View Full Version : Данък автомобили
http://plovdiv.dir.bg/2009/04/06/news4257153.html
скоро и по други градове
Mind_Control
06-04-2009, 17:02
Хвала бих казал :)
Това е само въпрос на време, така е
AntiLuuP
06-04-2009, 18:29
Попринцип не съм против да си плащам данъка но да го направят 1% от стойността на автомобила и да ги оценяват по шваке примерно за да няма ама тоя декларира МL че струва 2 хиляди а оня ферари за 1000лв.... Ест че пак ще има S класи по за 3000лв... но поне така данъка ще е по реален! Който кара нова и скъпа кола следователно ще може да плаща по голям данък а който си кара по евтина кола по малък и т.н. А то в Бг е точно обратното на лъскавите коли данъка е по малък от колкото на 10-15 годишна кола !
Не е така, данъка на колата се прави на базата на години, конски сили/киловата или каквото беше другата мерна единица, аз съм икономист :oops:/ и кубатура.Дажи данъка на нова кола е по голям от тази на стара.Това е по закон, а общините имат право да определят стафка в рамките на закона
Швакето се приема за застраховките.Но така или иначе, борбата против закона е едно, а неплащането съвсем друго.
Аз даже и в КАТ не съм я прехвърлил, ай да ги видя как ще ме хванат.
mirchozo
06-04-2009, 20:32
А защо не е както в някой страни, колкото повече киломтетри се кара една кола съответно толкова повече данък плаща
някакси няма логика да плащам данък наравно с един бакшиш,след като той върти 200км на ден , а аз примерно 25км
А предполагам, че си само с договор за покупко-продажба, който си има давност и ако продавача е малко по-некоректен, да видиш как ще се озовеш без автомобил:clap2:
Не е така, данъка на колата се прави на базата на години, конски сили/киловата или каквото беше другата мерна единица, аз съм икономист :oops:/ и кубатура.Дажи данъка на нова кола е по голям от тази на стара.Това е по закон, а общините имат право да определят стафка в рамките на закона
Швакето се приема за застраховките.Но така или иначе, борбата против закона е едно, а неплащането съвсем друго.
Всички знаем как се определя данъка, въпроса е дали е справедлив по-този начин. Със същият успех данъка може да се определя по брой на огледала, фарове или цвят на колата.
SandoOne
06-04-2009, 22:07
Aбе дали след обевяването мога да плата данъка за вноски по малко че е 220 лева
А предполагам, че си само с договор за покупко-продажба, който си има давност и ако продавача е малко по-некоректен, да видиш как ще се озовеш без автомобил:clap2:
Ооооо това не го знаех, ама сега прочетох, че е 2 години, а аз я имам от една - като на шега я купих на първи април миналата година. Да им свърши тая офанзива и отивам в КАТ, защото нямам никакво желание да плащам данък (и винетка нямам, закоравял престъпник съм).
Хвала бих казал :)
Хвала ама да бяха почнали наистина да оправят пътищата с нашите пари и да правят паркинги, а не да ми паркират 5 коли пред гаража.
П.П.: Имам гараж за който плащам 70 лева данък + такса смет годишно (безумно много, за едно помещение, което не виждам как точно замърсява, но и за него събират такса смет), за колата като какво точно се явява данъка щом си я държа в гаража - данък собственост ли, право на ползване ли, износване на общински път ли или пък затова че я паркирам ни заема място? Нали затова съм си купил годишна винетка - за да се движа по републиканската пътна мрежа. Не разбирам, обяснете ми моля! :-)
А ето и една глупост, която ми сервираха понеже реших преди две седмици да регистрирам моята в данъчното(баща ми ме накара да регистрирам неговата и покрай нея реших и моята).
Та значи отивам аз в данъчното с големите талони на колите и обяснявам на девойката( силно казано де), че искам да регистрирам колите, и в отговор получавам, да отида да си снимам големите талони и заедно с копия и оригиналите на договорите за покупко-продажба да се върна при нея! Дотук добре, обаче на мен ми прибраха договорите при регистрацията в КАТ с обяснението, че от момента на регистрация талона е документът ми за собственост :bash: , ха сега да попитам просветените и светите ангелчета, кой според вас ще ми обърне внимание в КАТ(няма да ми обърнат никакво внимание) и дали ще ми върнат договора като им дам това обяснение(ще ме изгонят като куче)???
Не само, че няма да ми върнат договора, но това също така е влязло вече в досието на КАТ за колата ми и е квалифицирана информация, която не се дава на лицата :yes: Фактически и да реша да им давам пари пак ше ме вкарат в некакви филми от които няма излизане!!! Е извинявам се, ама да си е*ат ма**ите, и аз имам ценно време, а особено в нашето - "ВРЕМЕТО Е ПАРИ" и аз няма да отделя и секунда повече време да им се моля!!! В крайна сметка стигне ли се до това положение като в Пловдив, ще се водят дела докато справедливостта възтържествува!!!
И до ден днешен не мога да намеря за себе си логика в определянето на данъка. Ок, имам някой лев и решавам, че ще си взема по нов автомобил и по пътя на логиката от данъчното трябва да ми одерат кожата. Защо се питам аз? С новия автомобил аз спомагам за намаляне на вредните газове, за намаляне на консумацията на гориво, за повишаване сигурността на пътя. Тези неща трябва да се стимулират, а не точно обратното. Щом искат да играем грубо...паля трабанта, сипвам му двойно повече масло в резервоара и ще ви кажа от къде да не минавате, защото няма да може да се диша....но пък ще платя данък 10лв...КЕФ.
Само разлайват кучетата!!!!...едно време имаше некви операци на МВР и данъчните..."Комар"...мисля че беше по времето на Бонев...и кой охапа този комар...спомняте ли си????....те "скъпите" ни държавници, ако успеят да си докажат доходите, заедно с платените към тях данаци ЕВАЛА!.....тръгнали да плашат селския бек с москвича, че го кара със пълномощно!
Я да видим до къде ще я докарат с яхтите!!!?....тече и тази офанзива в момента!!!!
Примера за законост трябва да идва от горе...а главата е толкова загнила....че тръгнали да събират стотинки от народа.....МЪКА!
п.с.САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ!
Което е пълна тъпотия,неможе човек с нова кола да плаща 400 лв.,а бай Спас с Жигата 30 лв.:shoot::shoot::shoot:Нещата трябва да се променят коренно,за да има стимул хората да си купуват все по-нови коли,иначе нема оправия,всеки ще предпопчита да си кара стария кош,шот данъка например му е 20 кинта:boxing::boxing::boxing:Иначе тва за събираемоста,беше крайно време да стане:shoot::shoot:
... за колата като какво точно се явява данъка щом си я държа в гаража - данък собственост ли, право на ползване ли, износване на общински път ли или пък затова че я паркирам ни заема място? Нали затова съм си купил годишна винетка - за да се движа по републиканската пътна мрежа. Не разбирам, обяснете ми моля! :-)
Май е нещо такова :roll: Същото е и с имотите-купуваш си едно парче земя, стройш си къща и всяка година плащаш данък. Каква е логиката? Нали вече си платил земята, тухлите, цимента и т.н. Нали е недвижим имот и съответно не се движи по пътищата?
За какво е тогава тоя данък (изключвамн таксата за смет)? Отделно пък се плаща и данък за дворно място и т.н.
Лично за мен данъка е най-големия рекет.
За мен не е редно да имаш кола, която не караш и всяка година да плащаш данък!
Ще кажете : "Ами продай я като не я караш!" Е, да, но може пък да искам да си я държа и да я карам след 5-6-10 г. или пък да да не мога да я продам толкова. И какво излиза всяка година трябва да плащам по 150-200-300 лв. (в зависимост от местожителството). Преди беше вариант да се спре от движение, но сега доколкото разбрах дори и да я спреш пак се начислява данък. Е това ако не е рекет...
Което е пълна тъпотия,неможе човек с нова кола да плаща 400 лв.,а бай Спас с Жигата 30 лв.:shoot::shoot::shoot:Нещата трябва да се променят коренно,за да има стимул хората да си купуват все по-нови коли,иначе нема оправия,всеки ще предпопчита да си кара стария кош,шот данъка например му е 20 кинта:boxing::boxing::boxing:Иначе тва за събираемоста,беше крайно време да стане:shoot::shoot:
А как трябва да е според теб? Тоя с кола за 50 000лв. да плаща 30 лв., а другия с Жигулката 400 лв. :hmm:
А как трябва да е според теб? Тоя с кола за 50 000лв. да плаща 30 лв., а другия с Жигулката 400 лв. :hmm:
Точно така да,за да има стимул за по-нови и екологични коли:beer::beer::beer:навсякъде по света правят тези реформи,повярвай ми че рано или късно,ще дойде и в БГ:punk::punk::punk:
Точно така да,за да има стимул за по-нови и екологични коли:beer::beer::beer:навсякъде по света правят тези реформи,повярвай ми че рано или късно,ще дойде и в БГ:punk::punk::punk:
Т.е. пенсионерите и хората с малки заплати да се возят на рейса щото са стиснати и не искат да се бръкнат за нова кола :clapping: :bowdown:
Т.е. пенсионерите и хората с малки заплати да се возят на рейса щото са стиснати и не искат да се бръкнат за нова кола :clapping: :bowdown:
А кво мойто и твойто дете,да умрат на 40 шот са дишали цел живот лайната на Жигата на дедо Спас:shoot::shoot::shoot:Бате и двамата сме прави,но аз смятам че в 21 век,трябва да се мисли много повече за екология,защото този свят си отива бавно и славно:goodnight::goodnight::goodnight:Просто мое мнение,моя данък е 250 лв.,не го плащам по други причини,защото не искам,проблема е че и бай Спас с Жигата не го плаща,ка да стане тогва кажи:beer::beer::beer:
всички коли с обикновенни газови хвърлят толкова гняс колкото на дедо ти спас жигата, да не говорим за тия които си карат дизелите с трансформаторно масло и кви ли не още канцерогенни глупости. проблема е че държавата само гледа да прибере парите и я боли фара ти имаш ли катализатор, изправен ли е и по колко километра въртиш, а кратерите по улиците стават само по-големи.аз съжелявам че моята я регистрирах. и да, тъпанарите искат копие от договора, искат и копие от договора и от продавача и да им отиде на крака ,да му я пишат продадена.бюрокрацията е пълна :shoot:
и да, тъпанарите искат копие от договора, искат и копие от договора и от продавача и да им отиде на крака ,да му я пишат продадена.бюрокрацията е пълна :shoot:
По мой спомен от далечната 2000 година - тогава записването в общината ставаше автоматично, след като регистрираш в КАТ и после само се ходеше на едни хубави опашки да си платиш данъка.
А кво мойто и твойто дете,да умрат на 40 шот са дишали цел живот лайната на Жигата на дедо Спас:shoot::shoot::shoot:Бате и двамата сме прави,но аз смятам че в 21 век,трябва да се мисли много повече за екология,защото този свят си отива бавно и славно:goodnight::goodnight::goodnight:Просто мое мнение,моя данък е 250 лв.,не го плащам по други причини,защото не искам,проблема е че и бай Спас с Жигата не го плаща,ка да стане тогва кажи:beer::beer::beer:
Тая Жигулка едва ли ще мине и 1 000км. на година и не ми се вярва да замърсява чак толкова.
