Log in

View Full Version : има ли заварчик ?

life style
01-04-2009, 20:09
та искам някой да ми препоръча капки за осветеност на очите, шото съм много зле, едвам виждам !

Galeano
01-04-2009, 20:16
Сурви картофи на резени и на очите бих ти препотъчал ако вече не си започнал тази процедура. Съчувствам ти.....
Утре ще си по добре.

life style
01-04-2009, 20:17
и с картофи и с краставици съм пробвал и не ми деиства, искам нешо бързо да ми успокои болката, и да спра да рева ! хаха

Kuker
01-04-2009, 20:56
Сурви картофи на резени и на очите бих ти препотъчал ако вече не си започнал тази процедура. Съчувствам ти.....
Утре ще си по добре.Точно така.Ако не бягай до аптеката да ти дадат нещо , там ще знаят какво.Ако не знаят си вземи Визин-че.Изобщо не си лягай осветкан защото ако си се поопекъл повечко утре няма да можеш да си отвориш очите.

galinves71
01-04-2009, 21:19
има капки около 5кинта бягай и вземай ако има денонощна,аз често ги ползвам щот съм чук и заварям без цаци.много помагат но са за бързо ползване след отварянето.не ползвай стари!!!

AntiLuuP
01-04-2009, 23:18
та искам някой да ми препоръча капки за осветеност на очите, шото съм много зле, едвам виждам !
Чичо ми е професионален заварчик с всякакви евро сертификати ... от него знам направи си чай от лайка и като истине си сложи в очите по 1-2 капки успокоява ... другия вариант е отиваш в аптеката и си купуваш такива капки лайка които всъщност са по хубави от чая ... но и чайчето е вариант може да си направиш направо промивки на очите с него :) Успех!

The_Game
01-04-2009, 23:32
ако си се поопекъл повечко утре няма да можеш да си отвориш очите.

Това защо ?

digitalundgrd
02-04-2009, 07:41
ВИзин в повечето случаи от него нещата стават по зле ( щипе)...По-скоро Офталмосептонекс, Витамин А също може да се капе в окото... :)

Бобби
02-04-2009, 09:30
Доста болезнено!...но след 2-3 дена ще си ОК...и след това редовно ще слагаш маската8)
п.с. изпитвал съм го...един път използвах дъно от бирена бутилка за предпазна маска...и след това 3 дена все едно имах пясък в очите..лековете не помагат много!

mim
02-04-2009, 11:19
визинът е за скриване на червените капиляри само, съдосвиващо е
и доста вредно

реви здраво, слагай си изкуствени сълзи и лайкови чайове, това ще успокои болката

Kuker
02-04-2009, 16:54
Това защо ?Защото ще му пречи светлината.Последният път като се насветках ми се наложи през нощта да отида до тоалетната.Като светнах лампата.............е няма такова усещане.

life style
02-04-2009, 17:28
вече си намерих най ефикасните на пазара , "АЛКАИН" ми слойиж си и точно за няма и минута и всичко мина, мого са добри ! пък иначе аз си саварям с маска , обаче около мене 15 заварчика и на каде и да погледнеш се свети, сложих си и сапун, обаче той успокоява само болката, ама дразненето от светлината само с капки, ужас беше, за втори път се осветявам така зверски, ама вече имам лек :prescription: , мерси за саветите, тва с лайката ше го пробам следващия път !

Kuker
02-04-2009, 17:45
Старай се да няма следващ път:) Ти като работиш като заварчик нали знаеш какво става със зъбите ти?

life style
02-04-2009, 19:00
не работя заварчик, работя корпусник, което горе долу се получава като при заварчиците, щото ацетилена също не прощава, пък аз поне 4 от 8 часа със с оксижена и режа или зачиствам нещо....ама да прав си, опадат ти зъби или много бързо се развалят, ама кво да се прави, ако намере друга по хубава работа за 2 бона, ше се фана :mrgreen:

galinves71
02-04-2009, 19:48
не работя заварчик, работя корпусник, което горе долу се получава като при заварчиците, щото ацетилена също не прощава, пък аз поне 4 от 8 часа със с оксижена и режа или зачиствам нещо....ама да прав си, опадат ти зъби или много бързо се развалят, ама кво да се прави, ако намере друга по хубава работа за 2 бона, ше се фана :mrgreen:

и да знаеш капките са за бързо ползване,отвориш ли ги трябва да ги ползваш мисля до месец!

life style
02-04-2009, 22:10
и да знаеш капките са за бързо ползване,отвориш ли ги трябва да ги ползваш мисля до месец!

да знам, казаха ми :balloon:

mordohy
11-04-2009, 22:04
Сега видях темата,а тя е много важна поне за тези,които заваряват.
Значи има два варианта:първия,при по леките случаи е да си пикаеш в очите.гарантирано дава резултат.може да се подкрепи и с млеко от ЖЕНА.Втория е по драстичен,но изпитан с времето и доказал ефективността си , но е само за професионалисти.Срязваш един лимон,хващаш двете половини и ги изстискваш мощно в очитен на пострадалия.Трябва и помощник,който да му е отворил очите и да го държи около 15 секунди,след като си му впръснал сока в очите,за да не те заколи.След около половин минута,човека вече може да вижда и най-важното не го болят очите,сякаш са му хвърлили една лопата пясък в очите.Има и капки,от които минава моментално,но първо са опасни и после вървят в комплект с мехлем.Това се прави само от лекари,дето у нас са кът.За това лимона и много майки!!

Kuker
11-04-2009, 22:32
Имам колега който е заварчик незнам си коя степен с незнам си какъв стаж но такива неща не съм чувал от него.

AntiLuuP
11-04-2009, 23:29
Имам колега който е заварчик незнам си коя степен с незнам си какъв стаж но такива неща не съм чувал от него.
Аз също чичо ми е заварчик, от над 20 години се занимава кажи речи само с тва нещо ... за лмон той никога не е говорил за урината ми е казвал и той но за лимона .... не

mordohy
12-04-2009, 00:04
Ф
Брат,няма и да чуеш.Работих с истински професионалисти.Имаме и такива в БГ,но отдавна са по странство.Все пак аз съм бил от тия,които са само държали.Но рецептата е вярна.

Kris
12-04-2009, 02:45
как да си пикая в очите бе човек ... морално и буквално погледнато:horror:

AntiLuuP
12-04-2009, 05:44
как да си пикая в очите бе човек ... морално и буквално погледнато:horror:
пикаеш в една чашка и използваш един уред наречен капкомер ... колкото и гадно да звучи "пикай си в очите" - помага ;)

Kuker
12-04-2009, 09:41
Ф
Брат,няма и да чуеш.Работих с истински професионалисти.Имаме и такива в БГ,но отдавна са по странство.Все пак аз съм бил от тия,които са само държали.Но рецептата е вярна.Колегата е бил преподавател но това са подробности.Знаеш ли кое ми е интересно?Как и от къде му е хрумнало на някой да използва мляко?

life style
12-04-2009, 16:48
аз смятам да се придържам към капките за очи, иначе мерси за съветите, полезни са , и не само за мене...