много,че излагаш тунера така:starwars::starwars::starwars:
Ама вие майне четете тея гонки били на 100 метра ми аз на бас се хващам че с една баничарка стокова ако ви набарам на 100 метра половината тука ше се чудите кво се случва :D Аре сега ме питайте защо :fuckoff:
А ти пък като засилваш колата требе и да я накараш да стои на пътя и да има сцепление ;) Както и доста тука си силят колите ма за спирачки не мислят :wink:
Аз излизам на 100 метра на когото кажете с Полото:starwars::starwars::starwars:
DerMeister
30-03-2009, 13:02
Аз излизам на 100 метра на когото кажете с Полото:starwars::starwars::starwars:
Взимам си старата кола от пича, на когото я продадох и те права на нищо.... :starwars:
Корса А 1.4 60 коня 850кг. :super:
Взимам си старата кола от пича, на когото я продадох и те права на нищо.... :starwars:
Корса А 1.4 60 коня 850кг. :super:
Ае и Полото е толкова,ма е 900 кила:starwars::starwars::starwars:
DerMeister
30-03-2009, 13:07
Ае и Полото е толкова,ма е 900 кила:starwars::starwars::starwars:
Ама Корсата е изгнила и аз съм по-лек! :hehehm:
Тия гуми с тоя ДОТ за нищо не стават, не искам да те обидя, но и ми се струва че лееко не можеш да тръгваш. Пунтото го мани ма тоя Умрелцедес с колелото ще го мина, макар и със шпер абсурд е да ти вземе повече от половин кола и то първите няколко метра.
Па ако някой ми даде 156 1.8 чакам баце Бобо с баничарката и Мурджев с Роло-то :kiss::kiss:
Тия гуми с тоя ДОТ за нищо не стават, не искам да те обидя, но и ми се струва че лееко не можеш да тръгваш. Пунтото го мани ма тоя Умрелцедес с колелото ще го мина, макар и със шпер абсурд е да ти вземе повече от половин кола и то първите няколко метра.
Па ако някой ми даде 156 1.8 чакам баце Бобо с баничарката и Мурджев с Роло-то :kiss::kiss:
Ма на 100 метра,ае аз съм навит,да ти покаем Половер повер:starwars::starwars:
Като сте тръгнали и аз да се включа в гонката, имам едно пИжо 1.1 60 коня и то е 800-900 кила :)
Ма на 100 метра,ае аз съм навит,да ти покаем Половер повер:starwars::starwars:
Ми дай да ги пуснем твоите двете аз ше карам ТИ-то ем още по зле даже е 2-илядо кубика
Ама вие майне четете тея гонки били на 100 метра ми аз на бас се хващам че с една баничарка стокова ако ви набарам на 100 метра половината тука ше се чудите кво се случва :D Аре сега ме питайте защо :fuckoff:
Разбира се бате. Алфата се развърта бавно, а силата и е горе на 6000 оборота чак. Аз стигам 6000, а седя на едно място. Мирише на изгоряла гума... ужас... на 400 метра със сигурост и двамата ше ги накажа обаче.
nightroller
30-03-2009, 13:31
Колеги, извинявайте че замазвам темата но ми предлагат гонка с Шкода Оставия едно 1.8 турбо :) не съм по тези изпълнения въобще но момчето ме заяде сериозно и искам да питам има ли смисъл да го правя тва?? Моя кораб е този от подписа пълен сток (засега) ...
Ще те нашамари, а пък ако е и с чип забрави.
nightroller
30-03-2009, 13:34
с чип е ... отказвам се :(:(
Ааа с Мерцедеса вървим на едно бе. Ама не мога да го бия на 100 метра. Той тръгва с калник пред мен и го държа така до края. Не изоставам повече. Въпроса е, че той тръгва като талпа. Превърта съвсем леко. А аз и на 2-ра като сложа и оборотомера скача на 5000 оборота и седи там и все едно слушам автоматик. Стой на 5000 и набира. И то аз като съм сам и то почва да превърта дясното колело и тия умира колата. И докато зацепят вече и двете е късно. Той мерцедеса е с калник пред мене. Пънтото иначе като сложа 2-рия зъб и го започвам да го дръпвам ама той пътя свършва.
Исках да кажа от цялата работа, че ме зорят и то сериозно. А мислех, че ще са като спрели. Как да е. Лошото е, че този с Мерцедеса е голям гавраджия и ще разправя сега на всички Рацерчета из Горна как ме е бил.
Ааа с Мерцедеса вървим на едно бе. Ама не мога да го бия на 100 метра. Той тръгва с калник пред мен и го държа така до края. Не изоставам повече. Въпроса е, че той тръгва като талпа. Превърта съвсем леко. А аз и на 2-ра като сложа и оборотомера скача на 5000 оборота и седи там и все едно слушам автоматик. Стой на 5000 и набира. И то аз като съм сам и то почва да превърта дясното колело и тия умира колата. И докато зацепят вече и двете е късно. Той мерцедеса е с калник пред мене. Пънтото иначе като сложа 2-рия зъб и го започвам да го дръпвам ама той пътя свършва.
Исках да кажа от цялата работа, че ме зорят и то сериозно. А мислех, че ще са като спрели. Как да е. Лошото е, че този с Мерцедеса е голям гавраджия и ще разправя сега на всички Рацерчета из Горна как ме е бил.
Замислял ли си се за съединителя си? Моята кола така по едно време въртеше ужасно и не вървях. Накрая се оказа съединителя, че е заминал а не ми даде никакви признаци да е зле или нещо. Само по това, че ужасно буксувах когато я настъпвах и като сменях скоростите някак си по тежко се сменяха.
Замислял ли си се за съединителя си? Моята кола така по едно време въртеше ужасно и не вървях. Накрая се оказа съединителя, че е заминал а не ми даде никакви признаци да е зле или нещо. Само по това, че ужасно буксувах когато я настъпвах и като сменях скоростите някак си по тежко се сменяха.
Не е съединителя. Тя хвърля пясък чакъл, гумата пищи, мирише, пуши чак... съединителя е перфектен. Скоростите се сменят много лесно.
РЕКЛАМА: Абе като се замисля, може всичко да се дължи на новия чип от Бобо. Много мощност и дойде нещо на тая кола :bouncing_smiley:
Еми по-хубави гуми си сложи, колега и тогава пак пробвай.
Дължи се на гумите, които са на 8 години и на факта, че Алфата е тежка и трудно потегля. Като цяло силата и е в трета предавка.
Не разбирам как може да слагаш чип, а да караш с гуми стари почти колкото колата.
jimmyfloyd
30-03-2009, 14:45
само като прочетох за оборотите как скачат и ясно ми стана че ти е съединителя ;) не съм чел нататък ,но по добре виж и го сменяй :) успех
п.п. и мерцедеса и пунтото са гробници :D
само като прочетох за оборотите как скачат и ясно ми стана че ти е съединителя ;) не съм чел нататък ,но по добре виж и го сменяй :) успех
п.п. и мерцедеса и пунтото са гробници :D
Колега, не ме взимайте за канарче моля! Много добре знам кога буксуват колелетата и кога буксува съединител. Да подксача цялата предница като баскетболна топка се топа. Съединителя е пушка!
Дължи се на гумите, които са на 8 години и на факта, че Алфата е тежка и трудно потегля. Като цяло силата и е в трета предавка.
Не разбирам как може да слагаш чип, а да караш с гуми стари почти колкото колата.
Аз чипове съм слагал още отдавна. Карам с тези гуми поради липса на други. Тези гуми ги карха миналото лято. Като не купих нови летни тогава, а пазех парите за зимни. Сега ми предстои да купя чисто нови летни. Даже и се озъртам за добри оферти вече по гумаджииниците. Спрял съм се на Dunlop SP Sport 01 - 205/55/16 - 170 лв. парчето.
trustworthy
30-03-2009, 15:41
...Спрял съм се на Dunlop SP Sport 01 - 205/55/16 - 170 лв. парчето.
Гумите са огън. Точно този размер даже бяха с борд, ако не се лъжа. Шарката не е от най-новите, обаче спират като чук, респективно - не би трябвало и да ти приплъзват на старт.
Гумите са огън. Точно този размер даже бяха с борд, ако не се лъжа. Шарката не е от най-новите, обаче спират като чук, респективно - не би трябвало и да ти приплъзват на старт.
Да с борд са. И шарката не е лоша. В сравнение с Пирелито си е даже хубава :) Преди бях с хубав Брайджстоун, но предницата ми се бе разклачила и ми ги изяде от вън а задните пък от вътре. И задницата беше разкикечена. И свършиха бързо горките. И сложих това пирели да доизкарам лятото с тях.
Ами гуми и си виж окачването да не са ти останали само пружините твърди и от дупките де ти подскача
П.С. и аз да се разпиша, та преди година и няколко месеца си купих Ситроен Ц1 от магазина 1.0 12 Винтила 68 коня 770 кила е мога да Ви кажа, че набира доста по-бързо от ГТВ-то до 60 км след това е друга история на километража и беше до 170 и 155 на 4 та и 5 та само за украса но ги прави 170 и нагоре малко даже, но беше страшно нестабилна и затова я продадох даже неможах да и на въртя 10 000 км, а сега ме е яд с едно чипче и спортни пружини и амортерсиори беше да е доста по-стабилна и към 80 коня и как е въшка беше да зима 100 метра на 90% от колите във форума сигорен съм :gayfight:
Жената има Корса ГТИ. Няма такъв скорострел. Алфата ряпа да яде. Тежи и дупето мамка и. А и в багажника имам туби, усилватели, колони. И с пълен резервоар бях на дръпката, и те тези неща като натежат отзад и предницата улеква. :(
Амортисьорите са добре иначе. На скоро одих на стенд. Пушка са.
