View Full Version : радиатор - помощ
капе ми вода от долния ляв ъгъл на радиатора най-отдол,знае ли някои от каде е проблема до колкото можах да вида има некакав болт и от него капе ама дали е от него или от др место се стича незнам.помагай те
Furious 155
03-04-2009, 15:18
капе ми вода от долния ляв ъгъл на радиатора най-отдол,знае ли някои от каде е проблема до колкото можах да вида има некакав болт и от него капе ама дали е от него или от др место се стича незнам.помагай те
ми да доидем да го лепнем няма да стане..просто си търси нов - под 200лв са!
Иначе протичат острани на сглобката между металната част и пластмасовите "легени" - от старост на уплътненията там!
Е..х , добре ,че го има форума.........
а нещо с лепене,или смена на уплатнения няма ли да стане или трее нов със сигурност
The_Game
03-04-2009, 19:16
а нещо с лепене,или смена на уплатнения няма ли да стане или трее нов със сигурност
Пробвай.:arrow:
Я виж такова ли е положението и при теб ?Ако е такова -лоша работа,аз моя нов го купих за 160 лв .Марка - АVА.
Я виж такова ли е положението и при теб ?Ако е такова -лоша работа,аз моя нов го купих за 160 лв .Марка - АVА.
мисля че е същото
Rider_alfa155
04-04-2009, 11:18
колега купуваи радиатор от самара за 90 лв и си решаваш проблема, а плюса е че зимно време загрява малк опо бързо поради малко по малкия обем на самарския радиатор , имаш съвсем малко преработки да направиш за да монтираш новия радиатор като например захващането на перката и определено е хубажо да подложиш нещичко под радиатора защото инаше остава във въздуха, ако искаш ще ти пратя няколко снимки утре аз как реших проблема
колега купуваи радиатор от самара за 90 лв и си решаваш проблема, а плюса е че зимно време загрява малк опо бързо поради малко по малкия обем на самарския радиатор , имаш съвсем малко преработки да направиш за да монтираш новия радиатор като например захващането на перката и определено е хубажо да подложиш нещичко под радиатора защото инаше остава във въздуха, ако искаш ще ти пратя няколко снимки утре аз как реших проблема
а минуса е че лятото в задръстване при 40 градуса на сянка когато на слънце е вероятно към 60 а черния асвалт бог знае до колко се е напекъл познай какво става с по малък обем охладителна течност от предвиденото от производителя:jumping:
Rider_alfa155
04-04-2009, 12:41
да колега съгласен съм с теб че това е минуса на по малкия радиатор но на мен не ми е проблем защото нямам задръстванията в софия и до сега не ми е вдигнала температурата над допустимото... да чукна на дърво да не ми отказва перката, другия вариянт, при нас ги отварят сменят уплатнението и слагат медни казанчета от страни на мястото на пластмасовите и цената поне тогава когато аз сменях моя беше 140 лв. а между другото по малкия обем на радиатора може да се компенсира с един допълнителен съд, всеки може да види каква е вместимоста на двата радиатора и да си монтира такъв съд, в случая това може да бъде и едно просто шише за изравняване на количеството течност в охладителната система :hehe::hehe::hehe::hehe:
Furious 155
04-04-2009, 13:33
абе тия неща с по-малките радиатори не са шега работа, особенно ако колата има и климатроник - тоава загряването на топлообменника отпред се предава на радиатора и чакай колата да ти охлади под 90... :flamingdevil:
а минуса е че лятото в задръстване при 40 градуса на сянка когато на слънце е вероятно към 60 а черния асвалт бог знае до колко се е напекъл познай какво става с по малък обем охладителна течност от предвиденото от производителя
Малко по-често се включва перката - друго няма, което да става, но съм без клима :spoko:. БТВ моя беше 75 лв чистак-бърсак, в кашонче, директектен внос от завода на Самара :hehe: и това ще му е 3-то лято.
Още 1 + - демонтаж/монтаж - 10-15 мин, а не като при оригиналните 1/2 ден за без клима и един ден за такъв с климатик...
да колега съгласен съм с теб че това е минуса на по малкия радиатор но на мен не ми е проблем защото нямам задръстванията в софия и до сега не ми е вдигнала температурата над допустимото... да чукна на дърво да не ми отказва перката, другия вариянт, при нас ги отварят сменят уплатнението и слагат медни казанчета от страни на мястото на пластмасовите и цената поне тогава когато аз сменях моя беше 140 лв. а между другото по малкия обем на радиатора може да се компенсира с един допълнителен съд, всеки може да види каква е вместимоста на двата радиатора и да си монтира такъв съд, в случая това може да бъде и едно просто шише за изравняване на количеството течност в охладителната система :hehe::hehe::hehe::hehe:
аз имам един за алфа за 150 не приправян а нов в кашон :smoke:
Rider_alfa155
06-04-2009, 09:46
да бе колега съгласен съм с тебе смо че при мен в сливен няма кои знае колко доставчици на италиански авто части и единствения радиатор които намерих тука беше в магазина на фиат алфа и ланчиа и цената му беше.............................................. ..700.00лв е..ати то целия двигател може да се намери за тези пари дето има една дума
The_Game
06-04-2009, 16:21
Малко по-често се включва перката - друго няма, което да става, но съм без клима :spoko:. БТВ моя беше 75 лв чистак-бърсак, в кашонче, директектен внос от завода на Самара :hehe: и това ще му е 3-то лято.
Още 1 + - демонтаж/монтаж - 10-15 мин, а не като при оригиналните 1/2 ден за без клима и един ден за такъв с климатик...
Много е назад този радиатор :?
Не мога да Ви разбера..,Човека първо: няма интерес към темата, второ: никъде не пише от къде е ,и каква кола кара/155 -ама двигател, модел, кубатура, със или без клима/,Трето : един радиатор като тече -ТОЙ СЕ СМЕНЯ!!! четвърто: Нов е около -130лв. 5-то,6-то,.........говориме си глупости!!!:bash::bash::bash: