View Full Version : Problem4eta
Zdr kolegi,v4era mi smenqha gumite i tapacite ne sa slojili hubavo tazove i dnes gledam,4e mi nqma ediniq.Nqkoi znae li kade mogat da se namerqt originalnite tazove i dr koeto e,4e tr da mi napravqt centrovka na pompata.Sega kolata e namalila varveneto a e oveli4ila razhoda ta daide savet kade mogat da mi q centrovat dobre
Mersi predvaritelno
Кирилица! Моля!
После кажи каква е колата, с кой двигател е и откъде си ти. :shock:
Алфа 164тд 91год от смолян
life style
05-04-2009, 18:54
да бе , и аз имам същия проблем с моята, много нафта харчи пък малко върви, и никои не се фаща да ми я центрова, пълен ташак...
А друго нещо проверено ли е, че да сигнете до центровката?
life style
05-04-2009, 19:49
ами при мен да, дюзи разпръсквачи , сичко си е наред човека каза ходи си преи центровка , ше прая ама като няма при кои да отида..
Мариянеееее човека поне е от Смолян и няма къде да отиде а ти имаш поне 5 сервиза на БОШ - дизел във Варна където могат да ти я центроват . Единия е до магазин Зора срещу изхода от КАТ .
life style
06-04-2009, 17:19
Мариянеееее човека поне е от Смолян и няма къде да отиде а ти имаш поне 5 сервиза на БОШ - дизел във Варна където могат да ти я центроват . Единия е до магазин Зора срещу изхода от КАТ .
е от де да знам че там праят центровки да ги шибам,утре ше намина да видя...
На мен тва ми се случи,защото ми бяха изгоряли главите на двигатела и се доверих на смолянски майстор и при затварянето не са ми я центровали както трябва а и ми протека масло от двигателя(Няква гарнитура)
Кажете някой сайт с актуални цени на части
Да питам и друго,казаха ми ,че има в Стамболийски сервиз на който е мога да се доверя?Някой ходил ли е там
Ето сайт-че http://www.euro07.bg/. :)
life style
07-04-2009, 20:49
от там каза ли на баща ми да си ходи и да не се връща за нищо свързано с алфа хахаха, ебаси некадърниците, утре ше ходя до сервиза на некаф преподавател от МЕИ дето много ги разбирал италянките, да видим тои кво ше направи !
Тва с тез коли извън София е еба.и трагедията... :cussing:
На мен пък ми е чудно защо са пипали ГНП-то при свалянето на главите?!Главите не изгарят,а се пукат.Може да ти е прегоряла гарнитурата на някоя глава.Сега ти тече масло защото или не са шлайфани главите или не са стегнати както пише в дебелата книга.:gives[1]: Така с този мотор ако изкараш 20-30000км ще е добре.Относно прекъсването,може и някой разпръсквач да е повредил при "ремонта".
за да не пускам друга тема тук ще се исплача.Колеги от какво са направени тея дръжки от картон ли.Днес вътрешната на шофйорската врата ми остана в ръката, а ми са счупени и външните две предни.Направо станах за смях.:angry:
krasen_78
09-04-2009, 21:23
здравейте моята 2.5тд много пуши при старт имате ли някаква идея от какво е
Nqma ti puka pi4,i pri men e sa6tata rabota,predi da zapalq gledam na ogledaloto da nqma nqkoi otzade.Tva sa stari ma6ini,ako ti kaja na moqta kakvo li nqma za smenqne,osven dvigatelq ,4e mi e za remont imam i 2predni amortisiora,predi 2 dena mi proteka pompata na saedinitelq,boqta mi e na 2cvqta abe baraki kat ne e novo e taka opravi6 edno obadi se drudo
здравейте моята 2.5тд много пуши при старт имате ли някаква идея от какво е
Кой двигател е?
А към другия колега - не забравяй кирилицата!
И последно - няма стари коли, няма нови - има поддържани или не. :)
life style
09-04-2009, 22:21
за да не пускам друга тема тук ще се исплача.Колеги от какво са направени тея дръжки от картон ли.Днес вътрешната на шофйорската врата ми остана в ръката, а ми са счупени и външните две предни.Направо станах за смях.:angry:
ше влизаш от задната врата хахахахахахаха
Ако дръжките са от черните алуминиеви - стария модел - те се трошат като бисквити но с малко усилия се ремонтират .В е-bay ги гледах по 40 $ без доствката . Иначе външни има в http://www.axm-auto.com/ поне според сайта им .