hollyman_R
30-03-2009, 17:12
Ми вие, пичове, като че ли не знаете, че Алфетките са тежки на старта /специално за 146 говоря/. Срам не срам, така си е... На по-дълги дистанции, като дигнат и задържат над 4500-5000 и нагоре вече е друго. Мен ме караха с една Хонда Сивик с най-умрелия двигател - 1,4 75 коня току що купена на 10 г. и без нищо правено по нея, само ангренаж и филтри сменени. Ми сичко усмъртява на светофара. Просто нищо общо с Алфичките... Нито е до шофьор, нито е до гуми за жалост:((( От макината си е.
75TwinSpark
30-03-2009, 18:01
..............................
Колега има ли смисъл от тая тема? За какво я пускаш ми не вземеш да си смениш гумите ? Темата няма да ти оправи гумите ;)
.....
Еми то си е за срам бе бате,да вървиш наедно с такъв астматик като мерцедеса! чудя ти се
що не сложиш зимните гуми и да пробваш пак......
и каква е тая дръпка на 100м ?:no:
jimmyfloyd
30-03-2009, 19:47
добре колега,тогава провери дали ти е читава и предницата,щом подскачала,може да не са само гумите ;)
santo_traficante
30-03-2009, 19:48
и каква е тая дръпка на 100м ?:no:
нямат по дълги улици:lupe:
D-I-V-A-K-A
30-03-2009, 20:31
Ми вие, пичове, като че ли не знаете, че Алфетките са тежки на старта /специално за 146 говоря/. Срам не срам, така си е... На по-дълги дистанции, като дигнат и задържат над 4500-5000 и нагоре вече е друго. Мен ме караха с една Хонда Сивик с най-умрелия двигател - 1,4 75 коня току що купена на 10 г. и без нищо правено по нея, само ангренаж и филтри сменени. Ми сичко усмъртява на светофара. Просто нищо общо с Алфичките... Нито е до шофьор, нито е до гуми за жалост:((( От макината си е.
Колега къде видя, че 146-те са тежки на старта, като това е една от най-леките алфи по пътищата. По тая логика 166-та трябва да е като танк на старта. При мен няма такова нещо при нито една от двете коли от подписа. И мани ти да не е до шофиор или гуми, защото ако едното от двете е съкато няма шанс. Направи една дръпка с летни гуми през зимата и тогава ми кажи дали не е до гумите.
:bravo: Това ми хареса!!!
Защото ги е страх на дълго. Казват "Ааа квотое тука такова ще е и на дългото". А иначе за улиците верно. няма много дълги улици в Горна.
Айде ти си! (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/POWER-HP-TURBO-KIT-ALFA-ROMEO-145-156-33-146-159-164_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ72Q3a1205Q7c66Q3a2 Q7c65Q3a12Q7c39Q3a1Q7c240Q3a1318Q7c301Q3a1Q7c293Q3 a1Q7c294Q3a50QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem 260385057265QQitemZ260385057265QQptZMotorsQ5fCarQ5 fTruckQ5fPartsQ5fAccessories)
Ко му плащаш... 800$!
И прочети какво пише ... да се монтира в ауторизирани сервизи!
П.П.
Сетих се за култовата фраза на Вин Дизел от NFS:
"Ужким си голямо момче, пък не можеш да пускаш съединителя!":asthanos:
Нали имаш чувство за хумор?
И не го взимай толко вътрешно тоя състезателен... ти си силен като механик! ;)
Айде ти си! (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/POWER-HP-TURBO-KIT-ALFA-ROMEO-145-156-33-146-159-164_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ72Q3a1205Q7c66Q3a2 Q7c65Q3a12Q7c39Q3a1Q7c240Q3a1318Q7c301Q3a1Q7c293Q3 a1Q7c294Q3a50QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem 260385057265QQitemZ260385057265QQptZMotorsQ5fCarQ5 fTruckQ5fPartsQ5fAccessories)
Ко му плащаш... 800$!
И прочети какво пише ... да се монтира в ауторизирани сервизи!
П.П.
Сетих се за култовата фраза на Вин Дизел от NFS:
"Ужким си голямо момче, пък не можеш да пускаш съединителя!":asthanos:
Нали имаш чувство за хумор?
