PDA

View Full Version : радиатор - помощ

jozepe2
03-04-2009, 13:53
капе ми вода от долния ляв ъгъл на радиатора най-отдол,знае ли някои от каде е проблема до колкото можах да вида има некакав болт и от него капе ама дали е от него или от др место се стича незнам.помагай те

Furious 155
03-04-2009, 15:18
капе ми вода от долния ляв ъгъл на радиатора най-отдол,знае ли някои от каде е проблема до колкото можах да вида има некакав болт и от него капе ама дали е от него или от др место се стича незнам.помагай те

ми да доидем да го лепнем няма да стане..просто си търси нов - под 200лв са!
Иначе протичат острани на сглобката между металната част и пластмасовите "легени" - от старост на уплътненията там!

robygas
03-04-2009, 15:49
Е..х , добре ,че го има форума.........

jozepe2
03-04-2009, 15:57
а нещо с лепене,или смена на уплатнения няма ли да стане или трее нов със сигурност

The_Game
03-04-2009, 19:16
а нещо с лепене,или смена на уплатнения няма ли да стане или трее нов със сигурност

Пробвай.:arrow:

MUROMAN
03-04-2009, 19:43
Я виж такова ли е положението и при теб ?Ако е такова -лоша работа,аз моя нов го купих за 160 лв .Марка - АVА.

jozepe2
04-04-2009, 11:14
Я виж такова ли е положението и при теб ?Ако е такова -лоша работа,аз моя нов го купих за 160 лв .Марка - АVА.

мисля че е същото

Rider_alfa155
04-04-2009, 11:18
колега купуваи радиатор от самара за 90 лв и си решаваш проблема, а плюса е че зимно време загрява малк опо бързо поради малко по малкия обем на самарския радиатор , имаш съвсем малко преработки да направиш за да монтираш новия радиатор като например захващането на перката и определено е хубажо да подложиш нещичко под радиатора защото инаше остава във въздуха, ако искаш ще ти пратя няколко снимки утре аз как реших проблема

dimo
04-04-2009, 12:22
колега купуваи радиатор от самара за 90 лв и си решаваш проблема, а плюса е че зимно време загрява малк опо бързо поради малко по малкия обем на самарския радиатор , имаш съвсем малко преработки да направиш за да монтираш новия радиатор като например захващането на перката и определено е хубажо да подложиш нещичко под радиатора защото инаше остава във въздуха, ако искаш ще ти пратя няколко снимки утре аз как реших проблема
а минуса е че лятото в задръстване при 40 градуса на сянка когато на слънце е вероятно към 60 а черния асвалт бог знае до колко се е напекъл познай какво става с по малък обем охладителна течност от предвиденото от производителя:jumping:

Rider_alfa155
04-04-2009, 12:41
да колега съгласен съм с теб че това е минуса на по малкия радиатор но на мен не ми е проблем защото нямам задръстванията в софия и до сега не ми е вдигнала температурата над допустимото... да чукна на дърво да не ми отказва перката, другия вариянт, при нас ги отварят сменят уплатнението и слагат медни казанчета от страни на мястото на пластмасовите и цената поне тогава когато аз сменях моя беше 140 лв. а между другото по малкия обем на радиатора може да се компенсира с един допълнителен съд, всеки може да види каква е вместимоста на двата радиатора и да си монтира такъв съд, в случая това може да бъде и едно просто шише за изравняване на количеството течност в охладителната система :hehe::hehe::hehe::hehe:

Furious 155
04-04-2009, 13:33
абе тия неща с по-малките радиатори не са шега работа, особенно ако колата има и климатроник - тоава загряването на топлообменника отпред се предава на радиатора и чакай колата да ти охлади под 90... :flamingdevil:

TRENDi
04-04-2009, 13:45
а минуса е че лятото в задръстване при 40 градуса на сянка когато на слънце е вероятно към 60 а черния асвалт бог знае до колко се е напекъл познай какво става с по малък обем охладителна течност от предвиденото от производителя

Малко по-често се включва перката - друго няма, което да става, но съм без клима :spoko:. БТВ моя беше 75 лв чистак-бърсак, в кашонче, директектен внос от завода на Самара :hehe: и това ще му е 3-то лято.

Още 1 + - демонтаж/монтаж - 10-15 мин, а не като при оригиналните 1/2 ден за без клима и един ден за такъв с климатик...

dimo
05-04-2009, 00:08
да колега съгласен съм с теб че това е минуса на по малкия радиатор но на мен не ми е проблем защото нямам задръстванията в софия и до сега не ми е вдигнала температурата над допустимото... да чукна на дърво да не ми отказва перката, другия вариянт, при нас ги отварят сменят уплатнението и слагат медни казанчета от страни на мястото на пластмасовите и цената поне тогава когато аз сменях моя беше 140 лв. а между другото по малкия обем на радиатора може да се компенсира с един допълнителен съд, всеки може да види каква е вместимоста на двата радиатора и да си монтира такъв съд, в случая това може да бъде и едно просто шише за изравняване на количеството течност в охладителната система :hehe::hehe::hehe::hehe:
аз имам един за алфа за 150 не приправян а нов в кашон :smoke:

Rider_alfa155
06-04-2009, 09:46
да бе колега съгласен съм с тебе смо че при мен в сливен няма кои знае колко доставчици на италиански авто части и единствения радиатор които намерих тука беше в магазина на фиат алфа и ланчиа и цената му беше.............................................. ..700.00лв е..ати то целия двигател може да се намери за тези пари дето има една дума

The_Game
06-04-2009, 16:21
Малко по-често се включва перката - друго няма, което да става, но съм без клима :spoko:. БТВ моя беше 75 лв чистак-бърсак, в кашонче, директектен внос от завода на Самара :hehe: и това ще му е 3-то лято.

Още 1 + - демонтаж/монтаж - 10-15 мин, а не като при оригиналните 1/2 ден за без клима и един ден за такъв с климатик...

Много е назад този радиатор :?

robygas
06-04-2009, 16:41
Не мога да Ви разбера..,Човека първо: няма интерес към темата, второ: никъде не пише от къде е ,и каква кола кара/155 -ама двигател, модел, кубатура, със или без клима/,Трето : един радиатор като тече -ТОЙ СЕ СМЕНЯ!!! четвърто: Нов е около -130лв. 5-то,6-то,.........говориме си глупости!!!:bash::bash::bash: