View Full Version : Проблем с инежекцията
Имам алфа 155 1.8и 16в новия двигател(на 156), имам следния проблем, като дам на контакт лампичката на инжекцията неще да изгасне и не ще да запали колата, това се получава предимно лятото когато е много топло и е стояла доста време под слънцето. Какъв може да е проблема ?
за поне малко светлина по въпроса:
подаваш контакт и в рамките на 5 сек 5 пъти напомпваш газта до край и лампата на инжекцията (червена с дюзичка) свтва веднъж после след малка пауза започва да примигва на серии с пауза от около 1-2 сек записваш някъде броя на примигванията и почваш да ровиш в менюала
пример: 4мигания - пауза - 4 мигания - пауза - 4мигания - пауза - 4 мигания -дълга пауза ми е любимия код - 4-4-4-4 - но еррорс
пс: алфа код да имаш случайно
не нямам алфа код.за какво служи този алфа код?
Само когато е стояла на слънце ,или изобщо когато е топла?
само когато е стояла на сланце.ако преди това сам я карал не ми прави така
Под алфа код червения ключ с чипа ли се има предвид? Т.е. дали колата има имобилайзер?
Имаш или нямаш имобилайзер?
endeavour
07-04-2009, 16:12
колеги,доколкото знам и съм пробвал, вариантът на Мотроника за 16-вентилките май няма възможност за самодиагностика...
пробвах това с газта но нищо е стана!от както откачих акомулатора за 10-15мин не ми е правила проблем:)станаха вече два дена!