И не го взимай толко вътрешно тоя състезателен... ти си силен като механик! ;)
:super: С тва ако успее някога да го монтира ше му трябват вериги :D и автоматични скорости с тракшън контрол :wink:
Ми първо ти си от оставащия процент тука ;) Второ баничарката е много обширно понятие внимавай щот разполагам и със 159 баница и със 145 баница :D А мурджев и той барабар петко с мъжете една 8 клапанова неможе да бие :gayfight:
Ми първо ти си от оставащия процент тука ;) Второ баничарката е много обширно понятие внимавай щот разполагам и със 159 баница и със 145 баница :D А мурджев и той барабар петко с мъжете една 8 клапанова неможе да бие :gayfight:
:tooth::tooth::tooth::tooth:
Големи рацери имало, трябва да ви пробвам с е30-ката :gayfight: ама на 50метра, гледам е някаква мода на малки отсечки :tooth::tooth::tooth:
Аре на 3 метра, аз даже ше съм пеш :devil2: :gayfight:
Хахаххаха :bouncing_smiley:
hondoman
31-03-2009, 13:40
па че да земем да минем с москала 408 ако ще е на 10м
Този тип гума имат ли модели за лява и дясна?
http://ssl.delti.com/tyre-pictures/Dunlop/SPSPORT01A.jpg
dilian alfa gtv
31-03-2009, 14:13
лява и дясна не няма значение но има вътрешна и външна страна където го пише на гумата на борда (outside) (inside) може да пише само едната от двете страни и като се монтират всичко си идва на място.:grin:
На снимката е правилно монтирана. :tooth:
Мисълта ми е, че тази извитата шарка при лява и дясна гума ше сочи наобратно от едната страна. За това питам. Демек купувам си 4 еднакви и се монтират после с напречните резки да сочат на вън (както е на снимката)?
ludkanar
31-03-2009, 14:38
На снимката е правилно монтирана. :tooth:
е оставаше и да нее :tooth:
Мда, оем.
Ок. Ми тези ще са :)
dilian alfa gtv
31-03-2009, 15:00
Мисълта ми е, че тази извитата шарка при лява и дясна гума ше сочи наобратно от едната страна. За това питам. Демек купувам си 4 еднакви и се монтират после с напречните резки да сочат на вън (както е на снимката)?
недей гледай на къде ще сочи това е гума без посока гледай да са правилно монтирани стравите на гумата пише как се монтира а и този който ги слага трябва да знае как да ти ги сложи.CONTINENTAL правят такива гуми DUNLOP и MICHELIN също които и от тях да си избрал не си сбъркал.
А какви са тез?
Високо енергийни! Гаранция +0,5л/100км! ;)
При последния тест на АДАК за летни гуми толкова беше разликата м/у Мишлен и най-зле представилите се марки. половин до литър нагоре. :grin:
Колега къде видя, че 146-те са тежки на старта, като това е една от най-леките алфи по пътищата. По тая логика 166-та трябва да е като танк на старта. При мен няма такова нещо при нито една от двете коли от подписа. И мани ти да не е до шофиор или гуми, защото ако едното от двете е съкато няма шанс. Направи една дръпка с летни гуми през зимата и тогава ми кажи дали не е до гумите.
Нешо си се поубъркал за килата на 146,особено на ТИ-то,което си е почти 1300 кила:shoot::shoot::shoot:
Високо енергийни! Гаранция +0,5л/100км! ;)
Искаш да кажеш, че с този Дънлоп ще ми се качи разхода ли?
D-I-V-A-K-A
31-03-2009, 17:14
Нешо си се поубъркал за килата на 146,особено на ТИ-то,което си е почти 1300 кила:shoot::shoot::shoot:
Да 1275кг е по каталог ( мойта на техно теста-а като я мериха излезна 1227кг.) и е по-тежка само от 145-та говорим от по-модерни алфи, не 33-ки и прочие ;)
Искам да кажа, че с всяка 205 гума ще ти го качи!
Друг момент е, че всеки сезон ще оправяш джанти с тоя нисък профил!
Широките гуми са по-податливи на аква-планинг който може да ти се случи много по-често и да пострадаш много повече, отколкото от една "дръпка" от която е пострадало само егото ти! ;)
Ти си знаеш, но ми се струва, че изборът ти в момента е... "уекинко" емоционален! :tooth:
П.П.
Забравих, на цената на 3 такива може да си купиш 4 нормални!
dilian alfa gtv
31-03-2009, 18:21
не обратно трябва да падне.новите модели на раномираните марки гуми са все от тоя род :дават икономия на гориво примерно на michelin energy saver е такава.но примерно тази шарка е за средния клас автомобили при спортните гуми го няма това понатие пестене на гориво.:grin:
detelazurno
31-03-2009, 21:16
не обратно трябва да падне.новите модели на раномираните марки гуми са все от тоя род :дават икономия на гориво примерно на michelin energy saver е такава.но примерно тази шарка е за средния клас автомобили при спортните гуми го няма това понатие пестене на гориво.:grin:
Нещо май на изуст говориш нещата дето си ги чел. fade го е казал точно преди теб:
"Искам да кажа, че с всяка 205 гума ще ти го качи! "
WarsteineR
31-03-2009, 21:22
Мхм, си земем гуми без никво сцепление,:smoke: съответно съпротивление с асфалта и ще гори 5 на сто, а и ако я пастирам да нема съпротивление боята ще върви на фотосинтеза..майтап да има! Пък ти колега ОЕМ, ако искаш да се замерим някой ден да видим имат ли файда тез подобреня ии ако имат дали е голяма ей така за спорта.. мойта си е пълен сток..:surrender:
п.с. Само да ми махнат гипса да не стане някоя беля..