Тая Жигулка едва ли ще мине и 1 000км. на година и не ми се вярва да замърсява чак толкова.
ОК щом казваш:beer::beer::beer:Няма да споря,пак казвам тва е моето мнение,пожелавам на всеки тук,ако има възможност да кара нова кола,аз лично съм се насочил натам,но не съм съгласен да плащам 400 лв.на година данък:shoot::shoot::shoot:
Furious 155
07-04-2009, 11:39
според мен трябва да стане като едно време.... по кубатура да е данъка... годините на колата не са толкова фатални, може да се добавя някаква процентова ставка и за годините, но едно е 5-6 литров автомобил, друго е колата която е широко разпространена - до 2500сс. Другия фактор е наличите на катализатор и то ИЗПРАВЕН, т.е. на техническия прегледа да се пише на колко КМ е.
Другият момент със стимулирането за каране на нови коли - това мисля няма да го доживеем да стане реалност в нашата държава. Не може да се стимулира така, само с данъка, а да взимаш 400-600лв заплата - каква ще е тази новата кола??? С какво ще я купиш? Кредит? ха-ха
та такива са ми размислите и страстите.... и мен ме е яд като ударя трап, че съм си завел колата в данъчното, но така е... никой не му пука за нас - сипваме толкова пари за данъци и те потъват - никой не дава отчет къде отиват парите и това ги УРЕЖДА! А ние си караме и си псуваме... а трябва да :shoot::shoot::shoot::shoot:
всички коли с обикновенни газови хвърлят толкова гняс колкото на дедо ти спас жигата,
кой те излъга че колите на газ замърсяват :roll2:
Стимули да, ама като в Германия, където се дават няколко хиляди евро за да се стимулира покупката.Да не говорим че и това са автомбилни държави с голямо производство и целта е да се стимулира икономиката основно.А и трябва да станем с малко европейски заплати, тоест само цедене е глупаво.При това, какво като е нова и кара по 50 хиляди на година, а бай Спас със жигулата минава 1000 км??Е бай Спас ще замърси по малко въздуха и от най новия автомобил, пък като се мисли за екология да се спре застрояването и т.н, и защо няма обрвръзка с КМ които се минават, като ще е гарга, да е рошава, както се казва.
Според мен не е важно дали колата е нова или стара, защото аз например карам малко и не не обичам да си сменям колата на 5 г примерно, защото била остаряла.Да се произвеждат евтини катализатори и т.н-, у нас всичко се свежда до цедене на хората .
Въпроса с катализаторите е много спорен,защото бензина ни не отговаря на Евростандартите,аз съм сигурен,ма няма кой да ги провери тези боклуци:shoot::shoot::shoot:Повярвай ми знам какво е да изхвърлиш катализатор на една кола на 60 000 км,карана само в БГ,и после кво:shoot::shoot::shoot:
кой те излъга че колите на газ замърсяват :roll2:
менделеев и органичната химия :tooth: , а теб кой те излъга че не е така.
Интересно. Я кажи какво казват Менделеев и органичната химия? Какъв е резултата от окислението/горенето на прости въглеводороди като авто-газта и на сложните такива със затворени циклични вериги като, бензин, бензен и т.н.
Какви вещества се отделят при единия и другия процес? Кои са по вредни?
А сега си представете да решат данъка да се изчислява на база км. Е тогава максималния пробег на година ще е 1200км.
Интересно. Я кажи какво казват Менделеев и органичната химия? Какъв е резултата от окислението/горенето на прости въглеводороди като авто-газта и на сложните такива със затворени циклични вериги като, бензин, бензен и т.н.
Какви вещества се отделят при единия и другия процес? Кои са по вредни?
не съм химик,но отделените газове основно при ЛПГ са същите- въглероден оксид,въглероден диоксид, азотни съединения и разни серни боклуци/които са вместо бензена и другите отрови при бензина:tooth:/. на теория двигателя отделя по-малко от тях отколкото на бензин. ако си с обикновенна газова обаче и висиш на едно място в задръстване ,горивната ти смес е обогатена щото изпарителя е тъп. двигателя ти примерно изхвърля около 5% въглероден оксид,който е отровен. нормата е около 2%, а на бензин изхвърляш около 0,5% .те за това са измислили и ламбда контрола, който се казва екологична система и в цяла европа е задължителен, газовия инжекцион също. може да са по-малко вредните емисии ама в никакъв случай не са безвредни. да не говорим за метана, който е основния разрушител на озона.
според теб кои са по-вредни и кои безвредни.
Въпроса с катализаторите е много спорен,защото бензина ни не отговаря на Евростандартите,аз съм сигурен,ма няма кой да ги провери тези боклуци:shoot::shoot::shoot:Повярвай ми знам какво е да изхвърлиш катализатор на една кола на 60 000 км,карана само в БГ,и после кво:shoot::shoot::shoot:
Аз карам основно с вносен-100 октана на Шел, принципно тия висооктановите не са плод на руския нефт :Bolt:
Но за еколоията, ок, ами да мислят за условия, които подбряват качествата на бензина, да има стимули примерно за газови уредби, защото и за тях няма никакви, да залесяват,да спрат изсичането на гори повсмесестно, да строя градинки в градовет, да мият улиците, да правят повече екологичен превоз-метро, да намалят колите в центъра и въобще в големите градове, където се изхвърлят тонове отработени газове и ето ти подобрена екология.Иначе на бай Спас, жигулата ще извъхврля 200 единици, а чисто новата на сина на бай Спас ще изхълря 140 единици, е голяма разлика.