А ако вътешните са от белите - стоманени малко ме съмнява да успееш да я счупиш - имам 4 броя от тях , бях ги взел за моята но не станаха .
Аз до сега не съм видял запазан ВМ двигател да пуши та бил той и на 300000км.Даже бих казал,че са доста "чисти" двигатели.Просто двигателите ви вече са износени и си плачат за основен ремонт.Двигател,ГНП,турбо.Всичко се прави разбира се,въпроса е дали ви устройва цената.:prescription:
Аз до сега не съм видял запазан ВМ двигател да пуши та бил той и на 300000км.Даже бих казал,че са доста "чисти" двигатели.Просто двигателите ви вече са износени и си плачат за основен ремонт.Двигател,ГНП,турбо.Всичко се прави разбира се,въпроса е дали ви устройва цената.:prescription:
А каква е цената за основен ремонт на ВМ 32Б ??? моята си припушва стъбилно и от гарнитурите си тече доволно ...
За 32Б не мога да ти кажа.Знам на моя колко излезе.Малко над 1200лв части и шлайфане на блок,глави,проверки на херметичност и т.н.Без пари за разглобяване и сглобяване на мотора.
Жалко че не съм в БГ колеги.Иначе проблемите ги решавам.ВМ мотора не е за всеки работа.
и от гарнитурите си тече доволно ...
И мене ме подгони един теч от гарнитурата на главата .
Че къде пък от нея?
Ми от гарнитурата под главата . Ако трябва да го описвам като местоположение - задната лява страна горе долу под регулатора за налягането на горивото . Или поне там се вижда да е яко омаслено . Кофти ситуация , може би ще свалям глава скоро ама покрай нея си мисля и за сегменти , основни и биелни лагери - абееее основен ремонт ама зависи какви финанси ще останат след почивката по 1-ви Май .
Roterdamski
11-04-2009, 10:19
от там каза ли на баща ми да си ходи и да не се връща за нищо свързано с алфа хахаха, ебаси некадърниците, утре ше ходя до сервиза на некаф преподавател от МЕИ дето много ги разбирал италянките, да видим тои кво ше направи !
сервиза му е добър ! разбират...
Roterdamski
11-04-2009, 10:37
е моята преди беше с вм 84 в мотора и неможете да си представите колко пушеше като е студена...а като загрее не се забелязваше и следа от пушек,при положение че гнп-то ми беше перфектно.. имах случаи да запаля пред нас а зад мен някви хора в един джип ... изкочиха на пожар и тоиа прежълтял ми вика помислих си че джипа ми гори :Д и така де превартя биела на 4ти цилиндър (обичаината болест) в момента мотора е на парчета и няма никакво износване на цилиндрите а е на 500 000 и отгоре.
колеги проверете си първо електроните дюзи преди да започнете с ремонтите.. поне за моя случаи съм сигурен че пушеше заради 1вата дюза.
ВМ84 няма управляваща дюза.Всички са еднакви.
Пичове да питам и друго,имам мн странен проблем с отварянето на прозорците.Зимата работят нормално,но като се постопли времето и почва да ми варти номера като на моменти си работят добре ,а след 10мин спрат да действат и така докато не загася колата и я оставя 10мин да постой ,и след това пак работят 10мин и пак трябва да гася и да чакам за да ги отворя или затворя.Някой знае ли на какво се далжи това???
MILEN 76
20-04-2009, 21:26
Интересно ама идея никаква.Най вероятно според мен са релетата.:dunno:
Мисля ,че не е реле ,защото всички релета ги имам резервни и сам ги свалял един по един и сам ги сменял с резервните и сам пробвал дали ще трагнат стаклата и не става да няма някав датчит защото времето наван влияе в моя слу4ай ако някой има идея да казва ,ако ли не щя я откарам на ел техник и би трябвало да го намери за какво е така
Бушоните са наред те ако ми бяха изгоряли нямаше вообще да работят стаклата,а те работят избирателно когато им е кеф
Казвам ти за бушоните щото при мен така се ебаваха аварийните.Пускам ги и след 10 цъкания спираха.По някое време пак почваха.Оказа се почти прекъснал бушон,който като загрееше от работата на мигачите прекъсваше.Нещо като термо реле.:comphits:
Виж им масата на стъклата и копчетата. :native:
[QUOTE=sunny2006;458113]Ако дръжките са от черните алуминиеви - стария модел - те се трошат като бисквити но с малко усилия се ремонтират .В е-bay ги гледах по 40 $ без доствката . Иначе външни има в http://www.axm-auto.com/ поне според сайта им .