п.п.с. аа и на петрола да се дръпнем да има място поне 160 да вдигнем, каде тва сто метра :please:
Поздрави ;)
ахахаххаххаххаахахххахахаххахаххахаххахахахаахааах аха
Мхм, си земем гуми без никво сцепление,:smoke: съответно съпротивление с асфалта и ще гори 5 на сто, а и ако я пастирам да нема съпротивление боята ще върви на фотосинтеза..майтап да има! Пък ти колега ОЕМ, ако искаш да се замерим някой ден да видим имат ли файда тез подобреня ии ако имат дали е голяма ей така за спорта.. мойта си е пълен сток..:surrender:
п.п.с. аа и на петрола да се дръпнем да има място поне 160 да вдигнем, каде тва сто метра :please:
Поздрави ;)
Нямам нищо против да побягаме :)
М/у другото точно таква гума трябва да е 16 цола 205/55 какво да сложа друго? То такова си го дават по книжка за 16-ките.
dilian alfa gtv
31-03-2009, 22:45
Нещо май на изуст говориш нещата дето си ги чел. fade го е казал точно преди теб:
"Искам да кажа, че с всяка 205 гума ще ти го качи! "
опа не съм погледнал за какво става дума естествено че ако сложи по голям цолаж или по широка гума ще вдигне разхода.аз говорех за друго но както да е който разбира знае за какви гуми говоря.
и недей така че говоря на изуст защото колкото гуми съм продал е едно а колко съм скъсал на мойта за един сезон е друг въпрос.
nikolaaaay
31-03-2009, 23:07
Аз не обичам уличните гонки, но преди няколко вечери се наложи да се дръпна с една нахална Фиеста, около `00г. Бяхме спрели а светофара на Военния клуб и на зелено онзи реши от лявата лента да мине направо. Аз се издразних, защото бяхме сами на светофара (късно вечерта) и сритах газта. Оня продължи през насрещната лента и така до зебрата пред Руската църква. Тва са 100 метра някъде. Никъв шанс за Форд-чето, въпреки че те бяха 2-ма келеши, а ние 4 човека. Разликата в теглото е поне 300 кг. Алфа-та точно влезе в обороти и ако имаше още 200-300 метра щях да го направя смешен. Много се изненадах, като видях после, че той е 16в и пак не можа да ми вземе старта, пък аз бях и на срамното гориво от подписа ми. Та, мисълта ми е, че теглото е много важно, но 100 метра не са толкова къса дистанция. Карам Ланчия Ипсилон 1.2 60 коня и наистина тръгва по-добре от 156, но пръвите 20! метра, не повече, щото след това включвам втора:tooth:
Що се отнася до колата на колегата оем, и аз също мисля, че колата има проблем. Не може така да върти гуми, въпреки архаичния дот и чипа! При 156 нема такива филми с вдигане на предницата. Верно, че моята е с вдц и тракшън контрол, ама я пробвах на последния сняг и върти гуми много много трудно. Провери си пак амортисьорите и въобще цялото окачване. Не може да те дърпат такива мъртъвци. Въобще не ми е и минавала мисълта, че подобни коли ще ме дръпнат и на 5 метра. Преди време на Цариградско едно Пежо 406 купе ми светкаше много нагло отзад с дългите, щото пред мен имаше ФВ Транспортер антика. За нещастие на гъзето с лъва обаче, когато бусчето мина вдясно пътят пред нас беше съвсем чист и... стъпихме и двамата на газта. Много бързо Пеженцето остана 200 метра назад. После намалих да му се ухиля, ма той мина с мръсна газ покрай мен. Абе, ако върти гумите и с новите гуми, си оправи колата и наказвай!
Колата няма проблем. Карал съм и то на скоро няколко 156-ци 1.89 и моята дърпа повече от техните. Щом като седна и подам газ и се чудя кво става. Що не тръгва. Значи си е добре колата. Едната на едно приятелче даже е с чип от италия още и пак моята дърпа повече от неговата.