не съм химик,но отделените газове основно при ЛПГ са същите- въглероден оксид,въглероден диоксид, азотни съединения и разни серни боклуци/които са вместо бензена и другите отрови при бензина:tooth:/. на теория двигателя отделя по-малко от тях отколкото на бензин. ако си с обикновенна газова обаче и висиш на едно място в задръстване ,горивната ти смес е обогатена щото изпарителя е тъп. двигателя ти примерно изхвърля около 5% въглероден оксид,който е отровен. нормата е около 2%, а на бензин изхвърляш около 0,5% .те за това са измислили и ламбда контрола, който се казва екологична система и в цяла европа е задължителен, газовия инжекцион също. може да са по-малко вредните емисии ама в никакъв случай не са безвредни. да не говорим за метана, който е основния разрушител на озона.
според теб кои са по-вредни и кои безвредни.
Kaто не си химик не е хубаво да се изказваш като крайна инстанция.;-)
Кви серни и азотни съединения при горене на газ?
С тия проценти също си далеч. Предполагам че се опитваш да разграничиш обикновенна газова уредба и газов инжекцион? Няма смисъл да спамим повече темата. Газта е в пъти по-екологично чисто гориво от бензина.
а ти ако си химик,кажи ми на газ станцията какво зареждаш. чист пропан бутан ли, или има и там разни други нещица. казвам че ако горивната ти смес не е оптимална ,двигателя направо бълва отрови независимо газ ли е бензин ли е нафта ли е. а там имаше едно мнетие че газта изобщо не замърсявала, както и ти сам каза, това не е вярно ;) ама данъчните изобщо не те питат твоята бомба алтернативна ли е така че...
kolev , тва откъде ги измисли тия глупости че и в проценти даже незнам . Отиди на газ анализатор с кола на газ да видиш кви данни излизат .
и кво направихме освен че оспамихме темата. там тия числа ги писах примерно . ей ти тестове
http://www.nett.ca/faq/lpg-2.html
http://www.nett.ca/faq/lpg-3.html
http://www.apamfg.com.au/main_pages/health_&_envir.html
като не вярваш, ходи на газ анализатор.що аз да ходя.
dilian alfa gtv
07-04-2009, 18:22
темата е станала газова нещо:та по темата газта на газанализатора при мерене на газ стойностите на CO са почти нулеви но това не е реално измерване защото вредните емисий на един автомобил се мерят с какъвто двг е излязал от завода дизел или бензин а не на алтернативни горива.а иначе газта е по екологична.
ако има спор ще постна реални разпечатки тука.
но пак казвам че на газ не се замерват вредните емисий на един бензинов автомобил защото е нереално нито стойностите на ламбда ако има такава нито нищо.:boxing:
Mind_Control
07-04-2009, 19:33
Само разлайват кучетата!!!!...едно време имаше некви операци на МВР и данъчните..."Комар"...мисля че беше по времето на Бонев...и кой охапа този комар...спомняте ли си????....те "скъпите" ни държавници, ако успеят да си докажат доходите, заедно с платените към тях данаци ЕВАЛА!.....тръгнали да плашат селския бек с москвича, че го кара със пълномощно!
Я да видим до къде ще я докарат с яхтите!!!?....тече и тази офанзива в момента!!!!
Примера за законост трябва да идва от горе...а главата е толкова загнила....че тръгнали да събират стотинки от народа.....МЪКА!
п.с.САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ!
Фактът, че вече се говори за тия неща и се правят все повече акции е доказателство, че промяната е започнала. И за сега малко хора ще изгорят, но за напред ще стават все повече и повече, докато в един момент далаверите намалеят до санитарния минимум за едно нормално общество.
ФЕРАРИСТ
07-04-2009, 20:47
Абе данъка на колата по принцип за какво се иска?
Някой може ли да ми обясни като на прос човек?????
ФЕРАРИСТ
07-04-2009, 21:32
Неска за един кирлиф 600 кубиков Смарт цаках 184 лв екотакса.....бих дал половин царство за да разбера за какво ще се поарчат тия пари......не мога да се сетя дали за Алфата си платих, но все си мисля че го пропуснах тоя момент, не знам дали щото съм регнат в ЯЛ и затва съм пасувал или нещо от сорта, но чесно да ви кажа сърцето ме заболя......
Не е ли добра идея данъка на колите да е в цената на бензина,и колкото пове4е караш толкова пове4е плащаш.Вместо да ни занимават ходене по бюрократи4ни истанции да си късаме нервите там.:smile:
Не е ли добра идея данъка на колите да е в цената на бензина,и колкото пове4е караш толкова пове4е плащаш.Вместо да ни занимават ходене по бюрократи4ни истанции да си късаме нервите там.:smile:
Ако кажеш как може да се засече това?
Kostadin`
07-04-2009, 21:42
Ако кажеш как може да се засече това?
колегата има впредвид бензина който платим да е данъка,а не да се плаща в общината.
ФЕРАРИСТ
07-04-2009, 21:42
Докато махах крачоли из КАТ си мислех каква е причината поради която е нужна тая бюрокрация при покупко продажбата на кола, и какво печели държавата от това че ще загуби поне 3-4 часа минимум на човек ако отиде да направи тая манипулация.....за ваше инфо, в Англия колата си има В5 регист талон, ако Пешо продаде кола на гошо, къса се един отрязък от тоя талон, вътре си пишат двамата имената, гошо плаща взима В5 и вече е легален собственик на колата - отрязъка се праща в DVLA(КАТ), по пощата, и съответно те пращат(пак по пощата) новия талон на Жорето, без да му губят времето......и без да му разбиват желанието да си плаща данъците и таксите....
А тука неска отидох в КАТ в 9 часа, и в 13:30 всичко свърши, и това при положение че съм фърлил някой леф на някакви дето се разправят с това, и уж минават с предимство......
Е как да не си плащаш данъците с кеф и удоволствие......
колегата има впредвид бензина който платим да е данъка,а не да се плаща в общината.
А да нещо не съм го прочел като хората.
Иначе си плащаме и данък за бензина
кое да се заси4а.... не те разбрах
кое да се заси4а.... не те разбрах
Нищо, колега.
Просто първо, като ти прочетох поста, си мислих, че имаш предвид на база изминатите километри да си плащаш данъка, което няма как да се засече, защото лесно може да се превърти километража.
После разбрах, че имаш предвид бензинът да е малко по-висок и да не се плащат данъци.
В заключение-данъка у нас единствено има за цел да се облагодетелстват по веригата разни особи и организации, за нищо друго, тоест всякакви прилики с практики в нормални държави са случайни и не отговарят на истината
Furious 155
09-04-2009, 22:11
незнам къв данък, ама аз данъка го дадох за изправяне на джанти.... 150 кинта литнаха :crybaby::crybaby::crybaby:
Данък ли да има платя ?
Може ама когато стигна от Варна до София без да си разлея кафето като го оставя на таблото . До тогава една стотинка няма да и дам за автомобил на тази държава . :falos2:
Furious 155
09-04-2009, 23:36
Данък ли да има платя ?
Може ама когато стигна от Варна до София без да си разлея кафето като го оставя на таблото . До тогава една стотинка няма да и дам за автомобил на тази държава . :falos2:
да можех и аз така... колата вече я знаят в общината...
да можех и аз така... колата вече я знаят в общината...
Значи е време да минете на нормални джанти ;) стига с тия 17" ки ... По повод тази и другата тема за ПТП с дипломата все се сещам за една източна мъдрост:
“Господи,
дари ме с търпение да променя нещата, които мога да променя,
дай ми сила, да приема онези, които не мога да променя
и мъдрост - да различа едните от другите... ”
Ха стегнете се де колеги, ясно е, че един ден ще го платите този данък и този "ден идва със страшна сила" както беше казал някой по горе. Ще бъда много благодарен ако сега някой да ми оясни каква е рационалноста на идеята след като знаете какви са пътищата ни да слагате 16", 17" ки и на всичко отгоре ниско профилни гуми! :wallbash:
Дано някой не го приеме лично, но просто изказвам личното си мнение! :coolio:
Е и аз без да засягам никой де, ама за гъзарията /да не кажем простотията /почивен ден няма, кой ти гледа смисъла:wc:
И след като темата е данък автомобили,колеги да ви попитам има ли на4ин да проверя през нета колко е данъка за моята ко4ина,щот нещо ми се събира за 2 години да плащам.Става въпрос за 155 1,7 тс 96г.
Гледам, чета и се чудя, какво си доказваме един на друг?
Кой е по-по-най!
Аз съм съгласен с колегите, които не плащат с всичко което казват, освен с едно- че не плащат. Неплащането дава едно лъжливо чувство на удовлетвореност и на усещането че сте надхитрили държавата. Дано не ви излезне през носа това, защото рано или късно, държавата ще си поиска парите. Може да не е при тия управляващи, може и при следващите да не е. Но накрая все ще съумеем да си изберем такива, които ще си вършат работата и тогава ще си платите всичко, просто така трябва. Това е.
И след като темата е данък автомобили,колеги да ви попитам има ли на4ин да проверя през нета колко е данъка за моята ко4ина,щот нещо ми се събира за 2 години да плащам.Става въпрос за 155 1,7 тс 96г.
Ето тук (http://pariteni.bg/Calcs/5/1ff1de774005f8da18.html) колега!
Значи е време да минете на нормални джанти ;) стига с тия 17" ки ...
На съвсем нормални 15-ки съм колега 205/65/15
Furious 155
10-04-2009, 11:15
На съвсем нормални 15-ки съм колега
точно и аз съм на 15-ски....то ако бяха 17-ски кой знае какво щеше да е тогава... :shocked:
Данък ли да има платя ?
само така колега :clap2:
ти замислял ли си се че ако всички правеха като теб изобщо нямаше да има път до Варна ..............
ти замислял ли си се че ако всички правеха като теб изобщо нямаше да има път до Варна ..............
Ми то няма колега . Ако на това недоразумение му се казва първокласен път, не знам . :busted_cop:
detelazurno
10-04-2009, 12:02
Съгласен съм, че трябва да има стимулация за обновяване на авто парка, но тази стимулация не се състои само в безумни данъци на коли над 12 години. Като за начало защо не започнат от една забрана да се вкарват коли над 7-8 години? А за данъка.....ми както каза някой по-нагоре принципа с кубатурата е точно като да ти броят фаровете и стоповете и от това да ти определят цифрата. Защо да не е процент от цената на колата + процент за годините и? Като цяло един автомобил в България е обременен с прекалено много плащания на не малки суми, които потъват в една бездънна яма без да има никакъв резултат от това.
Съгласен съм, че трябва да има стимулация за обновяване на авто парка, но тази стимулация не се състои само в безумни данъци на коли над 12 години. Като за начало защо не започнат от една забрана да се вкарват коли над 7-8 години? А за данъка.....ми както каза някой по-нагоре принципа с кубатурата е точно като да ти броят фаровете и стоповете и от това да ти определят цифрата. Защо да не е процент от цената на колата + процент за годините и? Като цяло един автомобил в България е обременен с прекалено много плащания на не малки суми, които потъват в една бездънна яма без да има никакъв резултат от това.
