PDA

View Full Version : Придърпване, припукване...

RahzeL
03-04-2009, 21:35
Значи миналата седмица заредих ОМВ 98 да го пробвам и останах много доволен, но сестрата зе да кара тея дни и закъсала на 3-4 преки от нас до АВАНТИ-то и заредила от там 95 и неска дойде да ме земе от работа и забелязах че придърпва и пукна 2-3 пъти като на бакшиш с метан ... Дадох и жега и проблем няма върви на 6, но като се успокой и се кара нормално почват "кашланята" Та мисълта ми е дали е от скапан бензин или нещо проблем по двигателя... Забравих да кажа че и преди съм зареждал от аванти и пак леко придърва но не е пукало до сега...

tonov
03-04-2009, 22:46
Щом ти е правило подобен проблем, нищо чудно да е заради бензина. Като изгориш тоя, сипи откъдето си сипваш винаги и виж дали ще се оправи. На мен също ми е правила мизерии заради кофти бензин - вървеше само на ръчка, и то пак не съвсем както трябва, а с малко газ придърпваше и припукваше. Смених бензиностанцията и всичко си дойде на мястото. Повече оттам не наливам :)

nhg
06-04-2009, 11:20
колега, и аз имах подобен проблем, но на газ
като смениш горивото/бензиностанцията всичко ще си дойде на мястото

Mury
06-04-2009, 11:52
Не е лошо да видиш,дали няма вода при свещите:clap2::clap2:

RahzeL
06-04-2009, 17:29
Току що проверих свещите и мисля че не са мокри, но забелязах че казанчето на което има волан е почти празно (под минимума...) Това има ли някакво влияние към управлението на автомобила и каква течност да добавя. Само да добавя че не съм разглабял нищо а с просто око ми се видя че са сухи свещите. И ще помоля някой котйто му се играе да пусне снимки как се проверяват тея свещи че грам не разбирам...

Nyte
06-04-2009, 19:00
Това с волана е казанчето за хидравлично масло, колега :)

RahzeL
06-04-2009, 19:30
Това с волана е казанчето за хидравлично масло, колега :)
Така си и мислех :) Какво масло трябва да се купи и налее ? А 10-15 минути седях и гледах двигатела като индианец пред компютър... Никаква идея нямам как да провера тея свещи дали са мокри, но на просто около има малко мазно като масло...

tonov
06-04-2009, 22:57
наливаш масло за автоматични скоростни кутии (ATF) а за свещите колега, не знам какво си гледал, ама на ТС мотора свещите не се виждат. Трябва да свалиш капака и бобините за да видиш дали има вода при тях.

RahzeL
06-04-2009, 23:10
наливаш масло за автоматични скоростни кутии (ATF) а за свещите колега, не знам какво си гледал, ама на ТС мотора свещите не се виждат. Трябва да свалиш капака и бобините за да видиш дали има вода при тях.
Предполагам като питам в някой магазин и кажа масло за автоматични ск. кутии ще ми дадат каквото трябва ? А колкото до свещите има ли опасност да прецакам нещо ако го правя сам ?

Mury
07-04-2009, 10:46
Предполагам като питам в някой магазин и кажа масло за автоматични ск. кутии ще ми дадат каквото трябва ? А колкото до свещите има ли опасност да прецакам нещо ако го правя сам ?

Кажи им малсо за хидравлика просто,те знаят какво да ти дадът:beer::beer:

RahzeL
07-04-2009, 16:26
Кажи им малсо за хидравлика просто,те знаят какво да ти дадът:beer::beer:
А скъпо ли е това чудо ?
И един въпрос: Като проверих маслото на двигателя неска видях че е малко (според мен) Там 2те точки които показват границата е почти на долната... а и е леко кафеникаво и ми се струва редко. Колко горе долу струва процедурата със смяната на масло като маслото е Селениа. И с всеки изминал ден гледам да не се кара много докато зема заплата но двигателя се повече и повече почва да бръмчи като запорожец... Разни аверчета викат махай катализатор тя за това и харчи много... просто незнам какво да правя.

soldier
07-04-2009, 16:37
А скъпо ли е това чудо ?
И един въпрос: Като проверих маслото на двигателя неска видях че е малко (според мен) Там 2те точки които показват границата е почти на долната... а и е леко кафеникаво и ми се струва редко. Колко горе долу струва процедурата със смяната на масло като маслото е Селениа. И с всеки изминал ден гледам да не се кара много докато зема заплата но двигателя се повече и повече почва да бръмчи като запорожец... Разни аверчета викат махай катализатор тя за това и харчи много... просто незнам какво да правя.

Лисан прави промоция на Селения до средата на месеца, виж в темата му. Зависи от маслото и си направи сметка. Ма бързо се ориантирай, щото става със записвания от по-рано, не от днес за утре ;)

RahzeL
11-04-2009, 13:59
Отвориха ми свещите и в действителност имаше вода при едните и я продухаха и направих едно кръгче да вида как е и доста от пукането и придърпването изчезна но пак си останаха някви леки пукания, за това сега съм с нови свещи и проблема е решен !!! Сичко е ок за сега...