Обаче многго върти. Аз не споменах, че тогава колата беше спряна пред един сервиз и ние пиехме вътре. Беше изстинала тотално. И аз се качих даже и не я чаках да загрее ам направо газ до ламарината. На първата дръпка тръгнах много зле, ама много. После дръпнах ръчната и поврътях малко гумите за греят. Втория път тръгнах заедно с мерцедеса обаче почна да върти след 3000 и аз върнах малко газта и го изтървах после. Иначе разтоянието беше по-малко от 100 метра даже. Стигаше за 1-ва и 2-ра до към 5000 оборота и трябваше да спирам вече.
Окачването е добре. На скоро мина и реглаж даже на стенд. Имам за смяна тампони на стаб. шанга и долни носачи, но те не са много зле. В смисъл няма големи луфтове, а и това едва ли оказва влияние. Колата е много стабилна.
Просто шофера и гумите сме слаби. Все си викам на гонки ще тръгвам с 2500 оборота да не върти много, обаче то подсъзнателно като чуя този до мене как помпи газта и аз скачам и аз.
Не знам твоята шо не върти. Моята на сух асфалт с тези гуми се покъсва.
D-I-V-A-K-A
01-04-2009, 01:05
Колата няма проблем. Карал съм и то на скоро няколко 156-ци 1.89 и моята дърпа повече от техните. Щом като седна и подам газ и се чудя кво става. Що не тръгва. Значи си е добре колата. Едната на едно приятелче даже е с чип от италия още и пак моята дърпа повече от неговата.
Обаче многго върти. Аз не споменах, че тогава колата беше спряна пред един сервиз и ние пиехме вътре. Беше изстинала тотално. И аз се качих даже и не я чаках да загрее ам направо газ до ламарината. На първата дръпка тръгнах много зле, ама много. После дръпнах ръчната и поврътях малко гумите за греят. Втория път тръгнах заедно с мерцедеса обаче почна да върти след 3000 и аз върнах малко газта и го изтървах после. Иначе разтоянието беше по-малко от 100 метра даже. Стигаше за 1-ва и 2-ра до към 5000 оборота и трябваше да спирам вече.
Окачването е добре. На скоро мина и реглаж даже на стенд. Имам за смяна тампони на стаб. шанга и долни носачи, но те не са много зле. В смисъл няма големи луфтове, а и това едва ли оказва влияние. Колата е много стабилна.
Просто шофера и гумите сме слаби. Все си викам на гонки ще тръгвам с 2500 оборота да не върти много, обаче то подсъзнателно като чуя този до мене как помпи газта и аз скачам и аз.
Не знам твоята шо не върти. Моята на сух асфалт с тези гуми се покъсва.
Абе бате ти поглеждал ли си скоро под капака да не е еволюрала на В8 таз алфичка :) Бъзик ;) А каква е тая дръпка 1.....2... и отсечката свърши то вие да набирате най-много до 80 макс
Абе бате ти поглеждал ли си скоро под капака да не е еволюрала на В8 таз алфичка :) Бъзик ;) А каква е тая дръпка 1.....2... и отсечката свърши то вие да набирате най-много до 80 макс
Изпуснал е някоя турбина ахахах
nikolaaaay
01-04-2009, 11:43
Колата няма проблем. Карал съм и то на скоро няколко 156-ци 1.89 и моята дърпа повече от техните.
Това, че двг-то дърпа добре, ама не е нормално да вдига предницата и да върти гуми, така че да не можеш да тръгнеш. Моята 156 въобще не прави така. Преди години имах едно Волво 440 с 1.7бенз., което яко си вдигаше предницата при рязко потегляне. С тая кола на дъжд нямаше тръгване, пилеше гуми на поразия, но въобще не вървеше. Има някаква причина за това.
Не е съединителя. Тя хвърля пясък чакъл, гумата пищи, мирише, пуши чак... съединителя е перфектен. Скоростите се сменят много лесно.
РЕКЛАМА: Абе като се замисля, може всичко да се дължи на новия чип от Бобо. Много мощност и дойде нещо на тая кола :bouncing_smiley:
аве градско кав е тоя чип да сложа на моята че не ме кефи нещо
jimmyfloyd
01-04-2009, 12:40
Това, че двг-то дърпа добре, ама не е нормално да вдига предницата и да върти гуми, така че да не можеш да тръгнеш. Моята 156 въобще не прави така. Преди години имах едно Волво 440 с 1.7бенз., което яко си вдигаше предницата при рязко потегляне. С тая кола на дъжд нямаше тръгване, пилеше гуми на поразия, но въобще не вървеше. Има някаква причина за това.
единственото обеснение ,не читаво окачване по предницата ;)
аве градско кав е тоя чип да сложа на моята че не ме кефи нещо
Ми ако искаш говори с Бобо. Пиши му на лични. Разберете се колко пари ще ти иска за софтуера. Ще дойдеш при мен да ти прочета версията на ЕКУ-то и софтуера и той ще прати новия и тука ше го запишем. Ама говори с него първо. Ако е сгласен така.
Аз мога да ти намеря тунинг софтуер за твоята, но от Бобо поне ше знаеш, че е добър.
единственото обеснение ,не читаво окачване по предницата ;)
Стига с това вирване. Тя не се вирва 5 санта. Всяка кола си се вирва малко и това е нормално. Окачването е пушка. На тръскалка съм я водил и всичкое 6+ освен тампоните на стаб. щанга и на долните носачи са леко опечени и имат лек луфт във втулките. Проблема е от гумите и от крака ми.
Другото, че аз постояно правя промени по тая кола. Гонката беше точно 3, 4 дена след като слойих новия чип от Бобо. А разликата по реакцията на мотора е различна в сравнение с предниа чип. Предния искаше да подавам повече газ в ниските обороти.
Според мен сичко си идва от гумите,тва че са стари и като че ли е малко рано още за летните,а пък както казваш че чипа си го слагал скоро,той като ти качи Nm още не си свикал кога да пускаш съединителя да не върти толко,те алфите си въртят яко гуми,аз така със мойта 155-ка кат я зех викам я да я пробам на един светофар,беше още прясна,ма беше е много келяви летни преди на Тойо-втора ръка,е казвам ти не може да отлепи.Всичко си опира до играта със съединителя.
belov_88
01-04-2009, 19:09
е зависи колега то и аз така всеки път като тръгвам на първа препилвам втора и пак така ама още съм си с зимните гуми де но по принцип си падам по сфетофарните гонки и чесно да кажа нямам загуба ако може така да се каже :Bolt: :beer:
Ми аз като си тръгвам добре и си цедя оборотите до към 6000 ми препилва и на втора и на 1.7-цата и на 1.8-цата,а ти ако си 2.0 не се и съмнявам:punk:
Да ама при мен дори да върна газта и да тръгна добре горе на 5000 оборота тя почва да върти пак и удря прекъсвача и аз слагам 2-ра пък то не съм набрал и на 2-ра падам на 3000 оборота и тя не може да се изстреля. На 1-ва колко да я държа на прекъсвач че да набера скорост? То не е една бела :)
Другия месец или по следващия като имам пари убивам Дунлопа и отива да дръпка :) Само да не изкривя гумите като са още нови. Знам че първите 2000 км. претърпяват деформации и трябва на баланс пак.
Другия месец или по следващия като имам пари убивам Дунлопа и отива да дръпка :) Само да не изкривя гумите като са още нови. Знам че първите 2000 км. претърпяват деформации и трябва на баланс пак.
Брачед тия гуми ако ги използваш само за драг горе долу стават ама трабва да ги загрееш хубаво преди това
аз сум със същите само че на 50
Ама ако ще ги взимаш нови бяха някъде към 300 лв май и на тая цена може да се намерят по добри гуми за твойте нужди
RoMeO_156_GTA
01-04-2009, 23:27
Пък ти колега ОЕМ, ако искаш да се замерим някой ден да видим имат ли файда тез подобреня ии ако имат дали е голяма ей така за спорта.. мойта си е пълен сток..:surrender:
Поздрави ;)
Кажете кога , че да си взема семки и да идвам за зяпач :mrgreen:
А конкретно този мерцедес наистина си пада асматик за килограмите:shutup:
WarsteineR
02-04-2009, 00:04
Хехе ще те викнем бе как и старта може да дадеш, пък и нали имам да те повозвам :flamingdevil: да ми мине ръката и като се разберем ще ти пиша на лично :pp:
Брачед тия гуми ако ги използваш само за драг горе долу стават ама трабва да ги загрееш хубаво преди това
аз сум със същите само че на 50
Ама ако ще ги взимаш нови бяха някъде към 300 лв май и на тая цена може да се намерят по добри гуми за твойте нужди
Ммммм на 170 лв. е парчето.
Ммммм на 170 лв. е парчето.
А и другия проблем на тая гума е че ще ти е не стабилна колата когато е студена гумата
Демек сутринта при по големи скорости (примерно около 70-100) и при неравности на пътя ще ти дърпа волана малко
Иначе като цяло е добра гума
Колегата горе е прав. Тези гуми не са за нормално каране, трябва да се загряват. По добре помисли за други освен ако не мислиш постоянно да се ръчкаш.
Колегата горе е прав. Тези гуми не са за нормално каране, трябва да се загряват. По добре помисли за други освен ако не мислиш постоянно да се ръчкаш.
Я звънни на Петко да ми събере гумите от пред тях че там си останаха:mobile: :D
ако можеш да си намериш е тия
http://www.tyretown.com/upload/products/1308.jpg
Firestone Firehawk SZ80
Май такива бяха
Много бях доволен от тях (стават и за твоите цели)
ако можеш да си намериш е тия
http://www.tyretown.com/upload/products/1308.jpg
Firestone Firehawk SZ80
Май такива бяха
Много бях доволен от тях (стават и за твоите цели)
Че и добре изглеждат. Само, че този модел ги дават зимни. А на снимката приличат на летни. Нещо модела е сбъркан.
Че и добре изглеждат. Само, че този модел ги дават зимни. А на снимката приличат на летни. Нещо модела е сбъркан.
недей да гледаш кво ги дават по наще сайтове по летни от тия нема
недей да гледаш кво ги дават по наще сайтове по летни от тия нема
Да бе ама ги няма. Няма го този размер. Има 15-ки в Маргел. Не знам кой друг продава Файерстоун.
Я звънни на Петко да ми събере гумите от пред тях че там си останаха:mobile: :D
Са кат си брз ше караш по джанти :Tease:
RoMeO_156_GTA
03-04-2009, 14:03
Хехе ще те викнем бе как и старта може да дадеш, пък и нали имам да те повозвам :flamingdevil: да ми мине ръката и като се разберем ще ти пиша на лично :pp:
:thumbup:
Ники пита ли тук за Файерстоун
http://www.tarnovo-avto.net/index.php?linkID=678
http://www.tarnovo-avto.net/index.php?linkID=625
http://www.tarnovo-avto.net/index.php?linkID=744
но дали имат от този модел ....
Като стане време ще обикалям.
Само ако не съм се фанал за задницата на баничарката и не зобам банци в движение. Тогава баничарките дават време ~30-40 секунди до 100км/ч в зависимост от това колко съм загладнел. Даже има случаи дет са чудят дал да тръгнат.
Само ако не съм се фанал за задницата на баничарката и не зобам банци в движение. Тогава баничарките дават време ~30-40 секунди до 100км/ч в зависимост от това колко съм загладнел. Даже има случаи дет са чудят дал да тръгнат.
Е тва ми счупи очилата! Ако има конкурс за най-забавен пост, горецитираният със сигурност ще е в челото!
:roll2:
Да ви се оплача.
Здравей колега,
1. Купи си гуми (щот ако ДОТа е 01 - начи немаш)
2. Доколкото си спомням "Аз не споменах, че тогава колата беше спряна пред един сервиз и ние пиехме вътре." - това с пиенето не ми се връзва с останалото. Най-малко ако си се насрал от крканье рефлекса ти е кат на умрела котка опашката. Па убуу че тръгваш вопще.
3. Може и ЗКУ, ма то тва се учи.
4. Точно тия (па и други) мерцедеси и орели с бабата от подписа ги пращам да си легат когато си поискам. Последната т.н. гонка беше с някво акано Браво 1,8gt дет не знам що си помисли, че кат е с 300-400 (ако броиш и разликата в мене и колегите спрямо малкия посерич в Бравото стават ~600) кила по-леко от бабата мое се ебава с нея. Малкия кенеф щеше да се завре под тролея насреща (естествено аз съм направо, той в лентата за на лево - случката става пред Съюза на глухите в Дружба) ма нали сме ора та му напрайх местенце - иначе щеше да се претрепе като копеле тъпака - гонката продължи на правата след това и той естествено остана доста назад. На следващия сфетофар - подобна история - замалко да провери как е под трамвай №20. Чак на третия (на цска - кво беше тва) - реши, че ще се бори кат мъж - и така почти наравно докат вкарам 2-ра. Ма кво да ти кажа - да си беше купил алфа деба тъпото копеле. Се ми се струва, че е ровил после из нета да види колко 400 коньов камион го е наврял на кучето в дупето 3 пъти подред.
Така, че - нови гуменяци, никво пиенье зад волана и газ д..а неговата мама. А и превключи на 2 преди лютеницата.
По леко с изказванията,че ако те набара една такава баничарка няма да пишеш във форум една година! http://www.youtube.com/watch?v=p2t2h395TWE
По леко с изказванията,че ако те набара една такава баничарка няма да пишеш във форум една година! http://www.youtube.com/watch?v=p2t2h395TWE
Тук е интересно какво е правено с турбината на тая баничарка и кой е мап-вал, по пушека се разбира, че турбината не е навита на един бар, а ти много добре знаеш как вървят тия 155 коня на 156-цата!
Тая баничарка явно съм я хващал, собирал съм и сите баниченца (като потвърждение - виж вдигнатата и задница - демек вече съм я опразнил) и сега вече знае как да бега. :lol: Мамка и.
Освен с баничарките внимавайте и с микробусчетата :
http://www.youtube.com/watch?v=sW9IPbXjZbo
:plane:
SandoOne
23-06-2009, 11:17
Мерцедес 08г. дълга база 315 ЦДИ е тва определено върви :)
извинявам се за спама