Log in

View Full Version : Туризъм и маршрути

svetlastf
05-04-2009, 10:39
Тъй като времето се оправи и нашите капризни дебелани плачат за дълъг път, предлагам да си помогнем взаимно. В страната има страхотни местенца , а ние сме пръснати из цялата страна - можем да споделим кой къде е ходил, къде са кръчмичките , които си заслужават и природката, която те кара да се чувстваш жив.
Нужно е този форум да се зареди с позитивизъм, а не само с проблемации.
Ако темата Ви допада ще кача снимки и ще покажа какви пържолки №46 правят в Градешница и къде е язовир Душанци. :-)

fred
05-04-2009, 10:41
Е няма лошо да видим градешнишките пържоли :wein::devil:

svetlastf
05-04-2009, 21:46
Ето ги :cheers:
Между другото таз №46 е пилешка ...

PEPI-2ALFA
06-04-2009, 13:16
Ето една вече развита тема
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=30512

fred
06-04-2009, 13:51
Ето ги :cheers:
Между другото таз №46 е пилешка ...

Аа, чакай, това не беши ли едно дълго село към Сандански, при Роси?:)
А иначе темата в този вид, би могла да бъде главно за България, защото на онази е по различна и обхваща света, мое мнение де

svetlastf
06-04-2009, 14:03
Аа, чакай, това не беши ли едно дълго село към Сандански, при Роси?:)
А иначе темата в този вид, би могла да бъде главно за България, защото на онази е по различна и обхваща света, мое мнение де

ААА, ходил си значи :yes:
Заведението е при " Митака" в с. Долна Градешница. Страшна вкусотия...
А пътя до там е приказка, идеален асфалт, чува се само сфистенето на гумите.. :biker:

svetlastf
06-04-2009, 14:24
...А иначе темата в този вид, би могла да бъде главно за България, защото на онази е по различна и обхваща света, мое мнение де
Именно това имах в предвид, кой къде е ходил през уикенда, какво е видял, къде е хапнал и т.н. Картичките от цитираната тема са красиви, но за съжаление / и не чак толкоз / са извън БГ. Предпочитам да се воза с Алфичката, не на камила.
Ето тук (http://forum.moto-zone.bg/index.php?PHPSESSID=9679ad2b23a36041c2588f466edab0 99&board=16.0) подобна тема от форума и колегите, които малко поизоставих от както се влюбих в талянката...

PEPI-2ALFA
10-06-2017, 16:54
Я да вдигна тая стара тема.
Следващия петък тръгваме с колеги на 3-дневна екскурзия от Сандански - Пловдив - Велико Търново - Сандански.
До Пловдив е ясно. След това Старосел, Карлово, Калофер, Казанлък, Шипка, Етъра, Соколски манастир, Дряновски манастир, Велико Търново.
От Търново до Арбанаси и после към Копривщица през Троян - Кърнаре, Панагюрище и към Сандански.
Маршрута между Пловдив и Търново и местата не са окончателни, така че приемам и предложения за нови.
Та да питам по-често пътуващите, или пък местните около маршрута, за интересни места за посещение.
Шипка и Троян - Кърнаре как им е настилката.

lordliness
10-06-2017, 19:48
Казанлък- долината на тракийските царе, доста гробници за гледане, Карлово- Сучурум, не забравяй Сопот, къщата на Вазов и другите места свързани с Под игото, например Дядо Стояновата воденица. Троян- Кърнаре беше добре, но има доста често паднали камъни, заплаха за картера, там много внимателно. Има много за гледане и много манастири за посещение

nhg
11-06-2017, 08:14
За посещение: не е лош Троянския манастир; миналата година минахме и през руската църква със златните кубета в с.Шипка; паметника на върха също; тука (около Габрово) си е ясно - Етъра, Соколския манастир, евентуално Боженци и Трявна.
За пътя: Шипка е ОК, Троян-Кърнаре е мноого живописно, изгледа от арката на върха е невероятен, но настилката е доста кофти и не може да се пътува бързо.
Аз бих минал през единия проход на едната страна и през другия на връщане

PEPI-2ALFA
11-06-2017, 09:06
За пътя: Шипка е ОК, Троян-Кърнаре е мноого живописно, изгледа от арката на върха е невероятен, но настилката е доста кофти и не може да се пътува бързо.
Аз бих минал през единия проход на едната страна и през другия на връщане
Така съм го планирал. От Пловдив към В. Търново през Шипка, после, на връщане през Троян, за да видим и Копривщица.
Доста интересни места има и доста път се очертава, та за това се опитвам да събера мнения и да отсеем точките, все пак трябва да остане време и за кръчмичка вечер ;)

546
12-06-2017, 00:07
Също и пещерата Бачо Киро може да се включи в списъка

mordohy
12-06-2017, 15:56
Боженци може да го пропуснете без всякакво угризение. Станало е комерсиален кенеф! Дори магазин нормален няма.

nhg
13-06-2017, 07:04
Боженци може да го пропуснете без всякакво угризение. Станало е комерсиален кенеф! Дори магазин нормален няма.

Вярно си е (макар че аз не съм стъпвал там поне 3-4 години)
Старата част на Трявна е приятна за разходчица, има приятни кръчмички - току-виж видите и Найтролъра ако си е дошъл насам..

PEPI-2ALFA
24-06-2017, 14:59
Направихме обиколката. За трите дни - 984км. За съжаление много от местата отпаднаха, но все пак групата е доволна. През Троян - Кърнаре минавам за пъв път - супер е. Ремонтират някакъв мост по средата на село Бели Осъм и се наложи отбивка по обходен маршрут, после нагоре доста спокойно, даже успах повечето пасажери. Горе на най-високото има огромен паметник, който беше в мъгла.

petio26
16-07-2017, 17:59
Вчера се върнах от морето. За щастие, времето беше страхотно, за разлика от днес. Намерихме си един хотел в https://pochivka.bg/hoteli-nesebar-t43 , не беше много скъп. Бяхме с още едно семейство и си прекарахме страхотно.

kinggod
23-03-2018, 10:36
Измислихте ли вече маршрутите за предстоящите почивни дни?

sasho_n2
23-03-2018, 12:33
Охо...Аз съм напълнил програмата с пътувания до Септември :-)

optimeon
23-03-2018, 20:13
Какво планирате за лятото

TheNet
23-03-2018, 20:38
Със семейството ми ще ходим в Гърция

pencho
01-05-2018, 17:25
Къде в Гърция?

dancho76
22-07-2018, 09:48
:) ама че е ръждясала тази тема

PEPI-2ALFA
22-07-2018, 11:38
:) ама че е ръждясала тази тема
Ами да я смажем :)
Тридневна екскурзия по маршрут Сандански - Триград - Бачковски манастир - Хисаря - Батак - Велинград - Сандански, в края на първата седмица на юли. Точно след пороите в Родопите. Даже втория ден отпадна ходенето до Кръстова Гора, заради гръмотевиците в планината. В Пловдив ни хвана голям дъжд, покрай Граф Игнатиево порой, а в Калояново направо си плувахме по "пътя".

ecotronic
09-08-2018, 12:36
Изглед от връх Мальовица:

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/viu1533807188h.jpg

Нещо алфистко има в него :)