А ако вътешните са от белите - стоманени малко ме съмнява да успееш да я счупиш - имам 4 броя от тях , бях ги взел за моята но не станаха
вътрешните са от черните.Дай някаква идея как да ги ремонтирам,заварява ли се това чудо?Моите са от старите колата е 89г.тея стомаените няма ли да станат на моята?
В БГ имам няколко ремонтирани и на практика нямят чупене.Като си доида ще пусна снимки.
вътрешните са от черните.Дай някаква идея как да ги ремонтирам,заварява ли се това чудо?Моите са от старите колата е 89г.тея стомаените няма ли да станат на моята?
Няма да станата стоманените за тебе . За ремонта сваляш дръжката и с планчици от двете страни с болченца и стават , иначе за заварка не стават - пак се трошат .
Аз 2 от моите така си ги ремонтирах с метални пластинки . Имаше някъде из раздела някой беше постнал снимки как точно изглеждат след ремонта .
Пич за дравките и аз сам си патил,ама оправия имат двете задни дражки ми бяха счупени и башта ми ги поправи и сега нямат чупене.Двете части ги сабираш и от двете страни слагаш танка и здрава ламаринка и правиш с бормашина дупки и слагаш болтчета.Мойте са така и са пушка.А кадето влиза дражката сам сложил по един болт защото ми се получаваше 1сант разлика и при отваряне ми заяждаше втарата.Успех
ше влизаш от задната врата хахахахахахаха
Жбодни си шибидах отсега, че кат ти ти се прецакат и задните да си имаш влизане.:rotfl:
Кофти е да го .... - от личен опит го знам.
Но има оправия - имаш флекс нали? :jason2:
Ако дръжките са от черните алуминиеви - стария модел - те се трошат като бисквити но с малко усилия се ремонтират .В е-bay ги гледах по 40 $ без доствката . Иначе външни има в http://www.axm-auto.com/ поне според сайта им .
А ако вътешните са от белите - стоманени малко ме съмнява да успееш да я счупиш - имам 4 броя от тях , бях ги взел за моята но не станаха .
Sunny, твойте дет ги имаш вътрешните да не са за Суперка - мойте са некви такива?
Снимай ги и ги постни тук - ако не дай боже некой строши некоя - да купим първо твойте. Щото иначе ако немаш некоя позната мазна негърка да и ги дадеш за обеци - май за друго не стаат. Всъщност - можеш да замеряш глупави катаджии по сокаците.
:rotfl::rotfl::rotfl:
Sunny, твойте дет ги имаш вътрешните да не са за Суперка - мойте са некви такива?
Снимай ги и ги постни тук - ако не дай боже некой строши некоя - да купим първо твойте. Щото иначе ако немаш некоя позната мазна негърка да и ги дадеш за обеци - май за друго не стаат. Всъщност - можеш да замеряш глупави катаджии по сокаците.
:rotfl::rotfl::rotfl:
За суперка са . Малкия си играе с тях ;)
Пичове тоя номер сас стаклата кадет ми го правеше един майсторяга го оправи Беше разхлабена вразката на релето и за това
За суперка са . Малкия си играе с тях ;)
Брадър Sunny,
Ако са за суперка - обади цена - и даже може да ми ги пратиш до София (некой от наште мое да преебе некоя) - или ще ги взема за мене впоследствие, или ще ги дам на Венци (пича има магазин за хиталянки на Сточна гара) да ги продаде.
Естествено после ще ти прата кинти.
Поне нема да си валат. А на малкия ти - че му земем други играчки кога додем до (Ка)варна тая година. Но бирата ще е от тебе, да знаеш. Шуменско, компромиси нема в тва отношение, да знаеш. Я мое да сум проз, но муам ШШШШШумянско.....