Така е бате,всичко трребе да върви успоредно,наистина автопарка в БГ се нуждае от малко стегнация,а не сульо и пульо да ми внасят некви кошове от моргите в Европа,па после простия българин да се кефи,ей ква 156-ца си взех за 5000 лв.Най-простата проверка е,да ялезнеш в некой сайт за продажби на коли,и да видиш колко хубави коли има,но не цени от по 1-2000 евра.:balloon::balloon:
П.С.Сори за сравнението със 156,просто тя ми дойде на ума,съжалявам не съм искал да обидя никой:Tease::Tease::Tease:
Малката разлика е, че този, както и голяма част от другите пътища от републиканската пътна мрежа са правени още по царско време и просто поддържани през социализма с леки добавки и корекции, тук отиваме вече в раздел Икономика и Политика, така че ще премълча по-нататък за това къде отиват дори твоите пари от данък от момента на прехода до сега включително :)
Ще бъда много благодарен ако сега някой да ми оясни каква е рационалноста на идеята след като знаете какви са пътищата ни да слагате 16", 17" ки и на всичко отгоре ниско профилни гуми! :wallbash:
Ами аз ще ти обясна. Нископрофилната гума е по безопасна. С нископрофилни гуми колата е много по стабилна. На Алфата зимните ми са 16-ки 205/55 а летните 17-ки 225/45 и разликата е огромна. Колата седи на пътя съвсем различно, като стане време за зимните и не ми се слагат. И аз не искам никой да обидя,но високопрофилните гуми за мен са бюджетно решение, за някои чичак или лелка дето се придвижват леко с колата. Ако беше толкова хубаво нямаше по скъпите модификации да са с по големи и ниски гуми.
А това с минаването на нормални джанти не ми се нрави, значи вместо като си плащам да си карам спокойно, аз ще правя компромис щото държавата ни е тъпа. Ми по изгодно ми е да не плащам пък с парата за данъка да си правя колата, и без друго не малко прибират от винетки и начислените данъци в бензина, ама тия пари потъват в нечии вилички и джипове.:drinking:
Ами аз ще ти обясна. Нископрофилната гума е по безопасна....
Колега въпросът беше риторичен ... и изобщо не питах това... ;) знам много добре и предимствата и недосотатъците както на нископрофилните гуми така и на джантите с по-голям размер.
Крайте с каквито гуми си искате... и... рефинансирайте кредита си към държавата както ви харесва! ;)
:cheers:
Ще бъда много благодарен ако сега някой да ми оясни каква е рационалноста на идеята след като знаете какви са пътищата ни да слагате 16", 17" ки и на всичко отгоре ниско профилни гуми!
Т'ва е интересен въпрос, ма нали за т'ва сме си алфисти емоционални ... е*ал съм ти и пътя, дреме ми
ми някак си несправедливо е ,вчера си регистрирах 33то в общината ,и се оказа че догодина щи трябва да платя 169 лева данък за кола на 17 години която съм купил за 300 лева нз къде виждате справедливост или точност и затова съжелявам въобще че я регистрирах в общината а не дадох някой лев на нотариуса да не я обевява и това ебаси глупавата държава заслужава да бъде мачкана и да не и се плаща НИЩО
На мен пък данъка ми от м.Март до м.Декември тази година е 184 лв. Какво да коментирам ? Просто при всяко попадение в дупка ги споменавам на роднини:moon:
nikolaaaay
16-04-2009, 21:46
За да има наистина път, а не алея с 2 ленти ще трябва, освен да си плащаме данъците, а и твоите хора от БКП-то да не управляват нашите данъци. Нямам намерение да плащам бакшиш на батко, цък (http://analysis.actualno.com/news_163653.html)
П.С. Ако БКП и ДПС не участват в следващото правителство, тържествено обещавам да си регистрирам колата в общината и да си платя всички данъци.
За да има наистина път, а не алея с 2 ленти ще трябва, освен да си плащаме данъците, а и твоите хора от БКП-то да не управляват нашите данъци. Нямам намерение да плащам бакшиш на батко, цък (http://analysis.actualno.com/news_163653.html)
П.С. Ако БКП и ДПС не участват в следващото правителство, тържествено обещавам да си регистрирам колата в общината и да си платя всички данъци.
И царя с компанята си също .
Ако стане така и аз обещавам до 800 дни да я прехвърля на мое име и да я регистрирам .:drunk:
Данъка на колата има малко общо с правителството. Специално за данъка в София мое да се сърдите на Бат Бойко.;-) Винетната такса за нац. пътна мрежа е 60 и неколко лева.
Нещо не ми излиза това цък (http://analysis.actualno.com/news_163653.html) , а иначе не е задължително толкова да ги плюеш БКПто и ДПСто :smile: , не си мисли че ако Бат Бойко или Ваню Костов дойдат на власт ще е по различно, Чичо Волен също доказа че е маскара като останалите и че се набърка в кюпа с меда и той, така че който и да дойде пак ще краде, и пак ще го плюем, трябва да си направим партия КАРБ и да оправим най-после тая държава :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
nikolaaaay
17-04-2009, 14:44
Данъка на колата има малко общо с правителството. Специално за данъка в София мое да се сърдите на Бат Бойко.;-) Винетната такса за нац. пътна мрежа е 60 и неколко лева.
Да прав си по принцип, ама не е съвсем така. Парите от данъка за колата отиват в общината, само че сегашното правителство "субсидира" общините с кметове комуняги или фесове, така че да могат ората да си кажат "брей какви убави раути праи нашиа кмет...". Освен това и най-главното - ще прибере голяма част от тях.
Ето тук си пише как се крадат пари предизборно: (http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135627411)
Цифрите са в левове.
ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 72 ОТ 30 МАРТ 2009 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА БЮДЖЕТНИ КРЕДИТИ ПО ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА ЗА 2009 Г.
В сила от 07.04.2009 г.
Обн. ДВ. бр.26 от 7 Април 2009г.
