View Full Version : удар в бордюр 146-последствия :(
колеги...тази вечер ... не ми върви.Тъкмо сложих летите джанти и излязох да я разходя малко,и взех че превзех един доста висок бордюр с Лявата гума....не ме питайте как.Важното е че скоростта беше около 20-30 км/ч не повече.Гумата се спука-то това се очакваше.Сложих резервната и пуснах крика-до тук добре.Гумата седи малко изместена назад и волана се извъртя леко в дясно.Няма хлопане или нещо счупено,колата си върви и не хлопа...само дърпа на ляво.От какво може да е?
lulin racing
31-03-2009, 23:00
Имах същия случай с бордюр но страничен удар. При мен беше хидр рейка заминала! Друго може да е шенкел крив,носач и т.н. Дано се разминеш с малко ;)
ами колега хидравликата не вие,всичко си е нормално има си хидравлика,само дърпа на дясно... :crybaby:
Psycho87
31-03-2009, 23:28
Спокоино ,мойта бяга на дясно,но мисля че може да се размина само с реглаж на предницата .:biker:
Няма как да гадаем иди на един стенд да те закачат и щи кажат със сигурност :) Моята бягаше у десно преди да я ударя и като е ударих пак си бягаше у десно така че само стенда ще покаже има ли нещо утишло но при 20-30 носач трудно се криви това бъди сигурен :)
По принцип е възможно следното: крив шенкел, крив носач, крива рейка, криво магаре даже крив амортесъор. В твоя случай ако е бил удара отпред - демек качил си се на бордюра челно, може би е крив само носача, ако пък не е челно а странично вероятноста и друго да е кривнало се увелчава. Най добре веднага отиди на майстор да огледа и дано е нещо малко
и после по кротко с пробите
удара беше челно с бордюра,а и аз в града рядко вдигам над 60-70 така че ще помоля без такива изказвания като на колегата,сега не ми е до такива работи :(
А ако е носач някой ми беше казал че окачването е като на фиат типо-стават ли носачи от типо ?
колеги,сега идвам от сервиза,по окачването няма нищо криво,май е шенкел :(:( В петък ще се обадя на другия майстор да видим какво ще каже :(
удара беше челно с бордюра,а и аз в града рядко вдигам над 60-70 така че ще помоля без такива изказвания като на колегата,сега не ми е до такива работи :(
А ако е носач някой ми беше казал че окачването е като на фиат типо-стават ли носачи от типо ?
Няма нужда да се сърдиш,когато си си виновен! Иди на стенда да ти прегледат колата и после питай, но не забравяй да си оправиш подписа, че както днес е 1-ви април, току някой те излъже,че от Типо ще ти стане носача или рейката! Хайде успех!:tooth:
не се сърдя :) както и да е ... виновен съм,сам ще се оправям...
не се сърдя :) както и да е ... виновен съм,сам ще се оправям...
Колега,ако ти трябват части имам почти всичком,имам рейка,носачи,шенкели няма страшно :) ако имаш интерес пиши на ЛС
JORDANGT
01-04-2009, 23:15
Имах същия удар и се оказа Макферсон.Видимо въобще не се забелязваше да е той.При италиянеца има и цената е към 20/30лв. и го дават с пружината и тампона.След това един реглаж на предница и всичко се оправи.Шенкела е доста по-здрава част от амортесьора
...някой ми беше казал че окачването е като на фиат типо-стават ли носачи от типо ?
Окачването е като на типо, но носачите НЕ стават. На алфата са по-дълги. Стават от марея и май от браво ХГТ.
Sergey_gigov
02-04-2009, 17:53
преди 2 години и аз се качих на един 35 сантов бордюр и се спрях със задницата в едно дърво -та освен ламарините по окачването имаше само един кормилен накрайник - нищо друго