PDA

View Full Version : Тампон на преден долен носач

SoHm
31-03-2009, 17:34
Поръчах си ги тия тампони, ама никак не ми харесва, че влизат прекалено лесно. Не че съм сигурен, но си мисля, че тия тампони трябва да се набиват с преса и да са абсолютно плътно легнали, но тия които ми доставиха си влизат с двата пръста само като ги натиснеш.

Pepko-Bepko
31-03-2009, 19:32
Да колега не е нормално да влизат толкова лесно.Скоро сменях на моята кола и се набиват доста плътничко с пресата.Моите ги купих от ЕВРО 07 за около 25 лева.А твоите освен да ги прекапиш внимателно с це-о-то.

SoHm
31-03-2009, 21:04
Има една подробност - когато ги свалях тези носачи от снимката миналата година, майстора твърдеше, че това са оригиналните носачи, което не ми се вярва, защото това означава, че са били на 8 години тогава.
Демек сега се надявам на носачите, които аз сменях да станат тия тампони

Pepo
31-03-2009, 21:07
Има една подробност - когато ги свалях тези носачи от снимката миналата година, майстора твърдеше, че това са оригиналните носачи, което не ми се вярва, защото това означава, че са били на 8 години тогава.
Демек сега се надявам на носачите, които аз сменях да станат тия тампони
Може и да са оригиналните. Моите бяха такива...10 годишни, но нали се сещаш в нормалните държави по какви пътища са карани. Така, че не се учудвай, ако наистина са били оригиналните и са изкарали 8 години.

teodor80
31-03-2009, 22:06
Да колега не е нормално да влизат толкова лесно.Скоро сменях на моята кола и се набиват доста плътничко с пресата.Моите ги купих от ЕВРО 07 за около 25 лева.А твоите освен да ги прекапиш внимателно с це-о-то.
Ще се стопи гумата безсмислено е.На 156 знам че се два размера и вероятно се получава по същия начин и при нас-166 с два размера.

old alfist
31-03-2009, 23:52
Твърде вероятно е отворите на старите носачи да са се разширили след толкова ползване и затова да има луфт при поставянето на новите втулки.

ACEHOB
01-04-2009, 21:28
И аз това щях да кажа... днес сменях тампоните на стабилизиращата щанга и установих че са 2 размера - мисля че бяха 21 и 24. Същото може и да е и при носачите а може да зависи и от марката.

Boby
01-04-2009, 23:12
Това което може да се направи е с шило за центроване"център" да почнеш да правиш центърчета по цялата повърхност на втулката.Трябва да стане на пъпки и колкото са по-гъсти толкова по-добре.Така втулката ще влезе с някаква стегнатост.Имах същия проблем с тампоните на задните напречни щанги и така си пеших проблема.Тампоните се скапаха за норматив разбира се и при следваща смяна нямах проблем с новите втулки.Влезнаха си стегнато.Може би втулките са били други или не са били предназначени за там.