[Препратки от актове]
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
.....ОБЛАСТ КЪРДЖАЛИ
Пристройка и преустройство на двуетаж-
на масивна обществена сграда за детска
градина в УПИ 1, кв. 3 по ПУП, с. Пелин 635 670
Реконструкция и конструктивно укреп-
ване на ЦДГ "Кокиче", с. Мост 845 322
(Това от нета *** Основни факти за Село Мост
Разстояние до столицата: 209.722 km от София
Област: Кърджали
Община: Кърджали
Площ на Село Мост: 13.136km2 (НСИ)
Население на Село Мост: 673 жители (към 01/01/2007 - НСИ))
Ремонт на ЦДГ, с. Комунига 555 781
и т.н..............
СТОЛИЧНА ОБЩИНА
Пристрояване на училище "В. Левски", с. Герман 118 000Ремонт на училище "В. Левски", Нови Искър 170 000
Ремонт на читалището, с. Герман 20 000
Изграждане на ново детско заведение
за 6 групи, кв. 5, ж.к. "Младост 3",
район "Младост" 1 000 000
Изводът е, че в Кърджалийско ремонтът на една детска градина за 10 деца струва 850 хиляди левчета, а строежът на нова детска градина в софийски квартал с 300 000 жители струва 1 милион.
nikolaaaay
17-04-2009, 14:55
Нещо не ми излиза това цък (http://analysis.actualno.com/news_163653.html) , а иначе не е задължително толкова да ги плюеш БКПто и ДПСто :smile: , не си мисли че ако Бат Бойко или Ваню Костов дойдат на власт ще е по различно, Чичо Волен също доказа че е маскара като останалите и че се набърка в кюпа с меда и той, така че който и да дойде пак ще краде, и пак ще го плюем, трябва да си направим партия КАРБ и да оправим най-после тая държава :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
Ами да ти кажа честно, Костов вече беше на власт и беше доста по-различно. Неговото управление ще се запомни с поне няколко неща:
1. Постигна финансова стабилност още в първите месеци,
2. Стикерите на мутрите изчезнаха от колите и спря рекета на магазини, фирми и т.н.
3. Направи така, че Бг да стане член на НАТО и по-късно на ЕС (преди това въобще не искахме членство!),
4. Външните инвестиции достигнаха рекордни нива,
5. Уволни половината си министри за корупция, което доведе до разпадането на СДС и загубата на изборите, но все пак го направи.
И те така. Не знам за кво си мислите, че за 1 мандат може да се промени кой знае какво повече. Айде весели празници! :BBQ:
.....
Не като да не си прав не споря.
Но ти говорех конкретно за София. Там не са ни фесове ни комуняги...но пак си е пълен шит.
Не като да не си прав не споря.
Но ти говорех конкретно за София. Там не са ни фесове ни комуняги...но пак си е пълен шит.
Tя рибата от главата се вмирисва , а в София си е всичкия шит от фесове и комуняги и не само да ги ева :shoot:
Ами да ти кажа честно, Костов вече беше на власт и беше доста по-различно. Неговото управление ще се запомни с поне няколко неща:
1. Постигна финансова стабилност още в първите месеци,
2. Стикерите на мутрите изчезнаха от колите и спря рекета на магазини, фирми и т.н.
3. Направи така, че Бг да стане член на НАТО и по-късно на ЕС (преди това въобще не искахме членство!),
4. Външните инвестиции достигнаха рекордни нива,
5. Уволни половината си министри за корупция, което доведе до разпадането на СДС и загубата на изборите, но все пак го направи.
И те така. Не знам за кво си мислите, че за 1 мандат може да се промени кой знае какво повече. Айде весели празници! :BBQ:
Добре, както постоянно плюете по тези фесове и роми и какво ли не(не визирам комунистите, това е друга тема несвързана с моментния ми въпрос), та все пак нека някой от вас умните, защото очевидно такива като мен за вас са прости и щом нашето мнение не съвпада с вашето, значи сме тъпи и заблудени (което обаче може и да е в обратния вариант валидно и вярно, но така сигурно ще ви обидя и засегна, а и да е така вие едва ли ще се съгласите), та поинтересувайте се от произхода на тази ваша ИКОНА, този СПАСИТЕЛ за българите, а именно многоуважавания Иван Костов СПАСИТЕЛЯТ БЪЛГАРСКИ (опазил ни господ, извинявам се). А имаше един интересен скандал за едни 200 000лв. и въпросния премиер СБ, който някак много бързо се потули и някак не излезе наяве къде все пак са отишли тези пари ;) , както и интересното подаване на дупенце, което направи със затваряне на РАБОТЕЩИ и в пълна изправност блокове на АЕЦ, та само и само да влезем в ЕС, е няма що, да ни поставят ултиматуми и да ни слагат на колене да им лапаме пи**ите, да ни поставят в зависимо положение само и само да сме в голямото Европейско семейство(пък на мен ми се струва, че сме си в Европа още от 681г. та и по рано и не е редно да ставаме подлоги на някой, нали уж сме горди БЪЛГАРИ). Та колко хубаво и колко лошо е направил Иван Костов едва ли можете и вие да кажете, но това ми е последния пост с подобен спам и се извинявам, но просто не се сдържах, ако модератора реши, че е много НЕ на място нека го изтрие, но нещата стоят така и стига с тия хвалепствия за човек, с нищо не заслужил ги, а може да има и друг вариант и причина за хвалепствията ви по негов адрес, но ще я премълча, защото не искам да ви обиждам толкова грозно всички, които защитавате този крадлив и лъжлив м****л!!!
