View Full Version : има ли заварчик ?
life style
01-04-2009, 20:09
та искам някой да ми препоръча капки за осветеност на очите, шото съм много зле, едвам виждам !
Сурви картофи на резени и на очите бих ти препотъчал ако вече не си започнал тази процедура. Съчувствам ти.....
Утре ще си по добре.
life style
01-04-2009, 20:17
и с картофи и с краставици съм пробвал и не ми деиства, искам нешо бързо да ми успокои болката, и да спра да рева ! хаха
Сурви картофи на резени и на очите бих ти препотъчал ако вече не си започнал тази процедура. Съчувствам ти.....
Утре ще си по добре.Точно така.Ако не бягай до аптеката да ти дадат нещо , там ще знаят какво.Ако не знаят си вземи Визин-че.Изобщо не си лягай осветкан защото ако си се поопекъл повечко утре няма да можеш да си отвориш очите.
galinves71
01-04-2009, 21:19
има капки около 5кинта бягай и вземай ако има денонощна,аз често ги ползвам щот съм чук и заварям без цаци.много помагат но са за бързо ползване след отварянето.не ползвай стари!!!
AntiLuuP
01-04-2009, 23:18
та искам някой да ми препоръча капки за осветеност на очите, шото съм много зле, едвам виждам !
Чичо ми е професионален заварчик с всякакви евро сертификати ... от него знам направи си чай от лайка и като истине си сложи в очите по 1-2 капки успокоява ... другия вариант е отиваш в аптеката и си купуваш такива капки лайка които всъщност са по хубави от чая ... но и чайчето е вариант може да си направиш направо промивки на очите с него :) Успех!
The_Game
01-04-2009, 23:32
ако си се поопекъл повечко утре няма да можеш да си отвориш очите.
Това защо ?
digitalundgrd
02-04-2009, 07:41
ВИзин в повечето случаи от него нещата стават по зле ( щипе)...По-скоро Офталмосептонекс, Витамин А също може да се капе в окото... :)
Доста болезнено!...но след 2-3 дена ще си ОК...и след това редовно ще слагаш маската8)
п.с. изпитвал съм го...един път използвах дъно от бирена бутилка за предпазна маска...и след това 3 дена все едно имах пясък в очите..лековете не помагат много!
визинът е за скриване на червените капиляри само, съдосвиващо е
и доста вредно
реви здраво, слагай си изкуствени сълзи и лайкови чайове, това ще успокои болката
Това защо ?Защото ще му пречи светлината.Последният път като се насветках ми се наложи през нощта да отида до тоалетната.Като светнах лампата.............е няма такова усещане.
life style
02-04-2009, 17:28
вече си намерих най ефикасните на пазара , "АЛКАИН" ми слойиж си и точно за няма и минута и всичко мина, мого са добри ! пък иначе аз си саварям с маска , обаче около мене 15 заварчика и на каде и да погледнеш се свети, сложих си и сапун, обаче той успокоява само болката, ама дразненето от светлината само с капки, ужас беше, за втори път се осветявам така зверски, ама вече имам лек :prescription: , мерси за саветите, тва с лайката ше го пробам следващия път !
Старай се да няма следващ път:) Ти като работиш като заварчик нали знаеш какво става със зъбите ти?
life style
02-04-2009, 19:00
не работя заварчик, работя корпусник, което горе долу се получава като при заварчиците, щото ацетилена също не прощава, пък аз поне 4 от 8 часа със с оксижена и режа или зачиствам нещо....ама да прав си, опадат ти зъби или много бързо се развалят, ама кво да се прави, ако намере друга по хубава работа за 2 бона, ше се фана :mrgreen:
galinves71
02-04-2009, 19:48
не работя заварчик, работя корпусник, което горе долу се получава като при заварчиците, щото ацетилена също не прощава, пък аз поне 4 от 8 часа със с оксижена и режа или зачиствам нещо....ама да прав си, опадат ти зъби или много бързо се развалят, ама кво да се прави, ако намере друга по хубава работа за 2 бона, ше се фана :mrgreen:
и да знаеш капките са за бързо ползване,отвориш ли ги трябва да ги ползваш мисля до месец!
life style
02-04-2009, 22:10
и да знаеш капките са за бързо ползване,отвориш ли ги трябва да ги ползваш мисля до месец!
да знам, казаха ми :balloon:
Сега видях темата,а тя е много важна поне за тези,които заваряват.
Значи има два варианта:първия,при по леките случаи е да си пикаеш в очите.гарантирано дава резултат.може да се подкрепи и с млеко от ЖЕНА.Втория е по драстичен,но изпитан с времето и доказал ефективността си , но е само за професионалисти.Срязваш един лимон,хващаш двете половини и ги изстискваш мощно в очитен на пострадалия.Трябва и помощник,който да му е отворил очите и да го държи около 15 секунди,след като си му впръснал сока в очите,за да не те заколи.След около половин минута,човека вече може да вижда и най-важното не го болят очите,сякаш са му хвърлили една лопата пясък в очите.Има и капки,от които минава моментално,но първо са опасни и после вървят в комплект с мехлем.Това се прави само от лекари,дето у нас са кът.За това лимона и много майки!!
Имам колега който е заварчик незнам си коя степен с незнам си какъв стаж но такива неща не съм чувал от него.
AntiLuuP
11-04-2009, 23:29
Имам колега който е заварчик незнам си коя степен с незнам си какъв стаж но такива неща не съм чувал от него.
Аз също чичо ми е заварчик, от над 20 години се занимава кажи речи само с тва нещо ... за лмон той никога не е говорил за урината ми е казвал и той но за лимона .... не
Ф
Брат,няма и да чуеш.Работих с истински професионалисти.Имаме и такива в БГ,но отдавна са по странство.Все пак аз съм бил от тия,които са само държали.Но рецептата е вярна.
как да си пикая в очите бе човек ... морално и буквално погледнато:horror:
AntiLuuP
12-04-2009, 05:44
как да си пикая в очите бе човек ... морално и буквално погледнато:horror:
пикаеш в една чашка и използваш един уред наречен капкомер ... колкото и гадно да звучи "пикай си в очите" - помага ;)
Ф
Брат,няма и да чуеш.Работих с истински професионалисти.Имаме и такива в БГ,но отдавна са по странство.Все пак аз съм бил от тия,които са само държали.Но рецептата е вярна.Колегата е бил преподавател но това са подробности.Знаеш ли кое ми е интересно?Как и от къде му е хрумнало на някой да използва мляко?
life style
12-04-2009, 16:48
аз смятам да се придържам към капките за очи, иначе мерси за съветите, полезни са , и не само за мене...