Log in

View Full Version : Абе как се регистрира...

ФЕРАРИСТ
04-04-2009, 17:45
.....кола внос в БГ с чуждите номера...знам че наскоро имаше такава тема, но не ми свърши работа....
Колата е с анг. номера, на теория нямам договор с продавача, щото те с такива простотии не се занимават, дават ми талона, зимат парите, и за тях сделката е приключила, от рег. талон на колата взимат един отрязък дето го пращат в тамошния кат че колата е експорт от Англия и това е....
В СФ ще я регваме че жената там се води, и ме интересува какво ще ми искат там????? - имам гражданска, докум за тех.преглед в Англ, само договор май нямам, но не е проблем да си направя я, ако требе.....

fred
04-04-2009, 17:59
Ами пишеш един договор на ръка и го подписваш от две страни , от там правиш превод в някое преводаческа агенция и отиваш в кат с номерата, никой у нас не се интересува дали ими греглед или няма, значи трябва да имаш договор, върху цената на него не се начислява нищо и да имаш номерата, коита са записани в талона, тва е
А в Итали ти и издават и документ, че е свалена от Италианския автомобилен регистър или нещо от сорта, аз така я взех, явно ингилизита са по назад в тая работа

ФЕРАРИСТ
04-04-2009, 18:01
Ами пишеш един договор на ръка и го подписваш от две страни и това е, от там правиш превод в някое преводаческа агенция и отиваш в кат с номерата
Стига бре, ебаси глупоста е това, да си пиша само договор със себе си - верно ли ще искат такъв.....?????
И в смисъл превода трябва да е легализиран ли?

fred
04-04-2009, 18:18
Ти ще изпишеш името на ингилизина, който фигурира в талона, така се продават половината коли у нас, само дето го пише някакъв сульо де-на Горубляне или където си пожелаеш, на ръка, в някакъв документ ваден на ксерокс-
А договора се превежда при преводаческа кантора, те си знаят, на практика е легализиран, слагат и печат, не се заверява другаде и да не ти кажа че никой не го гледа, защото иначе излиза, че всички са го купили от първият собственик един вид, вместо последния, може и да има причина, ама кой знае, поне аз все такива съм виждал /
Аз моята съм я купил от италия ..:bravo::

ФЕРАРИСТ
05-04-2009, 10:39
Ти ще изпишеш името на ингилизина, който фигурира в талона, така се продават половината коли у нас, само дето го пише някакъв сульо де-на Горубляне или където си пожелаеш, на ръка, в някакъв документ ваден на ксерокс-
А договора се превежда при преводаческа кантора, те си знаят, на практика е легализиран, слагат и печат, не се заверява другаде и да не ти кажа че никой не го гледа, защото иначе излиза, че всички са го купили от първият собственик един вид, вместо последния, може и да има причина, ама кой знае, поне аз все такива съм виждал /
Аз моята съм я купил от италия ..:bravo::
Добре де, а къде е казано че договора трябва да е на англииски и да минава легализиран превод - ако англичанина знае български, или сделката е сключена в БГ, откъде на къде договора трябва да е на инглиш.....по същата логика ако купя кола от мадагаскарец, мадагаскарски ли трябва да е договора и преводач от мадагаскарски ли да търся.....просто ми звучи нелогично видите ли договора да е на англииски, и да минава превод - никой не знае дали не сме сключили договор на български!!!!

fred
05-04-2009, 10:45
Не знам къде точно е казано, ама е логично в Англия да е на английски, в Италия на италиански, иначе може да ти искат примерно заверка от тамошна служба. В България например по закон всички договори, документи са на български-да не мислиш че чуждестранна фирма регистрира в Агенцията по вписванията устав на арабски примерно, та предполагам и в другите държави имат такива изисквания, а цялата работа е 20-30 лева ли не помня вече, да не говорим че се превежда и талона и разни съпътстващи документи

ФЕРАРИСТ
05-04-2009, 13:31
Мда, рогашка работа типично в стила на нашите институции който гледат да ти изгубят максимално от времето ти, и да те накарат да ти излезе максимално скъпо......

PEPI-2ALFA
05-04-2009, 18:27
Преди месец бяхме с един приятел до Германия за коли. Той си регистрира неговата с договор на немски без превод. Миналата година брат ми си купи кола от София и продавача му вписа имената в италиански договор- все едно той (брат ми) лично си е купил колата от Италия.

ФЕРАРИСТ
05-04-2009, 18:35
Преди месец бяхме с един приятел до Германия за коли. Той си регистрира неговата с договор на немски без превод. Миналата година брат ми си купи кола от София и продавача му вписа имената в италиански договор- все едно той (брат ми) лично си е купил колата от Италия.
Мда, май така ще направя и аз....

Анджи
05-04-2009, 20:28
Здравейте, предстои ни рег на 146 .На док няма номер на двигателя къде да го търся ако знае някои да каже че утре ще ходим.........

Linkestis
05-04-2009, 20:40
Здравейте, предстои ни рег на 146 .На док няма номер на двигателя къде да го търся ако знае някои да каже че утре ще ходим.........

Ако е от Италианско...в талона не пише номер.Като отидеш на канала ще ти връчат едно парцалче,да го изтъркаш и ще го впишат

fred
05-04-2009, 21:26
На моя италиански имаше обаче

Анджи
05-04-2009, 23:33
Мерси от италианско е значи всичко е ок. Мислех си че може въобще да няма номер .Утре ме чака висене поне до обяд.

PEPI-2ALFA
06-04-2009, 08:10
Номер... Аз доста потърках, но номер не открих. Утре мисля да ходя да я регистрирам най-накрая, та да видим как ще я регистрират- без номер или...

digitalundgrd
06-04-2009, 12:01
оффтопик : Ферарист, каква кола взе тоя път, да не би да е някоя 147-ца :)

Анджи
06-04-2009, 17:32
Ох има номер и е
на лесно място но доста потъркахме.Всичко минна ок.Как да почистя седалките без да пера на автомивка че да не се размиришат.

fred
06-04-2009, 19:41
Купи си костенурков спрей/на туртулата/, за почистване на тапицерии, прави много хубава пяна, като тази за бръснене е на вид
Четеш инструкциите, добре действа, ползвай гъста четка за дрехи и парцал(
Иначе можеш да си купеш и Вениш, розов, за килими, принципа е подобен.Слага се във вода, леген малко количество, рапенва се и с четката и САМО пяната нанасяш на тапицерията и търкаш, пак чакаш там минути и с мнооого леко влажен парцал минаваш тапицерията много по добрее от тия мокрилници по автомивките, там предимно е за килими:)

търтей
06-04-2009, 20:07
тва пране на ръка не е работа освен ако навън не е 30-40 градуса

пере се с рейнбоу или подобни прахосмукачки

fred
06-04-2009, 20:10
E така е, ако има препоръчан човек,
но специално тая флаконовата на Турутула е доста суха и става и сега

old alfist
06-04-2009, 20:28
Ще почака да сте постопли, става и с Делонги

TheBlueOne
06-04-2009, 21:31
Аз моята си я вкарах от Англия. Не ти трябва никакъв договор. Просто отиваш в КАТ и си я регистрираш като пич. Само ще те питат дали е отрегистрирана от там, без да искат други документи. Казваш им че липсващото парче от талона е свършило тая работа и си готов. Има няма работа за 1-2 часа в КАТ :yes:.

Edit: Упссс, забравих. В моя случай английският талон си беше на мое име. Ако си така нямаш никакви проблеми. Ако не, тогава не знам :).

fred
06-04-2009, 22:45
Твоята е съвсем друга работа

Vlado_PK
07-04-2009, 00:43
.....кола внос в БГ с чуждите номера...знам че наскоро имаше такава тема, но не ми свърши работа....
Колата е с анг. номера, на теория нямам договор с продавача, щото те с такива простотии не се занимават, дават ми талона, зимат парите, и за тях сделката е приключила, от рег. талон на колата взимат един отрязък дето го пращат в тамошния кат че колата е експорт от Англия и това е....
В СФ ще я регваме че жената там се води, и ме интересува какво ще ми искат там????? - имам гражданска, докум за тех.преглед в Англ, само договор май нямам, но не е проблем да си направя я, ако требе.....
Колега ако не се лъжа като ргистрирах алфата преди около 2 месеца колата пред мен беше внос от Англия и я регистрираха без договор а само с изброените от теб документи но не съм 100% сигурен (въпреки че в нашия КАТ ако имаш кинти може и хиликоптер да регистрираш)

Анджи
07-04-2009, 11:59
Здрасти,
от къде да го купя този спрей. Има ли го на всякъде .:smile:
На автомивки предлагат ли чистене стакива препарати или само пране не съм се иинтересувала до сега защото на 75ицата салона беше супер чист като я взехме а тази е доста замазана:frown:

ФЕРАРИСТ
07-04-2009, 20:52
Edit: Упссс, забравих. В моя случай английският талон си беше на мое име. Ако си така нямаш никакви проблеми. Ако не, тогава не знам :).
Това е разликата - трябваше договор, макар че не регвахме Алфа, фърлих на някакъв дето снове там 160 лв, и ми прекара колата от - до, на теория 30 лв ми излезе отгоре, но си спестих доста ядове......КАТ София са една изключително добре смазана система от работещи във и извън КАТ, която ти дава избор да си спестиш време като си платиш, или да дремеш и губиш повече време.....