Razbira se che vse nqkoga shte trbva da si platim skapaniq danak,no ne razbiram zashto sme tolkoz precakani vednaj kupuvame Vinetka posle si plashtame i danak koito e bezbojno skap.I kakto mi kaza jenata v obshtinata kogato si proverih kolko mi e danaka,iskate da karate skapi i barzi koli no da plashtate malko danak e ne stava tova e polojenieto.Moq priqtel ima Fiat Punto 2002g. i patqn danak mu e 19lv,a moqt e 127lv,nqma spravedlivost.Toi za vsichkite si koli(dva busa,Renulit Kango,Mercedes E220,Fiat Punto 2002 i djip Nisan ne pomnq modela)plati danak kolkoto az za moite 2.Kak stavat tezi raboti nznam.
Danaka na busa mu Mercedes ot 1988g. e tolkova kolkoto na moq Mercedes A160 ot 2000g.Ako nqkoi moje da mi go obqsni,molq.:big_whoops:
Използването на кирилица е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
Absente_
01-05-2009, 14:38
http://www.autohop.bg/extras-tax_calc.html
сметни данъка на твойта кола се едно е 100 к.с. , после сметни данъка ако беше 99к.с.
Както и да го смяташ не е релно.Доколкото знам данъка на колата се изчислява в зависимост от к.с.,кубатурата,годината на производство и още някакна глупост,но не помня вече каква е.И това,че имаш катализотор не от значение,ако няма кой да потвърди дали е в изправност и дали изобщо имаш такъв.
galinves71
01-05-2009, 16:22
Добре, както постоянно плюете по тези фесове и роми и какво ли не(не визирам комунистите, това е друга тема несвързана с моментния ми въпрос), та все пак нека някой от вас умните, защото очевидно такива като мен за вас са прости и щом нашето мнение не съвпада с вашето, значи сме тъпи и заблудени (което обаче може и да е в обратния вариант валидно и вярно, но така сигурно ще ви обидя и засегна, а и да е така вие едва ли ще се съгласите), та поинтересувайте се от произхода на тази ваша ИКОНА, този СПАСИТЕЛ за българите, а именно многоуважавания Иван Костов СПАСИТЕЛЯТ БЪЛГАРСКИ (опазил ни господ, извинявам се). А имаше един интересен скандал за едни 200 000лв. и въпросния премиер СБ, който някак много бързо се потули и някак не излезе наяве къде все пак са отишли тези пари ;) , както и интересното подаване на дупенце, което направи със затваряне на РАБОТЕЩИ и в пълна изправност блокове на АЕЦ, та само и само да влезем в ЕС, е няма що, да ни поставят ултиматуми и да ни слагат на колене да им лапаме пи**ите, да ни поставят в зависимо положение само и само да сме в голямото Европейско семейство(пък на мен ми се струва, че сме си в Европа още от 681г. та и по рано и не е редно да ставаме подлоги на някой, нали уж сме горди БЪЛГАРИ). Та колко хубаво и колко лошо е направил Иван Костов едва ли можете и вие да кажете, но това ми е последния пост с подобен спам и се извинявам, но просто не се сдържах, ако модератора реши, че е много НЕ на място нека го изтрие, но нещата стоят така и стига с тия хвалепствия за човек, с нищо не заслужил ги, а може да има и друг вариант и причина за хвалепствията ви по негов адрес, но ще я премълча, защото не искам да ви обиждам толкова грозно всички, които защитавате този крадлив и лъжлив м****л!!!
не те знам къв си бг.тр. или р-м но хубави неща си писал.тук на нас ни трябва АЛФ (алтернативна форма на живот)за да влезем у ред.ай че май сме за данъците.а за тях......хъм,щом сме живи ще плащаме квото трябва.
Както и да го смяташ не е релно.Доколкото знам данъка на колата се изчислява в зависимост от к.с.,кубатурата,годината на производство и още някакна глупост,но не помня вече каква е.И това,че имаш катализотор не от значение,ако няма кой да потвърди дали е в изправност и дали изобщо имаш такъв.
Вчера ходих да плащам на Ситроена данъка,защото го купихме миналата година септември месец и беше отписан от предишния собственик.Аз обаче не го вписах и вчера правих тая процедура.С големия талон отиваш в някой сервиз и нито ти гледат колата,нито замерват некви газове просто от самия талон ти печатат удостоверение,че имаш изправен катализатор,но той важи само до 74кw.После в данъчното я регваш и ми написаха естестевно акт,че не сам спазил 2-месечния срок за вписване.И сега трябва от общината да ми пратят глобата и с бележката пак отивам в данъчните да си я платя.От миналата година 2 месеца и сега още 4 тамън 6 месеца закъснение пък ще видим колко ще е глобата.Иначе от миналата година откакто се е отписал септември месец предишният собстеник са 4 месеца до края на 2008-платих 6 лв и малко и сега за тая цялата 2009 още 18 лв.Ситроена е zx 1.9 d-тънкана :clap2:
Вчера ходих да плащам на Ситроена данъка,защото го купихме миналата година септември месец и беше отписан от предишния собственик.Аз обаче не го вписах и вчера правих тая процедура.С големия талон отиваш в някой сервиз и нито ти гледат колата,нито замерват некви газове просто от самия талон ти печатат удостоверение,че имаш изправен катализатор,но той важи само до 74кw.После в данъчното я регваш и ми написаха естестевно акт,че не сам спазил 2-месечния срок за вписване.И сега трябва от общината да ми пратят глобата и с бележката пак отивам в данъчните да си я платя.От миналата година 2 месеца и сега още 4 тамън 6 месеца закъснение пък ще видим колко ще е глобата.Иначе от миналата година откакто се е отписал септември месец предишният собстеник са 4 месеца до края на 2008-платих 6 лв и малко и сега за тая цялата 2009 още 18 лв.Ситроена е zx 1.9 d-тънкана :clap2:
Браво на теб.За жалост моята е 77kw пак и като са ми смятали данъка са имали впредвид,че имам катализатор иначе щеше да е още по-скъп,от този който е сега 127,40лв.