View Full Version : Чистачки!
Момчета , някой знае ли ако искам да сменя чистачките , то как трябва да се мерят , и дали изобщо става да се сменят алфовите чистачки с обикновенни ( става дума не за перата а за самите рамена) ?
Може да се сменят рамената, стават от типо/темпра, ланча делта/дедра. После ще караш с обикновени чистачки. Лично аз обаче не харесвам как стоят, по-красиво е с оригиналните.
Потърси с търсачката, има доста теми
Може да се сменят рамената, стават от типо/темпра, ланча делта/дедра. После ще караш с обикновени чистачки. Лично аз обаче не харесвам как стоят, по-красиво е с оригиналните.
Мерси много , аз просто сложих на опела от тези новите ( модерните , не знам как се водят те ) тези широките и вършат чудесна работа . На алфата само перата сменям ама не може да се сравни.... Та за това питах
Аз си купих от Александър ауто уж оригинални за 25 лв. и са пълна скръб иначе са една голяма и една малка. Боша с които си зех колата и са на незнам си колко години чистят по хубаво. Ся мисля да си зема от Метро кадето са по 6 лв. казват че са хубави.
filip_gad
31-03-2009, 09:24
Аз си купих от Александър ауто уж оригинални за 25 лв. и са пълна скръб иначе са една голяма и една малка. Боша с които си зех колата и са на незнам си колко години чистят по хубаво. Ся мисля да си зема от Метро кадето са по 6 лв. казват че са хубави.
Колега, според мен не рискувай с тез буклуци. Аз така си взех по 8 лв броя и ми надраха стъклото!
Колега, според мен не рискувай с тез буклуци. Аз така си взех по 8 лв броя и ми надраха стъклото!
Аз си взех за 6лв. бройката на Бош някаде преди зимата и си чистат много добре, не скърцат, не драскат. Лошото е, че се прецаках и взех малък размер.
Аз пък карам за 3лв комплекта :surrender:
Преоценени, защото били малко по стар модел. Чистят прилично, единствения кусур е, че са жълти, но на мойта си пасват идеално :picnic:
Също стават и от 145/146 фейс лифт,на мен ми бяха такива оригинално несам ги приспособявал от друга кола :)
digitalundgrd
31-03-2009, 13:00
На бензиностанциите Шел видях, че са пуснали някакви едно към едно с Бош Аеротуин за по 10лв бройката ли беше или нещо такова...Ако някой иска може да провери и да сподели точната информация.. :)
Не знам дали раязбрахте ама става дума за тези широките чистачки дето нямат тая метална конструкция :))) , а си е само перото . Взех ги от О5 за 8.30 бройката(16.60 лв двете) и чистят перфектно , та чак се учудих и реших и на алфата да сложа такива
MaDHaCkEr
01-04-2009, 20:37
Само на мен ли е така или на всички... сложил съм точните размери дясната уж по-къса но пак излиза от стъклото и започва да чисти малко преди средата. С оригиналните рамена съм си а чистачките са ACdelco за цената не ми се говори че още ме боли.
vankata_ll
01-04-2009, 20:56
Аз си взех някакви на Валео. 25 кинта бяха. Пак малка и голяма и малката в най-долна позиция също стърчи. Май е нормално.
AndreyVelikoff
01-04-2009, 22:19
Аз си взех някакви на Валео. 25 кинта бяха. Пак малка и голяма и малката в най-долна позиция също стърчи. Май е нормално.
Стърчат, защото рамото не е предвидено като дължина и позиция за такъв тип чистачки (за съжаление). Ако сте обръщали внимание, на автомобилите с оригинални такива, дясното рамо свършва там където почва извивката на стъклото-тоест извивката на перото, съвпада с тази на стъклото :grandpa: Аз съм сложил малка на 41 см и горе-долу почти не стърчи.
Рамената не са на едно ниво, дясното трябва да е малко задигнато нагоре. А и оригиналните (целите) рамена по-добре хващат извивката на стъклото в края му.
hollyman_R
02-04-2009, 01:41
Рамената не са на едно ниво, дясното трябва да е малко задигнато нагоре. А и оригиналните (целите) рамена по-добре хващат извивката на стъклото в края му.
Точно така е. Даже моите са с еднаква дължина /51 см./ и дясната не стърчи, а си хваща и извивката на стъклото.
AndreyVelikoff
02-04-2009, 14:41
Имах предвид автомобилите с фабрични такива чистачки, не специално Алфите.То, че фабричните на Алфите си лягат е ясно
Serjinko
25-05-2010, 23:03
Не знам дали раязбрахте ама става дума за тези широките чистачки дето нямат тая метална конструкция :))) , а си е само перото . Взех ги от О5 за 8.30 бройката(16.60 лв двете) и чистят перфектно , та чак се учудих и реших и на алфата да сложа такива
А колега ще споделиш ли откаде си ги купи и аз да си купя такива ?